دلیل ترک پاشنه پا و روشهای درمان آن
دلیل ترک پاشنه پا و روشهای درمان آن
ترک پاشنه پا و روش درمان ترک پا
دلایل مختلفی برای به وجود آمدن ترک خوردگی کف پا وجود دارد، چون بر روی پاهایمان می ایستیم و راه میرویم و این فشارها باعث ترک پا خوردن و پوسته پوسته شدن پا می شود و دلایل های دیگر وجود دارد که باعث ترک پا می شود که برایتان در این قسمت توضیح داده ایم:
عفونت قارچی
شایع ترین دلیل ترک کف پا ، یک عفونت قارچی مانند پای ورزشکار است، اگرچه ممکن است همیشه متوجه آن (عفونت قارچی) نشوند. در بسیاری از موارد این عفونت قارچی تنها خود را به صورت ترک پا نشان می دهد و هیچ خارشی ایجاد نمی کند. بنابراین اگر پوست پایتان به طور ناگهانی دچار ترک خوردگی شد، بهتر است زودتر معاینه شود.
زمانی که در پوست تان یک عفونت قارچی ایجاد شود، احتمال انتشار آن به ناخن ها نیز وجود دارد که در این حالت رها شدن از شر آلودگی دشوارتر خواهد شد. همچنین باید توجه داشت که ممکن است عفونت قارچی ابتدا ناخن را درگیر کرده و سپس به پوست برسد.
عرق ناشی از ورزش
تعریق بیش از حد و محیط مرطوب اغلب موجب بروز عفونت های قارچی پوست شده و پا را دچار پوسته پوسته شدن می کند که نشان می دهد ورزش های روزانه به خصوص از نوع سنگین، باعث ترک خوردن پوست پا می شوند.
پا برهنه ورزش کردن و یا استفاده از تشک های ورزشی مشترک در باشگاه ها و یا انجام ورزشی مانند یوگا، در یک محیط گرم و مرطوب می تواند به عفونت قارچی یا باکتریایی منجر شود.
کفش های پاشنه بلند روباز
بسیاری از زنان، عاشق پوشیدن این نوع کفش ها در تابستان هستند. اما این نوع کفش ها، گاهی اوقات می توانند اصطکاک جدی را به دنبال بیاورند. هرچیزی که سبب اصطکاک می شود باعث بروز تاول، پوسته پوسته شدن و ترک خوردن پا نیز خواهد شد.
آفتاب سوختگی
هیچ کسی در هنگام گرفتن حمام آفتاب، استفاده از کرم های ضدآفتاب را فراموش نمی کند، اما آیا کسی از این کرم ها برروی پاشنه و کف پاها نیز استفاده می کند؟ آفتاب سوختگی موجب ترک خوردگی و بسیاری از مشکلات دیگر در پاها خواهد شد. بنابراین اجازه ندهید پاهایتان در معرض مستقیم اشعه ماورابنفش خورشید قرار گیرد.
اگزما
اگزما یک بیماری پوستی است که از طریق پوسته پوسته شدن پوست خود را آشکار می کند و می تواند باعث ترک خوردگی، خارش و خشکی در سراسر بدن از جمله کف پا شود. اگر چه بسیاری از افراد، اگزما را در دوران کودکی تجربه کرده اند، اما احتمال بروز آن در بزرگسالان نیز وجود دارد. خوشبختانه بسیاری از درمان های موضعی برای رفع اگزما در دسترس است.
کم آبی بدن
کم شدن آب بدن می تواند به احساس خستگی، کاهش سوخت و ساز بدن، جوش و … منجر شود. اگر بدن شما به اندازه کافی هیدراته نباشد، پوست شروع به پوسته پوسته شدن در همه جای بدن می کند. بنابراین به یاد داشته باشید: آب دوست شما است.
شرایط معمول
همیشه دلیل غیر منتظره ای برای پوسته پوسته شدن پا و ترک خوردگی آن وجود ندارد. گاهی این شرایط کاملا عادی است و بدن به طور طبیعی پوست تازه ای می سازد و پوست قدیمی را از خود جدا می کند. کشیدن سنگ پا می تواند به راحتی این حالت را برطرف کند.
