دو پرسش از آیت‌اله احمد جنتی

0
Rate this post

محمد توکلی
آیت‌اله احمد جنتی، رییس مجلس خبرگان رهبری روز گذشته در جمع نمایندگان این مجلس گفته است: «من به مدیران فعلی هیچ امیدی ندارم. ما برای روزی کار می‌کنیم که این‌ها با مدیران جوان و انقلابی جایگزین شوند تا از این خفت و گرفتاری که دچارش شده‌ایم رها شویم»
درباره ناامیدی از «مدیران فعلی» ظاهراً تفاوت نظر چندانی میان آیت‌اله جنتی و کسر قابل توجهی از مردم وجود ندارد و می‌توان گفت درصد بالایی از افراد، چه آنان که به اصلاح‌طلبان تمایل دارند، چه کسانی که عملکرد اصولگرایان را می‌پسندند و چه افرادی که از این دوگانه اصلاح‌طلب و اصولگرا گذر کرده‌اند بر این باور هستند که «مدیران فعلی» ناکارآمد هستند. البته با این تفاوت که به احتمال فراوان مقصود رییس مجلس خبرگان از «مدیران فعلی» تنها به دولت و مجلس محدود می‌شود اما آنچه از صدای مردم شنیده می‌شود علاوه بر مجلس و دولت، مدیران در سطحی گسترده‌تر از این دو نهاد انتخابی را هم شامل می‌شود.
اما راه‌حل ارائه شده از طرف آیت‌اله جنتی برای عبور از «خفت و گرفتاری که دچارش شده‌ایم» جایگزین شدن «مدیران جوان و انقلابی» با مدیران فعلی دولت و مجلس است. بیاییم فرض کنیم راه‌حل تمامی مشکلات موجود از بحران کم‌سابقه اقتصادی تا فشارهای جدی ناشی از تحریم‌ها، از شکاف نسلی و بی توجهی حکمرانان به تنوع سبک زندگی در جامعه ایرانی تا تعمیق بحران محیط‌زیستی، از تهدیدات نظامی و امنیتی علیه تمامیت ارضی ایران تا اشکالات ساختاری در حوزه تصمیم‌گیری، از گسترش فقر تا فساد سیستماتیک و… همه و همه با تغییر در دو نهاد انتخابی مجلس و دولت و حضور «مدیران انقلابی» حل خواهد شد.
حال با پذیرش این فرض محال، رییس مجلس خبرگان رهبری به این دو پرسش پاسخ دهند:
1. چند درصد از علل وقوع بحران‌های موجود که به گوشه‌ای از آن اشاره شد و «خفت و گرفتاری» ناشی از آن‌ها حاصل عملکرد شش سال اخیر دو نهاد انتخابی دولت و مجلس بوده است؟
2. دبیر محترم شورای نگهبان قرار است در دو انتخابات98 و انتخابات1400 با چه سازوکاری «مدیران جوان و انقلابی» را جایگزین مدیران فعلی در مجلس و دولت کنند تا از «خفت و گرفتاری» رهایی پیدا کنند؛ رای ملت یا نظارت استصوابی و حذف رقبا پیش از آغاز رقابت؟

Leave A Reply

Your email address will not be published.