شنبه ۴ مهر ۱۴۰۵ فال حافظ امروز آماده است · بخوانید

فال حافظ چهارشنبه ۴ شهریور ۱۴۰۵

نقد صوفی نه همه صافی بی غش باشدای بسا خرقه که مستوجب آتش باشد
صوفی ما که ز ورد سحری مست شدیشامگاهش نگران باش که سرخوش باشد
خوش بود گر محک تجربه آید به میانتا سیه روی شود هر که در او غش باشد
خط ساقی گر از این گونه زند نقش بر آبای بسا رخ که به خونآبه منقش باشد
ناز پرورد تنعم نبرد راه به دوستعاشقی شیوه رندان بلاکش باشد
غم دنیای دنی چند خوری باده بخورحیف باشد دل دانا که مشوش باشد
دلق و سجاده حافظ ببرد باده فروشگر شرابش ز کف ساقی مه وش باشد
غزل شمارهٔ ۱۵۹

تعبیر فال

در این غزل، حافظ از فاصلهٔ ظاهر و باطن می‌گوید. هر خرقه‌ای نشانهٔ پاکی نیست و هر سکه‌ای که برق می‌زند، عیارش کامل نیست. او آرزو می‌کند محکِ تجربه به میان بیاید تا ناخالصی‌ها آشکار شود. بعد یادآوری می‌کند که آدمِ نازپرورده راه دوست را نمی‌پیماید و عاشقی کار کسانی است که سختی را تاب می‌آورند. در پایان هم نصیحت می‌کند که غم دنیای گذرا را زیاد نخوریم، چون حیف است دلی دانا آشفته بماند.

پیام این فال برای شما، دقت و محک زدن است. پیش از آنکه به قول یا پیشنهادی دل ببندید، کمی صبر کنید تا زمان و تجربه حقیقتش را نشان دهد. آدم‌ها و فرصت‌ها را از روی ظاهرشان قضاوت نکنید؛ گاهی ساده‌ترین چیزها اصیل‌ترند و پرزرق‌وبرق‌ترین‌ها توخالی. عجله در این مرحله بیشتر از هر چیز به شما ضرر می‌زند، پس بگذارید گذر روزها سره را از ناسره جدا کند.

از سوی دیگر، رسیدن به نیتتان بی‌زحمت نیست. حافظ می‌گوید راحت‌طلبی به مقصد نمی‌رسد؛ پس اگر برای خواسته‌تان کمی سختی لازم است، از آن فرار نکنید. و در همهٔ این مسیر، نگذارید نگرانی‌های کوچک ذهن روشنتان را آشفته کند. آرامش، خودش نیمی از راه است.

حال دل

غم کارهای گذرا را بیش از اندازه نخورید؛ ذهن آرام بهتر از ذهن آشفته راه را پیدا می‌کند.

عشق و رابطه

عشق واقعی در سختی‌ها معلوم می‌شود؛ به رفتار طرف مقابل در روزهای دشوار بیشتر از حرف‌های روزهای خوش توجه کنید.

کار و آینده

به هر پیشنهاد وسوسه‌انگیزی فوراً بله نگویید؛ اول آن را با تجربه و پرس‌وجو محک بزنید.