منشاء 250 هزار یورو ارز سرقتی از خانه یک نماینده کجاست؟

0
جمعی از خبرنگاران رسانه‌ها با حضور نزد او خواستار توضیحاتی درباره حواشی منتشر شده روزهای اخیر درباره این نماینده مجلس شدند. کبیری درباره سرقت 400 میلیون تومان وجه نقد و 250 هزار یورو از منزلش از پاسخ به سوال خبرنگاران امتناع و صرفا شبکه خبر سیما را برای مصاحبه به صورت گزینشی انتخاب کرد! گفتنی اینكه نگهداری بیش از ده هزار دلار یا یورو در منزل قاچاق محسوب می‌شود و اگر در سامانه سنا ثبت نشده باشد پولشویی است. خبرنگاران از او درباره منشا این پول سوال کردند و خواستار شفاف‌سازی شدند ولی کبیری از پاسخ به این سوالات امتناع کرد. پس از پرسش مکرر خبرنگاران، کبیری گفت: «در این باره بیانیه‌ای صادر کرده‌ام و رسانه‌ها می‌توانند به آن رجوع کنند. در خصوص سوال شما توضیح بیشتری ندارم.» که این پاسخ با واکنش و اعتراض خبرنگاران روبرو شد.
 
نماینده خوی: دروغ بود
سیدتقی کبیری؛ نماینده خوی در مجلس در بیانیه‌ای تقریبا كل ماجرا را تکذیب کرد! تصویر اطلاعیه وی را در زیر می بینید:


كبیری چند ماه پیش در صحن مجلس سخنرانی كرد و گفت: دولت بایستی با اشرافیگری مبارزه کند. امروز مردم ما را تبعیض‌ها رنج میدهد لذا باید مسئولین در طراز مردم زندگی کنند. در این عكس، او در جمع نمایندگان طیف تندرو در حال آتش زدن پرچم ایالات متحده آمریكا در صحن مجلس دیده می‌شود.

تقی کبیری همچنین خرداد ماه گذشته گفته بود: بهترین اقدام در شرایط کنونی مالیات بر عایدی سرمایه است، چراکه بخشی از سرمایه جامعه هم اکنون به حوزه مسکن، ارز، طلا و سکه جذب شده است و برخی #سودهای چندبرابری به جیب زده اند، بدون اینکه سهم دولت و مالیات را بپردازند.

منشاء 250 هزار یورو ارز سرقتی از خانه یک نماینده کجاست؟
یک حقوقدان گفت: به طور کلی خرید و فروش ارز خارج از چرخه بانک مرکزی و صرافی‌های مجاز ممنوع و متعلق به تولیدکننده و صادرکننده است که برای این منظور هم افراد باید در سامانه ثبت‌نام کرده و ارز نیمایی دریافت کنند؛ به همین دلیل هم باید مبدا و منشاء ارز سرقت شده از خانه نماینده مجلس مشخص شود.

نعمت احمدی در واکنش به خبر سرقت 250 هزار یورو از منزل یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و جرم‌انگاری نگهداری این میزان ارز در منزل، گفت: به طور کلی خرید و فروش ارز خارج از چرخه بانک مرکزی و صرافی‌های مجاز ممنوع و متعلق به تولیدکننده و صادرکننده است که برای این منظور هم باید در سامانه ثبت نام کرده و ارز نیمایی دریافت کند؛ به همین دلیل هم باید مبدا و منشاء ارز سرقت شده از خانه نماینده مجلس مشخص شود.
این حقوقدان در پاسخ به سوالی درباره احتمال نگهداری این میزان ارز با توجه به مصونیت و وظایف نمایندگی گفت: اصل 84 قانون اساسی می‌گوید نماینده در آرایی که مربوط به وظایف نمایندگی است مصون است اما قانون نگفته که نمایندگان می‌توانند جرمی انجام دهند و مصون هستند. وی ادامه داد: در همین رابطه سوال اصلی اینجا است که این نماینده عضو کدام کمیسیون است چرا که پیش از این دو نماینده که عضو کمیسیون صنایع مجلس هستند و در یک شرکت خودروسازی تخلفاتی داشتند را دستگیر کردند و برای هرکدام ده میلیارد تومان وثیقه تعیین کردند.
وی افزود:‌ همان زمان من مصاحبه کردم و گفتم این افراد نه تنها از شغل نمایندگی سوءاستفاده کرده‌ و بخاطر عضویتشان در کمیسیونی خاص تخلفاتی را انجام داده‌اند و باید مشخص شود چه کسی برای آنها مبلغی به این بالایی را تودیع کرده است و چه کسانی از اقدامات این نمایندگان منتفع شده‌اند. این حقوقدان برجسته تاکید کرد: البته با توجه به همین موارد هم مشخص می‌شود چرا نمایندگان مجلس به شفافیت آراء رای نمی‌دهند و چرا نمی‌خواهند مشخص شود چه تصمیماتی را در مجلس اتخاذ می‌کنند.
احمدی در خصوص نماینده‌ای که این میزان ارز از منزلش سرقت شده است، گفت: این نماینده یا ارز را از چهارراه استانبول خریده که قاچاق است یا ارز از صادراتی به دست آمده و شرکتی دارد که علاوه براینکه باید بپرسیم آیا نماینده مجلس می‌تواند کار اقتصادی انجام دهد؛ مهمتر این است که چرا ارز خود را به سامانه نیما نداده است. به راحتی می‌توانیم متوجه شویم چگونه به دست آمده و مبدا و منشاء آن چیست؟ وی افزود: البته موضوع اصل سرقت هم باید بررسی شود چرا که خانه نمایندگان مجلس از امنیت بالایی برخوردار است و باید دید آیا اصل سرقت درست است یا تسویه حسابی بین این آقای نماینده و دیگرانی بوده که در تخلفات احتمالی وی شریک هستند.

این مطلب چطور بود؟
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.