فواید دارچین؛
دارچین، نام رایج و متداول پودری است که از چندین گونه مختلف گیاهی با عنوان Cinnamomum گرفته میشود و به عنوان پر مصرفترین ادویه در دنیا شناخته میشود. با این حال بسیاری از مردم متوجه این نکته نمیشوند که میتوانند از دارچین علاوه بر پاشیدن آن بر روی غذا، به شکل قرصهای دارچین یا روغن اسانس دارچین و یا حتی دمنوش دارچین نیز استفاده کنند.
محققان از دارچین به عنوان یک گیاه دارویی چند منظوره یاد میکنند و به این نکته اشاره میکنند که دارچین دارای فوایدی از جمله مبارزه با التهاب، حمایت از سلامت قلب و بهبود حساسیت انسولین میباشد. شما میتوانید به جای استفاده از خود دارچین، از قرصهای دارچین نیز که دارای خواص ضد میکروبی، ضد قارچی و ضد دیابتی است استفاده کنید یا دمنوش آن را تهیه کنید.
دارچین چیست؟
دارچین یک ادویه مفید برای سلامتی است که در سراسر جهان مورد استفاده دارویی و خوراکی قرار میگیرد. دارچین، معمولاً به صورت یکی از این دو نوع یافت میشود، یا به شکل دارچین کارسیا و یا دارچین سیلان و حاوی تعدادی از آنتی اکسیدانها و ترکیبات مفید مانند سینامالدئید، سینامیل استات و الکل سینامیل است. مطالعات نشان میدهند که دارچین، در موارد زیر کاربرد دارد:
به دلیل اثرات آنتی اکسیدانی که دارد، به کاهش التهاب و حمایت از عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
کاهش قند خون بعد از صرف غذا
کاهش قند خون در افراد مبتلا به بیماری دیابت
مبارزه با باکتریها، قارچها و میکروارگانیسمهای دیگر به منظور پیشگیری یا درمان عفونتهایی مانند برونشیت و کاندیدا
حمایت از سلامت شناختی و قلبی
پیشگیری از چاقی و یا معکوس کردن روند چاقی
بهبود بهداشت و سلامت دهان و دندان و پوست
کمک به درمان مشکلات گوارشی و از دست دادن اشتها
و خیلی موارد دیگر
آیا مصرف دارچین ضرری ندارد؟
بیشتر مطالعات نشان دادهاند که مصرف دارچین ضرری ندارد و به خوبی تحمل میشود، با این حال دارچین میتواند به طور بالقوهای با اثرات بعضی از داروها مانند رقیق کنندههای خون یا داروهای دیابت که برای کاهش قند خون مورد استفاده قرار میگیرند، تداخل پیدا کند.
5 مورد از فواید دارچین
کمک به تنظیم میزان قند خون و پیشگیری از مقاومت به انسولین
آیا دارچین در کنترل قند خون موثر است؟ تعدادی از مطالعات نشان دادهاند که دارچین، اثرات مفید و مثبتی بر میزان سطح قند خون و حساسیت به انسولین دارد، به این معنی که قادر است برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2، سندرم متابولیک و یا مقاومت به انسولین مفید باشد.
شواهدی نیز وجود دارد مبنی بر این که دارچین به چندین روش باعث بهبود سلامت متابولیکی بدن میشود از جمله کمک به افزایش سنتز گلیکوژن در کبد و افزایش جذب گلوکز در عضلات اسکلتی. به نظر میرسد که ترکیبات موجود در پودر دارچین به نام پلیمرهای متیل هیدروکسی کلکون (MHCPs)، در مقاومت به انسولین نقش دارد.
با این حال، پذیرفتن هر تحقیق و مطالعهای که نشان میدهد دارچین برای افراد مبتلا به دیابت نوع 1 یا دیابت نوع 2 میتواند مفید باشد، منصفانه نیست زیرا لزوما به کاهش سطح گلوکز در طولانی مدت،کمکی نمیکند. اگر بخواهیم بهترین قرصهای دارچین را برای دیابت مورد بررسی قرار دهیم باید بگوئیم که دارچین سیلان که معمولاً رنگ روشنی دارد نسبت به دارچین کاسیا که رنگ تیره تری دارد، تأثیر کمتری بر روی تنظیم قند خون میگذارد.
آیا دارچین به کاهش وزن شما کمک میکند؟
دارچین علاوه بر بهبود سلامتی، به کنترل وزن نیز میتواند کمک کند. در یک آزمایش بالینی دوسوکور تصادفی به مدت 6 هفته، 116 نفر که به سندروم متابولیک مبتلا بودند را به دو گروه مداخله رژیم غذایی تقسیم کردند. گروهی که در روز 6 قرص دارچین (معادل 3 گرم) را مصرف میکردند و گروهی که در روز 6 کپسول آرد گندم ( معادل 5/2 گرم) را مصرف میکردند. نتایج این مطالعه نشان دهنده این موضوع بود که گروه مصرف کننده دارچین در مقایسه با گروه مصرف کننده آرد گندم، با کاهش بیشتری از قند خون ناشتا، دور کمر و شاخص توده بدنی روبرو شدند.
کاهش فشار خون و کلسترول
اثبات شده است که دارچین میتواند به کاهش عوامل خطر بروز بیماریهای قلبی کمک کند. حال آنکه تمام مطالعات و تحقیقات، نشان ندادهاند که دارچین دارای اثرات قابل توجهی بر سلامتی قلب میباشد اما مطالعات کمی نشان دادهاند که قرص دارچین میتواند به کاهش سطوح کلسترول و تری گلیسرید کمک کند.
به عنوان مثال، تحقیقی که توسط انجمن دیابت آمریکا انجام شد نشان داد که افراد بزرگسال، پس از مصرف دارچین به مدت 40 روز، میزان گلوکز، تری گلیسیرید،کسترول بد و کلسترول کلی را کاهش دادند، در حالی که گروه دارونما که دارچین مصرف نکرده بودند، با چنین تغییراتی روبرو نشدند. علاوه بر این، دارچین از تشکیل لخته خون نیز میتواند پیشگیری کند.
محافظت از مغز
در مطالعاتی که بر روی حیوانات انجام گرفته، مشخص شده است که پودر دارچین دارای فوایدی است که شامل محافظت از مغز با کاهش استرس اکسیداتیو میباشد. به این معنی که ممکن است از بروز بیماریهایی مانند آلزایمر و پارکینسون پیشگیری کند. این اعتقاد وجود دارد که دارچین به دلیل داشتن خواص آنتی اکسیدانی و رادیکالهای آزاد، از نورونها در برابر استرس اکسیداتیو و کاهش آسیب سلولی محافظت میکند و از سلامت شناختی نیز حمایت میکند.