چرا جوش میزنیم و راه درمان جوش چرکی صورت و بدن
چرا جوش میزنیم و راه درمان جوش چرکی صورت و بدن
چرا جوش میزنیم , چرا صورتم جوش میزند چرا جوش چرکی میزنیم چرا بدن جوش میزند جوش روی چانه نشانه چیست جوش التهابی چیکار کنم جوش نزنم آیا گردو باعث جوش میشود و چرا جوش زیر پوستی میزنیم.
در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا پاسخ سوالات بالا را بدانید و دلایل جوش زدن صورت و راه درمان جوش چرکی صورت و بدن را برای شما ارائه دهیم.
جوش یا آکنه یک ضایعه پوستی است که علائم گوناگونی در پیدایش آن نقش دارند.
جوشها تقویت کننده سیستم ایمنی بدن هستند اما زخمهای عمیق و شدید باید حتما کنترل و درمان شوند.
جوش یا آکنه یک ضایعه پوستی است که آبسه یا عفونت محدود پوستی ایجاد می کند و معمولاً اطراف آن قرمز و ملتهب بوده و با درد همراه است.
جوش به انواع ساده، عفونی، کورک، سر سیاه، سر سفید و سرسرخ تقسیم میشود و در مورد علت پیدایش آن نیز می توان به عوامل داخلی و بیرونی اشاره کرد.
درون منافذ پوست غدد سباسه یا چربی وجود دارد که سبوم یا چربی پوست را تولید می کنند.
هنگامی که لایه های بیرونی پوست ریزش پیدا می کنند، پدیده ای که به طور مداوم رخ می دهد، سلول های مرده به جای مانده پوست ممکن است با سبوم به هم بچسبند.
این توده ممکن است منافذ پوست را به خصوص در هنگام بلوغ که پوست ضخیم تر می شود، ببندد.
غدد سباسه چربی بیشتری تولید می کنند که پشت مجرای مسدود شده تجمع می یابد و این سبوم یا چربی محل رشد باکتری های گوناگون از جمله باکتری پروپیونوباکتریوم آکنس می شود که ایجاد آکنه می کنند.
جوش ممکن است به صورت برجستگی توپُر و با حدود مشخص، ظاهر شود که حاوی مایع نیست و اندازه آن از یک سر سوزن تا یک سانتی متر متفاوت است و به آن پاپول می گویند و رنگ آن از قهوهای، ارغوانی، صورتی تا قرمز متفاوت است.
پاپول ها ممکن است با خاراندن عفونی شوند و کبره ببندد.
بیماری های مختلفی از آکنه گرفته تا آبله مرغان می تواند پاپول ایجاد کند.
جوش ممکن است چرکی شود که در این حال به آن پاسچول می گویند و به صورت یک برآمدگی پوستی حاوی مواد چرکی معمولا حاوی سلول های التهابی مرده است. جوش چرکی بزرگ را ندول می گویند.
آکنه از کجا می آید؟
آکنه یکی از شایع ترین بیماری هایی است که باعث ایجاد جوش های پوستی از انواع مختلف پاپول، پاسچول و ندول می شود.
ضایعات پوستی آکنه ناشی از تغییراتی است که در واحد پیلوسباسه، ساختارهای پوستی که شامل فولیکول یا پیاز مو غده سباسه یا چربی همراه آن هستند، رخ می دهد، تغییراتی که نیاز به تحریک هورمون جنسی آندروژن دارند.
جوش یک عارضه ی پوستی است که ناشی از بسته شدن منافذ پوست است
آکنه در نتیجه انسداد منافذ پوستی که فولیکول مو در آن ها قرار دارند رخ می دهد.
اولین تغییری که در پوست رخ می دهند ایجاد یک پلاک مسدود کننده متشکل از کراتین(باقیمانده سلول های مرده شاخی پوست) و سبوم(چربی پوست) است که به آن ” میکروکومدون ” می گویند.
بزرگ شدن غدد سباسه و افزایش تولید سبوم که با افزایش تولید هورمون های آندروژنی(مانند DHEA_S) در اوج گیری فعالیت غدد فوق کلیوی در هنگام بلوغ رخ می دهد.
میکروکومدون ها ممکن است بزرگ شوند و به کومدون های های باز(سرسیاه) یا کومدونهای بسته(سرسفید) بدل شوند.
سرسفید آن نتیجه اثر مستقیم انسداد مجرای غدد سباسه با سبوم یا چربی طبیعی پوست و سلول های مرده پوستی است.
در این حالت باکتری هایی که به طور معمول روی پوست زندگی می کنند، به نام پروپیونوباکتریوم آکنس، می تواند باعث ایجاد التهاب شود و ضایعات پوستی التهابی (پاپول، پاسچول های چرکی و ندول) در لایه میانی پوست در اطراف میکروکومدون یا کومدون ها ایجاد کند و این امر به قرمزی پوست و در مواردی به جاگذاری روی پوست و ایجاد لکه های تیره پوستی می انجامد.
جوش های سرسفید
در جوش های سرسفید منفذ پوستی به طور کامل بسته شده است.
