تندرو‌ها به مجلس یازدهم می‌روند؟

0 120
گروه سیاسی_ رسانه ها: روزنامه اعتماد نوشت: حال 5 ماه مانده به انتخابات مجلس يازدهم، چهره‌هاي سياسي با اشاره به دست‌بالايي نيروهاي تندرو درجريان‌هاي سياسي، احتمال حضور افراطي‌ها در مجلس يازدهم را مطرح كردند. البته اين ادعا پيش‌تر هم ازسوي برخي تحليلگران سياسي مطرح شده بود. چنان كه بهزاد نبوي عنوان كرده بود كه آرايش سياسي پس از انتخابات سال 96 به دوگانه تندروي و ميانه‌روي تغيير يافته است.

از اصولگرا- اصلاح‌طلب تا تندرو- ميانه‌رو
سعيد حجاريان، تئوريسين اصلاحات با اشاره به موضوع حضور تندروها در عرصه انتخابات مجلس يازدهم در گفت‌وگويي كه با روزنامه شرق داشت، گفت: «طيف ميانه‌ كه شامل نيروهاي اصلاح‌طلب، اعتدال‌گرا و حتي راست ميانه مي‌شود، تضعيف شده و افراط و تفريط به‌ويژه قائلان به عبور از جمهوري اسلامي رشد كرده است. جامعه به سمت دوقطبي‌شدن رفت؛ در اين قطب‌بندي افراطي‌ها مصرانه مي‌گويند موجوديتي به‌نام جمهوري اسلامي نباشد و تفريطي‌ها يك‌صدا بر حفظ وضع موجود با تمام نواقصش اصرار مي‌ورزند.» حجاريان در ادامه و با اشاره به فضاي دوقطبي ايجاد شده درمورد احتمال ميزان راي‌آوردن جريان‌هاي سياسي گفت: «افراطي‌ها اساسا راي نمي‌دهند، ميانه هم به‌شدت ضعيف است، پس نتيجتا رقابت بين تفريطي‌ها خواهد بود؛ يعني رقابت بين حافظان وضع موجود و باندهاي تفريطي خواهد بود؛ پس مجلسي به‌شدت محافظه‌كار خواهيم داشت.»

به نظر مي‌رسد اين تحليل حجاريان مورد پذيرش برخي از فعالان سياسي اصلاح‌طلب نباشد. چنان كه محمد سلامتي، دبيركل سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي كه درباره سازوكار اصلاح‌طلبان در انتخابات اسفندماه با خبرآنلاين گفت‌وگو مي‌كرد، با اشاره به هدف اصلي اصلاح‌طلبان در اين انتخابات گفت: «براي انتخابات آينده بايد يك هدف كلي را درنظر گرفت. به نظر من هدف كلي از شركت اصلاح‌طلبان در انتخابات آينده، بايد امنيت ملي باشد.» او در واكنش به برخي پيشنهادات مبني بر ائتلاف با نيروهاي ميانه‌روي جناح مقابل گفت: «معتقدم كه در اين انتخابات بهتر است كه هر جناح و خط فكري خودش به تنهايي وارد ميدان شود.» به نظر مي‌رسد واكنش سلامتي به سخنان نبوي بود كه به اصلاح‌طلبان توصيه كرده در انتخابات پيش‌رو با اصولگرا‌هاي ميانه‌رو ائتلاف كنند.

سلامتي: نگران تندروها نيستم
سلامتي در ادامه و درمورد احتمال حضور نيروهاي تندرو و افراطي در انتخابات آتي و حضور اين افراد در مجلس يازدهم به خبرآنلاين گفت: «به نظر من اگر هم تعداد قابل ملاحظه‌اي از تندروها بيايند، آن حالت افراطي سابق را ندارند.» او در ادامه تاكيد كرد كه اگر هم برخي از افراطيون در مجلس يازدهم حضور پيدا كنند، اشكالي ندارد. چراكه به گفته او، به هر حال آنها هم نماينده بخشي از جامعه تلقي مي‌شوند. سلامتي همچنين در واكنش به احتمال حضور چهره‌هاي افراطي در مجلس يازدهم گفت: «من نگران تندروها نيستم، حتي اگر در مجلس تعدادشان بيشتر از مجلس فعلي شود.اما احتمالا كمتر خواهند بود، چون بافت اجتماعي اين را مي‌گويد كه مردم به ميانه‌روي گرايش دارند. بافت اجتماعي نشان نمي‌دهد كه بايد تندروي كرد.»

احتمال كانديداتوري جليلي از زادگاهش
به نظر مي‌رسد در واكنش به همين تغيير بافت اجتماعي است كه خبرهايي مبني بر تغيير شهر كانديداها به گوش مي‌رسد. چنان كه حسين اميني، فعال سياسي اصلاح‌طلب در خراسان رضوي درباره تصميم جليلي براي نامزدي در انتخابات مجلس از مشهد به نامه‌نيوز گفت: «صحبت‌هايش مطرح است.شايد چاره‌اي غير از اين تصميم ندارد؛ چون آقاي جليلي در تهران فاقد جايگاه است و در مشهد بيشتر از شهرهاي ديگر جايگاه دارد.» او در ادامه افزود: «البته فضاي عمومي را از الان نمي‌توان پيش‌بيني كرد اما قدر مسلم جبهه پايداري از ايشان حمايت خواهد كرد.» جالب اينكه جليلي در انتخابات مجلس پنجم از مشهد نامزد انتخاباتي شد، اما رأي نياورد.

ميرسليم: سرليستي قاليباف مطرح نيست
محمد سلامتي اما در بخشي ديگر از گفت‌وگوي خود با خبرآنلاين به وجود اختلافات در اردوگاه اصولگرايان پرداخت و علت اين اختلاف نظر را افزايش روزافزون افراد معتدل دانست و گفت: «ملاحظه مي‌كنيد كه از مدت‌ها پيش كه در ميان اصولگراها اختلاف افتاده است، به دليل اين است كه روز به روز تعداد معتدلين آنها بيشتر مي‌شود و حتي از ميان اين معتدلين كساني كه گرايش به اصلاح‌طلب دارند بيشتر مي‌شود.» پيگيري اخبار انتخاباتي گوياي صحت اين سخن سلامتي است.چنان كه به نظر مي‌رسد كه نيروهاي معتدل درجريان اصولگرا تلاش دارند تا حداقل از سرليستي چهره‌هايي كه قبلا امتحان خود را پس داده و راي نياورده‌اند اجتناب كرده و به نيروهاي معتدل‌تر روي آورند. چنان كه سيدمصطفي آقاميرسليم، رييس شوراي مركزي حزب موتلفه اسلامي درباره برخي خبرها در فضاي مجازي مبني بر حضور قاليباف به عنوان سرليستي جمنا به باشگاه خبرنگاران جوان گفته است: «چنين مطلبي تا آنجا كه من اطلاع دارم، مطرح نشده است.»

این مطلب چطور بود؟
لینک کوتاه این مطلب: https://rzgr.ir/g6mk
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.