علت فشار خون بالا چیست و چگونه فشار خون را سریع پایین بیاوریم

0 339

علت فشار خون بالا چیست و چگونه فشار خون را سریع پایین بیاوریم

علت فشار خون بالا علت بالا رفتن ناگهانی فشار خون علت فشار خون بالا در جوانان علت نوسان شدید فشار خون علائم فشار خون بالا و پایین علائم فشار خون بالا در جوانان و چگونه فشار خون را پایین بیاوریم. پزشکان بروز فشار بالای غیر طبیعی در شریان ها را علت مرگ و میر افراد ذکر میکند دکتر Sharukh Golwala، متخصص قلب در بیمارستان  بمبئی علتهایی که منجر به  بالا رفتن فشار خون می شود بیان میکند . در این مطلب با برخی عوامل علت فشار خون بالا آشنا می شوید . با ما همراه باشید

 

علت فشار خون بالا,علت بالا رفتن ناگهانی فشار خون,علت فشار خون بالا در جوانان,علت نوسان شدید فشار خون,علائم فشار خون بالا و پایین,تعریف فشار خون,علائم فشار خون بالا در جوانان,چگونه فشار خون را پایین بیاوریم,عوامل فشار خون پایین

 

دو نوع فشار خون بالا وجود دارد:

1- فشار خون اصلی یا اولیه

2- فشار خون ثانویه

 

فشار خون اولیه علت مشخصی ندارد و 95 درصد افراد مبتلا دچار این نوع فشار خون هستند.فشار خون ثانویه در اثر علت مشخص مثل بیماری کلیوی، تومور و قرص های ضدبارداری رخ می دهد.فشار خون بالا باعث سختی و افزایش ضخامت سرخرگ های خونی می شود (آترواسکلروز) که این امر باعث حمله قلبی، سکته قلبی و سکته مغزی می شود

 

علت فشار خون بالا

 

علت فشار خون بالا، علت فشار خون بالا در سالمندان

 

1- کشیدن سیگار

2- چاقی و اضافه وزن

3- بیماری دیابت

4- کم تحرکی بدن مثل نشستن طولانی پشت میز کار

5- ورزش نکردن

6- مصرف زیاد نمک و غذاهای شور

7- مصرف کم کلسیم، پتاسیم و منیزیم در غذاها

8- کمبود ویتامین D در بدن

9- مصرف الکل

10- استرس

11- افزایش سن

12- برخی داروها مثل قرص های ضدبارداری

13- زمینه ارثی و ژنتیکی

14- سابقه خانوادگی ابتلا به فشار خون بالا

15- بیماری مزمن کلیوی

16- بیماری ها و یا تومور غدد فوق کلیه

17- بیماری ها و یا تومور غده تیروئید

18- نواقص مادرزادی موجود در رگ های خونی

 

علت فشار خون بالا,علت بالا رفتن ناگهانی فشار خون,علت فشار خون بالا در جوانان,علت نوسان شدید فشار خون,علائم فشار خون بالا و پایین,تعریف فشار خون,علائم فشار خون بالا در جوانان,چگونه فشار خون را پایین بیاوریم,عوامل فشار خون پایین

 

1- حمله یا سکته قلبی فشار خون بالا باعث سختی و افزایش ضخامت سرخرگ های خونی می شود (آترواسکلروز) که این امر باعث حمله قلبی، سکته قلبی و سکته مغزی می شود.

 

2- آنوریسم آنوریسم‌ عبارت است از اتساع (باد کردن) یا بیرون‌زدگی دیواره یک سرخرگ در اثر ضعف دیواره سرخرگ‌.پمپ کردن خون در رگ ها علی رغم داشتن فشار خون بالا، باعث ضخیم شدن عضله قلب می شود. در نتیجه قلب به سختی خون را پمپ می کند و دچار نارسایی می شود.

 

3- تنگ و ضعیف شدن رگ های خونی در کلیه ها در این حالت کلیه ها نمی توانند به درستی کار خود را انجام دهند.

 

4- ضخیم شدن، تنگی و یا پارگی رگ های خونی در چشم ها در این حالت بینایی فرد کم می شود.

