سولاریوم + خطرات سولاریوم چیست

378

سولاریوم + خطرات سولاریوم چیست

دراین مطلب خطرات سولاریم و برنزه کردن پوست و اشنایی با سولاریم را مورد بررسی قرار داده ایم پوست یکی از وسیع‌ترین ارگان‌های بدن بوده و بدن را در مــقابل مشکـلاتی نظـیر کــم آبـــی، اشـعــــه‌های مضر خورشید، عفونت‌های باکتریایی، و آلودگی‌هوا مصون نگه میدارد. با این وجود باید توجه داشت که توانایی پوست برای محافظت از مشکلات خارجی محدود است. عوامل مختلفی وجود دارند که می‌توانند منجر به آسیب رساندن به پوست ‌شوند.

 

سولاریوم

 

آیا سولاریوم که به نام بسترهای آفتاب یا اتاقک‌های برنزه نیز معروف است، راه خوبی جهت دست یافتن به پوستی شگفت انگیز برای مدت‌کوتاه است؟ در واقع سولاریوم وسیله‌ای است که اشعه‌های اولترا ویوله را جهت برنزگی آرایشی ساطع می‌کندسولاریوم اغلب به عنوان راهی جهت «مقدمه برنزه شدن» برای تابستان تعریف می‌شود که پوست شما را از سوختن در آفتاب محافظت می‌کند. سولاریوم‌ها نه تنها به برقراری برنزگی در تمام طول سال کمک می‌کنند بلکه برخی بیماری‌ها را نیز درمان می‌کنند و ظاهر پوست را بهبود می‌بخشند. طرفداران این شیوه معتقدند که برنزه شدن با سولاریوم کمتر از برنزه شدن با آفتاب خطرناک است، اگر چه حمام آفتاب بی‌خطر وجود ندارد.

 

ماشینهای سولاریوم بخاطر تعادلی که بین اشعه‌های UVB و UVA (اشعه های عمده ای که توسط خورشید ساطع می شود) دارند خطر آسیب به پوست را به حداقل می‌رسانند و به همین دلیل بجز پوست های حساس برای هر نوع پوستی مناسب هستند.
متخصصان استفاده از سولاریوم را برای 5 تا 20 دقیقه مفید می‌دانند.

مطالب مرتبط

 

استفاده از سولاریومم برای ساخت ویتامین D طبیعی فایده بسیار زیادی به بدن می رساند. طبق این  تحقیقات ماشین‌های سولاریوم در هر 10 دقیقه 10000 IU از ویتامین D در بدن تولید می کنند. ویتامین Dمنافع بسیاری دارد و بسیاری که بخاطر نوع زندگیشان کمتر نور آفتاب به خود می بینند می توانند از ماشینهای سولاریوم استفاده های فراوانی ببرنند. اکثر لامپهای سولاریوم بین اشعه‌های UVA و UVB همان نسبت نور خورشید را دارا هستند و به همان اندازه نور خورشید نیز ویتامین D تولید می کنند

 

همچنین اکیدا توصیه می‌شود که ساعت و جواهرات  در هنگام استفاده از سولاریوم در آورده شوند و مدت زمان استفاده از سولاریوم را حداکثر به 15 تا 20 دقیقه در هر 48 ساعت تعیین می کند. طبق همین تحقیقات آگر سولاریوم طبق استادنداردهای جهانی استفاده شود می تواند فواید زیادی برای شما به ارمغان داشته باشد. این فواید طبق منبع سایت های پزشکی از این قرار هستند.

 

سولاریوم

 

ویتامین D و سولاریوم


تحقیقات جدیدی که اخیرا انجام شده اند نشان می دهند که اشعه های UV در واقع به ساخت ویتامین D طبیعی به بدن کمک فراوانی می کنند زیرا بسیاری از بیماری ها به خاطر کمبود ویتامین D در بدن به وجود می آیند. برای مثال بیماری های پوستی و استخوانی بخاطر کمبود ویتامین D هستند.

 

فواید سولاریوم


سازمان استاندارد جهانی یک رهنمود کاربردی در مورد سولاریوم منتشر کرده است. با توجه به استانداردهای این سازمان استفاده سولاریوم برای کودکان زیر 15 سال ممنوع می باشدو همچنین برای نوجوانان زیر 18 سال نیز وجود رضایتنامه کتبی از سوی والدین الزامی است. این استانداردها همچنین استفاده از عینک های ایمنی محافظ برای محافظت از قرنیه  چشم را الزامی کرده اند. همچنین در این استانداردها توصیه شده که استفاده از عطرها یا دئودورانت ها قبل از استفاده از سولاریوم شدیدا پرهیز شود. بجای این مواد توصیه شده که از کرمهای سولاریوم و یا موادی به نام هیدروکسی استن هنگام استفاده از ماشینهای سولاریوم استفاده شود. کرمهای مخصوص سولاریوم و یا هیدروکسی استن به برنزه شدن شدت می بخشند و این فرایند  مدت زمانی که شخص در معرض سولارویوم قرار می گیرد را  به حداقل می رساند.

