نشانه بیماری آترواسکلروز چیست + درمان گیاهی آترواسکلروز

0 398

نشانه بیماری آترواسکلروز چیست + درمان گیاهی آترواسکلروز

آترواسکلروز چیست راه های درمان آترواسکلروز علائم آترواسکلروز آترواسکلروز عروقی آترواسکلروز (تصلب شرایین) شایعترین علت بیماری قلبی است که یک حالت تجمع غیرطبیعی لیپید، مواد و بافت فیبروزی روی پوشش داخلی دیواره عروق خونی شریانی می باشد که سبب انسداد و تنگی عروق کرونری شده، به طوری که جریان خون به میوکارد کاهش می یابد.

 

آترواسکلروز عروقی،آترواسکلروز شریان کرونر،آترواسکلروز در کودکان

 

درمان گیاهی آترواسکلروز

 

بیماری آترواسکلروز چیست؟

 

هنگامی که رسوبات چربی و سایر مواد در سرخرگ‌های بدن شما تجمع یابد، موجب تنگی آنها می‌شود و عبور جریان خون دشوار می‌گردد که به این حالت "تصلب شریان" یا همان "آترواسکلروز" می‌گویند. این وضعیت به انسداد عروق خونی قلب (سرخرگ‌ها) و در نتیجه بروز حمله قلبی یا درد قفسه سینه منجر می‌شود. وقتی دیواره داخلی یک سرخرگ آسیب ببیند، یک نوع از سلول‌های خونی به نام پلاکت‌ در محل‌ صدمه دیده، گرد هم می‌آیند. رسوبات چربی نیز در این نقاط جمع می‌شوند.

 

در ابتدا رسوبات فقط شامل هزارها سلول‌ حاوی چربی است، اما با پیشرفت این فرآیند، پلاکت ها به لایه‌های عمیق‌تر دیواره سرخرگ حمله کرده و موجب ایجاد زخم و رسوب پلاک می‌شوند. مشخصه اصلی تصلب شریان، تجمع مقادیر زیاد رسوب چربی (پلاک) است. مهم ترین خطر این رسوبات، تنگ شدن مجرای سرخرگی است که خون در آن جریان می‌یابد. وقتی این حالت روی می‌دهد بافت‌های بدن که از طریق سرخرگ مبتلا، تغذیه می‌شوند، به مقدار کافی خون دریافت نمی‌کنند، به خصوص حین ورزش که این نیاز افزایش می‌یابد.

 

این احتمال نیز وجود دارد که قطعه‌ای از رسوبات چربی از جدار رگ کنده شده و با جریان خون حرکت کرده و در مکانی دورتر یک سرخرگ را مسدود کند. به این حالت آمبولی سرخرگی می‌گویند. آترواسکلروز نوع دیگری از آرتریواسکلروز (arteriosclerosis) است، اما هر دو واژه اغلب به جای هم استفاده می‌شوند. واژه آرتریواسکلروز به سخت شدن سرخرگ اشاره دارد.

 

آترواسکلروز عروقی،آترواسکلروز شریان کرونر،آترواسکلروز در کودکان

 

علائم آترواسکلروز

 

آترواسکلروز بتدریج شکل می گیرد و نوع خفیف آن معمولاً فاقد علامت می باشد. علایم آترواسکلروز معمولاً زمانی بروز می کند که شریان به اندازه ای تنگ و مسدود شده باشد که قادر به تأمین خون مورد نیاز ارگان ها و بافت های بدن نباشد. گاهی اوقات یک لخته خونی سبب انسداد کامل جریان خون می شود و یا حتی گاهی اوقات این لخته خونی پاره شده و منجر به بروز حملات قلبی یا سکته می شود.

 

 علایم آترواسکلروز خفیف یا شدید بسته به شریان های تحت تأثیر، متفاوت می باشند:

 

علایم آترواسکلروز در شریان های قلب عبارتند از: احساس فشار یا درد در قفسه سینه (آنژین).

