درمان یبوست درمان خانگی یبوست و درمان یبوست در بارداری

262

درمان یبوست درمان خانگی یبوست و درمان یبوست در بارداری

 

درمان یبوست درمان یبوست در طب سنتی درمان یبوست با خاکشیر درمان خانگی یبوست درمان یبوست با روغن زیتون برای درمان یبوست چه بخوریم غذاهای یبوست زا درمان یبوست کودکان درمان یبوست در بارداری

 

درمان یبوست,درمان یبوست در طب سنتی,درمان یبوست با خاکشیر,درمان خانگی یبوست,درمان یبوست با روغن زیتون,برای درمان یبوست چه بخوریم,غذاهای یبوست زا,درمان یبوست کودکان,درمان یبوست در بارداری

 

یبوست و تمام راه های طبیعی و دارویی درمان آن

یبوست سرچشمه بسیاری از امراض است و نوع مزمن علاوه بر ناراحتی در هنگام دفع، انسان را بیحال و کسل کرده و خمیازه ایجاد می کند. همین طور باعث بد مزه شدن دهان شده و اشتها را از بین می برد به همین دلیل درمان ان باید جدی گرفته شود.

مطالب مرتبط

 

راههای درمان یبوست شدید

به طور کلی افراد مبتلا به یبوست شدید باید آب فراوان، چای کمرنگ و میوه هایی مانند آلو، انگور، انجیر و گلابی بیشتر مصرف کنند و به پیاده روی، تحرک بیشتر و فعالیت توجه داشته باشند.  راههای درمان یبوست در حالت های شدید و متعادل تفاوت خاصی با یکدیگر ندارند و در دو بخش کلی دارویی و گیاهی تجویز می وشند.
 


 راههای درمان طبیعی یبوست

همانطو رکه می دانید زمانی که راههای درمان طبیعی بیماری به میان می آید هدف استفاده از خوراکی ها و دمنوش های طبیعی است که به صورت جامع در چندیدن بخش با انها آشنا خواهید شد.

 

1- افراد مبتلا به یبوست که مشکل زمینه ای مانند انسداد روده ندارند، شب ها مقداری انجیر را در آب خیس کنند و صبح ناشتا این انجیرها را همراه آب آن بخورند. این کار کمک زیادی به رفع یبوست و سهولت دفع خواهد کرد. با این حساب، عادت غذایی شما خواننده محترم برای رفع یبوست، خوب است و در درازمدت مشکلی برایتان ایجاد نخواهد کرد.

 

 2- نوشیدن شربت خاکشیر قبل از صبحانه می تواند به رفع یبوست و جوش های صورت کمک کند و نوشیدن دمکرده گل گاو زبان قبل از خواب می تواند مثل یک داروی آرامبخش عمل کند.

 

3 – خوردنِ سبزی و میوه در حدِ نرمال باعثِ متخلخل شدنِ مدفوعِ  شما خواهد شد. سعی کنید دستِ کم سه بار در هفته را سبزی مصرف کنید. با غذا یا بصورت لقمه با نان. همچنین عادت کنید که پس از هر سه وعده غذا(صبخانه، ناهار، شام)، یکی دوتا میوه بخورید

 

4-  پس از خوردنِ چیزهایی که یبوست می آورند، مانندِ ماکارونی، انار و دانه ی انار، مواد فلفل دار و تند، استعمال تریاک یا مشروبات الکلی، کشک، دوغ، دمپختی، کاکائو و قهوه (بمقدار زیاد) و.. حتما سبزی، شیر و آب فراوان مصرف کنید

 

5-  اگر هم یبوست مزاج هستید یا سنگ کیسه صفرا دارید، می توانید صبح ها دو قاشق روغن زیتون را همراه آب یک لیموی کامل میل کنید.

 

6- مخلوط یک قاشق غذاخوری خاکشیر، نصف لیوان آب جوش و دو حبه قند یا معادل آن شکر است. این شربت تقریبا برای تمام مزاج ها مناسب است، به خصوص برای افرادی که شکم شان سخت کار می کند.

