اطلاعاتی درباره زایمان طبیعی

0 700

آیا تا به حال به این سوال فکر کرده‌اید که سزارین بهتر است یا زایمان طبیعی؟ تاریخ زایمان‌تان نزدیک است و شما بی صبرانه منتظر در آغوش کشیدن نوزادتان هستید. شما هیجان زده و احتمالاً دستپاچه‌اید و نگران لحظه زایمان خود هستید. احتمالاً سؤالات بسیاری چون “کدام روش زایمان برای نوزاد من بی خطر است،” “آیا زایمان دردی به همراه خواهد داشت” یا “چه مدت طول خواهد کشید؟” و ….، ذهن تان را درگیر خواهد کرد. خب، این افکار طبیعی‌اند و تا زمانی که نوزادتان را نبینید پایانی ندارند. این مقاله ، پیرامون معایب و مزایای این دو روش و برخی سوالات مربوط به زایمان، مطالبی ارائه می‌دهد. همچنان که به موعد زایمان خود نزدیک می‌شوید باید پیرامون جزئیات دو فرآیند مهم زایمان، یعنی زایمان طبیعی / واژنی و سزارین اطلاعاتی کسب کنید. شناخت این روش‌ها، در پیش بینی رویدادهای لحظه زایمان و بهبود ترس و اضطراب شما موثر خواهند بود.

زایمان طبیعی

زایمان طبیعی- به عنوان رایج ترین گزینه‌ی زایمان- خطرات کمتری نسبت به سزارین دارد. به گفته سازمان بهداشت جهانی، 70 تا 80 درصد از زنان بارداری که درد زایمان‌شان شروع می‌شود، در معرض خطر کمتری قرار دارند و احتمالاً می‌توانند زایمان واژینالی داشته باشند. به همین دلیل است که زایمان طبیعی اغلب به عنوان زایمان طبیعی نیز شناخته می‌شود. این روش تحت  عنوان فرآیند بدیهی زایمان نیز در نظر گرفته می‌شود، چرا که درد زایمان به خودی خود آغاز می‌شود و این بدان معناست که کودک آماده‌ی تولد است.

به گفته پزشکان متخصص، تمام زایمان‌های طبیعی ممکن است بی خطر نباشند و همراه با مزایا، محدودیت‌هایی نیز داشته باشند، که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت.

مزایای زایمان طبیعی چیست؟

مزایای زایمان طبیعی برای مادر:

  1. تعامل مادر و کودک: زنان رضایت بالاتری نسبت به زایمان طبیعی دارند، تعامل بهتری با نوزاد خود دارند و زایمان‌شان تحت کنترل است.
  2. تغذیه با شیر مادر: در زایمان طبیعی، شیر مادر بلافاصله بعد زایمان تولید می‌شود، از این رو، شیردهی، موفقیت آمیزتر است. تماس پوست با پوست این نوع زایمان نیز منجر به نتایج بهتری در ارتباط با تغذیه با شیر مادر و تسکین گریه نوزادان می‌شود.
  3. مرگ و میر مادران: مطالعاتی که در مقایسه‌ی مرگ و میر مادران بین زایمان طبیعی با سزارین انجام شده است نشان می‌دهد که خطر مرگ و میر در زایمان طبیعی نسبت به سزارین کم‌تر است .
  4. بهبود سریع تر: زمان بهبودی پس از زایمان طبیعی کوتاه‌تر از زایمان سزارین است. پس از این نوع زایمان، فقط یک یا دو روز تا بهبودی و حدود دو هفته برای از سرگیری فعالیت‌های روزانه، زمان لازم است.
  5. فقدان خطرات جراحی: در زایمان طبیعی هیچ بیهوشی به مادر باردار اعمال نمی‌شود و هیچ عمل جراحی انجام نمی‌گیرد، از این رو، هیچ بخیه یا جای زخمی وجود نخواهد داشت و نیازی به نگرانی در مورد خطرات مربوط به جراحی مانند عفونت، لخته شدن خون، خونریزی یا واکنش به بیهوشی نیست.

مزایای زایمان طبیعی برای نوزاد:

  1. توسعه مغزی: تحقیقات دانشکده پزشکی دانشگاه ییل، بیان می‌کند که در هنگام تولد واژینال،Ucp2 (یک پروتئین) در هیپوکامپ (یک اندام کوچک مغزی) ایجاد می‌شود که به توسعه مغز نوزاد کمک می‌کند. این پروتئین، عملکرد رفتار عصبی و فیزیولوژیک را نیز بهبود می‌بخشد.
  2. قرار گرفتن کودک در معرض باکتری‌های مفید: طی تولد واژنی، کودک از کانال زایمان عبور می‌کند و در معرض باکتری‌هایی قرار می‌گیرد که برای سلامت مغزی، دستگاه گوارش، ایمنی و حتی جلوگیری از عفونت در نوزاد، مفید هستند.
  3. خطرات کمTTN : درست قبل از تولد، ریه‌های کودک با مایع پر می‌شوند. در صورتی که این مایع، پس از تولد تخلیه نشود، ممکن است وضعیتی به نام تاکی پنه (زیاد بودن ریت تنفس) موقت در نوزاد (TTN) ایجاد شود. با این حال، در هنگام زایمان طبیعی و عبور جنین از مجرای زایمان، این مایع تخلیه می‌شود. از این رو، تقریبا هیچ خطری نوزاد را تهدید نمی‌کند.

زایمان طبیعی، در صورت بروز هر گونه عارضه در هنگام زایمان، ممکن است برای مادر و نوزادش خطرناک باشد.

زایمان طبیعی با چه مشکلات احتمالی همراه است؟

مشکلات محتمل زایمان طبیعی برای مادر:

  1. درد زایمان سخت و طولانی: درد زایمان شدید یکی از دلایل ترس مادران باردار از زایمان واژینال است. علاوه بر این، زایمان ممکن است کوتاه مدت یا زمان بر باشد و این مهم، غیر قابل پیش بینی است .
  2. سایر موارد: معمولا زایمان طبیعی هیچ خطر عمده‌ای در پی ندارد. اما در برخی موارد ممکن است خطراتی مانند اختلالات کف لگن، از جمله بی اختیاری ادرار و مدفوع و خونریزی بیش از حد به وجود بیاید.

مشکل احتمالی زایمان طبیعی برای نوزاد:

معمولاً زایمان طبیعی، خطری برای کودک در پی ندارد. با این حال، در موارد نادر (زایمان سخت، زایمان طولانی مدت، اندازه بزرگ کودک نسبت به سن حاملگی)، ممکن است آسیب‌های خفیفی برای نوزاد در پی داشته باشد که چند هفته پس از زایمان برطرف شود.

در صورتی که خطرات زایمان طبیعی نسبت به مزایای آن بیشتر باشد، پزشکان سزارین را پیشنهاد می‌کنند.

این مطلب چطور بود؟
لینک کوتاه این مطلب: https://rzgr.ir/oBlsx
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.