بلوکهای یونولیت سقفی و فوم برای عایق سازی
در قسمت قبلی سایت آسمان فوم این مطلب به مباحثی اشاره کردیم که اهمیت بلوکهای پلی استایرن منبسط شده که به اختصار با نامهای یونولیت استاندارد، فوم سقفی ویا یونولیت سقفی شناخته شده اند را در عایق سازی ساختمان به طور کامل بیان میکرد. در این قسمت نیز به ادامه مبحث عایق سازی ساختمان با بلوکهای یونولیت سقفی میپردازیم.
استفاده از یونولیت سقفی در عایق سازی دیوار و سقف
یونولیت سقفی و ورق فوم و بلوکهای ساخته شده از یونولیت، مطابق با استانداردهای عایق سازی ساختمان در قسمتهای مشخص نصب میشوند. این بلوکها مقاومت قابل توجهی در برابر انتقال گرما و انرژی و نفوذ رطوبت و سرما دارند. بحران انرژی در سالهای اخیر، مسائل زیست محیطی را نیز تحت تاثیر خود قرار داده است، لذا استفاده از مواد مناسب برای عایق سازی ساختمان و جلوگیری از هدر رفت انرژی در ساختمان، تبدیل به یک ضرورت شده است.
نصب یونولیت سقفی در محل مورد نظر با استفاده از ابزارها، چسب و حلالهای مناسب انجام میشود. برای این کار به بسترسازی استاندارد نیاز میباشد. بلوکهای فوم سقفی در تمام قسمتها قرار داده میشوند، زوایا و گوشهها به طور کامل پر میگردند و در نهایت، درزهای میان یونولیت با استفاده از پوشش گچ، پوشانده میشوند.
همچنین در برخی موارد از یونولیت سقفی جهت عایق سازی با استفاده از اتصالات مناسب استفاده میشود. برای محکم و ثابت نگه داشتن فوم در محل خود بعضا با نظر مهندسین ناظر، یک اسکلت محافظ نیز برای آن در نظر گرفته میشود. مجموعه عوامل فوق به طور غیر مستقیم در قیمت یونولیت سقفی تاثیر گذار است.
مزایای یونولیت سقفی
انواع یونولیت سقفی در ابعاد و اندازههای مختلف در کارخانه تولید میشوند و در پروژههای متفاوت مورد استفاده قرار میگیرند. صرفنظر از نوع و هدف پروژهها، یونولیت سقفی مورد استفاده علاوه بر مزایای کاربردی مخصوص خود دارای ویژگیهای مشترکی نیز میباشد که به شرح زیر است:
• یونولیت سقفی در برابر نفوذ رطوبت مقاوم است.
• انواع فوم و یونولیت در برابر گرما و سرمای شدید مقاوم هستند.
• یونولیتهای استاندارد در برابر رشد قارچ و باکتری و پوسیدگی ناشی از رشد میکروارگانیسمها در امان میباشند.
• یونولیت و پلاستوفوم سقفی استاندارد در برابر فشار و ضربه مقاوم بوده و به هیچ عنوان آسیب نخواهن دید.
• ثبات و دوام یونولیت سقفی در ساختمان تا زمانی که ساختمان تخریب نشده باشد، همچنان به قوت خود باقی میماند.
• یونولیت و پلاستوفوم بسیار سبک وزن هستند؛ بنابراین قیمت یونولیت سقفی در مقایسه با سایر مواد عایق ، ارزان تر تمام میشود.
• یونولیت و فوم 100% قابل بازیافت بوده و جزو تکنولوژیهای دوستدار محیط زیست محسوب میشود.
بلوکهای عایق سازی، ترکیبی از یونولیت و بتن
بلوکهای عایق سازی، ترکیبی از یونولیت و بتن در اصطلاح به صورت Insulating concrete forms شناخته میشود که اختصار ICFs نام دارند. این مصالح عایق سازی در ساختمان سازی مورد استقبال زیادی واقع شده است. در حقیقت، این روش، فناوری جدیدی از پروژههای عایق سازی را به ساختمانها معرفی میکند.
در این روش عایق سازی، دو قطعه یونولیت سقفی با ضخامت و اندازه یکسان و مشخص با استفاده از اتصالات در فاصله مشخصی از یکدیگر قرار میگیرند؛ زمانی که این یونولیت در سازه نصب میشود، لابه لای فوم سقفی، و در فاصله بین دو قطعه یونولیت توسط بتن، پر میشود. فاصله استاندارد بین دو قطعه در کارخانه، معین شده است. نمونه ای از استفاده از این پروژه عایق سازی را در شکل زیر مشاهده میکنید:
بلوکهای عایق سازی ساخته شده از ترکیب یونولیت سقفی و بتن، ابزارهایی ایده آل برای جلوگیری از اتلاف انرژی و عایق صوت و حرارت در ساختمان میباشند. ارزش R برای فوم سقفی که در بسیاری از مراجع به عنوان یک شاخص برای عایق سازی حرارت و صوت معرفی میشود در خصوص این روش عایق سازی نیز وجود دارد.
هسته مرکزی بتنی در این روش استفاده میشود که باعث میگردد شالوده و پایه ریزی ساختمان در قسمت کف و دیوارها از استحکام بالایی برخوردار باشد. زمانی که ساختمان در معرض عوامل مخرب مخصوصا عوامل طبیعی نظیر طوفانها و گردبادها قرار گیرد، بلوکهای عایق مرکب از یونولیت سقفی و بتن میتوانند نقش به سزایی در محافظت از سازه ایفا کنند.
این روش عایق سازی دارای مزایا و کاربردهای بسیاری میباشد که از مهمترین آنها میتوان به قابل نصب بودن در تمام شرایط آب و هوایی، کاهش هزینههای انرژی و ساخت و ساز، محافظت در برابر انجماد در فصل سرما و قابل استفاده بودن در تما میسازهها اشاره کرد.
از روش عایق سازی با استفاده از فوم سقفی و بتن برای پروژههای جدید و مدرن امروزی بهره گرفته میشود. این مصالح به عنوان عایق صوت در ساختمان نیز محسوب میشوند. جالب آن است که بدانید از این روش میتوان در عایق سازی آن دسته از ساختمانهایی که معماری آن به صورت خاص طراحی شده است، بهره گرفت؛ به طور مثال، ساختمانهایی که دارای سقف منحنی شکل، زوایای خمیده و برخی اشکال هندسی منحنی هستند.
اجرای این روش عایق سازی در راستای فعالیتهای سازگار با محیط زیست عمل میکند. روشهای یونولیت سقفی قابلیت بازیافت دارند. از طرف دیگر، هزینههای انرژی با استفاده از این شیوهها کاهش پیدا میکند. در همین راستا، نصب بلوکها و بتن ریزی نیز با حداقل امکانات و ضایعات انجام میگیرد.
جهت مشاوره رایگان و همچنین تماس با کارشناسان بخش فروش شرکت آسمان فوم رباط با تلفنهای 02156394001 الی 2 و همچنین تلفن 09127090200 تماس حاصل فرمایید و به یا به وبسایت شرکت به آدرس www.AsemanFoam.com مراجعه فرمایید.