آنتی هیستامین دکونژستانت + آنتی هیستامین برای کودکان
آنتی هیستامین دکونژستانت + آنتی هیستامین برای کودکان
آنتی هیستامین در بارداری آنتی هیستامین در شیردهی آنتی هیستامین های طبیعی آنتی هیستامین طبیعی برای کهیر آنتی هیستامین دارویی است که بیشتر برای رفع حساسیت و جلوگیری از آبریزش بینی استفاده می کنیم. جالب است بدانید گیاهی وجود دارد که خاصیت دارویی “آنتی هیستامین” را دارد و می توان از آن استفاده کرد.
آنتی هیستامین برای کودکان
آنتی هیستامین چیست؟
هیستامین یکی از مواد شیمیایی است که هنگام واکنش پادتنها (آنتی بادی ها) با مواد آلرژیزا آزاد میشود و مسئول بسیاری از علایمی است که در التهاب بینی ناشی از آلرژی یا بیماری رینیت آلرژیک دیده میشود. داروهای آنتی هیستامـین با خنثیکردن عمل هیستامین باعث می شوند که خارش و آبریزش بینی و عطسهکردن تسکین یابد. همچنین این داروها علایم مربوط به آلرژی در مناطقی غیر از بینی مثلاً کهیرها یا دانه های پوستی را بهبود می بخشند.
داروهای آنتی هیستامیـن را در صورت امکان باید پیش از حمله آلرژی مصرف کرد. داروهای آنتی هیستامیـن به اشکال مختلف قرص، قطره چشمی، شربت و اسپری بینی وجود دارند. در بسیاری موارد این داروها در دو شکل سریع الاثر و با اثر تدریجی هم وجود دارند. داروهای آنتی هیستامیـن مشکلاتی هم به وجود می آورند. از آنجایی که این داروها ترشحات مخاطی را غلیظ می کنند ممکن است در مورد سینوزیت عفونی یا باکتریایی باعث بدتر شدن علایم شوند، بنابراین افراد مبتلا به سینوزیت باکتریایی یا عفونت باکتریایی بینی حتی در فصل آلرژی نباید آنتی هیستامین مصرف کنند.
مشکل دیگر آن است که آنتی هیستامیـن ها در طول زمان اثربخشی شان را از دست می دهند و بیماران مجبورند نوع متفاوتی از آنها را به کار برند. داروهای آنتی هیستامیـن به دو گروه قدیمی تر یا نسل اول و جدیدتر یا نسل دوم تقسیم می شوند؛ تفاوت عمده این دو گروه در میزان عارضه جانبی خواب آلودگی است. آنتی هیستامیـن های نسل دوم بر خلاف نسل اول کمتر این عارضه شایع را به وجود می آورند.
موارد مصرف آنتی هیستامین
الف- درمان علامتی رینیت آلرژیک فصلی یا دائمی یا سایر حساسیتها.
ب- درمان علامتی خارشهای حساسیتی خفیف و ناشی از کهیر زدن.
ج- پیشگیری یا درمان تهوع و استفراغ ناشی از حرکت (بیماری مسافرت)… به این مورد در مبحث فرآوردههای ضد تهوع و استفراغ اشاره خواهد شد.
د- مسکن و خواب آور (دیفن هیدرامین)… به این مورد در مبحث فرآوردههای موثر در رفع مسئله بیخوابی اشاره خواهد شد.
هـ- بیحس کننده موضعی در دندانپزشکی (الگزیر دیفن هیدرامین بعنوان مسکن درد ناشی از آفت دهان).
و- سایر موارد… که با تجویز پزشک و بر حسب مورد توصیه میشود.
موارد منع آنتی هیستامین
موارد منع مصرف آنتیهیستامینها زیاد نیست، اما برای خانمهای باردار و شیرده توصیه نمیشود، چراکه هنوز مطالعات کافی در خصوص عوارض جانبی آنها در دوران بارداری انجام نشده است. افرادی که دچار بیماریهای جدی کلیوی و هپاتیت هستند، نیز بهتر است قبل از مصرف با پزشک مشورت کنند. علاوه بر این افرادی که از بیماریهای قلبی ـ عروقی رنج میبرند هم باید در مصرف آنتیهیستامینها محتاط باشند، چون امکان تداخل دارویی بین آنتیهیستامینها و داروهای ضدانعقاد خون وجود دارد.
