چهارشنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۵ فال حافظ امروز آماده است · بخوانید

سپاه: یک فروند کشتی کانتینربر متخلف با ۲۵۰۰ کانتینر، بر اثر برخورد با مین در آب‌های جنوبی تنگه غرق شد/ عمان: نهایی شدن توافق درباره تنگه هرمز، به نتایج مذاکرات تهران و واشنگتن بستگی دارد/ امیر قطر در پیامی به قطری‌ها: باید برای بدترین سناریوها آماده باشیم/ فایننشال تایمز: کشتی‌ها در تنگه با شدیدترین

ابه نقل از انتخاب··خبر در انتخاب

امروز ۲۲ مهر ۱۴۰۵ است و ۲۲۸ روز از حمله آمریکا و اسرائیل به ایران (۹ اسفند ۱۴۰۴) و آغاز جنگ ۴۰ روزه و همچنین ۱۹۰ روز از زمان آتش‌بس (۱۸ فروردین ۱۴۰۵) می‌گذرد...

سپاه: یک فروند کشتی کانتینربر متخلف با ۲۵۰۰ کانتینر، بر اثر برخورد با مین در آب‌های جنوبی تنگه غرق شد/ عمان: نهایی شدن توافق درباره تنگه هرمز، به نتایج مذاکرات تهران و واشنگتن بستگی دارد/ امیر قطر در پیامی به قطری‌ها: باید برای بدترین سناریوها آماده باشیم/ فایننشال تایمز: کشتی‌ها در تنگه با شدیدترین
عکس: انتخاب
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سخنگوی انصارالله: شرکت آرامکو در ظهران، پالایشگاه آرامکو در ریاض و فرودگاه بین‌المللی ملک خالد را هدف قرار دادیم/ حملات با دقت به اهداف اصابت کردند/ درباره پیامدهای وخیم این تنش‌ها هشدار می‌دهیم/ به اجرای معادله «محاصره در برابر محاصره» و «تشدید تنش در برابر تشدید تنش» ادامه می‌دهیم ۱۴۰۵/۰۷/۲۲ - ۱۳:۰۷

سخنگوی نظامی نیروی انصارالله از حملات این گروه به اهدافی در عربستان خبر داد.

به گزارش انتخاب، یحیی سریع، سخنگوی انصارالله یمن گفت: یک عملیات ویژه انجام دادیم که شرکت «آرامکو» در ظهران، در منطقه شرقی عربستان سعودی، فرودگاه بین‌المللی ملک خالد و پالایشگاه «آرامکو» در ریاض را هدف قرار داد.

وی افزود: شرکت «آرامکو» در ظهران، فرودگاه بین‌المللی ملک خالد و پالایشگاه «آرامکو» در ریاض را با موشک‌های بالستیک هدف قرار دادیم.

سخنگوی انصارالله اظهار کرد: حملات با دقت به اهداف اصابت کردند و موجب تخریب و وقوع آتش‌سوزی در مکان‌های هدف‌گرفته‌شده در عمق خاک عربستان سعودی شدند.

او ادامه داد: عربستان سعودی در جریان دوره تشدید تنش‌ها، ۲۲۸۱ حمله هوایی و موشکی انجام داده و ده‌ها جنایت مرتکب شده است.

السریع اضافه کرد: عملیات ما در روزهای آینده با هدف قرار دادن فرودگاه‌ها و تأسیسات نفتی عربستان سعودی ادامه خواهد یافت و درباره پیامدهای وخیم آن هشدار می‌دهیم. به شرکت‌های کشتیرانی بین‌المللی، شهروندان و کارکنان فرودگاه‌ها و شرکت‌های هدف‌گرفته‌شده هشدار می‌دهیم که به این مراکز نزدیک نشوند.

سخنگوی انصارالله بیان داشت: به اجرای معادله «محاصره در برابر محاصره» و «تشدید تنش در برابر تشدید تنش» و هدف قرار دادن تجمعات نیروهای وابسته به عربستان سعودی ادامه خواهیم داد.

سپاه: یک فروند کشتی کانتینربر متخلف با ۲۵۰۰ کانتینر، در آب‌های جنوبی تنگه هرمز غرق شد/ این کشتی که قصد عبور از مسیر غیر مجاز تنگه را داشت، با اصابت به یک مین دریایی منفجر و دچار آتش‌سوزی شدید شد ۱۴۰۵/۰۷/۲۲ - ۱۲:۵۴

نیروی دریایی سپاه از غرق شدن یک فروند کشتی کانتینربر با ۲۵۰۰ کانتینر در آب‌های جنوبی تنگه هرمز پس از برخورد با مین دریایی خبر داد.