 

 7- سبوس برنج درمانی بی ضرر برای یبوست های بدون علت مشخص.یک فوق تخصص گوارش و کبد با بیان اینکه «یبوست از شایع ترین مشکلات گوارشی است که افراد در سنین مختلف را درگیر می کند»، گفت:«سبوس برنج و سبوس سایر غلات محتوی فیبر فراوان هستند و به عنوان یک درمان ساده و بی ضرر یبوست هایی که علت مشخصی ندارند مطرح است.»

 

 8-اگر یبوست خیلی شدید باشد از ترکیب 5 واحد روغن بادام شیرین+2 واحد عسل روزی 2 قاشق غذاخوری استفاده کنید.

 

 9- انواع سیر، موسیر و والک از جمله گیاهان ضد یبوست می باشند و کسانی که به طور دائمی مقدار کمی سیر، موسیر یا والک با غذای خود میل کنند، کمتر مبتلا به یبوست می شوند. برگ های تازه والک را می توان به همراه جعفری مانند سبزی خوردن تازه با غذا میل کرد. موسیر را می توان خشک کرده و به صورت پودر در غذا مصرف نمود.

 

10- تخم شنبلیله برای یبوست مفید است. تخم شنبلیله را می توانید برای مدت ها نگهداری کنید، بدون آنکه خراب یا فاسد شود. اما اگر آن را بکوبید و به صورت پودر در آورید، پس از چند روز بو گرفته و خراب می شود. بنابراین اگر می خواهید از تخم شنبلیله برای رفع یبوست استفاده کنید، مقدار کمی از آن را کوبیده و سه وعده در روز، صبح، ظهر و شب و در هر بار یک قاشق مرباخوری از این پودر میل کنید. می توانید این پودر را به کمک آب میل کنید.

 

درمان یبوست,درمان یبوست در طب سنتی,درمان یبوست با خاکشیر,درمان خانگی یبوست,درمان یبوست با روغن زیتون,برای درمان یبوست چه بخوریم,غذاهای یبوست زا,درمان یبوست کودکان,درمان یبوست در بارداری

 


فواید مصرف دمکرده گل سرخ

11- دمکرده گل سرخ(محمدی) روزی یک لیوان هم به عنوان یک داروی ملین میتوان استفاده کرد.

 

 درمان دارویی یبوست

پودر پسیلیوم ساده ترین و کم عاضه ترین داروی رفع یبوست است که به صورت فیبر عمل کرده و می تواند در دوره بارداری نیز استفاده شود.دسته دوم داروهایی هستند که با خاصیت اسمزی باعث نشت آب به روده می شوند، مثل شربت منیزیم و لاکتولوز. دسته سوم داروهای محرک روده مثل برگ سنا، بیزاکودیل و روغن کرچک است. این داروها بهتر است در خط آخر درمان یبوست مصرف شوند.

 

تمامی مواردی که باید از پیشگیری تا درمان یبوست بدانید را در ادامه ببینید
 
یبوست یکی از شایع ترین بیماری های عصر حاضر است. از نظر پزشکی دفع مدفوع سخت، ناکامل یا با تعداد کم همه به معنای یبوست است. هر قدر حرکات روده بزرگ کندتر باشد سلول های روده فرصت خواهند داشت تا آب بیشتری از مواد دفعی باز جذب کرده و به این ترتیب مدفوع خشک تر و سخت تر می شود. در خیلی موارد یبوست مزمن می تواند نشان دهنده یک بیماری زمینه ای باشد. برای تمام افراد بالای 50 سال که از یبوست مزمن رنج می برند انجام تست غربالگری کولونوسکوپی و رد کردن مشکلات روده بزرگ ضروری است.مهم ترین عامل افزایش حرکات روده فعالیت بدنی است و در صورتی که با نوشیدن مایعات کافی همراه گردد باعث اجابت مزاج راحت و منظم می شود. اگر آب و سایر نوشیدنی ها به میزان کافی مصرف نشود باعث می شود سلول های روده مجبور به بازجذب آب و حفظ آن شوند و مدفوع خشک شود.
 
