حکم قسم دروغ به قرآن از نظر مراجع و کفاره قسم دروغ خوردن چیست

0 1,829

حکم قسم دروغ به قرآن از نظر مراجع و کفاره قسم دروغ خوردن چیست

قسم دروغ هیچکس وجود ندارد که در زندگی اش یک بار قسم نخورده باشد. معمولا هر فرد در طول روز برای اینکه حرف های خودش را به اطرافیان خود ثابت کند، قسم می خورد، البته اینکه به چه چیزی و چه کسی قسم خورده می شود، مطلب مهمی است. اما در این پست می خواهیم در خصوص قسم خوردن به قرآن و حکم شکستن این قسم صحبت کنیم. اگر اهل قسم خوردن هستید و نمی دانید در صورت شکستن قسم چه چیزی در انتظارتان هست این مطلب را با ما همراه شوید.

 

قسم دروغ برای حفظ آبرو,قسم دروغ به قرآن,قسم دروغ روزه

 

قسم دروغ برای حفظ آبرو

 

حتما می دانید که دو قسم داریم. اول اینکه قسم می خوریم که بعدها کاری را ترک کنیم و یا اینکه قسم می خوریم یا چیزی را در لحظه اثبات و یا رد کنیم. بعنوان مثال اگر قسم خورده اید که بعدها روزه بگیرید اما انجام ندهید مشمول کفاره می شوید. کفاره ی آن هم آزاد کردن یک اسیر، یا سیر کردن 10 فقط، یا پوشاندن آنان و اگر نتوانست باید 3 روز پشت سر هم روزه بگیرد.

 

اما اگر فردی برای اثبات چیزی قسم بخورد و حرف او درست باشد، به آن قسم خوردن مکروه گفته می شود اما اگر دروغ گفته باشد کار حرام انجام داده اما مشمول کفاره نمی شود. اما به هر حال گناه انجام داده است.

 

قسم دروغ برای حفظ آبرو,قسم دروغ به قرآن,قسم دروغ روزه

 

قسم دروغ به قرآن

 

امام جعفر صادق معتقد است که اگر فردی قسم دروغ بخورد انگار با خدا وارد جنگ شده است. در جای دیگر می فرمایند که خداوند از کار وی به شدت خشمگین می شود. امام محمد باقر نیز بر این عقیده است که قسم دروغ ویران شدن خانه و فقر و تنگدستی را برای صاحب و اهل خانه بهمراه دارد.

 

خداوند می فرمایند که اگر کسی به نام او قسم می خورند و در قبال چیزی کم قسمش را می شکند از رحمت اخروی بی نصیب خواهند ماند. در واقع در آن زمان خدا به وی حتی نگاه هم نخواهد کرد و هم صحبت با او نخواهد شد.

 

قسم دروغ برای حفظ آبرو,قسم دروغ به قرآن,قسم دروغ روزه

 

قسم دروغ روزه

 

از نظر آیت الله مکارم شیرازی قسم به قرآن و عمل نکردن به آن کفاره ای ندارد و عمل به آن واجب هم نیست. اما نباید تکرار شود. ایشان معتقد هستند که اگر کسی قسم دروغ به قرآن بخورد و بعدا پشیمان شود، وظیفه اش این است که توبه کند.

 

از دیدگاه آیت الله سیستانی نیز قسم به غیر از خداوند اثری نخواهد اشت. و اگر قسم شکسته شد می بایست به ده فقیر طعام داده شود. ایشان حکم داده اند که قسم خوردن به قرآن آن هم به دروغ کفاره ندارد.

 

قسم دروغ برای حفظ آبرو,قسم دروغ به قرآن,قسم دروغ روزه

 

توبه از قسم دروغ

 

از نظر امام خامنه ای نیز حکم شرعی برای انجام دادن قسم به قرآن وجود ندارد. اما اگر به نام خدا و صفات و اسماء مرتبط با خدا قسم خورده اید و آن را شکسته اید، کار حرامی را انجام داده و باید کفاره بدهید.

 

قسم دروغ

4.5/5 - (15 امتیاز)
لینک کوتاه این مطلب: https://rzgr.ir/kFpj
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.