به گزارش سپاه، یک فروند کشتی کانتینربر متخلف با ۲۵۰۰ کانتینر در آب‌های جنوبی تنگه هرمز غرق شد.

روابط عمومی نیروی دریایی سپاه همچنین اعلام کرد: این کشتی که قصد عبور از مسیر غیرمجاز و پرخطر تنگه هرمز را داشت، با اصابت به یک فروند مین دریایی منفجر و دچار آتش‌سوزی شدید شد.

این کشتی حامل بیش از ۲۵۰۰ کانتینر بود که صبح امروز بر اثر شدت آتش‌سوزی در آب‌های جنوبی تنگه هرمز غرق شد.

نیروی دریایی سپاه هشدار داد که شناورهای بومی و صیادان برای تردد در این مسیر نهایت ایمنی را رعایت کنند تا با کانتینرهای شناور بر روی آب برخورد نکنند.

فایننشال تایمز به نقل از داده‌های کشتیرانی: کشتی‌ها در تنگه هرمز با شدیدترین حملات از زمان آغاز جنگ روبه‌رو شده‌اند؛ وضعیتی که مالکان را به تجدیدنظر برای حمل محموله‌ها واداشته/ ممکن است ایران در حال توسعه توانمندی‌های موشکی ضد کشتی خود باشد/ در دو هفته، ۲۴ کشتی هدف حملات ایران قرار گرفتند/ صادرات نفت از تنگه به شدت کاهش یافته/ برخی کشتی‌ها به سمت بنادر آمریکا در خلیج مکزیک حرکت کرده‌اند تا در منطقه‌ای امن‌تر محموله بارگیری کنند ۱۴۰۵/۰۷/۲۲ - ۱۱:۴۶

فایننشال تایمز نوشت: در دو هفته، ۲۴ نفتکش و کشتی دیگر هدف حملات ایران قرار گرفتند؛ تنها در روز یکشنبه، شش شناور مورد حمله قرار گرفتند.

به گزارش انتخاب، در ادامه این مطلب آمده: کشتی‌ها در داخل و اطراف تنگه هرمز با شدیدترین دوره حملات موشکی و پهپادی ایران از زمان آغاز حملات آمریکا و اسرائیل علیه ایران، در هفت ماه پیش، روبه‌رو شده‌اند؛ وضعیتی که مالکان کشتی‌ها را به تجدیدنظر در تصمیم خود برای حمل محموله‌ها در این منطقه واداشته است.

به گزارش سازمان عملیات تجارت دریایی بریتانیا (UKMTO)، که امنیت دریایی منطقه را زیر نظر دارد، تنها در روز یکشنبه شش شناور هدف حمله قرار گرفتند. بر اساس محاسبات، این روز از زمان آغاز درگیری‌ها، مرگبارترین روز حملات به کشتیرانی در نزدیکی تنگه هرمز بوده است.

به گفته شرکت امنیت دریایی ونگارد (Vanguard)، از میان کشتی‌های هدف قرارگرفته، سه فروند نفتکش حمل‌کننده فرآورده‌های نفتی تصفیه‌شده بودند. دو فروند دیگر نیز نفتکش‌های حامل نفت خام متعلق به شرکت چینی «نیو ترژر شیپینگ» (New Treasure Shipping) و شرکت کره جنوبی «سینوکور» (Sinokor) بودند.

بر اساس داده‌های پلتفرم اطلاعات کالایی کپلر (Kpler)، میانگین انتقال نفت از خلیج فارس به خارج از منطقه در ماه سپتامبر به روزانه ۱۵.۵ میلیون بشکه رسید که بالاترین سطح از زمان آغاز جنگ بود.

اما از آن زمان، صادرات نفت به‌شدت کاهش یافته است؛ زیرا حملات جدید ایران، شمار کشتی‌هایی را که از تنگه هرمز عبور می‌کنند، به میزان قابل‌توجهی پایین آورده است.

بر اساس آمار منتشرشده از سوی کپلر در روز سه‌شنبه، در ۱۱ اکتبر تنها ۲.۹ میلیون بشکه نفت از این آبراه عبور کرد که پایین‌ترین میزان در ماه جاری بود.

کپلر اعلام کرد که پس از ردیابی شمار بیشتری از کشتی‌ها از طریق تصاویر ماهواره‌ای، ممکن است این آمار به سمت بالا اصلاح شود؛ با این حال، میانگین هفت‌روزه حجم انتقال نفت همچنان حدود ۴۳ درصد پایین‌تر از سطح پیش از آغاز درگیری‌ها بود.

