اسامی نامزدهای تایید صلاحیت شده ریاست جمهوری 96 اعلام شد
اسامی 6 نامزد نهایی انتخابات ریاستجمهوری 96 اعلام شد
شورای نگهبان اسامی شش نامزد نهایی شرکت در انتخابات 96 را اعلام کرد
ستاد انتخابات کشور با صدور اعلامیه شماره 8، اسامی نامزدهای تایید صلاحیت شده را معرفی کرد.
اسامی نامزدهای تایید صلاحیت شده از این قرار است:
1- سیدمصطفی آقامیرسلیم
2- اسحاق جهانگیری
3- حسن روحانی
4- سیدابراهیم رئیسی
5- محمدباقر قالیباف
6- سیدمصطفی هاشمیطبا
سیدمصطفی آقامیرسلیم
سید مصطفی میرسلیم (زادهٔ 19 خرداد 1326 در تهران) سیاستمدار ایرانی است که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دوم هاشمی رفسنجانی بود. میرسلیم بین سالهای 1358 تا 1361 معاون سیاسی اجتماعی وزیر کشور را بر عهده داشت. او که از اعضای حزب جمهوری اسلامی بود که به پیشنهاد بنیصدر برای نخست وزیری به مجلس معرفی شد اما مجلس اول شورای اسلامی با نخست وزیری او موافقت نکرد. از 1361 تا 1368 در دوره ریاست جمهوری سید علی خامنهای، میرسلیم سرپرست نهاد ریاست جمهوری و مشاور عالی رئیس جمهور بود. میرسلیم از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی است.
در 9 دی ماه 1395 خورشیدی، وی رسماً بهعنوان نامزد نهایی حزب موتلفه اسلامی برای شرکت در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران معرفی شد؛ وی در آغازین ساعت روز اول نامنویسی برای اعلام داوطلبی نامزدی انتخابات ریاست جمهوری 1396، در وزارت کشور حاضر شد؛ صلاحیت وی توسط شورای نگهبان تأیید و توسط وزارت کشور در شامگاه واپسین روز فروردین اعلام گردید
او عضو هیئت علمی مهندسی مکانیک دانشگاه امیرکبیر و مؤسس و رئیس اولین مرکز تحقیقات موتور ایران و ناظر عالی طراحی و ساخت اولین موتور پایه گازسوز (موتور ملی ایران) است. او ریاست فدراسیون نجات غریق و غواصی ایران و عنوان «حامی فدراسیون نجات غریق جهانی ایران» را بر عهده دارد.
نامزد نهایی انتخابات ریاستجمهوری
اسحاق جهانگیری
اسحاق جهانگیری در سالهای 1363 تا 1370 در دور دوم و سوم مجلس شورای اسلامی، نمایندهٔ مردم جیرفت بود.
وی در سال 1371 در دولت هاشمی رفسنجانی به سمت استاندار استان اصفهان منصوب شد و بهجای غلامحسین کرباسچی نشست. وی از مؤسسان حزب کارگزاران سازندگی بود و هماکنون عضو شورای مرکزی آن است. اسحاق جهانگیری در دولت سیدمحمد خاتمی در سال 1376 بهعنوان وزیر معادن و فلزات انتخاب شده و بعد از ادغام وزارت صنایع و وزارت معادن و فلزات، بهعنوان وزیر صنایع و معادن انتخاب شد. وی عضو هیئت علمی بنیاد باران است. اسحاق جهانگیری در تاریخ 14 مرداد 1392 بهعنوان معاون اول رئیسجمهور منصوب شد.
جهانگیری وزیر معادن و فلزات در دولت اول سیدمحمد خاتمی بود و پس از ادغام وزارتخانههای معادن و صنایع بهعنوان نخستین وزیر صنایع و معادن انتخاب شده و تا پایان ریاستجمهوری محمد خاتمی این مقام را در اختیار داشت. جهانگیری در دورهٔ دوم و سوم مجلس شورای اسلامی، نمایندهٔ جیرفت بود و مدتی نیز استانداری استان اصفهان را بر عهده داشت. ماهنامهٔ صنعت و توسعه در حال حاضر به صاحبامتیازی و مدیرمسئولی او منتشر میشود.
