آشنایی با انواع لوله برق در صنعت ساختمان

0 308

روشنایی و الکتریسیته در هر ساختمانی از جمله امکاناتی است که ساختمان بدون آن عملا بلا استفاده باقی می ماند. این روشنایی از طریق لوله برق به همراه سیم و کابل برق تامین می شود. امروزه برای تحقق این امر انواع مختلفی از لوله ها در بازار وجود دارند که با توجه به نیاز، می توان از آنها استفاده کرد. به طور کلی هر جایی که از سیم برق استفاده شود. لوله های برق مورد نیاز می باشند. تا عمل مسیردهی و محافظت از سیم های برق را مهیا سازند. این لوله ها علاوه بر محافظت از سیم، عمل سیم کشی چند باره در یک مسیر را مهیا می سازند. در صورتی که قسمتی از سیم آسیب ببیند می توان آن را با سیم جدید و سالم تعویض نمود. بدون اینکه به بنا هیچ آسیبی وارد شود.

انواع لوله برق

انواع لوله برق
انواع لوله برق

از جمله تجهیزاتی که در ساختمان ها امروزی مورد استفاده قرار می گیرد و از آلمان های بسیار مهم استفاده در ساختمان شمرده می‌شود لوله برق است. امروزه ساخت ساختمان ها بدون استفاده از لوله برق امکان پذیر نمی باشد. در عین حال استفاده از آنها نیز نیازمند دانش تخصصی می باشد. در واقع در ساختمان با استفاده از این لوله ها مسیر عبور سیم ها و کابل های برق را مشخص می کنند. این لوله ها کار مسیردهی به سیم و کابل برق و همچنین نظم دادن و محافظت از آن ها را بر عهده می گیرند. لوله برق در انواع ساختمان های اداری، مسکونی، تجاری و … مورد استفاده قرار می گیرند.

لوله های برق انواع مختلفی دارند که در ادامه به آنها می پردازیم.

کاربرد لوله فولادی در صنعت ساختمان سازی

لوله فولادی یا همان لوله گالوانیزه از جمله مقاوم ترین نوع لوله در انواع لوله برقی می باشد. لوله های فولادی بیشتر در سه نوع لوله های فولادی برق مشکی، لوله های فولادی گالوانیزه گرم و لوله های فولادی گالوانیزه سرد تولید می شوند. این لوله ها در برابر ضربات مکانیکی سنگین، جوندگی حیوانات و نشکن بودن مقاومت بسیار خوبی را دارا می باشند. لوله های برق در دو مدل سرد و گرم تولید می‌شوند. لوله های برق گالوانیزه سرد به دلیل اینکه فابریک می باشند، در برابر رطوبت مقاومت چندانی نداشته و زنگ می زنند. بنابراین از آنها می توان در فضاهای سربسته و جایی که رطوبت کم باشد استفاده نمود. در حالی که لوله برق گالوانیزه گرم با توجه به اینکه آبکاری شده اند. می توان در فضاهای خارجی نیز از آنها استفاده کرد. به عبارتی دیگر در برابر رطوبت و زنگ زدگی مقاومت بالایی دارند.

مشخصات لوله پلیکا (پلی آمید)

مشخصات لوله پلیکا
مشخصات لوله پلیکا

لوله های پلی آمید که در اصطلاح لوله پلیکا نامیده می شوند. جهت پوشش، مسیردهی و محافظت در برابر حرارت از سیم و کابل برق مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین در قسمت داخلی این لوله ها از مواد پلیمری استفاده شده است. لوله پلیکا به علت نرمی، استحکام و قیمت مناسب بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. هم چنین انعطاف آنها باعث می شود که شکسته نشوند و در صورت سیم کشی مجدد مشکلی ایجاد نشود. لوله پلیکا در رنگ های مختلف تولید و به بازار عرضه می شوند.

کاربردهای بارز لوله پی وی سی

این نوع لوله نیز در صنعت ساختمان دارای کاربرد فراوانی می باشند. لوله پی وی سی به دلیل دوام بالا و مقاوم بودن در برابر عوامل مختلف از جمله؛ سرما، گرما، حرارت و ضربه یکی از لوله برق های محبوب در بازار می باشد. هم چنین لوله های پی وی سی دارای وزن بسیار سبک هستند. در دو نوع نسوز و نشکن تولید و به بازار عرضه می گردند.همچنین در برابر ضربه و فشار مقاومت بسیار خوبی دارند. جنس آن ها از پلاستیک سخت بوده و نسبت به لوله های فلزی وزن سبک تری دارند. غیر قابل اشتعال بودن نیز یکی دیگر از ویژگی های آن ها می باشد. با توجه به ویژگی های بیان شده در بالا استفاده از لوله پی وی سی در صنعت ساختمان سازی بسیار مورد توجه ساختمان سازان قرار گرفته است.

موارد استفاده از لوله خرطومی

موارد استفاده از لوله خرطومی
موارد استفاده از لوله خرطومی

در صنعت ساختمان سازی از انواع مختلفی از لوله برق استفاده می شود. لوله خرطومی یکی از کاربردی ترین آنها می باشد، و بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در ساخت لوله های خرطومی از پلی آمید و یا فلز استفاده می شود. که استفاده از هر نوع از آن ها بستگی به محل مورد استفاده از آن ها دارد. در صورت استفاده از آن ها در تابلوهای صنعتی و دیوار خارجی از جنس فلزی آن استفاده می‌شود. همچنین در صورتی که در دیوار سازه و جهت عبور سیم برق مورد استفاده قرار گیرند از جنس پلی آمید (پلیکا) آن استفاده می شود. به طور کلی این لوله ها بسیار منعطف بوده و در تمامی زاویه ها قابلیت چرخش دارد. هم چنین جنس آنها از پی وی سی بوده و غیر قابل اشتعال می باشند. لوله های خرطومی در اندازه های مشخص تولید می شوند و در صورت نیاز مشتری برای متراژ بیشتر، باید آنها را به هم متصل نماید. کار اتصال لوله ها به وسیله تجهیزات لوله و اتصالات موجود مانند زانویی، بوشن، بست و سه راهی و … انجام می شود.

اهمیت سیم کشی ساختمان

پس از انتخاب لوله مناسب و لوله کشی ساختمان که در مراحل اولیه ساختمان و بعد از ساخت اولیه بنا صورت می گیرد نوبت می رسد به انجام عمل اصلی که همان قرار دادن سیم و کابل برق درون لوله ها می باشد. این عمل با استفاده از فنر سیم کشی انجام می شود. به این صورت که فنر را درون لوله ها می کشیم و سیم مربوطه را به انتهای فنر وصل می کنیم. پس از آنکه فنر را از لوله بیرون می کشیم، سیم درون لوله قرار می گیرد و عمل سیم کشی انجام می شود. هرکدام از انواع سیم های برق، تلفن و آنتن را به همین روال در مسیر مناسب قرار می دهیم. این کار باید توسط متخصص برق و سیم کشی انجام شود در غیر این صورت ممکن است باعث بروز مشکل برای سیستم شود. در صورت بروز مشکل و عدم کنترل آن ممکن است که به کل ساختمان آسیب جدی و غیر قابل جبران وارد شود.

5/5 - (1 امتیاز)
لینک کوتاه این مطلب: https://rzgr.ir/urJj
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.