ترک نماز | عذاب کسانی که نماز نمی خوانند | عواقب نماز نخواندن

0 742

ترک نماز | عذاب کسانی که نماز نمی خوانند | عواقب نماز نخواندن

 آيا كسي كه نماز را ترك كند كافر است؟ عذاب ترک نماز عذاب کسانی که نماز نمی خوانند حکم ازدواج با مرد بی نماز حدیث ترک نماز عواقب نماز نخواندن عواقب ترک نماز صبح علت ترک نماز وادی نمی چیست

 

 آيا كسي كه نماز را ترك كند كافر است؟,عذاب ترک نماز,عذاب کسانی که نماز نمی خوانند,حکم ازدواج با مرد بی نماز,حدیث ترک نماز,عواقب نماز نخواندن,عواقب ترک نماز صبح,علت ترک نماز,وادی نمی چیست

 

آيا كسي كه نماز را ترك كند كافر است؟

روايات متعددي نقل شده است كه تارك نماز كافر است.رسول خدا – صلّي الله عليه وآله – فرموده اند:«مَنْ تَرَكَ صَلَاتَهُ مُتَعَمِّداً فقد كفر»؛« هركس عمدا نمازش را ترك كند، كفر ورزيده است.» و در روايت ديگري كه از امام صادق – عليه السّلام – نقل شده ايشان بيان داشته اند:« َ إِنَّ تَارِكَ الصَّلَاةِ كَافِر»؛«همانا ترك كننده نماز واجب، كافر است.»البته بايد دانست كفر در فرهنگ قرآن كريم و روايات معصومين ( عليهم السّلام )به پنج معنا آمده است:


1- كسي كه اعتقاد به خدا و رسول و معاد ندارد مانند مشركان.
2- كسي كه حق را مي پوشاند.
3- كفر نعمت ( كفران نعمت )
4- كفر به معناي ترك دستور خداوند و مخالفت كردن با او.
5- كفر به معناي برائت و بيزاري جستن


مرحوم مجلسي بزرگ (ره) مي فرمايد:«كفر» در روايات نماز به معناي چهارم – يعني ترك دستور خداوند و مخالفت با اوست – مي باشد و بقيه گناهان نيز كفر است؛ ولي نماز شديدتر است.به عبارت ديگر دو نوع كفر مطرح است؛ يكي كفر اعتقادي و ديگري كفر عملي. با اين تفاوت كه در شرك و كفر اعتقادي، كافر به طور كلي از دايره دين الهي و مسلماني خارج است و از نظر فقهي نجس مي باشد اما در كفر عملي، برخي رفتارهاي او مانند مشركان است مثل ترك كنندگان نماز كه رفتار او شبيه كافران است. اما اعتقاد به خدا دارد در نتيجه مشرك و نجس نيست. به همين جهت، از لحاظ فقهي«كافر، كسى است خدا را منكر شود يا براى خدا شريك قرار دهد يا پيغمبرىِ حضرت خاتم الأنبياء محمدبن‌عبدالله(صلّى الله عليه وآله) را قبول نداشته باشد. هم چنين اگر در يكى از اين ها شك داشته باشد و نيز كسى كه ضرورى دين، يعنى چيزى را كه مثل نماز و روزه، مسلمانان جزء دين اسلام مى دانند، منكر شود كافر و نجس است، البته اگر چنان چه بداند آن چيز ضرورى دين است و انكار آن چيز به انكار خدا يا توحيد يا نبوّت برگردد، نجس است و اگر نداند، احتياطاً بايد از او اجتناب كرد….»

 

 آيا كسي كه نماز را ترك كند كافر است؟,عذاب ترک نماز,عذاب کسانی که نماز نمی خوانند,حکم ازدواج با مرد بی نماز,حدیث ترک نماز,عواقب نماز نخواندن,عواقب ترک نماز صبح,علت ترک نماز,وادی نمی چیست

 

با توجه به آن چه آمد در مورد كفر كسي كه نماز را ترك نموده بايد گفت: ترك نماز چند قسم است:
 1. ترك نماز به طور كلي از روي انكار دين؛ به طوري كه معتقد به خدا نيست و با لجاجت مي گويد: اگر چه خدا گفته امّا من انجام نمي دهم! در اين صورت منكر ضروري دين شده و كافر است و از لحاظ فقهي نيز محكوم به نجاست مي باشد و چنين فردي به عذاب ابدي دچار مي گردد.


 2- ترك نماز به دليل مسامحه كاري و كم اعتنايي به امور اخروي و اشتغال به سرگرمي هاي دنيوي. اين قسم از ترك نماز موجب فسق است و گناه كبيره شمرده مي شود امّا چنين فردي مسلمان مي باشد و از لحاظ فقهي نيز حكم به طهارت چنين فردي مي شود.