 

5- سندرم متابولیک سندرم متابولیک یکی از اختلالات مربوط به متابولیسم بدن است که شامل افزایش اندازه دور کمر، تری گلسیرید خون بالا، کاهش کلسترول خوب یا HDL ، فشار خون بالا و افزایش هورمون انسولین است.اگر فشار خون فرد بالا باشد، احتمال ابتلا به سایر اجزای این سندرم زیاداست. هر چقدر اجزای بیشتری از این سندرم را داشته باشید، بیشتر دچار دیابت، بیماری قلبی و سکته می شوید.

 

6- مشکل حافظه و یادگیری فشار خون بالا روی توانایی فکر کردن، یادآوری و یادگیری فرد تأثیر می گذارد. فشار خون‌ بالا گاهی‌ کشنده‌ بی‌سر و صدا نامیده‌ می‌شود، زیرا تا مراحل‌ انتهایی‌ اکثرا هیچ‌ علامتی‌ ندارد.فشارخون‌ به طور طبیعی‌ در اثر استرس و فعالیت بدنی بالا می‌رود، اما فردی‌ که‌ دچار بیماری‌ فشارخون‌ بالا است‌، به‌ هنگام‌ استراحت‌ نیز فشار خونش‌ بالاتر از حد طبیعی‌ است.

 

اندازه‌گیری فشار خون

اصولا فشارخون در بخش‌های مختلف سیستم گردش خون متفاوت است ولی در اندازه گیری، فشار خون به دو نوع فشارخون سیستولی و دیاستولی مجزا می شود.فشار خون سیستولی معمولاً به فشار خونی که در سرخرگ‌های است گفته می‌شود و فشارخون دیاستولی به فشارخون ورید گفته می شود. معمول‌ترین روش اندازه‌گیری فشار خون به‌ وسیله فشارسنج است که با استفاده از ارتفاع جیوه برای اندازه‌گیری فشار خون در حال چرخش در رگ‌ها استفاده می‌کند. فشارخون طبیعی براساس قرارداد برای فشارخون سیستولی پائین تراز 120 میلی متر جیوه و برای فشارخون دیاستولی پائین تراز 80 میلی ‌لیترجیوه است. شیوع فشارخون بالا در جوامع گوناگون متفاوت است.

 

فشار خون بالا در چه کسانی دیده می‌شود؟

فشار خون بالا خصوصا در افراد مسن بسیار شایع است. تقریبا در حدود یک نفر از هر چهار نفر از فشار خون بالا رنج می برند. در بیماران جوان‌تر در مردان شایعتر است ولی در سنین بالاتر در زنان بیشتر از مردان دیده می‌شود. به طور کلی با افزایش سن خطر ابتلا افزایش می‌یابد.

 

 

علت فشار خون بالا، علت فشار خون بالا در سالمندان

 

علل ایجاد فشار خون بالا

علل بروز این بیماری هنوز به طور کامل شناخته نشده است ولی برخی عوامل فرد را مستعد ابتلا به فشار خون می کنند از جمله:

1- سن‌ بالای‌ 60 سال با افزایش سن احتمال بروز فشار خون افزایش می یابد2- چاقی و اضافه وزن3- سیگار کشیدن4- مصرف الکل5- رژیم‌ غذایی‌ حاوی‌ نمک‌ زیاد یا چربی‌ اشباع‌ شده‌ و عدم مصرف میوه و سبزی6- کم تحرکی و نداشتن فعالیت بدنی کافی7- استرس8- عوامل‌ ژنتیکی‌، اگر یکی از والدین و یا هر دو دچار فشار خون بالا باشند، خطر ابتلای فرد به فشار خون بیشتر است.9- مصرف‌ قرصهای‌ ضد حاملگی‌، استروییدها و بعضی‌ از انواع‌ داروهای‌ مهارکننده‌ اشتها10- پشت میزنشینی11- نژاد: سفید پوستان ونژاد هندواروپایی بیشتر دچار افزایش فشار خون می‌شوند.

