دلایل ایجاد کننده ترک پاشنه پا و راه های درمان آن

0

ترک پاشنه پا یکی از حالت‌های نا‌مطلوب و آزار‌دهنده است که احساس بسیار ناخوشایندی ایجاد نموده و در موارد شدید، راه رفتن را دشوار و غیر‌ممکن می‌سازد. این عارضه، حالتی نا‌پسند و نا‌خوشایند در بانوان است که تأثیر بسیار زیادی بر زیبایی ظاهری پا و پاشنه پا داشته و در برخی موارد نشان دهنده یک کمبود، بیماری و یا مشکلات ثانویه است.

دلایل ایجاد کننده ترک پاشنه پا

دلایل ایجاد کننده ترک پاشنه پا

  • بیماری‌‌ها و مشکلات زمینه‌ای

برخی از بیماری‌های زمینه‌ای مانند کم‌کاری تیروئید، دیابت نوع 2، کمبود ویتامین‌ها مانند ویتامین A، کمبود مواد مغذی و معدنی مانند روی و آهن، کمبود اسید‌های چرب و برخی از بیماری‌های گوارشی مانند سلیاک می‌توانند منجر به ایجاد ترک‌های پاشنه پا و مشکلات ناشی از آن شوند.

  • کمبود رطوبت و آب بدن

کمبود آب بدن و یا اصطلاحاً دهیدراته شدن یکی از اصلی‌ترین دلایل ایجاد کننده ترک در پاشنه پا بوده و بیشتر در فصول گرم سال به دنبال تعریق بیش از حد، فعالیت و ورزش سنگین و کاهش مصرف مایعات ایجاد می‌گردد. خشکی‌های ایجاد شده در پاشنه پا به دلیل رطوبت کم هوا در فصول سرد سال از دیگر دلایل ایجاد کننده ترک‌های پاشنه پا می‌باشد.

  • مصرف برخی از شوینده‌های شیمیایی

برخی از صابون‌ها، شوینده‌ها و شامپو‌های بدن به دلیل داشتن مواد شیمیایی و صنعتی خاص، منجر به ایجاد حساسیت‌های پوستی شده و با ایجاد آسیب‌های پوستی منجر به بروز ترک‌های پاشنه پا به شکل خفیف تا شدید خواهد شد.

  • استفاده از کفش و دمپایی نا‌مناسب

در بسیاری از موارد کفش و دمپایی نامناسب منجر به ایجاد یک فشار خارجی شدید در پاشنه پا شده و ریسک ابتلا به ترک‌های ایجاد شده در پاشنه را افزایش می‌دهند. توصیه می‌شود هنگام خرید کفش به وضعیت کفی و پاشنه کفش بسیار توجه نموده و از کفش‌هایی با کفی مناسب و ترجیحاً طبی استفاده نمایید.

  • کمبود ویتامین و مواد ضروری برای بدن

مصرف غذا‌های فاقد ویتامین A، بتاکاروتن و مواد معدنی ضروری مانند روی، ویتامین B5 و آهن، تأثیر بسیار زیادی در ایجاد ترک‌های پاشنه پا داشته و می‌تواند شرایط را وخیم‌تر نماید. توصیه می‌شود حتماً مواد غذایی حاوی این مواد مغذی و ویتامین‌ها را در رژیم عذایی خود قرار داده و از بروز ترک‌های پاشنه پا پیشگیری نمایید.

  • مشکلات گوارشی و اسهال‌های طولانی مدت

اسهال مزمن یکی از مشکلات گوارشی وخیم محسوب شده و به دلایل متفاوتی ایجاد می‌گردد. این عارضه منجر به از دست رفتن میزان بسیار زیادی آب و مایعات بدن شده و تعادل الکترولیت‌های پوستی را بر هم خواهد زد. یکی از اشکال اسهال، اسهال استئاتوره است که در آن میزان بسیار زیادی از چربی‌های بدن دفع شده و خشکی شدید و به دنبال آن ترک‌های پوستی بویژه در پاشنه پا ایجاد می‌گردد.

راه‌های برطرف نمودن ترک پاشنه پا

راه‌های برطرف نمودن ترک پاشنه پا

  • استفاده از کرم‌ها، لوسیون‌ها و ترکیبات بهداشتی

امروزه محصولات آرایشی و بهداشتی فراوانی به منظور بهبود و درمان ترک‌های پاشنه پا در بازار آرایشی و بهداشتی ارائه شده و استفاده از آن‌ها به دلیل تأمین کمبود‌های ویتامین، مواد معدنی و چربی‌های مورد نیاز پوست پاشنه پا می‌تواند تأثیر بسیار زیاد و مؤثری در درمان ترک‌های پاشنه پا داشته باشد. فراموش نکنید وازلین از جمله بهترین نرم‌کننده‌ها و درمان‌کننده‌های ترک‌های پاشنه پا است که می‌تواند چربی‌های مورد نیاز پوست پاشنه شما را تأمین نموده و سوزش، خارش و درد‌های ناشی از ترک پا را تسکین می‌بخشد.

