شنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۵ فال حافظ امروز آماده است · بخوانید

ترامپ می‌خواست اسرائیل آغازگر جنگ با ایران باشد؟

فبه نقل از فرارو··خبر در فرارو

طبق گزارش یک خبرنگار آمریکایی، واشنگتن به‌دنبال آن بود که اسرائیل آغازگر حمله باشد و مسئولیت سیاسی تصمیم برای ورود به مرحله جدیدی از تقابل نظامی با تهران را بر عهده بگیرد.

ترامپ می‌خواست اسرائیل آغازگر جنگ با ایران باشد؟
عکس: فرارو

بن کاسپیت، خبرنگار یک رسانه آمریکایی، در گزارشی نوشت: مقام‌های آمریکایی در جریان گفت‌وگوهای دو هفته اخیر با اسرائیل، تل‌آویو را برای انجام حمله‌ای مستقل علیه ایران تحت فشار قرار داده بودند؛ حمله‌ای که قرار نبود با مشارکت مستقیم آمریکا یا در قالب عملیات مشترک دو کشور انجام شود. 

به گزارش فرارو به نقل از المانیتور، کاسپیت در ادامه گزارش خود نوشت: هدف واشنگتن، واگذاری مسئولیت آغاز حمله به اسرائیل بود؛ اقدامی که می‌توانست دونالد ترامپ را از تبعات سیاسی حمله مستقیم آمریکا به ایران، آن هم در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای این کشور، دور نگه دارد. 

مخالفت رئیس ستاد ارتش اسرائیل با حمله پیش از انتخابات

بر اساس این گزارش، ایال زامیر، رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل، در جریان گفت‌وگوها به طرف آمریکایی هشدار داده است که حمله به ایران به احتمال زیاد به تعویق افتادن انتخابات اسرائیل منجر خواهد شد؛ موضوعی که پیش‌تر باراک راوید نیز به آن اشاره کرده بود. 

کاسپیت اعلام کرد که آمریکایی‌ها در نهایت از درخواست خود عقب‌نشینی کرده‌اند و ابتکار حمله مستقل اسرائیل به ایران، دست‌کم در مقطع کنونی، به حالت تعلیق درآمده است. 

محاسبات انتخاباتی واشنگتن در معادله حمله به ایران

در تحلیل این خبرنگار، محاسبات سیاسی و انتخاباتی نقش مهمی در رویکرد واشنگتن داشته است. بر اساس این روایت، دولت آمریکا بر این باور بوده که اسرائیل ممکن است به دلایل سیاسی و امنیتی، تمایل بیشتری به آغاز حمله پیش از انتخابات خود داشته باشد؛ در حالی که اقدام نظامی مستقیم آمریکا علیه ایران در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای می‌توانست هزینه‌های سیاسی قابل‌توجهی برای ترامپ به همراه داشته باشد. 

به این ترتیب، مطابق ادعای کاسپیت، واشنگتن به‌دنبال آن بود که اسرائیل آغازگر حمله باشد و مسئولیت سیاسی تصمیم برای ورود به مرحله جدیدی از تقابل نظامی با تهران را بر عهده بگیرد. 

بازسازی توان موشکی و پهپادی ایران؛ عامل تشدید نگرانی‌ها

این گزارش در شرایطی منتشر شده که به ادعای کاسپیت، تحولات اخیر در داخل ایران و گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی از روند بازسازی ظرفیت تولید پهپادها و موشک‌های بالستیک ایران حکایت دارد. 

از نگاه این خبرنگار، موضوع ازسرگیری حملات علیه ایران پیش‌تر عمدتاً در چارچوب بررسی گزینه‌های نظامی از سوی ترامپ مطرح می‌شد؛ اما روایت تازه، از احتمال طرح سناریویی متفاوت حکایت دارد: فشار بر اسرائیل برای انجام حمله‌ای مستقل، به‌جای ورود مستقیم نیروهای آمریکایی به درگیری. 

با این حال، گزارش کاسپیت به‌تنهایی تأیید مستقلی برای جزئیات این ادعاها ارائه نمی‌کند و مشخص نیست که توقف ابتکار مورد اشاره تا چه زمانی ادامه خواهد داشت. 

موضع مبهم نتانیاهو در قبال حمله احتمالی

کاسپیت در بخش پایانی گزارش خود تأکید کرده که موضع بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، درباره این سناریو برای او همچنان روشن نیست. 

به نوشته او، برنامه کاری نتانیاهو در هفته گذشته به‌شدت بر مسائل امنیتی متمرکز بوده و نخست‌وزیر اسرائیل چندین نشست و بازدید با ماهیت حساس داشته است؛ تحولاتی که به‌خودی‌خود برای نتیجه‌گیری قطعی درباره تصمیم تل‌آویو برای حمله به ایران کافی نیستند. 

در مجموع، روایت این رسانه آمریکایی از طرحی حکایت دارد که در آن، اختلاف بر سر زمان‌بندی و مسئولیت آغاز جنگ، در کنار ملاحظات امنیتی، با محاسبات انتخاباتی واشنگتن و تل‌آویو گره خورده است؛ طرحی که بنا بر این گزارش، فعلاً متوقف شده، اما وضعیت نهایی آن همچنان نامشخص است.

دونالد ترامپ

دونالد ترامپ

دونالد ترامپ سیاستمدار و بازرگان آمریکایی و چهل‌وپنجمین و چهل‌وهفتمین رئیس‌جمهور ایالات متحده است؛ خروج از برجام، دستور حمله به قاسم سلیمانی، بمباران تأسیسات هسته‌ای ایران در ۱۴۰۴ و آغاز جنگ ۲۰۲۶ با ایران از تصمیم‌های مهم او دربارهٔ ایران است.

همهٔ ۷۹۰ خبر دونالد ترامپ ←

نظرات

نظرها پس از بررسی منتشر می‌شوند. لطفاً از توهین، تهمت و لینک تبلیغاتی پرهیز کنید.

هنوز نظری ثبت نشده؛ اولین نفر باش.