 

علت فشار خون بالا، علت فشار خون بالا در سالمندان

 

پیشگیری از بیماری فشارخون

1- کنترل وزن ، کم کردن حتی یک کیلوگرم از وزن برای کنترل فشار خون مفید است2- انجام ورزش مرتب، 30 دقیقه ورزش در هر روز بهترین راه مبارزه با پرفشاری خون است3- کم کردن مصرف نمک و غذاهای پرچرب4- داشتن رژیم غذایی حاوی میوه و سبزیجات ، لبنیات کم‌چرب و غذاهای حاوی پتاسیم نظیر دانه‌های سبوس‌دار و خشکبار استفاده کنید.5- عدم مصرف سیگار و مشروبات الکلی6- اندازه گیری فشار خون حداقل هر 6 ماه یک بار7- زنان باردار باید مرتب برای معاینه پیش از زایمان به پایگاه‌های بهداشتی درمان و خانه بهداشت مراجعه کنند تا کارشناسان بهداشت بتواند به پرفشاری احتمالی خون پی ببرد و به ‌موقع کنترل کنند.8- در خانم‌هایی که قرص‌های پیشگیری از بارداری استفاده می‌کنند باید فشار خون خود را مرتب کنترل نمایند9- پرهیز از مصرف سوسیس، کالباس، کنسرو گوشت، برگرها و سایر فرآورده‌های گوشتی به علت دارا بودن مقادیر بالای سدیم و همچنین پرهیز از سبزی‌های کنسروشده در آب نمک، زیتون شور، چیپس و سایر تنقلات شور.10- مواد حاوی کافئین از قبیل قهوه، چای، نوشابه‌های کولا و شکلات، سبب افزایش فشارخون می‌شوند و باید در حد اعتدال مصرف شوند.11- اجتناب از مصرف غذاهای سرخ کرده یا غذاهایی که در درجه‌ی حرارت‌های بسیار بالا و یا با مدت زمان طولانی تهیه می‌‌شوند، و عدم استفاده ی چند باره از روغن‌های آشپزی.12- استفاده از گوشت سفید به جای گوشت‌های قرمز.13- کنترل استرس ، زیرا یکی از عوامل بالا بردن فشار خون که بسیار سریع هم عمل می‌‌کند، استرس و عصبانیت است.14- استراحت به میزان کافی هر روز زیرا کار کردن بی‌‌وقفه بیشترین فشار را بر سلامتی فرد وارد خواهد کرد.15- انجام ورزش‌هایی مثل پیاده ‌روی، شنا، دوچرخه سواری برای پایین آوردن فشار خون مفید هستند بنابراین حداقل 3 بار در هفته و هر بار حداقل 30 دقیقه باید ورزش کرد

 

علت فشار خون بالا,علت بالا رفتن ناگهانی فشار خون,علت فشار خون بالا در جوانان,علت نوسان شدید فشار خون,علائم فشار خون بالا و پایین,تعریف فشار خون,علائم فشار خون بالا در جوانان,چگونه فشار خون را پایین بیاوریم,عوامل فشار خون پایین

 

عوارض‌ فشار خون بالا

سکته مغزی، حمله قلبی، نارسایی احتقانی قلب و ورم‌ ریه، نارسایی‌ کلیه و آسیب چشمی و مشکل بینایی از عوارض اصلی فشار خون بالا هستند.براساس گزارش دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، هرچه فشار خون بالاتر باشد، میزان امید به زندگی پایین‌تر خواهد بود.

 

درمان‌

اهداف‌ درمان‌ با توجه‌ به‌ ویژگی‌های‌ هر فرد تعیین‌ خواهند شد و ممکن‌ است‌ شامل‌ کم ‌کردن‌ وزن‌، ترک‌ دخانیات‌ ،کنترل فشار خون‌ ‌ به‌صورت روزانه‌، استفاده‌ از داروهای‌ ضد فشار خون‌ تحت نظر پزشک، کاستن از استرس، برنامه‌ ورزش‌ مناسب‌ و تغییر شیوه‌ زندگی‌ برای‌ کاهش‌ استرس باشند.علت های بالا رفتن فشارخون – چطور می توان فشار خون را کاهش داد – روش های مفید برای کاهش فشار خون بالابسیاری از افراد بدون اینکه دلیل آن را بدانند مبتلا به بیماری پر فشاری خون می شوند و وقتی به پزشک مراجعه می کنند دکتر به آنها می گوید که فشار خون بالا دارید. در این مقاله علت بالا رفتن فشارخون را باهم مرور خواهیم کرد.