 

درمان یبوست,درمان یبوست در طب سنتی,درمان یبوست با خاکشیر,درمان خانگی یبوست,درمان یبوست با روغن زیتون,برای درمان یبوست چه بخوریم,غذاهای یبوست زا,درمان یبوست کودکان,درمان یبوست در بارداری

 

از پیشگیری تا درمان یبوست
در این مطلب به بررسی یبوست، عوامل ایجاد کننده و کارهایی که برای پیشگیری و جلوگیری از یبوست می توانیم انجام دهیم و همچنین راه ها و روش هایی جهت درمان یبوست را ارائه می کنیم.
یبوست یکی از موضوعاتی است که بیشتر افراد در مورد آن نمی توانند به راحتی صحبت کنند. اگر شما هم از یبوست رنج می برید به خوبی آگاه هستید که مشکلی است که می تواند دردآور باشد و برای مدتی طولانی شما را درگیر خود نماید. تقریبا تمام افراد در طول زندگی خود یبوست را تجربه می کنند. مطالعات نشان می دهد که مشکل ییوست در زنان و افراد مسن بیشتر رایج است و حدود ٢ درصد افراد در جامعه با آن درگیر هستند.
 

یبوست چیست؟
یبوست وقتی اتفاق می افتد که حرکات روده کند تر از حد نرمال و یا کمتر از از مقدار طبیعی خود شود. تعداد دفعات طبیعی دفع از یک فرد به فرد دیگر متفاوت است، برای برخی افراد ٣ بار دفع در طول روز و برای برخی دیگر ٢ بار، ١ بار درروز و بعضی ٣ بار در طول یک هفته است ، نداشتن دفع بیشتر از ٣ روز یبوست به شمار رفته و موجب سفت شدن مدفوع و لذا سخت تر شدن عمل دفع می گردد.
بعضی افراد دچار یبوست مزمن بوده که باعث مشکل در زندگی و توانایی انجام وظایف روزانه شان می شود. یبوست مزمن می تواند باعث زورزدن بیش از حد برای دفع مدفوع و سایر مشکلات شود. درمان یبوست مزمن بسته بدلیل آن متفاوت است.
 
درمان یبوست,درمان یبوست در طب سنتی,درمان یبوست با خاکشیر,درمان خانگی یبوست,درمان یبوست با روغن زیتون,برای درمان یبوست چه بخوریم,غذاهای یبوست زا,درمان یبوست کودکان,درمان یبوست در بارداری


چه عواملی سبب ایجاد یبوست می شوند؟
زندگی مدرن و شهری امروزی شاید مهمترین عامل بروز یبوست باشد. عدم خوردن فیبر کافی، نوشیدن مایعات در حد نیاز،عدم داشتن تحرک کافی ، اجتناب از رفتن به دستشویی در وقت نیاز همگی می توانند از عوامل موثر در بروز یبوست باشند.مصرف مقادیر زیاد محصولات لبنی ، استرس ، بیماری های مغز و اعصاب همچون بیماری پارکینسون و یا ام اس، آسیب های نخاعی و یا سکته مغزی ،داروهای ضد اسید که حاوی کلسیم و یا آلمینیوم هستند. بعضی از انواع داروها (بخصوص داروهای مسکن قوی از جمله داروهای مخدر دار، داروهای ضدافسردگی و یا آهن)

 


یبوست ناگهانی و شدید می توانند به علت های جدی تری مانند سرطان روده بزرگ، سندرم روده تحریک پذیر ،بیماری دیابت،بیماری ام اس، بیماری پارکینسون و یا کم کاری غده تیروئید ارتباط پیدا کنند.
 برخی کودکان در هنگام سن ورود به مدرسه دچار مشکل یبوست می شوند به علت این که خجالت می کشند در مدرسه به دستشویی بروند. هم چنین افراد مسن و افرادی که از داروهایی مانند قرصهای آهن،مورفین و ضد دردهای مخدر دار،داروهای إدرار اور،داروهای ضد فشار خون بالا، برخی از داروهای ضد افسردگی استفاده می کنند امکان دارد دچار یبوست شوند.
 