سبوم (چربی پوست) و باکتری ها به همراه سلول های مرده پوست در درون این منفذ به دام می افتند و یک ” برآمدگی ” سفید رنگ روی سطح پوست ایجاد می کنند. سرسفیدها معمولا زودتر از سرسیاه ها ناپدید می شوند.
جوش سرسیاه
در جوش های نوع سرسیاه، جوش شدت زیادی ندارد اما نسبت به جوش سرسفید مدت بیشتری طول می کشد تا ناپدید شود.
سرسیاه هنگامی رخ می دهد که منافذ پوستی به طور کامل مسدود نشده اند، بلکه به صورت نسبی بند آمده اند.
این امر باعث می شود که چربی هنوز بتواند به سطح پوست بیاید.
علت سیاه بودن این جوش ها واکنش ملانین (رنگ دانه پوست) به اکسیژن است.
جوش های التهابی
پاپول
پاپول نوع دیگری از جوش ها هستند که به صورت برآمدگی های قرمز کوچکی روی پوست دیده می شوند. پاپول ها را نباید فشار داد زیرا ممکن است جوشگاه پوستی ایجاد کند که هیچ گاه برطرف نمی شود.
پاسچول
پاسچول ها شدیدترین نوع جوش پوستی است که به طور آشکاری ملتهب است.
این جوش پایه ای قرمزرنگ و یک مرکز سفید یا زرد رنگ دارد. گرچه ممکن است به نظر رسد که پاسچول ها حاوی باکتری هستند اما پاسچول ها صرفا در نتیجه واکنش شیمیایی درون سبوم به وجود می آیند که باعث تحریک پوست می شود.
فشار دادن پاسچول هم می تواند باعث آسیب پوستی و باقی ماندن جا روی پوست شود.
دیگر جوش ها
ندول ها یا کیست ها
ضایعات پوستی بسیار بزرگ تر و اغلب دردناک تر هستند. آن ها زیر سطح پوست قرار می گیرند و به صورت برآمدگی های سفتی حس می شوند و اغلب روی پوست جا می گذارند.
ندول ها و کیست ها را نباید فشار داد چون حاوی باکتری هستند و این کار ممکن است به گسترش عفونت بینجامد.
میلیا
میلیاها برآمدگی های ریز سفید پوستی هستند که به طور طبیعی به علت ریزش سلول های پوستی به وجود می آیند.
سلول های مرده در حفره های کوچکی در سطح پوست جمع می شوند و میلیا را به وجود می آورند.
میلیا به طور شایعی در نوزادان و در بخش بالایی گونه ها دیده می شود و در پوست بزرگسالان هم ممکن است ایجاد شود.
این برآمدگی های پوستی با ریزش سلول های مرده از روی پوست از بین می روند.
در نوزادان میلیا معمولا پس از چند هفته ناپدید می شود، ولی در بزرگسالان ممکن است برای همیشه روی پوست باقی بماند.
معمولا در کودکان درمان لازم نیست. در بزرگسالان ممکن است پزشک آن ها را برای بهبود ظاهر فرد بردارد.
علت جوش در مسافرت ؛ غافل شده اید!
سعی کنید همیشه به همراه غذا سبزی و سالاد مصرف کنید این مواد به دلیل فیبر فراوان و کمک به دستگاه گوارش نقش مهمی در از بین بردن جوشها دارند.
شاید در مسافرت از این مواد غذایی غافل شده باشید اما میتوانید با از سر گرفتن مصرف آنها، دوباره پوست شادابی داشته باشید.
گاهی به صورت روزانه مقداری کاهو یا خیار سبز را به همراه سیب رسیده شیرین با استفاده از دستگاه آبمیوهگیری آب گرفته و میل کنید.
استفاده از انواع میوهها به ویژه مرکبات و میوههایی با طبع سرد مانند آلبالو، توت فرنگی، لیموترش، سیب، هندوانه، گلابی، نارنگی، پرتقال و گریپ فروت هم بهشدت توصیه میشود.
تغذیه مناسب در درمان جوش بسیار اهمیت دارد چراکه عملکرد سلولهای کبدی و پوستی را اصلاح میکند.
همچنین مصرف خرما و بسیاری از گرمی ها ممکن است در کوتاه مدت به علت تحریک موضعی، تعداد جوش ها را زیاد کند ولی در دراز مدت با تقویت سلول های سیستم ایمنی و تنظیم آنها جلوی رشد میکروب را می گیرد و در درمان اساسی جوش زدن موثر است.
استفاده از یک ماسک طبیعی ضد جوش، که از مخلوط روغن زیتون طبیعی بودار، عسل طبیعی،پودر زعفران و سرکه محلی انگور تشکیل می شود.
این ماسک را به صورت یک لایه نازک به هنگام شب بر روی پوست و بر روی جوشها مالیده شده و به هنگام صبح نیز با آب ولرم شسته شود.
لیموترش تازه روی پوست
مصرف لیموترش چه به صورت خوراکی و چه استفاده روی پوست نه تنها باعث درمان جوش های چربی و زیرپوستی میشود بلکه روشن شدن پوست را نیز به دنبال دارد و اثرات درمانی دیگری نیز دارد.