 3. ترك نماز در برخي اوقات: فردي در اثر ضعف ايمان و كم اعتنايي به امر آخرت گاهي نماز مي خواند و گاهي ترك مي كند و يا در اثر اهميت ندادن به اوقات نماز، گاهي آن را در وقتش ترك مي كند به خيال آن كه در خارج وقت آن را قضا كند.


اين قسم سوم هر چند مانند دو قسم قبل نيست ولي چنين فردي از ضايع كنندگان نماز و سبك شمارندگان آن است و در روايات آمده است كه چنين كسي مشمول شفاعت اهل بيت(ع) قرار نمي گيرد و به شفاعت محمّد و آل محمّد(ع) نائل نمي گردد هر چند تارك الصلاة شمرده نمي شود و از سبك شمرندگان نماز به حساب مي آيند.

 

 آيا كسي كه نماز را ترك كند كافر است؟,عذاب ترک نماز,عذاب کسانی که نماز نمی خوانند,حکم ازدواج با مرد بی نماز,حدیث ترک نماز,عواقب نماز نخواندن,عواقب ترک نماز صبح,علت ترک نماز,وادی نمی چیست

 

کافر در لغت به معنای پوشاننده است، همان طور که زارع را کافر می گویند؛ زیرا که پوشاننده دانه در خاک است، هم چنین افراد ناسپاس را کافر می نامند، چرا که نعمت حق را نادیده می گیرد و گویی پرده بر آن می افکند.کافر در اصطلاح شرع و قرآن کسی است که وجود پروردگار و یکتایی او را منکر است و نیز روز معاد و قیامت و رسالت انبیاء الاهی و یا یکی از ضروریات دین را انکار می نماید.

 

بنابراین اگر کسی نماز نخواند دو صورت دارد یا به این دلیل است که آن را انکار می کند و می داند انکار نماز به انکار خدا و وحدانیت پروردگار و یا انکار نبوت و رسالت و معاد و قیامت بر می گردد، در این صورت چنین شخصی کافر است و احکام کافر (که در رساله های عملیه آمده است)بر او مترتب می گردد. حضرت آیت الله العظمی خامنه ای در پاسخ به این سؤال که : اگر کسی بعضی از ضروریات دین مانند روزه و غیر آن (مانند نماز) را انکار کند، حکم کافر را دارد یا خیر؟ می فرمایند: «اگر انکار هر یک از ضروریات دین به انکار رسالت یا تکذیب پیامبر اکرم اسلام (ص) یا وارد کردن نقصی به شریعت منجر شود، باعث کفر و ارتداد است.»

 

اما اگر شخصی کاهل به نماز باشد و از روی بی مبالاتی نماز نخواند و آن را ترک کند در حالی که پروردگار و وحدانیت او و دیگر ضروریات دین و وجوب نماز  را قبول دارد، کافر نمی باشد. چنان که مقام معظم رهبری در پاسخ به سؤالی، این چنین می فرمایند: «مجرد ترک نماز و روزه و سایر واجبات شرعی باعث ارتداد مسلمان و کافر شدن و نجاست وی نمی گردد و تا زمانی که ارتداد وی احراز نشده است، حکم سایر مسلمانان را دارد».از این رو روایاتی که تارک عمدی نماز را کافر معرفی می کند یا ناظر به قسم اول است و اگر هم شامل قسم دوم نیز شود باید بگوییم که منظور از کافر کفر نعمت است نه کفر عقیدتی و فکری.

 

 آيا كسي كه نماز را ترك كند كافر است؟,عذاب ترک نماز,عذاب کسانی که نماز نمی خوانند,حکم ازدواج با مرد بی نماز,حدیث ترک نماز,عواقب نماز نخواندن,عواقب ترک نماز صبح,علت ترک نماز,وادی نمی چیست

 

اولین نکته – اینکه بی نماز در دنیا زندگی پرمشقتی دارد و در قیامت کور محشور می شود:

این کارشناس مرکز تخصصی نماز بیان داشت: خدای متعال تصریح نموده هرکس از یاد الهی رویگردان شود زندگی سختی داشته و در قیامت کور محشور می شود چنانچه در آیه 124 سوره طه به صراحت در این خصوص می فرماید:« وَ مَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِکْری فَإِنَّ لَهُ مَعیشَهً ضَنْکاً وَ نَحْشُرُهُ یَوْمَ الْقِیامَهِ أَعْمى‏» بدین معنا که « و هر کس از یاد من روى گردان شود، زندگى(سخت و) تنگى خواهد داشت؛ و روز قیامت، او را نابینا محشور مى‏کنیم!»

 

دومین نکته – بی نماز از یاری خداوند محروم است:

موسوی در توضیح نکته دوم افزود: قدرت نماز گذاران از نماز و خداوند است. کسی که نماز می خواند در هر نمازی به سوره حمد که می رسد با گفتن«ایاک نعبد و ایاک نستعین» در طول نماز های پنج گانه چندین بار ندا می دهد « پروردگارا فقط تو را می پرستیم و فقط از تو یاری می جوییم» از خداوند طلب یاری می جوید اما بی نماز خود را از این یاری محروم می نماید و همین طلب نکردن سبب می گردد ضعیف می ماند.

