جاذبه های گردشگری رشت به همراه لیست اماکن تفریحی و روستاهای دیدنی
جاذبه های گردشگری رشت به همراه لیست اماکن تفریحی و روستاهای دیدنی
جاذبه های گردشگری رشت به همراه مناطق گردشگری و طبیعی رشت جاذبه های گردشگری شهر رشت و لیست مناطق گردشگری رشت. شهرستان زیبای رشت مهم ترین منطقهی استان گیلان بوده و این منطقه سرسبز و زیبا را هیچ قلمی یارای توصیف ندارد و فقط باید به نظاره نشست. چشم اندازها و مناظر طبیعی رشت به قدری پرجلوه و باشکوه هستند که فقط با دیدن می شود آن را توصیف کرد. پس ما هم سفر می کنیم به شهر زیبای زیبای رشت و با جاذبه های گردشگری رشت به همراه لیست اماکن تفریحی و روستاهای دیدنی آنجا آشنا می شویم.
جاذبه های گردشگری رشت به همراه اماکن تفریحی و روستاهای دیدنی
روستای صفرا زیبا و دیدنی
روستا ی صفرا بسته با 1258 نفر جمعیت دارای قدمت تاریخی 1500 سالهاست. یه منطقه گردشگری و توریستی با جاده ای زیبا و دیدنی.از جاذبه های توریستی روستای صفرا بسته وجود جاده های تونلی، جادهای که سرپوشیده شده از درختان توسکاست، و در فصل های بهار و پائیز نقاش طبیعت زیبا ترین رنگ ها رو در اون بکار برده .
مدرسه شاپور
این مدرسه، از بناهای اوایل دوره پهلوی است که در سر راه رشت – انزلی قرار دارد و اولینمدرسه به شیوه امروزی و با معماری نوین در گیلان است که در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. مدرسه قدیمی معروف به شهید بهشتی مربوط به دوره قاجار نیز در رشت قراردارد.
آرامگاه میرزا کوچکخان جنگلی
آرامگاه میرزا کوچکخان جنگلی معروف به سردار جنگل در جنوبرشت واقع شده است. این آرامگاه کوچک و با اهمیت مورد عنایت و توجه مسافران و مردم است که با سادگی و زیبایی بر روی قبر میرزا کوچک خان جنگلی احداث شده است.
بازار رشت
بازار رشت یا همون بازار بزرگ رشت، یه بازار سنتیه که 14 کاروانسرا داره و به وسیله راسته های مختلف به هم وصل شده. معماری این کاروانسراها که در دوره قاجاریه و اوایل دوره پهلوی ساخته شده، از جاذبه های گردشگری این بازار به حساب میاد و گشت و گذار در «بازار رشت» ممکنه ساعت ها طول بکشه. در این بازار علاوه محصولات متنوع کشاورزی، تمام مایحتاج روزانه زندگی رو می تونین پیدا کنین و همینطور گردشگران به راحتی می تونن از اینجا انواع سوغاتی ها رو خریداری کنن.
مسجد صفی
این مسجد از بناهای مذهبی زیبای شهر رشت است که بنای اصلی آن در دوره صفویهساخته شده است. وجه تسمیه این مسجد به محمد میرزا معروف به صفی میرزا، پسر بزرگ شاه عباس معروفاست. این محل که قتلگاه شاهزادگان جوان و بیگناه بود، به دستور شاهعباس، «شهیدیه« نامگذاری شد. مسجدصفی دارای کاشیکاری و گچبری های زیبایی است و به دلیل قدمت تاریخی اهمیت فرهنگی، هنری و جهانگردی دارد.
روستای کیاشهر
این روستا در طول زمان پیشرفتی شگرف داشته و به شهر تبدیل شده است. کیاشهر در کنار مردابی زیبا آرمیده است و پوشش گیاهی و هوای دلانگیزی دارد. اسکله چوبین مرداب کلبههائی برای اتراق و ماهیگیری دارد. در پارک جنگلی نزدیک دریا نیز مهمانسرا و رستورانی برای آسایش مسافران ساخته شده است. این روستا یکی از زیباترین چشماندازهای طبیعی استان گیلان است.