هر روز یک عدد لیموترش را از وسط بهدونیم کرده و به همراه تمام وعدههای غذایی و با فشردن و آب میل کنید این عمل به هضم غذاو تصفیه خون کمک میکند.
برای استفاده از لیمو روی پوست صورت هیچ فشاری به پوست وارد نکنید.
لیمو را بر پوست ماساژ دهید و چند دقیقه بعد پوست را شستوشو دهید. این عمل باعث از بین رفتن محیط آلودهای که باکتریهای سطح پوست برای زندگی استفاده میکنند خواهد شد.
این شربت را بنوشید
زرشک سیاه یا زرشک آبگیری با زرشکی که در انواع غذاها از آن استفاده میکنیم کمی متفاوت است.
این زرشک که به رنگ تیره متمایل به سیاه است برخلاف زرشک پلویی، هسته دارد. کافی است مقدار250 تا 500 گرم از این زرشک را پس از پاک کردن و شستوشو با 8 تا 12 لیوان آب به مدت 24 ساعت در ظرفی چینی و یا لعابی خیس کرده و آن را صاف کنید.
آب زرشک آماده است و میتوانید آن را در یخچال نگهداری کنید. هر روز صبح و هر شب یک لیوان از آن را میل کنید.
مصرف مداوم آب زرشک باعث رقیق شدن خون میشود که در نهایت تاثیر خود را روی پوست نشان میدهد.
چرا جوش میزنیم و راه درمان جوش چرکی صورت و بدن
خاکشیر درمانی کنید
خاکشیر یکی از دانههای گیاهی است که به علت طبع سرد و خاصیت خوبی که برای دستگاه گوارش دارد، مصرف آن در طب سنتی توصیه میشود.
مقدار دو قاشق خاکشیر را به همراه یک لیوان آب خیس کرده و با مقداری آب لیموترش و عسل میل کنید. خنکی خاکشیر برای درمان جوشهای چربی مفید است.
جوانه گندم بخورید
جوانه گندم را این روزها به راحتی میتوانید تهیه کنید. این جوانه، به دلیل اینکه سرشار از ویتامینهای گروه B و همچنین فیبر است، در درمان مشکلات پوستی تاثیر بسیار دارد.
توصیه میشود که تا پایان درمان از مصرف روزانه جوانه گندم در غذا و سالاد و از نوع خشک آن به صورت ماسک استفاده کنید.
برای درست کردن ماسک، مقداری از پودر جوانه گندم را به همراه مقداری شیرکم چرب روی صورت قرار داده و قبل از خشک شدن ماسک پوست را شست وشو دهید.
از این ماسک غافل نشوید
برای استفاده از تاثیر قابل توجه آلوئه ورا میتوانید اصل این گیاه را روی پوست به کاربگیرید. آلوئه ورا راتازه به تازه و همراه با ساقه بلند از مغازههای عطاری تهیه کنید و برای هر بار استفاده قسمت کمی از آن را از پایین ساقه برش داده و شیرهای را که از آن بیرون خواهد آمد با همان ساقه باز شده به آرامی روی جوشها بزنید و بگذارید خوب خشک شود. قبل از استفاده از آلوئه ورا پوست خود را تمیز کنید و برای تاثیر بهتر روزی دو بار، صبح و شب این کار را انجام دهید.
محققان از عوامل بروز جوش صورت میگویند:
مصرف انواع شیرینی بهویژه شیرینیهای تر و خامهدار، گردو و انواع مغزها و شکلات صورت را پر از انواع جوش، لکه و اگزما میکند.
بهترین کار این است که اگر با خوردن شیرینی دچار مشکلاتی از این قبیل میشوید، مصرف این گونه مواد را به حداقل ممکن برسانید. افرادی که طبع گرمتری دارند با خوردن میوههایی مثل موز، خرما، انگور، انجیر، انبه، خربزه، طالبی و تنقلاتی مانند چیپس، پفک، شکلات، کیک، انواع بستنی و شیرموز دچار مشکلاتی مثل جوش میشوند.
این مواد علاوه بر اینکه انرژی بالایی دارند، قند زیادی هم دارند که کبد میتواند آن را تبدیل به چربی کند که در ایجاد و تشدید جوشها تاثیرگذار است.
لوازم و مواد آرایشی نامرغوب
مواد آرایشی راکه صورتتان به آنها حساس است بشناسید. بعضی از مواد آرایشی چربی زیادی دارند و مناسب پوستهای حساس نیستند، گاهی استفاده از مواد آرایشی و پاک نکردن اصولی این مواد و اکتفا به پاکسازی پوست با دستمال و حتی با آب بدون استفاده از مواد شوینده مناسب پوست، محیطی را برای رشد باکتریها آماده میکنند که باعث پیشرفت یا ماندگاری بیشتر جوشها میشوند.
ایا واقعا استفاده از این ماسک ها عوارضی نداره
چرا صورتم جوش میزنه
ممنون از سایت خوبتون
چون که مسه منی