 

مصرف نمک، استرس و استعمال دخانیات تنها عوامل افزایش فشارخون نیست و علت های پنهانی نیز در این امر دخیل است. نتایج داده ها نشان می دهد، افزایش فشارخون با بالا رفتن سن به طور معمول اجتناب ناپذیر است. به گفته متخصصان با رسیدن به 55 سالگی، احتمال افزایش فشارخون 90درصد است. اما این موضوع به این معنا نیست که نمی توان از بروز آن پیشگیری کرد. در واقع قدم اول ایجاد تغییر در شیوه زندگی از جمله کاهش وزن، ورزش کردن و اتخاذ کردن برنامه غذایی سالم است.

 

*BPA:
ماده شیمیایی «BPA» موجود در برخی قوطی ها و شیشه های پلاستیکی می تواند با راه یافتن به مواد غذایی و نوشیدنی، باعث افزایش فشارخون شود. نتایج بررسی ها نشان می دهد که قرار گرفتن در معرض این مواد شیمیایی با بیماری قلبی و فشارخون ارتباط دارد. برای کاهش خطر از محصولات عاری از BPA استفاده کنید. مصرف غذاهای کنسروی را کاهش دهید، از ظروف غیرپلاستیکی مانند شیشه، استیل و چینی برای سرو غذاها و نوشیدنی های داغ استفاده کنید. از قرار دادن غذا در ظروف پلاستیکی ساخته شده با BPA برای گرم کردن آن بپرهیزید. زیرا با استفاده مکرر احتمال شکسته شدن و نفوذ این ماده شیمیایی به مواد غذایی بیشتر می شود.

 

علت فشار خون بالا,علت بالا رفتن ناگهانی فشار خون,علت فشار خون بالا در جوانان,علت نوسان شدید فشار خون,علائم فشار خون بالا و پایین,تعریف فشار خون,علائم فشار خون بالا در جوانان,چگونه فشار خون را پایین بیاوریم,عوامل فشار خون پایین

 

*قند:
به گفته محققان مصرف قند می تواند بیشتر از نمک به قلب آسیب برساند. قندی که به غذاها و نوشیدنی های صنعتی افزوده می شود نقش عمده ای در افزایش فشارخون دارد. به نقل از Webmd ،محققان آمریکایی مصرف روزانه حداکثر 6 قاشق چای خوری شکر را به زنان و 9 قاشق چای خوری را به مردان توصیه می کنند و نه بیشتر.

 

فشار خون بالا چند است؟

با افزایش سن، به دلیل کاهش خاصیت ارتجاعی شریان ها، احتمال ابتلا به فشار خون بالا بیشتر می شود. لذا سن افراد یک فاکتور اساسی برای تعیین بالا بودن فشار خون افراد محسوب می شود.به طور کلی افرادی که به طور مداوم فشار خون سیستولیک آنها بالای 140 میلی متر جیوه و یا فشار خون دیاستولیک آنها بالای 85 میلی متر جیوه باشد نیاز دارند که برای کاهش فشار خون خود تحت درمان قرار گیرند.افرادی که در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی مانند سکته مغزی یا آنژین صدری قرار دارند ممکن است با فشار خون پایین تر (130 تا 140 میلی متر جیوه فشار سیستولیک و 80 تا 85 میلی متر جیوه فشار دیاستولیک) نیز تحت درمان قرار بگیرند.

 

علت فشار خون بالا,علت بالا رفتن ناگهانی فشار خون,علت فشار خون بالا در جوانان,علت نوسان شدید فشار خون,علائم فشار خون بالا و پایین,تعریف فشار خون,علائم فشار خون بالا در جوانان,چگونه فشار خون را پایین بیاوریم,عوامل فشار خون پایین

 

علائم فشار خون بالا چیست؟

یکی از بزرگترین مشکلات فشار خون بالا این است که به ندرت باعث بروز علائم می شود.این قضیه به این معناست که ممکن است تا زمانی که یکی از عوارض آن مانند سکته قلبی یا مغزی بروز نکند، فرد از بیماری خود اطلاع پیدا نکند.با این وجود خون دماغ و قرمزی صورت می تواند نشانه ای از فشار خون بالا باشد.

 

علت فشار خون بالا   

4/5 - (6 امتیاز)
لینک کوتاه این مطلب: https://rzgr.ir/MZ9G
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.