عوارض آنتی هیستامین ها چیست؟
آنتیهیستامینها جزو داروهای کم خطر هستند و مسمومیت اندکی ایجاد میکنند چون به سرعت از بدن دفع میشوند و عوارض داورهای نسل دوم هم بهمراتب کمتر است، اما با این حال مصرف زیاد هر دارویی در طولانیمدت عوارض و خطرات خود را دارد که به ترتیب اشاره میکنیم:
احتمال خواب آلودگی: به گزارش آکادمی پزشکان آمریکا، آنتیهیستامینها باعث ایجاد خواب آلودگی میشوند. بدون شک این مساله برای رانندگان و صاحبان مشاغلی که کارشان نیاز به هشیاری کامل دارد، خطرساز است. سرگیجه نیز جزو عوارض مصرف زیاد آنتیهیستامینهاست. در برخی موارد افرادی که به طور مرتب آنتیهیستامین مصرف میکنند، در فکرکردن و تصمیمگیری دچار مشکل میشوند.
بروز دردهای شکمی: بعضی از آنتیهیستامینها در برخی افراد باعث ایجاد دردهای شکمی میشود. حالت تهوع و اختلالات گوارشی نیز جزو مشکلاتی است که برخی افراد با مصرف آنتیهیستامین تجربه میکنند. مشکل عدم تمرکز و حتی تشنج: مصرف بیش از حد و خودسرانه آنتیهیستامین خطرناک است و احتمال بروز تشنج و حملات صرع را افزایش میدهد. توهمهای دیداری و شنیداری هم درصورت مصرف بیش از حد و دز بالای این داروها وجود دارد. قرمز شدن صورت و تنگینفس نیز جزو علائم دیگر مصرف خودسرانه آنتیهیستامینهاست. در برخی موارد اختلالات خواب و احساس بیقراری ناشی از مصرف این دارو هم گزارش شده است.
دو آنتی هیستامین طبیعی
جوشانده گزنه
جوشانده گزنه نیز یکی دیگر از درمان های طبیعی برای کنترل و کاهش علائم آلرژی است. خواص این گیاه باعث کاهش وجود مواد حساسیت زا در مجاری تنفسی شده و احتقان را برطرف می کند.
موارد مصرف آنتی هیستامـین: جوشانده گزنه یکی دیگر از درمان های طبیعی برای کنترل و کاهش علائم آلرژی است
مواد لازم:
گیاه گزنه 1 قاشق غذاخوری معادل 10 گرم
آب 1 لیوان معادل 250 میلی لیتر
روش تهیه:
گیاه گزنه را در یک ظرف حاوی آب ریخته و اجازه دهید بجوشد. سپس اجازه دهید به مدت 10 دقیقه با حرارت ملایم بجوشد. زمانی که جوشانده تان آماده شد آن را صاف کرده و روزانه تا دو مرتبه از آن استفاده کنید. توجه داشته باشید اگر تحت درمان با داروهای فشارخون بوده و یا باردار هستید نباید از این جوشانده استفاده کنید.
سرکه سیب
سرکه سیب حاوی ترکیبات ضدالتهابی، ضدویروسی و آنتی هیستامیـنـی است که به شیوه موثری با آلرژی های آزاردهنده مقابله می کنند. برای مقابله با آلرژی های فصلی و همچنین ناراحتی های تنفسی ناشی از سرماخوردگی می توانید به سراغ سرکه سیب بروید.
موارد مصرف آنتی هیستامیـن: سرکه سیب حاوی ترکیبات ضدالتهابی، ضدویروسی و آنتی هیستامیـنی است
مواد لازم
سرکه سیب 1 قاشق غذاخوری معادل 10 گرم
آب 1 لیوان معادل 200 میلی لیتر
روش تهیه و استفاده
سرکه سیب را در یک لیوان آب ریخته و بلافاصله مصرف کنید. این کار را دو تا سه بار در روز انجام دهید.
قرص آنتی هیستامین چیست,موارد مصرف آنتی هیستامین,عوارض قرص آنتی هیستامین
قرص آنتی هیستامین چیست,موارد مصرف آنتی هیستامین,عوارض قرص آنتی هیستامین
قرص آنتی هیستامین چیست,موارد مصرف آنتی هیستامین,عوارض قرص آنتی هیستامین
قرص آنتی هیستامین چیست,موارد مصرف آنتی هیستامین,عوارض قرص آنتی هیستامین