درمان یبوست,درمان یبوست در طب سنتی,درمان یبوست با خاکشیر,درمان خانگی یبوست,درمان یبوست با روغن زیتون,برای درمان یبوست چه بخوریم,غذاهای یبوست زا,درمان یبوست کودکان,درمان یبوست در بارداری

 
راههای درمان یبوست
روش درمان براساس علت یبوست تعیین می شود. در ابتدا باید رژیم غذایی این افراد اصلاح شود. در صورتی که جواب مناسب گرفته نشد، از داروهای ملین و به ترتیب از داروهای بی ضرر، کم ضرر و داروهای محرک شروع می کنیم تا به نتیجه مطلوب برسیم. البته تمام بیماران نیازمند مصرف دارو نیستند. تغییر در رژیم غذایی شامل توصیه به مصرف مواد غذایی پر فیبر مانند سبزیجات و افزایش مصرف میوه است. افزایش تحرک و فعالیت بیمار نیز توصیه می شود. در صورت امکان قطع داروهایی که منجر به یبوست می شود از راه های درمان است. درمان کم کاری تیروئید و سایر بیماری ها باید انجام شود. برخی از ملینهای معروف عبارتند از هیدروکسید منیزیم، روغن های معدنی مانند پارافین، داروهای گیاهی مانند سنا، سی لاکس و پسیلیوم، ملین های اسموتیک مانند لاکتولوز، بیزاکودیل و روغن کرچک. روغن زیتون و روغن بادام نیز ملین های ملایم می باشند. که با عارضه ای همراه نمی باشند.
 

 
خوردن آلو:
این میوه خوشمزه به عنوان بهترین داروی طبیعی برای برطرف شدن یبوست در افراد شناخته شده است. آلو سرشار از فیبر بوده و هم چنین حاوی سوربیتول که یک درمان برای بهبود و یا برطرف کردن یبوست است می باشد. آلو هم چنین موجب پایین آمدن کلسترول می شود.
 

 

ورزش و فعالیت بدنی :
عدم تحرک و ورزش می تواند منجر به یبوست شود. ورزش کردن هم چنین سبب کاهش استرس می شود که خود می تواند یکی از عوامل بوجود آورنده یبوست باشد.بین وعده غذایی و ورزش حداقل یک ساعت فاصله بیندازید تا بدن فرصت هضم غذا را داشته باشد.١٥-٢٠ دقیقه پیاده روی سه بار در هفته می تواند در کاهش یبوست موثر باشد.
 

 

درمان یبوست,درمان یبوست در طب سنتی,درمان یبوست با خاکشیر,درمان خانگی یبوست,درمان یبوست با روغن زیتون,برای درمان یبوست چه بخوریم,غذاهای یبوست زا,درمان یبوست کودکان,درمان یبوست در بارداری

 

نوشیدن آب و مایعات به حد کافی:
خوردن آب و دیگر مایعات در حد کافی موجب می شود که از بی آبی بدن جلوگیری شود، بی آبی می تواند یکی از علل بروز یبوست باشد. مایعات و آب کافی می تواند از بروز یبوست جلوگیری نماید.
 

 

استفاده از داروهای مسهل:
استفاده از این داروها موجب برطرف شدن موقت یبوست می شود اما به عنوان یک راه حل دائمی و موثر و بدون تجویز پزشک نمی توان از آنها استفاده نمود.یکسری داروها به عنوان “stool softener “در بازار وجود دارند که برای یبوست به کار گرفته می شوند. این گروه از داروها به مدفوع اجازه می دهند که آب بیشتری از روده بگیرد و از سخت شدن مدفوع جلوگیری می کنند و در نتیجه مدفوع  راحت تر و سریعتر از بدن خارج می شود. این گروه داروها هم باید با تجویز پزشک و برای کوتاه مدت مورد استفاده قرار گیرند.
 