گنبد پیر محله
این بقعه در 4 کیلومتری جنوب غربی شهرستان کلاچای واقع است و دوره ساخت آن به زمان کیاییان و حکومت صفویه تعلق دارد و در دوره قاجاریه و معاصر مرمت شده است. بقعه امیر بنده دارای اتاق میانی و ایوان های جانبی است و ستون های چوبی ساده و لاچ لنگری در حاشیه ایوان به کار رفته است. پلان بنا مستطیل شکل و بام آن سفالینه است . دامنه بام و سر ستون ها چکش برگردان های ظریف دارد . اضلاع آن 17×12 متر طول دارند.
پارک جنگلی سراوان
پارک جنگلی سراوان از قدیمی ترین عرصه های جنگلی گیلانِ که به خاطر گونه های متنوع گیاهی که داره در سطح کشور و حتی جهان کم نظیرِ. ابتدای ورودی پارک جنگلی سراوان یک آبگیر کوچک داره که فوق العاده زیباست. یک سکوی چوبی براش ساختند و دو تا قایق قو شکل هم برای گشت و گزار گذاشتند. یکی از جاذبه های پارک جنگلی سراوان وجودِ موزه میراث روستایی کشورِ که در قسمتی از این پارک زیباست.
پل خشتی لوشان
این پل در شهرستان لوشان جنوبی ترین شهر استان گیلان و در مسیر رشت – قزوین در فاصله 93 کیلومتری مرکز استان- روی رودخانه شاهرود (یکی از شاخه های سفید رود ) ساخته شده است. رابینو درباره این پل می نویسد: پل لوشان دارای 4 دهانه به ابعاد مختلف و نیز موج برگردان هایی در سمت پایه ها است. کوره پوش هایی در میان پایه از سنگینی پل می کاهد و در مواقع افزایش سطح آب گذر رود را تسهیل می کند. طول کلی این پل 100 متر و عرش آن هفت متر است. در دو طرف مسیر عبور عابر، جان پناه وجود دارد و کف پل با قلوه سنگ فرش شده است. پل لوشان پس از زلزله سال 1369 توسط اداره کل میراث فرهنگی گیلان مورد بررسی اساسی قرار گرفت.
خانه ابریشمی
خانه ابریشمی از بناهای زیبای عصر قاجار و در محله صیقلان رشت واقع است. این خانه دارای دو تالار به نام های چینی خانه و تالار آیینه است. هر یک از تالارها با تزئینات پر کار آرایش یافته اند. در تالار چینی خانه ظروفی منقوش به نقش گل و مرغ، در دوایری که با گچ بری ها احاطه شده، به جای گرفته اند. از دیگر قسمت های این بنا تالار آیینه با آینه کاری های دقیق و ظریف است. تزئینات بی شمار سقف، گیلویی ها، طاق ها، طاقچه ها و سردرها به همراه گچ بری های ظرفی در اطراف پیش بخاری این بنای مسکونی را در ردیف زیباترین منازل دوره قاجاریه قرار داده است. از آنجا که این بنا در گذشته به حاجی میرزا ابریشمی تعلق داشت. امروزه نیز با نام صاحب اولیه آن خوانده می شود.
ییلاق های واقع در مسیر دره رودخانه پل رود
دره بسیار زیبای پل رود پس از گذشت از روستای دیماین به نواحی ییلاقی این ناحیه می رسد. دره پل رود در محل طولا به دو شاخه تقسیم می شود و هر یک به ییلاق واقع در مسیر خود می ریزد. این ییلاق در دره بسیار زیبای پل رود قرار دارد.
رود دیناچال
این رود از محلی به نام «شیرگلی« سرچشمه میگیرد. در طول مسیر، شاخههای فرعی کوچکی به آنمیپیوندند. شیب کوهستانی این رود ملایم است و مسیر آن پس از یک خم بزرگ، به سوی جنوب سرازیر شده و وارد ناحیه جلگهای میشود و به صورت چند شاخه به دریا میریزد.
کاروانسرای لات
کاروانسرای لات که نزد اهالی به کاروانسرای شاه عباسی نیز شهرت دارد در فاصله 35 کیلومتری جنوب شهرستان رشت واقع شده است. این کاروانسرا فاقد کتیبه است. ولی براساسمتنهای تاریخی، به دستور «منوچهر خان معتمدالدوله« در سال 1246 هجری قمری ساخته شده است. این کاروانسرا حیاطی مربع شکل با هفت صفه و اتاق دارد. دروازه کاروانسرا در ضلع شرقی آن قرار دارد و مصالح آن نیز از آجر و ملاط ساروج است.