ده درمان خانگی برای ترک پاشنهی پا
1-روغنهای گیاهی
مالیدن انواع روغن نباتی بر روی ترکهای پاشنهی پا میتواند نتایج خوبی داشته باشد. همچنین کسانی که پاهای خشکی دارند باید از روغن نباتی استفاده کنند تا پاهایشان ترک نخورد. شما میتوانید از روغن زیتون، روغن کنجد، روغن نارگیل یا هر نوع روغن گیاهی هیدروژنهای برای بهبود ترکهای پا استفاده نمایید.
ابتدا پایتان را با یک سنگ پا لایه برداری کنید و به خوبی بشویید، و سپس روغن نباتی را به پاشنه و کف پاهایتان بمالید. بعد از آن یک جفت جوراب تمیز به پا کنید و به رختخواب بروید، حالا روغن برای نفوذ به پوست پای شما زمان کافی دارد. در صبح متوجه خواهید شد که پاشنههای پایتان نرم تر شده است. این درمان را برای چندین روز متوالی ادامه دهید تا ترکهای پاشنهی پایتان به خوبی بهبود یابد.
2-موم پارافین
اگر شرایط ترک پاهایتان واقعاً بد است، و باعث بوجود آمدن درد زیادی شده است، موم پارافین یکی از درمانهایی است که میتواند به سرعت به پاهایتان تسکین دهد. موم پارافین بخرید و آنرا با روغن خردل یا روغن نارگیل مخلوط کرده و سپس برای مدتی آنرا حرارت دهید تا موم به خوبی ذوب شود.
پیش از استفاده از موم، صبر کنید تا به دمای اتاق باز گردد. برای نتیجهی بهتر، پیش از اینکه به رختخواب بروید موم را بر روی ترک پاشنهی پایتان بمالید و صبح به خوبی آنرا بشویید. شما باید این درمان را برای یک تا دو هفته تکرار کنید تا نتایج مثبت آنرا ببینید.
3- موز
شما میتوانید ترک پاشنهی پاهایتان را در خانه با موز رسیده نیز درمان کنید! یک موز رسیده را بکوبید تا خمیر یکنواختی از آن بدست بیاید. ابتدا پایتان را به خوبی تمیز کنید، سپس خمیر بدست آمده از موز را به پایتان بمالید و اجازه دهید به مدت 10 تا 15 دقیقه بر روی پایتان بماند تا پوست خشک پایتان به خوبی تغذیه شود. حالا پاهایتان را با آب گرم به خوبی بشویید و سپس داخل آب سرد غوطه ور کنید. این راه درمانی خانگی را هر روز برای چند هفته تکرار کنید و از پاشنههای نرم و صافی که به شما میبخشد لذت ببرید.
4-لیمو ترش
خاصیت اسیدی لیمو ترش میتواند خیلی مفید باشد، اما باید اطمینان حاصل کنید که آب لیمو ترش تنها به پوست سخت پاشنهی پایتان مالیده شود. بعلاوه میتوانید پاهایتان را به مدت 10 تا 15 دقیقه در یک سطل آب گرم که به آن لیمو ترش افزوده اید غوطه ور سازید. یادتان باشد که از آب داغ استفاده نکنید، چرا که میتواند رطوبت پای شما را از بین ببرد. در آخر پایتان را با سنگ پا و صابون بشویید و با حوله خشک کنید.
5-گلاب و گلیسیرین
گلیسیرین و گلاب راه دیگری برای درمان ترک پاشنهی پا در خانه است. مخصوصاً زمانی که میخواهید از خانه خارج شوید نیاز دارید تا از پاهایتان بصورت ویژه مراقبت نمایید. مقدار مساوی از گلیسیرین و گلاب را باهم مخلوط نمایید. پیش از اینکه از خانه خارج شوید، مخلوط بدست آمده را به پایتان بمالید تا اینکه به خوبی جذب پوست پایتان شود. این مخلوط باعث خواهد شد تا پوست پایتان برای ساعات طولانی نرم بماند و شرایط ترکها تحت کنترل باشند. این درمان را برای چند هفته تکرار کنید تا پاشنهی پاهایتان نرم شوند.
