خواص علف چای در طب سنتی + خواص علف چای برای پوست
خواص علف چای در طب سنتی + خواص علف چای برای پوست
خواص علف چای چیست خواص علف چای در طب سنتی خواص علف چای برای افسردگی علف چای گیاهی خودرو است که معمولاً در کشتزارهای گندم و ذرت یافت می شود. گل های این گیاه به رنگ سفید، زرد یا آبی هستند و دارای عطر خاصی هستند. این گیاه خودرو در درمان بسیاری از بیماریها همچون افسردگی، درمان سوختگی و زخم، مشکلات ادرار، مشکلات تنفسی، مشکلات پریودی نقش داشته و از زمانهای دور مورد استفاده اطبا بوده است.
خواص علف چای در طب سنتی
خواص علف چای چیست
علف چای گیاهی است علفی و دائمی به ارتفاع تا یک متر، با بوی معطر و در زمان گلدهی بسیار زیبا است. زمان گلدهی گیاه برحسب ناحیه رویش از اردیبهشت تا مهر ماه میباشد. محل رویش گیاه در ایران، کوهستانها و ارتفاعات نواحی شمالی کشور میباشد، البته در ارتفاعات متوسط و کم بسیاری از نقاط از جمله کرج، راه چالوس، لاهیجان، ارومیه، بروجرد، گنبدکاووس، کلاردشت و اطراف تهران نیز رویش دارد. علف چای در مزارع چای شمال به عنوان علف هرز می روید و احتمالا نامگذاری آن بدین علت است، قابل توجه اینکه گیاه علف چای با گیاه چای معمولی ارتباطی ندارد. نامهای دیگر علف چای، گل راعی، گل هزار چشم و هوفاریقون است. در عربی به آن حشیشه القلب میگویند.
قسمت مورد استفاده دارویی گیاه علف چای سرشاخههای گلدار آن است. مهمترین ماده شیمیایی علف چای، هاپیرین و همچنین ماده قرمز رنگی به نام هایپریسین است، علف چای دارای تانن نیز هست. سه فراورده دارویی از این گیاه به شکل قطره هایپران و قرص پرفوران است که هر دو در درمان افسردگی کاربرد دارند، همچنین اسپری نوروژیک که در درمان دردهای عصبی به کار میرود و خاصیت ضد التهابی دارد، از دیگر داروهای موجود است.
درمان افسردگی با خواص علف چای
ترکیبات دارویی موجود در گل راعی، واکنشهای شیمیایی درون مغز را به صورتهای ختلفی تحت تأثیر قرار می دهند که نهایتاً منجر به ایجاد روحیه و خلق خوی بهتر در فرد می شود. خواب، سرزندگی و آرامش فرد نیز ممکن است با استفاده از این گیاه بهبود یابد. معمولاً مشاهده اثرات مفید این گیاه بعد از دو هفته از مصرف آن آغاز می شود ولی بروز قطعی نتایج ممکن است تا شش هفته نیاز به زمان داشته باشد.
درمان ورم معده با خواص علف چای
اثر بهبود دهنده ی گل راعی برای زخم ها می تواند چه به صورت مصرف داخلی و چه به صورت مصرف موضعی به خوبی مورد استفاده قرار گیرد. برای درمان زخم معده می تواند روزی یک قاشق مربا خوری روغن ثابت گل راعی را مصرف کنید. روغن ثابت گل راعی که اثر ضدعفونی کنندگی دارد، به طور سنتی در اروپا برای زخم های چاقو و سوراخ شدگی پوست، مفید بوده و به درمان زخم هاف پیچ خوردگی ها، کبودی ها و بهبود ورم مفاصل کمک می کند. اخیراً اعتقاد بر این است که این روغن می تواند برای درمان زخم ها و برآمدگی های پس از عمل جراحی نیز به کار رود. همچنین ممکن است در صورت نیاز، مقداری اسانس (روغن فرار) نیز به روغن ثابت افزوده شود.