  • مصرف به اندازه آب و مایعات

مصرف میزان مناسب از آب و مایعات در پیشگیری و درمان این عارضه اهمیت بسیار زیادی دارد. این درمان در فصول گرم سال از اهمیت بسیار زیادی برخوردار بوده و در افرادی که سطح فعالیت بسیار زیادی دارند از اصلی‌ترین راه‌های پیشگیری از بروز ترک‌های پاشنه پا به شمار می‌آید.

  • عدم پوشش مناسب پاشنه پا

برخی از افراد به دلیل داشتن مشکلات زمینه‌ای و پوست حساس مستعد ابتلا به ترک‌های پاشنه پا هستند، از اینرو توصیه می‌شود این افراد در منزل از جوراب و پاپوش‌های مناسب استفاده کرده و از برخورد مستقیم کف پا با سطح فرش و گاهاً موکت‌های مفروش‌کننده  منازل، جلوگیری نمایند. توجه داشته باشید جوراب‌های نخی و یا نانو، انتخاب بسیار مناسبی هستند و می‌توانند از پا‌های شما در برابر ساییده شدن و آسیب‌ها جلوگیری نمایند.

  • استفاده از سوهان و یا سنگ‌پا

استفاده از سوهان و یا سنگ‌پا

توجه داشته باشید که لایه‌برداری از پوست مرده و شاخی شده پاشنه پا به منظور بهبود ترک‌ها و کاهش درد ناشی از آن‌ها بسیار مهم و تأثیر‌گذار است. سوهان و سنگ‌پا یکی از بهترین تجهیزات مورد نیاز به منظور لایه‌برداری از پوست پاشنه پا هستند که می‌توانند با از بین بردن سلول‌های مرده پوست، ساخت سلول‌های جدید پوستی در این ناحیه را تحریک نموده و منجر به از بین رفتن ترک‌های عمقی و دردناک در پاشنه پا شوند.

  • استفاده از روغن‌های طبیعی و گیاهی

روغن زیتون، روغن نارگیل، روغن بادام تلخ و روغن سیاهدانه از جمله روغن‌های مفید و بسیار مؤثر به منظور بهبود ترک پاشنه پا هستند که می‌توانند چربی‌های طبیعی و مفید پوست پاشنه پا را تأمین کرده و ظاهر ناپسند آن را از بین ببرند. بدین منظور بهتر است شب‌ها پیش از خوابیدن پاشنه‌ها را آغشته به روغن کرده و خوب ماساژ دهید. سپس یک جوراب نخی مناسب پوشیده و اجازه دهید روغن به خوبی جذب ترک‌های پاشنه شده و آن‌ها را چرب و نرم نماید.

  • استفاده از لیمو‌ترش

لیمو‌ترش یکی از بهترین و منحصر به فرد‌ترین مواد غذایی وجود در طبیعت است که دارای مواد معدنی و ویتامین‌های ضروری و بسیار مؤثر برای بدن بوده و به دلیل داشتن اسید‌های خاص قادر به تحریک لایه‌برداری از سلول‌های پوستی نقاط مختلف بدن مانند پوست پاشنه پا است. بدین منظور یک عدد لیمو‌ترش را از وسط برش داده  و آن را تا حد کمی آبگیری نمایید (مقداری آب در بافت لیمو‌ترش باقی بماند). سپس پاشنه‌هایتان را روی لیمو‌ترش قرار داده و خوب فشار دهید، سپس یک جوراب نخی مناسب پوشیده و به مدت چهل دقیقه به پا‌هایتان استراحت دهید.

  • استفاده از آب و گلاب

استفاده از آب و گلاب

گلاب از جمله ترکیبات ترمیم کننده بسیار قوی مورد استفاده در طب سنتی است. این ترکیب تأثیر فوق‌العاده‌ای بر درمان ترک‌های پاشنه پا داشته و می‌تواند آن‌ها را ترمیم نماید. بدین منظور یک لگن را پر از آب ولرم کرده و نصف پیمانه گلاب مرغوب را به آن اضافه نمایید. پا‌هایتان را روزی یک مرتبه به مدت بیست دقیقه در آب ماساژ داده و پس از آبکشی آن‌ها را با یک روغن گیاهی چرب کنید.

 

این مطلب چطور بود؟
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.