 

بسیاری از 4درماتولوجیست ها سولاریوم را برای درمان مقدماتی بیمارانشان که به پسوربازبس مبتلا هستند توصیه می کنند.

 

سولاریوم و پسوربازبس


پسوربازبس و یا داء صدف بزبان فارسی، این بیماری یکی از بیماریهای التهابی پوستی می باشد که در طی آن خارش و التهابهای شدیدی در پوست بخصوص در قسمتهای تحت فشار (سر زانوها، آرنج، نشیمنگاه و… ایجاد می شود. گاهی شدت بیماری آنقدر شدید می شود که در حاشیه رویش مو و در بعضیها در قسمت سر باعث التهاب، خارش و ریزش می شود. شدت این بیماری حتی می تواند باعث شود که قسمت اعضمی از بدن تحت این التهابات و خارشها قرار بگیرد و بالاخره تمام بدن را فرا بگیرد.
تحقیقات بیشماری نشان داده اند که ماشینهای سولاریوم می تواند پسوربازبس را کنترل بکند. دلیل اینکه ماشینهای سولاریوم اینقدر در کنترل پسوربازبس موفق هستند این است که سولاریوم از رشد سلولهایی که باعث خارش و پوسته ریزی می شوند جلوگیری بعمل می آورند.

 

سولاریوم

 

فواید سولاریوم

 

کمبود ویتامین D و بیماری ها

ویتامین D نه تنها به استحکام استخوانها کمک می کند بلکه جلوی بسیاری از بیماری ها را نیز می گیرد. ویتامین D برای اجتناب ازبسیاری از سرطانها به مانند سرطان پروستات، سرطان پستان و سرطانهای روده ای غیر قابل انکار هستند. بنا به تحقیقاتی که توسط آم جی. کلین1 (ویتامین د، آزمایشگاه تحقیقاتی پوست و استخوان و بخش اندوکرینولوجی، مرض قند و تغذیه، بخش پزشکی، دانشگاه پزشکی بوستون در آمریکا) انجام شد اشعه های خورشیدی ویتامین D را که برای رسیدن به حداکثر سلامت استخوانی لازم هستند در بدن به وجود می آورند. بنا به این تحقیقات افرادی که مرتبا از سولارویوم هایی که اشعه های UVB تولید می کنند (315-290)2 دارای ویتامین D بیشتری در بدن خود دارند تا آنهایی که از سولارویوم استفاده نمی کنند.

 

 

ماشینهای سولاریوم و بیماری های التهاب روماتیسمی مفصل

ماشین سولاریوم برای کاستن دردی که بخاطر بیماری های روماتیسم و آرتوروزایجاد می شوند بسیار سودمندمی باشد. دلیل این سودمندی این است که سولاریوم به بدن برای تولید و استفاده از ویتامین D کمک می کند. ویتامین Dدر عوض به بدن یاری می دهد که کلسیم را جذب کند که به همان نسبت به استحکام استخوانها یاری می رساند. ماشینهای سولاریوم به بدن برای تولید 5ملاتونین کمک می کنند. ملاتونین ماده ایست که برای درمان بیماری هایی مثل ناخوابی و یا کم خوابی، خلق و خوی بد و در مواقعی برای کنترل درد به وسیله بدن مورد استفاده قرار می گیرد. طبق تحقیقاتی که توسط یکی از نمایندگان تلویزیون ABC در میشگان در ژانویه 2010 انجام شد نشان داده شد که سولاریوم به خاطر تولید ویتامین D به بیماران در رهایی از دردهایی که از نابسامانیهایی بدنی مانند 6فیبرومیالجیا و یا7التهاب روماتیسمی مفصل که یکنوع بیماری سیستم دفاعی بدن می باشد یاری می رساند.

 

سولاریوم

 

عوارض برنزه کردن پوست

 

واژه برنزه کردن TANNING از اروپا نشات می گیرد و بیشتر در زنان جوان اروپایی که رنگ بسیار روشنی داشتند استفاده می شد.طی قرن بیستم با گسترش روند شهر نشیتی و کار در محیط های بسته، روند استفاده از روش هایی برای جبران کمبود دریافت آفتاب طی روز در جوامع شکل گرفت.

 

یکی از این عادات، حمام آفتاب بود که افراد برای مدت ها و بدون استفاده از هر گونه محافظی در جلوی آفتاب به استراحت می پرداختند تا نیاز بدن به ویتامین D را تأمین کند که بعدها این پدیده به یک عادت در بین افراد مرفه تبدیل گردید و این تغییر رنگ در اثر آفتاب سوختگی به یک نماد از قدرت تبدیل شد.

