خواص شگفت انگیز چای زنجبیل و روش های مختلف تهیه آن

0 503

چای زنجبیل از جمله چای های بسیار مفید و خوش عطر و طعم بوده و به دلیل خواص درمانی بسیار زیاد از طرفداران بسیار زیادی برخوردار است. ترکیب چای سیاه و یا چای سبز با زنجبیل یک نوشیدنی بسیار مفید خلق نموده و منوی بسیاری از کافی شاپ ها را به خود اختصاص می دهد. 

طرز تهیه چای زنجبیل

طرز تهیه چای زنجبیل

  • روش اول

ریشه های زنجبیل را با پوست و به شکل سالم در قوری گذاشته و یک لیوان آب جوش را به آن اضافه نمایید. مدت 5 تا 10 دقیقه اجازه دهید که زنجبیل کاملا دم کشیده و به آب جوش رنگ پس بدهد، سپس این ترکیب را در فنجان ریخته و یک قاشق عسل و یا شکر به آن اضافه نموده و نوش جان نمایید.

  • روش دوم

ریشه های گیاه زنجبیل را پوست گرفته ومغز آن را رنده نمایید، سپس ترکیب رنده شده را در صافی داخل قوری و یا قوری معمولی ریخته و یک لیوان آب جوش به آن اضافه نموده و اجازه دهید به مدت 10 الی 15 دقیقه دم بکشد، سپس ترکیب آماده شده را در صورت بودن صافی در قوری، مستقیما داخل فنجان  و در صورت نبود صافی، پس از عبور دادن از صافی دورن فنجان ریخته و با عسل و یا شکر طعم دار نمایید.

  • روش سوم

یک قاشق چای سیاه و یا سبز را در قوری ریخته و یک لیوان آب جوش را به آن اضافه نمایید، مدت 10 الی 15 دقیقه اجازه دهید چای دم کشیده و سپس یک قاشق ریشه زنجبیل رنده شده و یا یک تیکه از ریشه سالم را در قوری چای انداخته و اجازه دهید 10 دقیقه در قوری روی حرارت غیر مستقیم بماند، سپس ترکیب بسیار خوش عطر و لذیذ را در فنجان ریخته و نوش جان نمایید.

خواص شگفت انگیز چای زنجبیل

طرز تهیه چای زنجبیل

  • درمان سرماخوردگی، سینه درد و گلودرد

چای زنجبیل یک ترکیب بسیار مفید و مؤثر به منظور پیشگیری و درمان سرماخوردگی  و علائم ناشی از آن است. زنجبیل دارای ترکیبات ضد التهابی و ضد آلرژی بسیار قوی بوده و در کاهش التهابات مجاری تنفسی و گلو، خارش و سوزش های گلو به دلیل سرماخوردگی و آلرژی های فصلی بسیار تأثیرگذار است. نوشیدن یک فنجان از این چای گوارا در فصول سرد سال و اوایل بهار از ابتلا به آلرژی های فصلی، سرفه های خشک، خارش های مجاری تنفسی و آنفولانزا پیشگیری نموده و علائم ناشی از سرماخوردگی های کهنه را تسکین می بخشد.

  • درمان مشکلات گوارشی

چای زنجبیل از جمله نوشیدنی های بسیار مؤثر در تسکین دردهای گوارشی است که به درمان سوء هاضمه بوسیله افزایش ترشح صفرا کمک می نماید. این نوشیدنی کرامپ های روده ای، سوزش سردل، نفخ و از همه مهمتر حالت تهوع و استفراغ را بهبود بخشیده و تأثیر بسیار زیادی بر تسکین دل دردهای گوارشی و اسهال ناشی از آن خواهد داشت.