6-وازلین
برای جلوگیری از ترک پاشنهی پاهایتان، باید پوستهای مردهی سخت اطراف پایتان را به صورت منظم لایه برداری کنید و سپس با مالیدن کمی وازلین، منطقهی پاشنهی پایتان را بپوشانید. پس از مالیدن وازلین باید جوراب به پا کنید تا اینکه وازلین بتواند به خوبی در پوست شما نفوذ کند. اینکار باعث خواهد شد تا از ایجاد ترک پا پیشگیری بعمل آید و البته پاشنهی پاهایتان نرم و مرطوب شود. این درمان را روزانه پیش از اینکه به رختخواب بروید تکرار کنید.
7- عسل
عسل هم از آنجایی که خواص مرطوب کنندگی و ضد باکتریایی دارد میتواند بعنوان درمانی برای ترک پاشنهی پا مورد استفاده قرار گیرد. عسل هم میتواند جهت بهبود و درمان پوست خشک پا و هم ترک پاشنهی پا مورد استفاده قرار گیرد. برای اینکه پاشنههایی نرم داشته باشید یک فنجان عسل را در سطلی که تا نیمه با آب گرم پر شده است مخلوط نمایید و پاهایتان را برای 15 تا 20 دقیقه در این مخلوط غوطه ور کنید. در آخر پاهایتان را به آرامی لایه برداری کنید و از پاهایی نرم لذت ببرید. با این درمان خانگی دیگر هیچ خشکیای بر پوستتان باقی نخواهد ماند.
8-آب نمک گرم
در مورد ترک پاشنهی پا، شما احتیاج دارید تا پاشنهی پایتان را به خوبی تمیز و مرطوب نگاه دارید. پس پاهایتان را برای 10 تا 15 دقیقه در آب نمک گرم فرو ببرید و آنرا از آب نمک متنعم کنید. سپس پایتان را در آب سرد فرو کنید تا گردش خون در آن بهبود یابد. اینکار همچنین درد ناشی از ترک پاشنهی پایتان را هم تسکین میدهد. حالا پاهایتان را خشک کنید و کمی کرم مرطوب کننده یا وازلین به آن بمالید تا رطوبت مورد نیازش تأمین شود. همچنین پیشنهاد میکنیم تا بلافاصله یک جفت جوراب هم به پا کنید.
9-آرد برنج
برای لایه برداری از پاهایتان میتوانید از یک اسکراب خانگی ساخته شده توسط عسل، سرکه سیب و آرد برنج استفاده کنید. برای ساخت این اسکراب، دو تا سه قاشق غذاخوری آرد برنج، چند قاشق عسل و کمی سرکهی سیب را باهم مخلوط کنید تا خمیر سفتی بدست بیاید. اگر شرایط ترک پاشنههای پایتان خیلی خیلی بد است، یک قاشق روغن زیتون یا روغن بادام شیرین نیز به این خمیر بیفزایید.
ابتدا پاهایتان را به مدت 10 دقیقه در آب گرم غوطه ور کنید سپس به آرامی با استفاده از این خمیر از پوست پاهایتان لایه برداری کنید تا پوستهای مردهی اطراف پایتان از بین بروند. با انجام این درمان به زودی شما صاحب پاشنههایی نرم و بدون ترک خواهید بود.
با مشاهدهی اولین نتایج ترک پاشنهی پا، درمانهای خانگی بالا را شروع کنید تا همیشه پاشنهی پاهایتان نرم، صاف و زیبا باشند. همچنین بصورت همزمان سعی کنید تا همیشه بدنتان را با مصرف مقدار زیاد آب، هیدراته نگاه دارید و برنامهی غذایی ای را دنبال کنید که حاوی اسیدهای چرب امگا3 هستند.