درمان استرس با خواص علف چای
هرچند بیشتر روی اثر ضدافسردگی گل راعی تأکید می شود، اما می توان از آن برای آرامش و تقویت سیستم عصبی در شرایط اضطراب و خستگی عصبی که از استرس ها و نگرانی های طولانی مدت بوجود می آید استفاده کرد.این مورد می تواند به ویژه در موارد اضطراب و افسردگی مفید باشد. گل راعی می تواند بر کج خلقی های ناشی از دوران یائسگی نیز مؤثر بوده و باعث بالا بردن روحیه خانمهای یائسه شود. همچنین اثر آن بر هورمون ملاتونین می تواند در بهبود مشکلات ناشی از سفرهای هوایی مؤثر باشد.
درمان درد دندان خواص علف چای
گل راعی به تسکین دردهای عصبی و ترمیم بافتهای آسیب دیده کمک می کند. روغن ثابت آن را بر روی مناطقی از پوست که درد دارند بمالید و یا قبل از عملیات دندانپزشکی، آن را بر روی گونه های خود بمالید تا از شدت درد بکاهد.
خواص علف چای برای سنگ کلیه
علف چای را در موارد کم بودن اشتها، اسهال های ساده، قولنج های کبدی و کلیوی، زردی، آب آوردن، سنگ کلیه، نزله های ششی، آغاز بیماری سل، آسم مرطوب، کم خونی دختران جوان، هیستری، صرع، حالات تشنجی، عدم تعادل عصبی، سردردهای عصبی، میگرن، سیاتیک، دردهای عصبی صورت، بواسیر، دفع کرم روده، تب های نوبه، قطع حالت قاعدگی در زنان جوان، تاخیر وقوع قاعدگی، اختلالات مختلف قاعدگی، ترشحات مهبلی بکار می برند.
مضرات علف چای
تحقیقات دانشمندان نشان داده مصرف گیاه علف چای برای انسان در صورتیکه در حد مجاز توصیه شده، مصرف شود ایجاد عوارض پوستی نمیکند، مگر افرادی که دارای پوستی حساس باشند، لذا اشخاصی که نیاز به استفاده از خـواص علـف چـای داشته و از این گیاه استفاده میکنند، باید حتی الامکان دور از تابش اشعه آفتاب باشند. قرار گرفتن پوست در معرض آفتاب پس از مصرف خوراکی این گیاه، ممکن است منجر به آسیب پوستی و درماتیت شود. در هوای مرطوب و آفتابی هرس کردن گیاه و چیدن برگ و گل باعث درماتیت تماسی میشود.
علف چای با غذاهای دارای مقادیر زیاد تریپتامین مانند پنیر، داروی فلوکستین، مهار کننده MAO، داروهای ضد ایدز، داروهای قلبی حاوی دیگوگسین بهتر است مصرف نشود، چون ممکن است مقدار کمی اثرات آنها را کاهش دهد.
خواص علف چای برای دستگاه تناسلی
گل چای گیاهی است علفی و دائمی به ارتفاع تا یک متر، با بوی معطر که در زمان گلدهی بسیار زیبا است.
به عنوان ضدالتهاب و ورم برونشها و دستگاه تناسلی ادراری، درمان آسیب مجاری صفرا، التهاب مثانه، سرماخوردگی معمولی، ترش کردن، خونریزی، میگرن، سردرد، سیاتیک، زخم معده، ادرارآور، قاعده آور، ضدمالاریا، ضدشبادراری، به طور موضعی برای بریدگی و سوختگی درمان زخمها و عفونتهای میکروبی و ویروسی استفاده میشود.
علف چای قادر است در استفادههای کلینیکی به عنوان ضدافسردگی، ضداضطراب، بیخوابی، بدخوابی، احساس بیارزشی,بیاشتهایی, خونسردی و بیاحساسی, افسردگیهای فصلی (مانند پاییز، زمستان و یا سستی در بهار و تابستان) کاربرد داشته باشد. همچنین تأثیر این گیاه در فعالیتهای مغزی بسیار رضایتبخش بوده و این موضوع با آزمایشهای الکتروآنسفالوگراف و به روش دوسوکور ثابت شده است.
درمان سوختگی با خواص علف چای,درمان کبودی با خواص علف چای,درمان اضطراب با خواص علف چای
درمان سوختگی با خواص علف چای,درمان کبودی با خواص علف چای,درمان اضطراب با خواص علف چای
درمان سوختگی با خواص علف چای,درمان کبودی با خواص علف چای,درمان اضطراب با خواص علف چای
درمان سوختگی با خواص علف چای,درمان کبودی با خواص علف چای,درمان اضطراب با خواص علف چای