 

سومین نکته – بی نماز آرامش روحی ندارد:

وی با بیان اینکه در قرآن تصریح بسیاری بر آرامش بخش بودن نماز شده است گفت: کسی که نماز نمی خواند همواره مضطرب و نگران است، زیرا دل انسان تنها با نماز و یاد خدا آرام می شود، چنانچه خدای متعال در آیه 14 سوره مبارکه طه خطاب به مردم می فرماید: « وَ أَقِمِ الصَّلاهَ لِذِکْری» یعنی « و نماز را براى یاد من بپادار!» همچنین خداوند در آیات دیگری از قرآن کریم برای این ذکر و یاد خدا ویژگی هایی مطرح نموده است از جمله اینکه یا ذکر و یاد الهی است که دلها آرام می گیرد چنانچه در آیه 28 سوره رعد اینگونه بیان می دارد که: « أَلا بِذِکْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ» یعنی «آگاه باشید، تنها با یاد خدا دلها آرامش مى‏یابد!»

 

چهارمین نکته – بی نماز در لحظه مردن با التماس درخواست بازگشت به دنیا را دارد

کارشناس مرکز تخصصی نماز در ادامه تبیین آثار بی نماز بودن در دنیا و آخرت بیان کرد: کسی که عمدا نماز را اقامه نمی کند هنگام مردن برای برگشت به دنیا و جبران گذشته ملتمسانه تقاضای برگشت می کند. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم به علی علیه السلام فرمود:« یَا عَلِیُّ تَارِکُ الصَّلَاهِ یَسْأَلُ الرَّجْعَهَ إِلَى الدُّنْیَا»« یا علی تارک نماز بازگشت به دنیا را درخواست می کند» سپس در ادامه فرمود:« و این گفتار خداوند متعال است که در آیه 99 و 100 سوره مؤمنون در قرآن کریم فرموده است:« حَتَّى إِذا جاءَ أَحَدَهُمُ الْمَوْتُ- قالَ رَبِّ ارْجِعُون‏ ‏؛ لَعَلِّی أَعْمَلُ صالِحاً فیما تَرَکْتُ کَلاَّ إِنَّها کَلِمَهٌ هُوَ قائِلُها » بدین معنا که « [ آنان هم چنان به راه غلط خود ادامه می دهند ] تا زمانی که مرگ یکی از آنان فرا رسد [ در آن حال ] می گوید: پروردگار من ! مرا باز گردان ! شاید در آنچه ترک کردم [ و کوتاهی نمودم ] عمل صالحی انجام دهم [ به او می گویند چنین نیست، ] این سخنی است که او به زبان می گوید».

 

پنجمین نکته – بی نماز حتما جهنمی خواهد بود!!

موسوی با ذکر این نکته که بی نمازان جهنمی خواهند بود، با اشاره به آیات قرآن کریم گفت: در قرآن کریم آمده: در قیامت یکی از سؤال هایی که بهشتیان از جهنمیان می پرسند در خصوص علت جهنمی شدن آنها می باشد که آنها جواب می دهند ما به خاطر این جهنمی شدیم که نماز نمی خواندیم. خداوند متعال این مکالمه را در آیات 40 تا 43 سوره مبارکه مدثر چنین بیان داشته است که: « فی‏ جَنَّاتٍ یَتَساءَلُونَ؛ عَنِ الْمُجْرِمینَ؛ ما سَلَکَکُمْ فی‏ سَقَرَ؛ قالُوا لَمْ نَکُ مِنَ الْمُصَلِّینَ» یعنی « آنها (مومنان) در باغ هاى بهشتند، و سؤال مى‏کنند… از مجرمان: چه چیز شما را به دوزخ وارد ساخت؟!» مى‏گویند: «ما از نمازگزاران نبودیم»لذا عاقبت بی نماز گرفتار شدن به عذاب الهی است مگر اینکه توبه نموده و به جبران گذشته خود بپردازد.

 

ششمین نکته – حقارت بی نماز در قیامت

وی در پایان فرد بی نماز را حقیر در آخرت خطاب کرد و گفت: افراد بی نماز با حقارت و ذلیلانه وارد جهنم می شوند همانگونه که خداوند متعال در آیه 60 سوره غافر فرموده است:« إِنَّ الَّذینَ یَسْتَکْبِرُونَ عَنْ عِبادَتی‏ سَیَدْخُلُونَ جَهَنَّمَ داخِرینَ» یعنی « آنان که از عبادت کردن به خداوند تکبر می ورزند، هرچه زودتر ذلیلانه به جهنم فرو خواهند رفت.»

 

ترک نماز | عذاب کسانی که نماز نمی خوانند | عواقب نماز نخواندن

3.1/5 - (7 امتیاز)
لینک کوتاه این مطلب: https://rzgr.ir/NHN7
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.