چشمه آب شور لاکان
در میانه جاده رشت – لاکان، در شرق روستای آقاداناپیر، جنگل انبوه و زیبا دامنگسترده است. چشمه آب شورلاکان، در دل این جنگل و در جنوب رشت قرار دارد. آب چشمه در حوضچهای باتلاقی میریزد. دیوارههای چشمه از رسوبهای آهکی پوشیده است. آب چشمه به علت برخورداری از نمکفراوان، شور است و به همین سبب «آب شور» نیز نام گرفته است. مردم منطقه، چشمه را مقدس میدانند و در فصل تابستان برای درمان بیماری های پوستی با آب چشمه حمام میکنند.
عمارت کلاه فرنگی
این عمارت که در میان پارک شهر رشت (باغ محتشم) جای گرفته از بناهای زیبای شهر رشت به شمار می آید. رودخانه گوهر رود با انحنای خاصی از جنوب ساختمان و باغ عبور کرده و زیبابی محیط اطراف بنا را دو چندان می سازد. باغ محتشم و عمارت کلاه فرنگی در زمان محمد صادق خان اکبر سردار محتشم ملقب به سردار معتمد ساخته شد. این بنا از بیرون سه طبقه به نظر می آید. در حالی که از داخل دارای چهار طبقه است. در اطراف ساختمان در طبقات اول و دوم 18 ستون چوبی کار گذارده شده که بام و بالکن طبقه دوم را روی خود استوار می دارند طبقات اول و دوم هر یک دارای دو اتاق است. این اتاق ها هر یک به وسیله پنجرهایی نورگیری داخلی و تهویه مناسب هوا را در فصل گرم سال ممکن می سازند. عمارت کلاه فرنگی یک بنای چند ضلعی است. همین مساله ظاهر زیبایی به ساختمان می بخشد و از یکنواختی نمای بیرون آن جلوگیری می کند. بلندترین اتاق این عمارت هشت گوش و از هر سو دارای پنجره هایی است که رو به باغ باز می شود. مصالح به کار رفته در این بنا آجر، چوب و گچ است.
خانه میرزا کوچک جنگلی
بعد از 85 سال که خانه میرزا کوچک جنگلی به صورت مخروبه ای درآمده بود با پیگیری های صورت گرفته از سوی بنیاد پژوهشی فرهنگی میرزا کوچک جنگلی در سال 1382 از طرف شورای شهر رشت برای انجام خدمات تاریخی فرهنگی در اختیار بنیاد ذکر شده قرار گرفت. بنیاد نیز به عنوان یک سازمان غیر دولتی، غیر سیاسی، غیر انتفاعی (سازمان مردم نهاد ) با کمک های مردمی و یاری ادارات مربوطه خانه را با استناد به اسناد و عکس های جمع آوری شده به همان صورت اول بازسازی کند. اکنون نیز که توانسته کتابخانه، مرکز اسناد، تندیس و موزه میرزا کوچک جنگلی را به بهره برداری برساد به موفقیت های روزافزون خود مباهات می ورزد.
امامزاده هاشم
امامزاده هاشم در محلی به همین نام و در 30 کیلومتری جنوب رشت در جاده رشت – تهران واقع است. بنا به گفته رابینو این بقعه در زمان شاهزاده منوچهر خان معتمد الدوله حاکم وقت گیلان به طور گسترده بازسازی شد. در جریان جنگ جهانی اول و مبارزات میرزا و یارانش این بقعه آسیب فراوان دید و برای آخرین بار زلزله سال 1369 صدمات جدی بر آن وارد ساخت، بقعه امامزاده هاشم در سال های اخیر به طور گسترده بازسازی و مرمت شده و تاسیسات آن گسترش یافته است
پل گازروبار
این پل در جاده رشت به صومعه سرا بر سر رودخانه گازروبارساخته شده و شالوده آن به دوره صفوی و قاجار باز می گردد. پل گازرودبار دارای یک دهانه اصلی و دو دهانه فرعی کوچک است. مصالح به کار رفته در آن آجر با ملات گچ در طاق ها سنگ ساروج در پایه ها است. این پل به دستور حاجی یوسف بگلوری در دوره قاجار بازسازی شد.
برای آشنایی با جاذبه های گردشگری ایران و جهان کلیک کنید