 

علایم آترواسکلروز در شریان های منتهی به مغز عبارتند از: احساس کرختی یا ضعف ناگهانی در بازوها و پاها، بروز مشکلاتی در روند صحبت کردن نظیر مبهم یا نامفهوم سخن گفتن و افتادگی عضلات صورت. علایم ذکر شده نشانه بروز یک حمله ایسکمیک گذرا (TIA) می باشد که در صورت عدم درمان می تواند منجر به بروز سکته مغزی شود.
علایم آترواسکلروز در شریان های بازوها و پاها عبارتند از: بروز علایم مربوط به بیماری شریان محیطی نظیر درد پا به هنگام راه رفتن یا لنگش متناوب.

 

علایم آترواسکلروز در شریان های منتهی به کلیه ها عبارتند از: فشار خون بالا یا نارسایی کلیوی.

 

علایم آترواسکلروز در شریان های منتهی به دستگاه تناسلی شامل بروز مشکلاتی در برقراری روابط جنسی می باشد. گاهی اوقات آترواسکلروز می تواند سبب اختلال نعوظ در مردان شود. در زنان نیز فشار خون بالا مانع از رسیدن خون کافی به واژن شده و بدین ترتیب منجر به کاهش لذت جنسی می شود.

 

چنانچه تصور می کنید که به بیماری آترواسکلروز مبتلا شده اید به پزشک مراجعه کنید و مواظب علایم اولیه جریان ناکافی خون نظیر: درد سینه (آنژین)، درد پا یا بی حسی پاها باشید. تشخیص و درمان به موقع بیماری می تواند مانع از تشدید آترواسکلروز شده و از بروز حملات قلبی، سکته یا سایر وضعیت های اورژانسی جلوگیری کند.

 

آترواسکلروز عروقی،آترواسکلروز شریان کرونر،آترواسکلروز در کودکان

 

اصول پیشگیری از آترواسکلروز

 

1- چربی (به ویژه کلسترول) خون خود را کاهش دهید.

 

کلسترول که نوعی چربی است، در پیدایش و گسترش تصلب شرایین نقش مهمی دارد زیرا می تواند در دیواره رگها رسوب کند و همراه با عوامل دیگر به تنگی و بسته شدن سرخرگ‏ها بینجامد.

 

 کلسترول دونوع مهم دارد:

 

یکی کلسترول «بد» (LDL) که موجب بسته شدن رگها و بیماری قلبی-عروقی می شود و دوم کلسترول «خوب» (HDL) که کلسترول اضافی بدن را از بافتها خارج می کند و خطر بیماری قلبی را می کاهد. نوعی از کلسترول که باید غلظت کمی در خون داشته باشد، همان نوع «بد» یا LDL است.  شما می توانید با پرهیز از مصرف غذاهای پرچربی و رعایت توصیه های پزشکتان، چربی خون خود را در سطح مناسب نگه دارید.

 

2- فشار خون خود را کنترل کنید.

 

فشار خون بالا افزون بر اینکه فشار بیشتری بر قلب وارد می سازد و نیاز آن به خون را افزایش می دهد، روند تصلب شرایین را هم تسریع می کند و سبب آسیب اندامهای گوناگون بدن می گردد.

 

3- وزن خود را به حد مناسب برسانید

 

چاقی عامل خطر مهمی برای افزایش فشار خون است. همچنین چاقی یا اضافه وزن موجب افزایش مقاومت سلول های بدن نسبت به انسولین می شود. شما باید زیر نظر یک پزشک یا متخصص تغذیه وزن بدنتان را به میزان متناسب باقد، جنس و سن خود برسانید.

 

4- سیگار نکشید

 

استعمال دخانیات سبب افزایش ضربان قلب و در نتیجه کار قلب می شود و فشار خون را هم بالا می برد. همچنین سیگار بر اثر روی عوامل انعقادی و نیز غلیظ کردن خون احتمال تشکیل لخته و بسته شدن سرخرگ ها را افزایش می دهد. افزون براین، سیگار با اثر بر رگهای کوچک، خونرسانی به بخش های انتهایی اندام ها (به ویژه پاها) را مختل می کند و این عارضه در افراد دیابتی که گرفتاری اعصاب محیطی نیز دارند، بسیار مهم است و خطر قطع عضو را باز هم افزایش می دهد. این آثار جدای از سرطان زایی سیگار است که موجب ناتوانی و مرگ خواهد شد. امروزه سیگار مهم ترین علت قابل پیشگیری سرطان بشمار می آید.

 

5-قند خون خود را کنترل کنید


 کنترل دقیق قند خون، هم به طور مستقیم و هم به طور غیرمستقیم، نقش مهمی در پیشگیری از بیماریهای عروقی می تواند داشته باشد.