مالکان کشتی‌هایی که پیش‌تر به دلیل نرخ‌های بالای حمل‌ونقل دریایی حاضر به پذیرش خطر فعالیت در منطقه بودند، اکنون شروع به اجتناب از این محدوده کرده‌اند.

بر اساس داده‌های ردیابی کشتی‌ها، در روزهای اخیر به نظر می‌رسد چندین شناور مسیر خود را از فجیره، لنگرگاه امارات متحده عربی در خلیج عمان که محل استقرار کشتی‌های آماده بارگیری محموله‌های خلیج فارس بوده است، تغییر داده و از آن دور شده‌اند.

برخی کشتی‌ها از خاورمیانه به سمت بنادر آمریکا در خلیج مکزیک حرکت کرده‌اند تا در منطقه‌ای امن‌تر محموله بارگیری کنند؛ منطقه‌ای که به لطف کمبود جهانی نفتکش‌ها، نرخ‌های حمل‌ونقل دریایی در آن همچنان بالاست.

یکی از دلایل کمبود نفتکش‌ها این است که در پی جنگ، شناورها ناچار شده‌اند برای جابه‌جایی مجدد به موقعیت‌های مورد نیاز، مسیرهای طولانی‌تری را طی کنند یا به انتقال محموله از یک کشتی به کشتی دیگر روی بیاورند؛ اقداماتی که می‌تواند حرکت کشتی‌ها را برای چندین روز به تأخیر بیندازد.

بر اساس داده‌های شرکت کارگزاری کشتیرانی کلارکسونز (Clarksons)، میانگین درآمد جهانی ابرنفتکش‌ها در ۹ اکتبر به رکورد جدید روزانه ۸۰۵ هزار دلار رسید.

کلارکسونز برآورد کرده است که طولانی‌تر شدن مسیرهای دریایی و انتقال محموله‌ها میان کشتی‌ها، تقاضا برای نفتکش‌ها را حدود ۱۳ درصد افزایش داده است.

وزیر خارجه پاکستان در دیدار با همتای عمانی: خواهان حمل و نقل آزادانه در تنگه هرمز و باب‌المندب هستیم/ به نقش آفرینی برای کمک به صلح در منطقه ادامه می‌دهیم/ لزوم خویشتن‌داری همه طرف‌ها در منطقه و بازگشت به دیپلماسی ۱۴۰۵/۰۷/۲۲ - ۱۱:۲۴

معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه پاکستان در نشست خبری با همتای عمانی خود بر اهمیت گفت‌وگو و بازگشت همه طرف‌ها به دیپلماسی تاکید کرد و خواستار خویشتنداری شد.

سناتور محمد اسحاق دار امروز در اسلام‌آباد طی نشست مطبوعاتی مشترک با بدر البوسعیدی وزیر خارجه سلطنت عمان گفت که ما درباره وضعیت تنگه هرمز و تنگه باب‌المندب صحبت کردیم. 

وی گفت: پاکستان خواهان حمل و نقل آزادانه در تنگه هرمز و باب‌المندب برای اطمینان از امنیت غذایی و انرژی برای همه در منطقه و سایر مناطق جهان است. 

اسحاق دار با اشاره به تحولات یمن و عربستان، افزود که ما وضعیت فلسطین را بررسی کرده و شهرک‌سازی غیرقانونی در سرزمین‌های اشغالی فلسطین را محکوم می کنیم. 

وزیر امور خارجه پاکستان بر لزوم خویشتنداری همه طرف ها در منطقه تاکید و خواستار بازگشت به دیپلماسی شد. 

وی تاکید کرد اسلام‌آباد به نقش آفرینی برای کمک به صلح در منطقه ادامه می دهد.

