طناز طباطبایی
دربارهٔ طناز طباطبایی
زندگی و تحصیلات
طناز طباطبایی در ۲۰ اردیبهشت ۱۳۶۲ در تهران به دنیا آمد. او دانشآموختهٔ کارشناسی کارگردانی تئاتر از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی است و در دانشکدهٔ هنر و معماری این دانشگاه نزد استادانی چون حمید سمندریان و کیومرث مرادی آموزش دید. طباطبایی در کنار بازیگری به نقاشی و موسیقی نیز علاقه دارد و گیتار مینوازد.
آغاز بازیگری
او در سال ۱۳۸۰ و در هفدهسالگی در کلاسهای آزاد بازیگری شرکت کرد و چند ماه بعد برای بازی در مجموعهٔ تلویزیونی «جوانی» به کارگردانی سعید سلطانی انتخاب شد. نخستین حضور سینماییاش در فیلم «دیشب باباتو دیدم آیدا» (۱۳۸۳) ساختهٔ رسول صدرعاملی بود. طباطبایی در سال ۱۳۸۶ با نقش غزاله در مجموعهٔ رمضانی «میوه ممنوعه» ساختهٔ حسن فتحی به شهرت رسید و پس از آن در آثاری چون «جعبه موسیقی» و «صداها» از فرزاد مؤتمن و «شیرین» عباس کیارستمی حضور یافت.
آثار شاخص سینمایی و نمایش خانگی
کارنامهٔ سینمایی او فیلمهایی چون «طهران تهران» (۱۳۸۸)، «مرهم» (۱۳۸۹)، «هیس! دخترها فریاد نمیزنند» و «نارنجیپوش» (۱۳۹۰)، «آرایش غلیظ» و «۵۰ قدم آخر» (۱۳۹۲)، «رخ دیوانه» و «مرگ ماهی» (۱۳۹۳)، «خشم و هیاهو» (۱۳۹۴)، «ویلاییها» (۱۳۹۵)، «طلا» (۱۳۹۷)، «شنای پروانه» و «خورشید» (۱۳۹۸)، «بیرویا» (۱۴۰۰) و «برمودا» (۱۴۰۴) را در بر میگیرد. او با کارگردانانی چون داریوش مهرجویی، ابراهیم حاتمیکیا، مجید مجیدی، پوران درخشنده و کیومرث پوراحمد همکاری کرده است. در تلویزیون، علاوه بر «میوه ممنوعه»، در «در چشم باد» و مجموعهٔ کمدی «پرانتز باز» بازی کرد و در شبکهٔ نمایش خانگی با «قلب یخی» (فصل سوم)، «شاهگوش» (نقش گندم) و «یاغی» (۱۴۰۱، نقش طلا مطلا) دیده شد. همکاریهای او با محمد کارت در «شنای پروانه»، «یاغی» و «برمودا» از فصلهای مهم کارنامهاش است.
جوایز و افتخارات
طباطبایی برای «صداها» جایزهٔ بهترین بازیگر نقش مکمل زن جشن منتقدان و نویسندگان سینمایی را گرفت و برای «ویلاییها» نیز بار دیگر در همین جشن برگزیدهٔ بهترین بازیگر نقش مکمل زن شد. او برای «صداها»، «رخ دیوانه» و «خشم و هیاهو» نامزد سیمرغ بلورین جشنوارهٔ فیلم فجر شد و سرانجام در سیوهشتمین جشنوارهٔ فجر (۱۳۹۸) سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن را برای «شنای پروانه» و در چهلمین دوره (۱۴۰۰) سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن را برای «بیرویا» به ساختهٔ آرین وزیردفتری به دست آورد.
تئاتر و فعالیتهای اخیر
طباطبایی در تئاتر نیز فعال بوده و در نمایشهایی چون «درس» به کارگردانی داریوش مهرجویی، «کمی بالاتر» و «باغبان مرگ» از آروند دشتآرای، «تروما» به کارگردانی افسانه ماهیان و «جنایات و مکافات» به کارگردانی رضا ثروتی روی صحنه رفته است. از تازهترین کارهای او میتوان به فیلم «برمودا» (۱۴۰۴) به کارگردانی محمد کارت و مجموعهٔ «مردگی» به کارگردانی امین حسینپور برای پلتفرم فیلیمو اشاره کرد.
اخبار طناز طباطبایی
خط زمان
- ۱۳۸۰
نخستین تجربهٔ بازیگری
برای مجموعهٔ تلویزیونی «جوانی» به کارگردانی سعید سلطانی انتخاب شد.
- ۱۳۸۳
نخستین فیلم سینمایی
در «دیشب باباتو دیدم آیدا» ساختهٔ رسول صدرعاملی بازی کرد.
- ۱۳۸۶
شهرت با «میوه ممنوعه»
نقش غزاله در سریال رمضانی حسن فتحی او را مشهور کرد.
- ۱۳۹۲
مجموعهٔ «شاهگوش»
در سریال نمایش خانگی داوود میرباقری نقش گندم را بازی کرد.
- ۱۳۹۸
نخستین سیمرغ بلورین
برای «شنای پروانه» سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل زن را گرفت.
- ۱۴۰۰
سیمرغ بازیگر نقش اول زن
برای فیلم «بیرویا» سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن را برد.
- ۱۴۰۱
مجموعهٔ «یاغی»
در سریال محمد کارت نقش طلا مطلا را بازی کرد.
- ۱۴۰۴
فیلم «برمودا»
در تازهترین فیلم محمد کارت حضور یافت.
پرسشهای متداول دربارهٔ طناز طباطبایی
طناز طباطبایی متولد چه سالی است؟
او در ۲۰ اردیبهشت ۱۳۶۲ در تهران به دنیا آمده است.
طناز طباطبایی با کدام سریال مشهور شد؟
با نقش غزاله در مجموعهٔ «میوه ممنوعه» (۱۳۸۶) به کارگردانی حسن فتحی.
طناز طباطبایی چند سیمرغ بلورین دارد؟
دو سیمرغ: بهترین بازیگر نقش مکمل زن برای «شنای پروانه» (۱۳۹۸) و بهترین بازیگر نقش اول زن برای «بیرویا» (۱۴۰۰).
طناز طباطبایی در سریال یاغی چه نقشی داشت؟
او در «یاغی» به کارگردانی محمد کارت نقش طلا مطلا را بازی کرد.