استفاده های بی رویه از تلفن همراه و آسیب های ناشی از آن را بشناسیم

0 559

 ورود موبایل یا همان تلفن همراه و عوارض چشمی ناشی از آن، یکی از معضلات بزرگ و آسیب رسان در جامعه بشری امروز است. در ابتدا تلفن های همراه به منظور برقراری ارتباط با یکدیگر و ارسال پیام های ضروری و دسترسی دائمی از شخص مورد نظر روانه بازار گردیدند، اما هر ساله با گذشت زمان و پیشرفت علم تکنولوژی، استفاده و کاربرد تلفن های همراه رنگ و بوی دیگری به خود گرفته و به شکل امروزی خود در آمدند.

استفاده های بی رویه از تلفن همراه و آسیب های ناشی از آن

استفاده های بی رویه از تلفن همراه و آسیب های ناشی از آن

اضافه شدن آپشن های جدید مانند سیستم اندروید به گوشی های همراه، از اصلی ترین تحولات مضر و آسیب رسان چند قرن اخیر بوده وعلاوه بر آسیب های روحی و روانی مانند افسردگی، تغییرات خلق و خوی، کاهش روابط میان فردی، سردی روابط زناشویی و کمرنگ شدن دایره ارتباطات و انزوای شخصی، عوارض و خطرات جسمی بسیار زیادی مانند عوارض چشمی موبایل، سردردهای روزانه خفیف و شدید، افزایش ریسک عقیمی و ناباروری در هر دو جنس به خصوص آقایان به ویژه هنگام حمل در جیب پیراهن و شلوار، افزایش دردهای مزمن اسکلتی عضلانی مانند گردن، ستون فقرات، شانه ها، مچ دست و انگشتان به دلیل قرارگیری فرم ناصحیح بدن، پایین نگاه داشتن سرو گردن به مدت طولانی، در دست نگاه داشتن طولانی مدت تلفن را به همراه داشته است. 

امروزه نرم افزارها، شبکه های پیام رسانی مختلف، بازی ها و امکانات مختلف دیگر در گوشی های همراه، سلاکت جسم و روح جوانان را به شدت تحت الشعاع قرار داده و دامنه تحرک و زندگی اجتماعی آنان را به شدت محدود نموده است. یکی از اصلی ترین و مخرب ترین آسیب های ایجاد شده در استفاده دائمی از تلفن همراه، آسیب ها و عوارض چشمی موبایل و خطر نزدیک بینی ناشی از استفاده بیش از اندازه از این وسیله ارتباطی است.

استفاده های بی رویه از تلفن همراه و آسیب های ناشی از آن

آسیب ها و عوارض چشمی موبایل

آسیب ها و عوارض چشمی موبایل

حفظ سلامت چشم ها و توجه به موقع و آگاهانه از بیماری های آن، بسیار مهم و  غیر قبل اغماض است. استفاده نادرست و بی رویه از تلفن های همراه یکی از اصلی ترین دلایل آسیب به چشم ها محسوب می گردد. تاری دید، سوزش چشم، خارش چشم، سرخ شدگی، خون افتادگی و خستگی چشم ها از جمله رایج ترین آسیب ها و عوارض چشمی موبایل به شمار می آیند.

نزدیک بینی از بیماری های چشمی شایع به دنبال استفاده مکرر و بی رویه از دستگاه های تلفن همراه است که روز به روز در جمعیت جوانان در حال افزایش بوده و در نتیجه تنظیم نبودن نور محیط و قرار گرفتن در معرض اشعه های مضر تلفن همراه بویژه در تاریکی شب ایجاد و تشدید می گردد. به دلیل رواج یافتن استفاده از تلفن همراه در میان کودکان، گسترش آسیب ها و عوارض چشمی موبیل در جمعیت کودکان بسیار بیشتر از بزرگسالان بوده و متاسفانه بروز مشکلات چشمی و بینایی در سنین پایین زمینه ساز بسیاری از مشکلات بزرگ و علاج ناپذیر در سنین میانسالی و پیری است.

آسیب ها و عوارض چشمی موبایل

ریسک ابتلا به نزدیک بینی در استفاده طولانی از تلفن همراه

ریسک ابتلا به نزدیک بینی در استفاده طولانی از تلفن همراه

نزدیک بینی یا میوپی به دلیل شل بودن عضله مژگانی و یا به دلیل دراز بودن بیش از حد کره چشم و یا به شکل انکساری در استفاده طولانی مدت و عدم رعایت حفظ فاصله مناسب از صفحه موبایل، تبلت و رایانه ها ایجاد می گردد.

 آمارها نشان می دهد حدود 20 تا 30 درصد از جمعیت کشورمان به نزدیک بینی و دیگر آسیب ها وعوارض چشمی موبایل دچار هستند. ریسک ابتلا به نزدیک بینی در چند سال اخیر به دلیل کاربرد ناصحیح و بیش از اندازه از تلفن های همراه، تبلت ها و رایانه ها، گسترش یافته و متاسفانه روز به روز در حال افزایش است.

استفاده دائمی، بدون حفظ فاصله مناسب و حفظ دوره های استراحت چشمی دراستفاده طولانی مدت  از تلفن همراه منجر به شل شدگی و عدم تقارن ماهیچه های چشم و ابتلا به نزدیک بینی و بسیاری از عوارض چشمی موبایل خواهد شد. شل شدن ماهیچه های چشمی منجر به بزرگ شدن فضای کره چشم و عدم تطابق صحیح و ایجاد نزدیک بینی می گردد.شرایط نوری نامناسب، فاصله بسیار کم، بازی های متحرک اندروید و رایانه ای و از همه مهمتر اشعه ساطع شده از صفحه تلفن های همراه از جمله شرایط ایجاد کننده نزدیک بینی در افراد معمولی و کسانی است که زمینه ژنتیکی ابتلا به این بیماری را دارند.

ریسک ابتلا به نزدیک بینی در استفاده طولانی از تلفن همراه

پیشگیری از آسیب ها و عوارض چشمی موبایل

پیشگیری از آسیب ها و عوارض چشمی موبایل

بهتر ست به سلامت چشم هایمان بیشتر اهمیت داده و استفاده های اعتیادوار و وابستگی های بی مورد به این وسیله ارتباطی را کنار بگذاریم. کاهش استفاده از تلفن همراه، حفظ فاصله مناسب از آن، ایجاد شرایط نوری مناسب و حفظ وضعیت فیزیکی صحیح، از جمله راه های جلوگیری از ایجاد نزدیک بینی ایجاد شده به دنبال استفاده بیش از حد موبایل و تلفن همراه است. اگر به هر دلیلی به غیر از وابستگی و اعتیاد، مجبور به استفاده از این وسیله و وسله های مشابه آن هستید، توصیه می شود هر پانزده دقیقه یک بار به چشمان خود استراحت داده و به یک نطه دور خیره شوید. این استراحت اط شل شدگی و آسیب علات چشم پیشگیری نموده و آن ها را تقویت خواهد نمود.

این مطلب چطور بود؟
لینک کوتاه این مطلب: https://rzgr.ir/KizK
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.