استانداری هرمزگان: حمله به یک لنج صیادی در شهرستان سیریک در محدوده بندر کلاهی/ سه نفر از سرنشینان مصدوم شدند ۱۴۰۵/۰۷/۲۲ - ۱۱:۱۴ سی‌ان‌ان‌: عربستان با وجود هزینه ۸۳ میلیارد دلاری برای دفاع از خود، در حفاظت از زیرساخت‌های کلیدی با مشکل مواجه است، زیرا نیروهای انصارالله یاد گرفته‌اند موشک‌های بالستیک و کروز را با پهپادهای دوربرد ترکیب کنند و از ظرفیت پدافند عربستان فراتر ببرند ۱۴۰۵/۰۷/۲۲ - ۱۱:۰۳ ادعای نتانیاهو: اگر مخالفان [من] در انتخابات پیروز شوند، هیچ اقدامی علیه ایران انجام نخواهند داد/ آن‌ها از لبنان و غزه هم عقب‌نشینی خواهند کرد ۱۴۰۵/۰۷/۲۲ - ۱۰:۰۲ اکسیوس به نقل از مقام اسرائیلی: نتانیاهو گفته ترامپ بحث درباره احتمال حمله به ایران پیش از انتخابات را مطرح کرده، نه او/ بر اساس این روایت، ترامپ از نتانیاهو پرسیده «آیا اسرائیل در این حمله مشارکت خواهد کرد یا خیر؟» ۱۴۰۵/۰۷/۲۲ - ۰۹:۲۸ العربیه به نقل از یک منبع در وزارت انرژی عربستان: حمله به یک ساختمان اداری متعلق به شرکت آرامکو/ هیچ‌کس مجروح نشد ۱۴۰۵/۰۷/۲۲ - ۰۹:۲۳ رویترز به نقل از مقامات ارشد ایرانی: ایران در حال به‌کارگیری تاکتیک‌های جدید برای حمله به کشتی‌های عبوری از تنگه هرمز است تا قیمت نفت پیش از انتخابات میان دوره‌ای آمریکا، کاهش پیدا نکند ۱۴۰۵/۰۷/۲۲ - ۰۹:۱۷ بلومبرگ: مقر شرکت آرامکو در شهر ظهران عربستان، دیروز در جریان حمله موشکی انصارالله هدف قرار گرفت/ این حمله باعث آتش‌سوزی در بخشی از این ساختمان‌ شد ۱۴۰۵/۰۷/۲۲ - ۰۸:۵۸ ادعای وال استریت ژورنال: انصارالله با استفاده از قطعات وارداتی از چین، در حال ساخت موشک‌های بالستیک میان‌برد پیشرفته است/ این گروه قطعات تخصصی جهت ساخت نسخه‌ای از موشک ایرانی «خیبرشکن» را وارد کرده/ شرکت‌های چینی به بزرگ‌ترین منبع تأمین محموله‌های رهگیری‌ شده‌ برای انصارالله تبدیل شده‌اند ۱۴۰۵/۰۷/۲۲ - ۰۸:۴۵ ادعای ترامپ: صبر کنید و ببینید با ایران چه کار می‌کنیم؛ حسابی از خجالت آن‌ها درخواهیم آمد/ کاسه صبر ما لبریز و دیگر تحمل ما تمام شده/ ایرانی‌ها قرار نبود سلاح هسته‌ای داشته باشند و نخواهند داشت؛ آن تأسیسات هسته‌ای زیر هزاران تُن سنگ مدفون شده ۱۴۰۵/۰۷/۲۲ - ۰۸:۳۱ عربستان: زخمی شدن ۴ نفر در ریاض بر اثر بقایای موشک‌های رهگیری شده توسط پدافند هوایی/ خسارات مادی جزئی به ۱۵ خانه ۱۴۰۵/۰۷/۲۲ - ۰۸:۲۱  گفت‌وگوی تلفنی عراقچی با وزیر خارجه عمان درباره تحولات منطقه‌ای از جمله یمن ۱۴۰۵/۰۷/۲۲ - ۰۰:۵۰ فرمانده نیروی دریایی سپاه: ناو ۱۳ میلیارد دلاری آمریکا ۷۰۰ کیلومتر از تنگه هرمز فاصله گرفته ۱۴۰۵/۰۷/۲۲ - ۰۰:۴۴ مقام کاخ سفید به الجزیره: اطلاعات منتشرشده درباره احتمال حمله آمریکا به ایران پیش از انتخابات، نادرست است ۱۴۰۵/۰۷/۲۲ - ۰۰:۱۲
دونالد ترامپ

دونالد ترامپ

دونالد ترامپ سیاستمدار و بازرگان آمریکایی و چهل‌وپنجمین و چهل‌وهفتمین رئیس‌جمهور ایالات متحده است؛ خروج از برجام، دستور حمله به قاسم سلیمانی، بمباران تأسیسات هسته‌ای ایران در ۱۴۰۴ و آغاز جنگ ۲۰۲۶ با ایران از تصمیم‌های مهم او دربارهٔ ایران است.

همهٔ ۱٬۰۶۸ خبر دونالد ترامپ ←

نظرات

نظرها پس از بررسی منتشر می‌شوند. لطفاً از توهین، تهمت و لینک تبلیغاتی پرهیز کنید.

هنوز نظری ثبت نشده؛ اولین نفر باش.