خواص پنیرک صحرایی + خواص پنیرک برای عفونت زنان
خواص پنیرک صحرایی + خواص پنیرک برای عفونت زنان
خواص پنیرک در طب سنتی خواص پنیرک خرما خواص پنیرک برای پوست خواص پنیرک برای جوش خواص پنیرک در دو بخش فواید و خواص درمانی برگ و گل گیاه پنیرک مورد نظر است. گل پنیرک برای زیبایی پوست و برگ پنیرک برای درمان دردهای اعضای بدن و رفع عفونت و التهابات جزو دهها فایده این گیاه ملقب به سبزه توله است.
خواص پنیرک صحرایی
گیاه پنیرک چیست؟
پنیرک گیاهی است علفی، به ارتفاع 10 تا 60 سانتی متر و پایا. به صورت خودرو، در بسیاری از نقاط جهان میروید و برای استفاده از خواص دارویی در برخی مناطق نیز کشت میگردد. نامهای دیگر این گیاه خبازی و خطمی معطر بوده، قسمت مورد استفاده گیاه پنیرک، برگ و گل آن میباشد. خواص درمانی گل و برگ پنیرک، نزدیک به هم است؛ ولی اثرات گل پنیرک به دلیل داشتن آنتوسیانین و لکوآنتوسیانینها، کاملتر میباشد، همچنین برای استفاده از خواص کامل این گیاه، میتوان مخلوطی از گل و برگ آن را مورد استفاده قرار داد.
مهمترین خواص این گیاه در طب سنتی، خاصیت آنتیبیوتیکی آن است، به طوریکه استفاده از این گیاه برای درمان انواع عفونتها مانند عفونت دستگاه ادراری و عفونتهای دستگاه تناسلی زنان رایج بوده، سایر خواص آن عبارتند از: پنیرک ضد سرفه و مرهم سینه است، خاصیت مسهلی و نرم کنندگی دارد، دم کرده آن برای کسانی که دچار یبوست و دارای معده و رودههای تنبلی هستند توصیه میشود و جوشانده آن نیز برای عفونتهای مثانه، اسهال خونی و سرفههای شدید مفید و مؤثر است. همچنین استفاده از برگ و ریشه آن به شکل ضماد بر روی دمل و کورک باعث شده، فوراً سر باز کند.
ضدسرفه بودن خواص پنیرک
دم کرده ی گل ها به خاطر داشتن موسیلاژ، یکی از داروهای خوب ضد سرفه است. هم چنین به عنوان ضد نزله(زکام) و تورم دهان و گلو مصرف می شود. از سویی چون دارای خاصیت قابض ضعیف است، تا حدی به عنوان ضداسهال عمل می کند. در طب عوام از خوراکی آن، به منظور مشکلات مثانه و به صورت ضماد موضعی در التیام زخم ها استفاده می شود. از رنگ آن(آنتوسیانین های آن)، برای مواد غذایی استفاده می شود.
طریقه و مقدار مصرف:
تهیه چای:بر روی 2 گرم از گل ها، یک لیوان آب سرد ریخته و حداکثر 5 دقیقه می جوشانیم. هم چنین می توان بر روی همین مقدار گل، یک لیوان آب در حال جوشیدن ریخته و پس از 15 دقیقه، صاف نموده و میل کنیم.
خواص پنیرک برای عفونت زنان
عفونت دستگاه تناسلی زنان، بیماری است که اکثر زنان در طول زندگی خود دست کم چند بار آن را تجربه میکنند. این عفونتها در سنین باروری یعنی از سن بلوغ تا یائسگی شایعتر است؛ از علائم ابتلا به عفونت افزایش ترشحات واژن و تغییر رنگ و بوی این ترشحات است، همچنین، التهاب ناحیه تناسلی، خارش و سوزش نیز از مهمترین علائم عفونت در زنان میباشد. مهمترین اثرات گزارش شده گیاه پنیرک در طب سنتی به ویژه گل آن، درمان ناراحتیهای رحم و رفع عفونت دستگاه تناسلی است، استفاده از پنیرک برای زنان مقوی رحم میباشد، همچنین گیاه پنیرک برای رفع عفونتهای دستگاه ادراری نیز بسیار موثر است. دمنوش گل پنیرک ادرار آور بوده، برای رفع عفونت و سوزش ادرار مفید است.
خواص پنیرک بر روی دستگاه ادراری و تناسلی:
دمنوش گل پنیرک ادرار آور است.
مقوی رحم میباشد.
دارای ویتامین A وB وC است و درمان بیماریهای کلیه ومثانه بسیار موثر است.
برای سوزش مجاری ادراری مفید است.
منوش آن برای عفونت مثانه موثر است.
خواص پنیرک بر روی غدد:
دمنوش پنیرک در سلامت کبد و پاک کردن آن موثر است.
برای درمان یرقان مورد استفاده قرار میگیرد.
خواص پنیرک برا تسکین سرفه
نیرک به صورت دم کرده، ادرار آور و زیاد کننده شیر مادران است. مخلوط گل پنیرک و گل ختمی برای درمان سرماخوردگی، تسکین سرفه و رفع گرفتگی صدا مفید است.
دم کرده گیاه پنیرک برای کسانی که دچار یبوست و دارای معده و روده تنبلی هستند، بسیار مفید است.
از خواص این گیاه رفع سردردهای یکطرفه شدید (میگرن)، دل پیچه، ورم لوزهها و درد گلو است. استفاده از ضماد برگ و ریشه پنیرک روی دمل یا کورک، باعث میشود تا بسیار سریع سرباز کنند.
رفع ناراحتیهای بواسیر، ورم پلک چشم و بعضی تومورها از دیگر خواص اینگاه است، به این منظور از جوشانده آن به صورت کمپرس گرم و یا حمام ته نشین استفاده میشود. برای سوختگی ناشی از آفتاب و آفتاب زدگی، جوشانده 500 گرم گل یا ریشه گیاه را در یک لیتر آب تهیه و پس از صاف کردن به ملایمت در محل سوختگی مالیده میشود.
خواص خواص پنیرک
– دمنوش گل پنیرک برای عفونتهای مثانه، اسهال خونی موثر است.
– دمنوش آن برای کسانی که دچار یبوست و دارای معده و رودههای تنبلی هستند، توصیه میشود.
– دم کرده گل ها یکی از داروهای خوب ضد سرفه است. هم چنین به عنوان برطرف کننده تورم دهان و گلو مصرف می شود.
– انسداد مجاری کبد را باز می کند و موجب ازدیاد ترشح ادرار می شود.
– همچنین تأثیر آن در درمان سرماخوردگی تأیید شده است.
خواص پنیرک برای اسهال
جوشانده آن باری عفونتهای مثانه و اسهال خونی و سرفه های شدید مفید و موثر است. برگ و ریشه پنیرک را اگر به شکل ضماد در آورید و روی دمل و یا کورک بگذارید فورا سر باز می کند چون خاصیت مسهلی دارد و برای ورم مجاری گوارش و ادرار مفید است.
خواص پنیرک دم کرده , خواص پنیرک دربارداری
خواص پنیرک دم کرده , خواص پنیرک دربارداری
خواص پنیرک دم کرده , خواص پنیرک دربارداری
خواص پنیرک دم کرده , خواص پنیرک دربارداری