  • تسکین دردهای قاعدگی

درد شدید در دوران قاعدگی یکی از شکایت ها و معضلات اصلی بانوان است و در موارد خیلی شدید آن ها را از ادامه فعالیت های روزمره باز می دارد. اگر به دنبال راه حلی برای این مشکل هستید، چای زنجبیل از جمله نوشیدنی های مؤثر و مفید در کاهش انقباضات عضله رحم و لگنی بوده و دردهای شدید قاعدگی را به میزان بسیار زیادی کاهش می دهد. این نوشیدنی به دلیل داشتن ترکیبات ضد التهابی قوی از التهابات عروق خونی در دیواره رحم پیشگیری نموده و نوشیدن روزی یک فنجان از چای زنجبیل به مدت یک  هفته قبل از شروع قاعدگی بسیار تأثیرگذار خواهد بود.

  • درمان اختلالات اولیه ناباروری

چای زنجبیل دارای ترکیبات ضد التهابی قوی است و می تواند التهابات و ورم های شدید بیضه را که یکی از دلایل ناباروری در مردان است کاهش دهد. زنجبیل قادر به افزایش جریان خون رسانی به عروق خونی آلت تناسلی بوده و می تواند اختلالات نعوظ و ناباروری ها  و مشکلات جنسی آقایان ناشی از این مشکل را مرتفع سازد.

  • جلوگیری از حالت تهوع و استفراغ در بیماری حرکت

تهوع و استفراغ در مسافرت های زمینی، هوایی و دریایی یکی از مشکلات ایجاد شده به دنبال حساسیت در گیرنده های تعادلی گوش است. زنجبیل ترکیبی بسیار مؤثر و مفید به منظور کاهش تهوع در طول سفر است و استفاده از پودر این گیاه و یا چای زنجبیل می تواند وضعیت شما را در طول سفر بهبود ببخشد.

  • تسکین دردهای مفصلی

چای زنجبیل به دلیل طبیعت گرم و خاصیت ضدالتهابی که دارد قادر به کاهش دردهای مفصلی در روماتیسم، آرتریت های مفصلی و آرتروز است . این چای التهاب ایجاد شده در مفاصل بزرگ بدن بویژه زانوها را کاهش داده و تأثیر بسیار زیادی بر تسکین دردهای مفصلی بویژه در افراد میانسال خواهد داشت.

موارد منع مصرف چای زنجبیل

  • افراد مبتلا به اختلالات پلاکت و مصرف کنندگان داروهای رقیق کننده خون

زنجبیل قادر به روان سازی و افزایش جریان خون است، به همین خاطر توصیه می شود افراد مبتلا به اختلالات خونی ژنتیکی مانند اختلالات پلاکتی، هموفیلی و کسانی که داروهای ضد انعقاد مصرف می نمایند از نوشیدن چای زنجبیل خودداری نمایند.

  • زنان باردار

توجه داشته باشید با این که زنجبیل از ادویه های طبیعی و بسیار مفید در طبیعت است، اما توصیه می شود از مصرف آن به هر شکلی بویژه در سه ماهه آخر بارداری خودداری نمایید، زیرا این ادویه منجر به افزایش انقباضات رحمی شده و ریسک زایمان زودرس و یا سقط جنین را افزایش خواهد داد.

  • افراد بیش از حد لاغر

مصرف چای زنجبیل در افراد کم وزن بویژه کسانی که به دنبال افزایش وزن هستند توصیه نمی شود. زنجبیل به شدت چربی سوز بوده و با تحریک آنزیم های گوارشی کاهش وزن رادر این افراد تشدید می نماید.

  • افراد مبتلا به دیابت و فشارخون

افرادی که مبتلا به پرفشاری خون و دیابت هستند و داروهای ضد فشارخون و کاهنده قندخون مصرف می نمایند در نوشیدن چای زنجبیل احتیاط نموده و از مصرف بی رویه آن اجتناب نمایند. چای زنجبیل به شدت کاهنده فشار و قند خون است و می تواند تداخلات دارویی و مشکلات جدی برای افراد ایجاد نماید.

  • اختلالات گوارشی

مصرف بیش از حد چای زنجبیل در افراد مبتلا به ریفلاکس معده و اختلالات گوارشی شدید توصیه نشده و می تواند منجر به بروز مشکلاتی مانند سوزش سردل و درد معده شود.

 

4/5 - (1 امتیاز)
لینک کوتاه این مطلب: https://rzgr.ir/JWb8
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.