6-فعالیت ورزشی منظم داشته باشید

 

 پژوهش‏های پزشکی نشان داده اند که داشتن یک زندگی کم تحرک (از نظر بدنی)، صرف نظر از عوامل خطر دیگر، احتمال دیابت، چاقی و بیماری کرونری قلب را افزایش می دهد. پیاده‏روی، دوچرخه سواری، تنیس روی میز، باغبانی و دویدن آرام فعالیتهای بدنی هستند که اثر مفیدی بر تندرستی شما خواهند داشت. توصیه می شود که روزانه 30 دقیقه به فعالیت بدنی بپردازید، می توانید این میزان فعالیت را در سه دوره 10 دقیقه ای (بافاصله) نیز انجام دهید.

 

آترواسکلروز عروقی،آترواسکلروز شریان کرونر،آترواسکلروز در کودکان

 

درمان آترواسکلروز

 

در صورت تشخیص بیماری، بر حسب مورد ممکن است، روشهای درمان دارویی یا جراحی و یا هر دو، مورد استفاده قرار گیرد. در این بخش اطلاعاتی در اختیار شما قرار داده شده اند که می تواند در روند کسب آمادگی و انتظاراتی که می بایست از درمان بیماری داشته باشید کمک کننده باشند.

 

اقداماتی که می توان انجام داد:

 

آگاهی از تمامی محدودیت های قبل از ملاقات:

به هنگام تعیین وقت ملاقات از تمامی اقداماتی که می بایست پیش از ملاقات با پزشک رعایت شوند، نظیر محدودیت های غذایی، آگاهی شوید. برای انجام بسیاری از آزمایش های خونی، از جمله آزمایش کلسترول و تری گلیسیرید می بایست ناشتا باشید.

 

یادداشت تمامی علایم بوجود آمده:

آترواسکلروز بندرت دارای علامت می باشد. ولیکن این بیماری عامل خطری برای ابتلا به بیماری های قلبی محسوب می شود. آگاهی از وجود علایمی چون درد قفسه سینه یا تنگی نفس می تواند در نحوه درمان این بیماری به پزشک کمک کند. 

 

یادداشت اطلاعات شخصی مهم:

 از جمله وجود سابقه خانوادگی ابتلا به کلسترول بالا، بیماری های قلبی، سکته، فشار خون بالا یا دیابت و یادداشت استرس ها و تغییرات اخیری که در زندگی بوجود آمده اند.

 

به همراه داشتن یکی از اعضای خانواده یا دوستان:

گاهی اوقات بخاطر سپردن تمامی اطلاعات ذکر شده در طول جلسه معاینه می تواند دشوار باشد. فردی که شما را همراهی می کند می تواند نکته ای که شما فراموش کرده اید یا متوجه نشده اید را یادآوری کند.

 

داشتن آمادگی برای صحبت در مورد عادات غذایی و ورزشی:

 اگر پیش از این از رژیم غذایی سالمی پیروی نمی کردید و یا به اندازه کافی و بطرز صحیحی ورزش نمی کردید می توانید در ارتباط با چالش هایی که به هنگام تغییر این عادات با آنها مواجه خواهید شد با پزشک خود مشورت کنید.

 

 

 

 

آترواسکلروز عروقی،آترواسکلروز شریان کرونر،آترواسکلروز در کودکان

آترواسکلروز عروقی , آترواسکلروز شریان کرونر

آترواسکلروز عروقی،آترواسکلروز شریان کرونر،آترواسکلروز در کودکان

آترواسکلروز عروقی , آترواسکلروز شریان کرونر

آترواسکلروز عروقی،آترواسکلروز شریان کرونر،آترواسکلروز در کودکان

آترواسکلروز عروقی , آترواسکلروز شریان کرونر

آترواسکلروز عروقی،آترواسکلروز شریان کرونر،آترواسکلروز در کودکان

آترواسکلروز عروقی , آترواسکلروز شریان کرونر

آترواسکلروز عروقی،آترواسکلروز شریان کرونر،آترواسکلروز در کودکان

 

 

آترواسکلروز

این مطلب چطور بود؟
لینک کوتاه این مطلب: https://rzgr.ir/hWpA
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.