 

75 درصد افرادی که قبل از 30 سالگی از سولاریوم استفاده می کنند، در معرض ابتلا به سرطان پوست قرار می‌گیرند.نزدیک به یک دهه است که برنزه‌ کردن ، به یکی از ملاک‌های زیبایی بین افراد جامعه، به خصوص بانوان، تبدیل شده است و افراد برای دستیابی به آن، حتی سلامت خود را هم قربانی می‌کنند بدون آنکه اطلاع دقیقی از عوارض این کار داشته باشند…

 

solarium-rouzegar (5)

 

با وجود ممنوع اعلام شدن استفاده از سولاریم، هنوز مراکزی در تهران و شهرهای دیگر وجود دارند که از این دستگاه استفاده می‌کنند. آفتاب گرفتن در سواحل شمالی و جنوبی کشور و استخرهای روباز هم به امری طبیعی بدل شده است.سولاریوم، دستگاهی برای برنزه ‌کردن پوست است که چند سالی است وارد کشور ما شده و در همین مدت کم طرفداران پر و پا قرصی را پیدا کرده است.

 

در حقیقت اتاقک سولاریوم از یک تشک خورشیدی تشکیل شده است که در آن لامپ‌های اشعه ماورای بنفش از نوع UVA و UVB قرار داده شده‌اند و از بالا و پایین، اشعه به بدن تابیده می‌شود.دستگاه‌های سولاریوم از عوامل شایع ابتلا به سرطان پوست است و به اندازه آرسنیک و گاز خردل کشنده می باشد.

 

 

20 مطالعه مختلف آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان وابسته به سازمان بهداشت جهانی، درباره سولاریوم نشان می‌دهد که 75 درصد افرادی که قبل از 30 سالگی از سولاریوم استفاده می کنند، در معرض ابتلا به سرطان پوست قرار می‌گیرند.برخی افراد تصور می‌کنند استفاده از دستگاه سولاریوم مضرات نور خورشید را ندارد و اقدام به استفاده از آن می‌کنند؛ این در حالی است که دستگاه برنزه‌ کردن پوست مانند نور خورشید برای پوست مضر است و زمینه ابتلا به سرطان‌های پوست و نوع خطرناک آن که به ملانوما معروف است را فراهم می‌کند. ملانوما در اثر تماس‌های مکرر با اشعه ماورای بنفش خورشید، یا در اثر مواجه‌ شدن با این اشعه در دستگاه‌های سولاریوم، اتفاق می‌افتد.

 

همچنین استفاده از سولاریوم به قرمز شدن پوست، سوختگی‌های پوستی، آسیب‌های عروقی، اختلال ایمنی و عوارض چشمی مانند آسیب قرنیه، شبکیه، ملتحمه و حتی سرطان می‌انجامد. این آمار در حالی است که بیشتر مشتریان از عینک‌های ایمنی استفاده می‌کنند، اما بازهم گرفتار عوارض آن می‌شوند.

 

براساس جدیدترین مطالعات علمی که در مجله JAm Acad Dermatol چاپ شده است افرادی که از دستگاه های برنزه کننده پوست استفاده می کنند در سنین بسیار پائین تری مبتلا به سرطان سلول بازال Bcc می گردند و براساس این مطالعه شانس مطالعه سرطان پوست در زنان استفاده کننده از این روش ها بیشتر بوده است و در نهایت برای سیاستگذاران سلامت ،پیشنهاد کرده است مداخلات مؤثر و کارآمدی را برای اصلاح عادات و آموزش افراد در مورد عوارض برنزه کردن در پیش گیرند.

 

solarium-rouzegar (7)

 

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان، استفاده از دستگاه‌های برنزه کننده بدن (سولاریوم) را ممنوع اعلام کرده است.سازمان بهداشت جهانی نیز به دلیل عوارض ناخوشایند سولاریوم، قوانینی برای کنترل این پدیده تعیین کرده و به چند گروه درباره برنزه ‌کردن پوستشان هشدار داده است :

 

* این هشدارها ابتدا متوجه افرادی است که موهای بور و چشم‌های روشن دارند و اشعه ماورای بنفش، به پوست آنها بیشتر از بقیه آسیب می‌‌رساند.

* دومین گروه، افراد زیر 18 سال هستند که نباید از دستگاه‌های سولاریوم استفاده کنند یا حمام آفتاب بگیرند.

* کسانی که کک و مک و خال‌های زیاد، زخم‌های پوستی یا سابقه‌ آفتاب سوختگی در بچگی و در هر مرحله‌ای از زندگیشان داشته‌اند، نباید با استفاده ازسولاریوم یا نور آفتاب پوستشان را برنزه کنند.

* افرادی که داروی خاصی مصرف می‌کنند، باید قبل از برنزه ‌کردن پوست، با پزشک معالج‌شان مشورت کنند.

* همچنین سازمان بهداشت جهانی به خانم ها توصیه کرده است که در هنگام برنزه‌ کردن از لوازم آرایشی استفاده نکنند، زیرا ممکن است اشعه‌ ماورای بنفش برایشان ایجاد حساسیت کند.

 

 

5/5 - (1 امتیاز)
لینک کوتاه این مطلب: https://rzgr.ir/Gdl0
ممکن است شما دوست داشته باشید

نظرات بسته شده است.