پیام رئیس بهزیستی به مناسبت روز ناشنوایان

0 126
وحید قبادی‌دانا ، در این پیام آورده است: به نام خدا، خدایی که به انسان به عنوان اشرف مخلوقات ظرفیتی عطا نمود که با لب‏‌های فروبسته نیز از زیبایی‌‏ها سخن بگوید و با اشاره، پیام سکوت پرمعنای خویش را بیان نماید و بر این حقیقت مهر تایید نهد که ناشنوا با نگاه تیزبین به هستی می‏نگرد و سخن خویش را هنرمندانه بیان می کند. در تمامی قوانین مرتبط با حقوق افراد دارای معلولیت از جمله قانون حمایت از حقوق معلولان و کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت صراحتا بر نقش دولت‏ها در فراگیرسازی امکانات جامعه برای افراد معلول و از جمله گروه‏ های ناشنوا و کم شنوا تاکید شده است.

دولت دوازدهم نیز در چارچوب سیاست‌‏ها و اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران همواره تلاش کرده است تا ظرفیت‌‏های لازم را جهت بهبود خدمات مورد نیاز افراد دارای آسیب‏های شنوایی به کار گیرد. در همین راستا اقدامات مختلفی از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان بهزیستی صورت گرفته که توسعه خدمات توانبخشی در کلینیک‏‌های تخصصی، ارائه خدمات توانپزشکی، آموزش مهارت‏‌های زندگی به ویژه شیوه‌های ارتباط تلفیقی (لب‌خوانی و زبان اشاره)، حمایت از برنامه‏‌های حرفه ‏آموزی و اشتغال ناشنوایان، اجرای طرح‏ های مختلف توانمند سازی، پرداخت شهریه دانشجویان کم شنوا و ناشنوا، ارائه خدمات در مراکز روزانه خانواده کودک کم شنوا و ناشنوا و کاشت حلزون را می‏توان از جمله این فعالیت‏ ها برشمرد.

پر واضح است که حل مشکلات افراد ناشنوا و کم شنوا و تلفیق کامل آنان در عرصه‏ های شغلی و اجتماعی و دسترسی کامل آنها به خدمات مورد نیاز از مهم ترین اولویت‏ های سازمان بهزیستی به شمار می‏رود، لیکن تحقق کامل این هدف منوط به همگرایی کامل تشکل‏ های فعال در این حوزه با اهداف مورد نظر، تمکین سایر دستگاه ‏های اجرایی به قوانین مرتبط با معلولان و حمایت نهادهای نظارتی جهت ارزیابی دقیق عملکرد دستگاه ‏ها و نظارت صحیح بر حسن اجرای این قوانین خواهد بود.

آگاه سازی و ارتقاء فرهنگ عمومی جامعه از طرق توسعه و تقویت آموزش تلفیقی در مدارس که زمینه رشد و تعالی و درک متقابل دانش آموزان شنوا و کم شنوا را به دنبال دارد، توسعه فراگیر شیوه‏ های ارتباطی ناشنوایان و روش ‏های تعامل موثر با آنان از طریق رسانه‏ ها و سازمان ‏های غیردولتی، ایجاد فرصت ‏های برابر برای این افراد در زمینه‏ های شغلی و آموزشی به خصوص مراکز آموزش عالی، ایجاد امکان استفاده بهینه این عزیزان از رسانه ملی ، دسترسی مطلوب آنان به تولیدات رسانه‏ ای، منابع آموزشی و فضاهای مجازی، استفاده بهینه از فن اوری های جدید در این حوزه و در تعامل با دانشگاه ها و در نهایت تلفیق کامل آنان در ساختار جامعه، نه تنها خواسته عموم ناشنوایان بلکه از اولویت ‏های مهم دستگاه‏ های متولی امر نیز به شمار می‏رود.

بی‏ تردید تحقق این امر مستلزم ایجاد وحدت رویه بین تشکل‏ های فعال در حوزه آسیب ‏های شنوایی، همگرایی گام ‏های فعالان امر در بخش ‏های دولتی و غیردولتی و همسویی نگاه‏ های معطوف به مسائل ناشنوایان است. تنها در چنین فضایی می ‏توان اثبات نمود که ناشنوایی صرفا یک محدودیت است و ناشنوایان با بهره ‏گیری از چشمان تیزبین، دستان توانمند و اندیشه پویای خود می‏توانند حضور موثری در عرصه‏ های مختلف زندگی فردی، خانوادگی و اجتماعی داشته باشد. در پایان مراتب تشکر و قدردانی خود را از تمامی اشخاص و نیز تشکل‏ های فعال در حوزه آسیب ‏های شنوایی که یاریگر اصلی ما در رسیدن به اهداف متعالی سازمان بهزیستی و خدمت‏ رسانی به این قشر از جامعه هستند،اعلام نموده و دستان شان را به گرمی می‏ فشارم.

این مطلب چطور بود؟
لینک کوتاه این مطلب: https://rzgr.ir/k8T2
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.