 
 
آیا درست است که کافئین و قهوه می توانند به رفع یبوست کمک کنند؟
این که کافئین موجود در قهوه ، چای و نوشابه ها می توانند موجب افزایش حرکات دستگاه گوارش شوند صحیح است اما مشکل اینجاست که کافئین  ادرار آور بوده و موجب افزایش دفع آب بدن می شود و به همین خاطر در افرادی که دچار یبوست هستند مصرف آن بهتر است محدود شود تا از یبوست بیشتر جلوگیری شود.
 

آیا داشتن مدفوع خونی طبیعی است؟
داشتن مدفوع خونی همیشه خطرناک نیست اما همیشه باید توسط پزشک بررسیهای کافی انجام شود.دیدن خون روشن معمولا می تواند به علت همورویید و یا فیشر باشد، اما بیماریهای التهابی روده ، پولیپها و سرطان هم می تواند علت دیدن خون روشن در مدفوع باشد. مدفوع سیاه معمولا نشانه خونریزی در قسمتهای بالاتر دستگاه گوارش می باشد. به همین دلیل دیدن خون در مدفوع حتما باید جدی گرفته شود و مراجعه به پزشک ضروری است.
 

درمان یبوست,درمان یبوست در طب سنتی,درمان یبوست با خاکشیر,درمان خانگی یبوست,درمان یبوست با روغن زیتون,برای درمان یبوست چه بخوریم,غذاهای یبوست زا,درمان یبوست کودکان,درمان یبوست در بارداری

 

پیامدهای عدم درمان یبوست
عدم درمان باعث مشغله فکری در بیمار می شود و بیمار دایماً فکر می کند که روده اش سالم نیست. به علاوه، باعث عوارضی مانند خونریزی ناشی از بواسیر و چکیدن خون از مقعد می شود که در طولانی مدت برای دستگاه گوارش و روده بزرگ مضر است. در مقالاتی ذکر شده که ممکن است باعث ایجاد سرطان روده بشود، اما هنوز این مورد به اثبات نرسیده است. بنابراین با توجه به پیامدهای این بیماری، تمام بیماران باید بلافاصله بعد از بروز علامت های آن به پزشک مراجعه نمایند.

 

 

حرکات روده در شيرخواران

در ماه‌هاي اول تولد، روزي چند بار دفع يا حتي يک‌بار در هفته طبيعي است. در موارد نادر مي‌تواند بين هر بار دفع 3 هفته هم فاصله بيفتد. بچه‌هايي که شير مادر مي‌خورند، معمولا تا 2 تا 3 ماهگي حرکات روده زيادي دارند و مدفوعشان زردرنگ است. با شروع غذاي جامد، حرکات روده تغيير مي‌کند و ممکن است شکم کودک روزي چند بار يا هر 2 يا 3 روز يک‌بار کار کند. برخي بچه‌ها به‌علت دريافت ترکيب‌هاي جديد موادغذايي، دچار يبوست خفيف مي‌شوند. اگر کودک غذاي جامد زياد مصرف کند، ممکن‌است به‌علت کم‌آبي دچار يبوست شود.

 

علت يبوست در شيرخواران

يک بچه سالم که شير مادر مي‌خورد به‌ندرت دچار يبوست مي‌شود. بيشتر شيرخواران هنگام تغيير شير مادر به شيرخشک يا آغاز تغذيه تکميلي و شروع غذاي جامد، دچار يبوست مي‌شوند. اين 7 مورد از علل يبوست شيرخواران است.