جهانگیری همچنین از اعضای بنیانگذار حزب کارگزاران سازندگی و عضو شورای مرکزی آن و عضو هیئت علمی بنیاد باران است.حسن روحانی، رئیسجمهور ایران در تاریخ 14 مرداد 1392، اسحاق جهانگیری را بهعنوان معاون اول رئیسجمهور منصوب کرد.
حسن روحانی
حسن روحانی (با نام پیشین حسن فریدون؛زادهٔ 9 دی 1327 (در شناسنامه: 21 آبان 1327) در سرخه، استان سمنان) روحانی و سیاستمدار ایرانی، رئیسجمهور فعلی جمهوری اسلامی ایران، استاد پژوهشی مرکز تحقیقات استراتژیک و همچنین نماینده مردم استان تهران در مجلس خبرگان رهبری از سال 1378، و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام از سال 1370 است. روحانی از سال 1368 تا 1384 دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران و رئیس تیم هستهای و مذاکرهکننده ارشد ایران با سه کشور اروپایی آلمان، فرانسه و بریتانیا در مورد برنامه هستهای ایران:138، از سال 1368 تا 1392 عضو شورای عالی امنیت ملی به نمایندگی از رهبر جمهوری اسلامی ایران و از سال 1371 تا 1392 رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز بوده است.روحانی سابقه پنج دوره نمایندگی مردم در مجلس شورای اسلامی را دارد و نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در دوره چهارم و دوره پنجم، بوده است.
در 22 فروردین 1392، حسن روحانی با نام «دولت تدبیر و امید»، شعار اعتدالگرایی، نماد کلید و رنگ بنفش برای انتخابات ریاست جمهوری رسماً اعلام نامزدی کرد. وی در 17 اردیبهشت، با حضور در ستاد انتخابات وزارت کشور، نام خود را برای رقابت 24 خرداد ثبت کرد. سرانجام وی با اعلام وزارت کشور با کسب 18٬613٬329 رأی رسماً به عنوان هفتمین رئیس جمهوری اسلامی ایران برگزیده شد.
حسن روحانی اولین رئیس جمهور ایران است که بعد از انقلاب ایران، با رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا، ارتباط برقرار نمود. این ارتباط با پرزیدنت باراک اوباما و از طریق مکالمه تلفنی صورت گرفت. همچنین او اولین رئیس جمهور ایران است که بعد از انقلاب اسلامی با نخست وزیر انگلیس، دیوید کامرون، به عنوان عالیترین مقام اجرایی انگلستان دیدار کرد.
نامزد نهایی انتخابات ریاستجمهوری
سیدابراهیم رئیسی
سید ابراهیم رئیسالسادات معروف به ابراهیم رئیسی(زاده 1339) روحانی ایرانی و متولی کنونی آستان قدس رضوی است.
رئیسی در محله نوغان مشهد متولد شد. پس از گذراندن تحصیلات دورهٔ ابتدایی دروس حوزوی را ابتدا در مشهد و از سال 1354 در قم تحصیل کرد. او فعالیت قضایی خود را در 20 سالگی به عنوان دادستان کرج آغاز کرد و بعدتر دادستانی همدان را نیز بر عهده گرفت. در سال 1364 به تهران منتقل شد و جانشین دادستان این شهر شد. با آغاز رهبری سید علی خامنهای در سال 1367، رئیسی با حکم محمد یزدی رئیس وقت قوه قضاییه به عنوان دادستان تهران منصوب شد. در سال 1373، رئیسی به عنوان رئیس سازمان بازرسی کل کشور منصوب شد و تا سال 1383 در این سمت بود. او از سال 1383 تا 1393، معاون اول قوه قضاییه، و در سالهای 1393 تا 1394 دادستان کل کشور بود. در اسفند 1394، رئیسی با حکم رهبر ایران به تولیت آستان قدس رضوی منصوب شد. او همچنین دادستان ویژه روحانیت، از سال 1385 نماینده خراسان جنوبی و عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان و از سال 1376 عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز است. رئیسی پیش از آستان قدس، تولیت امامزاده صالح را بر عهده داشت.
