خواص بیلهر کوهی چیست + خواص بیلهر برای کبد
خواص بیلهر کوهی چیست + خواص بیلهر برای کبد
خواص بیلهر چیست خواص بیلهر در طب سنتی کاهش کلسترول با خواص بیلهر گیاه بیلهر کوهی گیاهی پایا، کم و بیش رزین دار و دمبرگها دارای غلاف پوشاننده ساقه می باشند. برگهای پایینی شامل تقسیمات سه شانه ای عمیق و یا سه برگچه ای هستند. برگهای ساقه ای تقریبا منقسم شانه ای یا کم و بیش تحلیل رفته است.
خواص بیلهر برای کبد
گیاه بیلهر چیست؟
گیاه بیلهر یا کندل کوهی از خانواده چتریان بوده، بومی ایران است و در اوایل فصل بهار در برخی از استانها و در بلندیهای بالای 2500 متر استان کهگیلویه و بویراحمد، فارس، چهار محال و بختیاری، لرستان، کرمانشاه و کردستان میروید. بیلهر، گیاهی پایا، کم و بیش رزیندار و دمبرگها دارای غلاف پوشاننده ساقه بوده و برگهای پایینی شامل تقسیمات سه شانهای عمیق و یا سه برگچهای میباشند. گل آذین این گیاه کپهای بصورت چتر ساده کروی و اکثرا بدون گریبان بوده و یا برگهای گریباندار آن بیدوام و خیلی زود میریزند. میوههای بیلهر در پهلوها به شدت فشرده، تخم مرغی یا بیضی با صندوقچههای کمی سرخفام و دارای پنج پر مورب میباشند.
گیاه بیلهر به عنوان چاشنی در رژیم غذایی ساکنان مناطق مذکور محسوب شده، از ساقه و برگهای تازه آن در تهیه برخی غذاها، ماست، دوغ و ترشی استفاده میشود. از این رو متاسفانه تخریب و بوتهکنی این گیاه در اواخر زمستان و فصل بهار با ابزارآلات مختلف، باعث از بین رفتن پایههای این گونه گیاهی و افزایش تخریب خاک در اثر بارش و رواناب در این استانها میشود. خواص بیلهر در درمان برخی بیماریها از گذشته شناخته شده بوده است، لیکن مطالعات محققان نشان داده که مصرف زیاد آن، سبب ایجاد سرطان در دستگاه گوارشی و از کار افتادن کبد میشود و میزان مصرف آن باید مقدار بسیار کمی در سال باشد.
خواص بیلهر در طب سنتی
بیلهر گیاهی است سرشار از فلاونوئید و کورمارین و اولین گیاه از خانواده چتریان است که این مواد را تراوش میکند، خواص دارویی بیلهر عبارتند از:
مصرف گیاه بیلهر تری گلیسرید و کلسترول خون را پایین میآورد.
یکی از خواص بیلهر داشتن خاصیت آنتیاکسیدان و محافظت از آسیبهای کبدی به دلیل وجود انواع فلاونوئید است.
صمغ گیاه بیلهر در طب سنتی کاربرد داشته و برای تهیه غذا نیز استفاده زیادی داشته ولی امروزه با توجه به کشف برخی مواد سرطانزا در آن و لزوم مصرف به میزان کم، بیشتر از آن برای چاشنی استفاده میشود.
عصاره گیاه بیلهر در پایین آوردن فشارخون موثر است.
در میان عشایر مرسوم است که از دانههای بیلهر استفاده میکنند. طریقه استفاده آن هم به این ترتیب است که دانههای این گیاه را میکوبند و بعد از مرطوب کردن در محل درد و مفاصل میگذارند و به عنوان مسکن از آن استفاده میکنند.
گیاه بیلهر از گونه دایمی گیاهان مرتعی است که ارزش علوفهای بالایی دارد و همچنین از خاک محافظت میکند.
خواص بیلهر در طب سنتی
در گذشته صمغ گیاه در طب سنتی کاربرد داشته و برای تهیه غذا نیز استفاده زیادی داشته ولی امروزه از آن برای چاشنی استفاده می شده و عصاره آن در پایین آوردن فشارخون موثر بوده. مصرف آن تری گلیسیرید و کلسترول خون را نیز پایین نگ داشته و سرشار از فلاونوئید می باشد. این گیاه دارای اثر محافظتی بر آسیب های کبدی نیز داشته در میان عشایر از قدیم مرسوم بوده که از دانه های این گیاه استفاده می کردند و طریقه استفاده ی آن هم به این ترتیب بوده که دانه های این گیاه را کوبیده و پس از مرطوب کردن در محل درد و مفاصل قرار داده و به عنوان مسکن از آن استفاده می کردند.
طرز تهیه ترشی بیلهر
ابتدا بیلهر را بعد از شستن در آب جوشانده وقتی نرم شد(بیشتر ساقه برای ترشی استفاده) سپس روی صافی میریزند تا آب آن کاملا گرفته شود، سپس در سرکه می خوابانند و بعد از 10 تا 15 روز ترشی آماده می شود.
طریقه مصرف بیلهر
ابتدا بعد از شستن و از بین بردن گل و لای ان بیلهر را درون قابلمه قرار میدهیم ساقه به همراه برگ(میتوانید بدون جدا کردن برگ از ساقه در قابلمه ریخته شود) و بعد از جوشاندن ان وقتی به خوبی نرم شد درون ابکش ان را ریخته و با اب سرد میشوریم تا تلخی ان گرفته شود و میتوانید ان را فریز کرده در یخچال بگذارید و یا درون ماست به مدت یک هفته به خوبی در یخچال می ماند و قابل خوردن است
مضرات بیلهر
علیرغم خواص شفابخشی بیلهر در درمان برخی بیماریها، گیاه بیلهر دارای مضرات اثبات شدهای از جمله احتمال سرطان زایی بوده، تاکنون بر روی این گیاه تحقیقات بسیاری انجام شده است. نتایج این تحقیقات نشان داده شده، زیادهروی در خوردن و مصرف متوالی بیلهر در طی چند روز میتواند تا حد زیادی سیستم گوارش بدن را مختل کند و این موضوع تأیید کننده تأثیر بیلهر در بروز سرطان و بیماریهای جدی است. براساس آزمایش متخصصان دانشگاه علومپزشکی، گیاه بیلهر نه تنها ارزش خوراکی ندارد بلکه مصرف این گیاه باعث سرطانزایی در دستگاه گوارش افراد میشود. این متخصصان تاکید دارند، بیلهر یگ گیاه خوراکی نیست و حتی این گیاه جزء داروهای گیاهی هم محسوب نمیشود و خاصیت دارویی ندارد و تنها ارزش علوفهای دارد.
خواص بیلهر برای فشارخون , خواص بیلهر برای درد
خواص بیلهر برای فشارخون , خواص بیلهر برای درد
خواص بیلهر برای فشارخون , خواص بیلهر برای درد
خواص بیلهر برای فشارخون , خواص بیلهر برای درد