 

1. معمولا علت يبوست در کودکان غذاست اما در برخي موارد مي‌تواند علامت يک بيماري جدي باشد. علت يبوست در نوزاداني که شير مادر مي‌خورند، اغلب مادرزادي است مانند سيستيک فيبروزيس، ديابت بي‌مزه، کم‌کاري تيروييد و نقص‌هاي مادرزادي در روده و مقعد.

 

2. بيشتر شيرخواران هنگام شروع غذاي جامد يبوست را تجربه مي‌کنند. بعضي غذاها اگر زود يا به مقدار زياد استفاده شوند، يبوست ايجاد مي‌کنند.موز، برنج، نان سفيد، سيب‌زميني، ماست، پنير و پاستا غذاهايي هستند که باعث کندي حرکت روده شده وباعث یبوست میشوند.در بچه‌هايي که شيرخشک مي‌خورند، مايعات کم، فيبر کم، تغيير نوع شيرخشک (غلظت بيشتر، بدون لاکتوز، حاوي کازيين) مي‌تواند باعث ابتلا به يبوست شود.

 

درمان یبوست,درمان یبوست در طب سنتی,درمان یبوست با خاکشیر,درمان خانگی یبوست,درمان یبوست با روغن زیتون,برای درمان یبوست چه بخوریم,غذاهای یبوست زا,درمان یبوست کودکان,درمان یبوست در بارداری

 

3.یکی دیگر از دلایل یبوست کودکان کم شدن آب بدنشان است. وقتي بدن کودک کم‌آب مي‌شود، از آنچه کودک مي‌خورد آب جذب مي‌کند و درنتيجه مدفوع سفت و خشک و دفع آن سخت مي‌شود.

 

4. مصرف داروهايي مانند ايبوپروفن، آنتي‌بيوتيک، استامينوفن يا ابتلا به بيماري‌هايي مانند سرماخوردگي مي‌تواند باعث ابتلا به يبوست شود.

 

5. مکمل‌هاي آهن (البته آهن موجود در شيرخشک يبوست ايجاد نمي‌کند).

 

6. آلرژي غذايي نیز از دیگر علل ابتلا کودکان به یبوست است.

 

7. اختلالات متابوليکي

 

 

درمان یبوست,درمان یبوست در طب سنتی,درمان یبوست با خاکشیر

درمان یبوست,درمان یبوست در طب سنتی,درمان یبوست با خاکشیر,درمان خانگی یبوست,درمان یبوست با روغن زیتون,برای درمان یبوست چه بخوریم,غذاهای یبوست زا,درمان یبوست کودکان,درمان یبوست در بارداری

درمان یبوست,درمان یبوست در طب سنتی,درمان یبوست با خاکشیر

درمان یبوست,درمان یبوست در طب سنتی,درمان یبوست با خاکشیر,درمان خانگی یبوست,درمان یبوست با روغن زیتون,برای درمان یبوست چه بخوریم,غذاهای یبوست زا,درمان یبوست کودکان,درمان یبوست در بارداری

درمان یبوست,درمان یبوست در طب سنتی,درمان یبوست با خاکشیر

درمان یبوست,درمان یبوست در طب سنتی,درمان یبوست با خاکشیر,درمان خانگی یبوست,درمان یبوست با روغن زیتون,برای درمان یبوست چه بخوریم,غذاهای یبوست زا,درمان یبوست کودکان,درمان یبوست در بارداری

درمان یبوست,درمان یبوست در طب سنتی,درمان یبوست با خاکشیر

درمان یبوست,درمان یبوست در طب سنتی,درمان یبوست با خاکشیر,درمان خانگی یبوست,درمان یبوست با روغن زیتون,برای درمان یبوست چه بخوریم,غذاهای یبوست زا,درمان یبوست کودکان,درمان یبوست در بارداری

 

درمان یبوست

5/5 - (2 امتیاز)
لینک کوتاه این مطلب: https://rzgr.ir/HALG
ممکن است شما دوست داشته باشید

نظرات بسته شده است.