محمدباقر قالیباف
محمدباقر قالیباف، (زادهٔ 1 شهریور 1340 در طرقبه، مشهد)، سیاستمدار ایرانی و شهردار کنونی تهران است. وی پیش از این در قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا، نیروی هوایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروی انتظامی سمت فرماندهی داشته است. وی همچنین در دوران فرماندهی نیروی انتظامی، رئیس و نماینده محمد خاتمی در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز بوده است. محمدباقر قالیباف درسال 1361 فرمانده تیپ امام رضا شد و سپس به فرماندهی لشکر پنج نصر خراسان در جنگ ایران و عراق ارتقاء یافت.محمدباقر قالیباف در سال 1384 نامزد ریاست جمهوری گردید ولی در آن انتخابات پیروز نگردید. در شهریور 1384 با اجماع شورای شهر به سمت شهردار تهران انتخاب شد. وی دارای مدرک دکتری در رشتهٔ جغرافیای سیاسی است و دوره خلبانی هواپیمای ایرباس را در فرانسه گذراندهاست. محمدباقر قالیباف عضو هیئت علمی و دانشیار گروه جغرافیای انسانی دانشکدهٔ جغرافیا دانشگاه تهران نیز میباشد. وی در سال 1387 (2008 میلادی) از طرف سایت شهرداریهای جهان، و تنها با رای مردم، به عنوان هشتمین شهردار برتر دنیا معرفی شد.
محمدباقر قالیباف با شعار ایران سربلند در انتخابات ریاست جمهوری سال 1392 نامزد گردید. وی در این انتخابات با حدود شش میلیون رای نفر دوم شد. وی در تاریخ 17 شهریور 1392 با اکثریت آرا در شورای شهر تهران برای سومین بار شهردار تهران شد.
نامزد نهایی انتخابات ریاستجمهوری
سیدمصطفی هاشمیطبا
سید مصطفی هاشمیطبا، سیاستمدار ایرانی است. او در دولتهای محمدجواد باهنر و میرحسین موسوی وزیر صنایع، و از معاون رئیس جمهور و از سال 1372 تا 1380، در دولت دوم هاشمی رفسنجانی و دولت اول سیدمحمد خاتمی، رئیس سازمان تربیت بدنی بودهاست. او همچنین از 1365 تا 1367 و از 1375 تا 1383 رئیس کمیته ملی المپیک جمهوری اسلامی ایران بود. هاشمیطبا در فروردین 1393، طی حکمی از سوی محمود گودرزی، وزیر ورزش و جوانان وی را به عنوان مشاور خود در امور زیربنایی، سرمایهگذاری و توسعه زیر ساختهای ورزش کشور معرفی کرد.
ضمناً به استناد ماده 66 قانون یاد شده، فعالیت های انتخاباتی نامزدها از تاریخ انتشار آگهی رسماً آغاز و 24 ساعت قبل از شروع اخذ رأی در ساعت 8 صبح روز پنجشنبه مورخ 28 اردیبهشت 96 خاتمه می پذیرد. ان شاء الله نامزدهای محترم با الزام و احترام به قانون و نصب العین قرار دادن اخلاق مداری و مصالح کشور و مردم و با هدف برگزاری انتخاباتی با شکوه و در شأن و تراز ملت رشید ایران و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران سهم و نقش خود را در برگزاری حماسه جشن بزرگ ملی در روز جمعه 29 اردیبهشت 96 به خوبی ایفا خواهند کرد و مردم هوشیار و آگاه میهن اسلامی در اقصی نقاط کشور با حضور پر تعداد و گسترده پای صندوق های اخذ رأی بار دیگر جهان را مبهوت عظمت و بزرگی خویش خواهند کرد.
ستاد انتخابات کشور