آشنایی با تمام عوارض داروهای بیهوشی
داروهای بیهوشی ممکن است برای سلامت عوارضی داشته باشند. از شایعترین عوارض داروهای بیهوشی میتوان به ایجاد مشکلات پوستی و کاهش حافظه اشاره کرد که در ادامه مطلب با این عوارض بیشتر آشنا میشوید.
عوارض داروی بیهوشی پس از عمل یکی از شایعترین مشکلاتی است که خیلی از افراد از آن شاکی هستند، این عوارض خیلی سریع بعد از تمام شدن عمل جراحی شروع میشود و ممکن است به مدت طولانی روی فرد تأثیر بگذارد.
عوارض داروهای بیهوشی به شرایط جسمی و فیزیکی فرد ربط دارد و در هر فردی میتواند تفاوت داشته باشد. این عوارض ممکن است از ابتدا خود را نشان دهند و یا میتواند در طول مدت زمان بیشتری عوارض خود را روی بدن بگذارند.
تمام عوارض داروهای بیهوشی
وقتی که فرد از اتاق عمل به اتاق ریکاوری منتقل میشود ممکن است عوارض داروهای بیهوشی به صورت زیر ظاهر شوند.
حالت تهوع مدام و استفراغ:
یکی از شایعترین عوارض داروهای بیهوشی که سریع پس از اتمام عمل ایجاد میشود حالت تهوع و استفراغ است. این حالات میتواند برای چند روزی باقی بماند. در اینجا شما میتوانید برای درمان حالت تهوع از روشهای طبیعی و یا قرص ضد تهوع کمک بگیرید.
خشک شدن دهان:
یکی دیگر از عوارض شایع داروهای بیهوشی که بلافاصله پس از بی هوش شدن آن را احساس میکنید خشک شدن شدید دهان میباشد جوری که نوشیدن آب برای شما سخت باشد.
تب و لرز:
کاهش میزان دمای بدن پس از تمام شدن جراحی یکی از نشانههای عوارض داروهای بیهوشی میباشد، این عارضه میتواند چند ساعت در بدن بماند.
گلو درد:
باید بگوییم که این مورد ربطی به عوارض داروی بیهوشی ندارد، گلو درد به این دلیل است که لولهای برای کمک به تنفس در دهان شما گذاشته میشود و ممکن است باعث ایجاد گلو درد شود.
احساس گیجی:
یکی از ابتداییترین عارضه داروهای بی هوشی که از همان ابتدا در فرد ایجاد میشود احساس منگ بودن است این عارضه به دلیل اثراتی است که داروی بی هوشی ایجاد میکند. شما میتوانید با نوشیدن آب از این احساس بکاهید.
درد عضلات:
این درد به دلیل آن است که زمانی که فرد بی هوش میشود تمام عضلات وی به صورت آرامیده در میآید و زمانی که فرد به هوش میآید عضلات منقبض شده و باعث ایجاد درد ماهیچه میشود.
خارش:
برخی از داروهای خاصی در بی هوش وجود دارند که اثراتی مانند خارش را بر جای میگذارند.
مشکل در دفع ادرار:
بعد از به هوش آمدن ممکن است که نتوانید به راحتی ادرار کنید، این مشکل با گذشت 1 الی 2 روز رفع خواهد شد. این عارضه در زنان به صورت بی اختیاری دیده میشود اما در مردان عدم کنترل ادرار مشاهده میشود.
سردرد:
معمولا دارو هایی که برای پایین آورد فشار خون استفاده میکنند بعد از به هوش آمدن میتواند باعث بروز سردرد شدید شود.
آلزایمر:
محققان دریافتهاند که اثرات و عوارض داروی بیهوشی میتواند حجم مغز را کم کند و میزان قدرت ذهنی را کاهش دهد به خصوص در افراد مسن که میتواند به صورت زوال عقل آشکار شود. همچنین اثرات داروهای بیهوشی باعث به وجود آمدن اختلالات شناختی میشود که میتواند زمینههای ابتلا به آلزایمر را به وجود آورد. این اثرات در افراد مسن میتواند تا 6 ماه بعد از عمل جراحی ادامه داشته باشد.
عوارض داروهای بیهوشی در کودکان:
داروهای بیهوشی برای کودکان هم عوارضی دارد و ممکن است به صورت مشکلات عصبی و تغییر یافتن ساختار مغز کودک باشد. این عوارض در کودکانی که زیر 4 سال سن دارند میتواند مشکلات گفتاری و کم شدن ضریب هوشی را در بر داشته باشد. این اتفاق میزان ماده خاکستری در مغز را کاهش می دهد.
بیشترین داروهایی که برای کودکان استفاده میشود شامل : ایزوفلوران، سووفلوران، هالوتان است.
عوارض داروهای بیهوشی در افراد مسن:
عوارض داروی بیهوشی میتواند اثرات بلند مدت داشته باشد که البته رایج نیست و بیشتر در بین افراد مسن این مشکلات به وجود میآید.
- هذیان گویی: این اثرات علاوه بر وجود حس گیجی و منگی برای افراد مسنتر هذیان گویی را هم در بر دارد. این عارضه میتواند برای 1 هفته یا بیشتر باقی بماند.
- مشکلات حافظه: این مشکل در بعضی از افراد به صورت مختل شدن حافظه بروز پیدا میکند، این عارضه مربوط به داروهای بیهوشی نیست چرا که بیشتر از عوارض خود عمل جراحی است، این عوارض بیشتر شامل افراد مسن 60 سال به بالا دیده میشود و اگر این افراد مشکلات زیر را داشته باشند این عارضه در آنها بیشتر میشود. از جمله این مشکلات:
- کسانی که قبلا دچارسکته قلبی شدهاند
- کسانی که دچار بیماریهای قلبی هستند
- کسانی که دچار بیماریهای ریوی هستند
- کسانی که مبتلا به آلزایمر هستند
- کسانی که مبتلا بیماری پارکینسون هستند.
بیشتر افراد تصور میکنند که بیهوشی عوارضی مانند ریزش مو و مشکلات پوستی ایجاد میکند که این موضوع درست نیست زیرا که دلیل مشکلات میتواند استرس زیاد برای عمل جراحی باشد.