یکشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۵ فال حافظ امروز آماده است · بخوانید

اجرای ۱۷ طرح انتخاب مشارکتی ارقام گندم در مزارع لرستان

مبه نقل از مهر لرستان··خبر در مهر لرستان

خرم‌آباد- مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی لرستان از اجرای طرح‌های انتخاب مشارکتی ارقام گندم (PVS) در ۱۷ مزرعه استان خبر داد.

اجرای ۱۷ طرح انتخاب مشارکتی ارقام گندم در مزارع لرستان
عکس: مهر لرستان

ندا محمدی‌پور در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: برای اجرای این طرح‌ها در مجموع ۱۷ مزرعه شامل ۹ مزرعه آبی و هشت مزرعه دیم پیش‌بینی شده است که تاکنون در شهرستان‌های ازنا و سلسله در شرایط آبی و در شهرستان بروجرد در هر دو شرایط آبی و دیم به اجرا درآمده‌اند.

ارزیابی ارقام جدید در شرایط واقعی مزارع

وی افزود: در قالب این طرح‌ها، ارقام جدید گندم که تاکنون در سطح استان کشت نشده‌اند، در شرایط واقعی مزارع مورد ارزیابی قرار می‌گیرند تا میزان سازگاری و عملکرد آن‌ها مشخص شود.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی لرستان با تأکید بر اهمیت مشارکت کشاورزان در این طرح‌ها تصریح کرد: کشاورزان فرصت دارند ارقام مختلف گندم را از نزدیک مشاهده و با یکدیگر مقایسه کنند و در انتخاب ارقام مناسب برای شرایط منطقه خود مشارکت داشته باشند.

محمدی‌پور ادامه داد: در صورت اثبات عملکرد مطلوب و سازگاری ارقام جدید با شرایط اقلیمی استان، امکان ورود آن‌ها به برنامه تأمین و تولید بذر لرستان فراهم خواهد شد.

مشارکت شرکت‌های تولیدکننده بذر

وی با اشاره به نقش بخش خصوصی در اجرای طرح‌های انتخاب مشارکتی ارقام گندم گفت: استفاده از ظرفیت شرکت‌های تولیدکننده بذر و همکاری آن‌ها برای ارزیابی و توسعه ارقام جدید نیز در دستور کار قرار دارد.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی لرستان خاطرنشان کرد: اجرای طرح‌های PVS می‌تواند گامی مؤثر در شناسایی ارقام برتر گندم، افزایش بهره‌وری مزارع و پایداری تولید این محصول در استان باشد.

منبع: مهر لرستانمشاهدهٔ خبر اصلی ←

نظرات

نظرها پس از بررسی منتشر می‌شوند. لطفاً از توهین، تهمت و لینک تبلیغاتی پرهیز کنید.

هنوز نظری ثبت نشده؛ اولین نفر باش.