دوشنبه ۱۳ مهر ۱۴۰۵ فال حافظ امروز آماده است · بخوانید

امام جمعه دشتستان: مسجد تراز اسلامی باید کانون حل مشکلات مردم باشد

مبه نقل از مهر بوشهر··خبر در مهر بوشهر

بوشهر - امام جمعه دشتستان گفت: مسجد تراز اسلامی تنها محل اقامه نماز نیست، بلکه باید به کانون حل مشکلات محله، گره‌گشایی از مسائل معیشتی و خدمت‌رسانی به مردم تبدیل شود.

امام جمعه دشتستان: مسجد تراز اسلامی باید کانون حل مشکلات مردم باشد
عکس: مهر بوشهر

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام حسن مصلح شامگاه دوشنبه در جمع نمازگزاران مسجد امیرالمؤمنین (ع) روستای سمیعا از توابع بخش شبانکاره اظهار کرد: مسجد در فرهنگ اسلامی جایگاهی فراتر از یک مکان برای برگزاری نماز دارد و باید نقش خود را در عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی و خدمت‌رسانی به مردم ایفا کند.

وی با اشاره به حدیث نبوی «ثلاثة یشکون الی الله» افزود: در این روایت به سه موضوع شامل مسجد متروکه، عالم مهجور و قرآن خوانده نشده اشاره شده است که توجه به آنها، ضرورت تقویت ارتباط جامعه با مسجد، علما و معارف قرآن را نشان می‌دهد.

امام جمعه دشتستان رونق‌بخشی به مساجد و گسترش انس با قرآن را از راهکارهای مهم مقابله با آسیب‌های فرهنگی دانست و تصریح کرد: جامعه برای حفظ هویت دینی خود نیازمند مساجد فعال و پویاست و نباید ظرفیت این مراکز مهم فرهنگی و اجتماعی صرفاً به برگزاری نماز جماعت محدود شود.

مسجد؛ پایگاه ایمان و خدمت‌رسانی

مصلح مساجد را پایگاه اصلی جبهه ایمان عنوان کرد و گفت: مسجد تراز اسلامی باید محلی برای ارتباط نزدیک مردم، تقویت همدلی و رسیدگی به مسائل و مشکلات اهالی باشد.

وی ادامه داد: اگر مسجد بتواند در کنار فعالیت‌های عبادی، مشکلات مردم محله را شناسایی و برای رفع آنها تلاش کند، نقش واقعی خود را در جامعه اسلامی ایفا خواهد کرد.

امام جمعه دشتستان خاطرنشان کرد: گره‌گشایی از مشکلات معیشتی، کمک به نیازمندان، حمایت از خانواده‌ها، رسیدگی به مسائل جوانان و نوجوانان و ایجاد فضای همدلی میان اهالی از جمله کارکردهایی است که باید در مساجد تقویت شود.

وی با تأکید بر ضرورت مشارکت مردم در اداره و رونق مساجد اظهار کرد: مسجد زمانی می‌تواند به یک پایگاه اجتماعی مؤثر تبدیل شود که مردم خود را در برابر آن مسئول بدانند و ظرفیت‌های مختلف محله در مسیر خدمت به مردم و تقویت ارزش‌های دینی به کار گرفته شود.

مسجد؛ سنگر مقابله با آسیب‌های فرهنگی

مصلح با اشاره به شرایط فرهنگی جامعه، انس بیشتر نسل جوان با مسجد و قرآن را ضروری دانست و گفت: فاصله گرفتن نسل جدید از محیط‌های دینی می‌تواند زمینه‌ساز بروز برخی آسیب‌های فرهنگی و اجتماعی شود و مساجد می‌توانند با برنامه‌ریزی مناسب، این فاصله را کاهش دهند.

وی افزود: مسجد باید محیطی جذاب، پویا و پاسخگو برای جوانان و نوجوانان باشد و در کنار برنامه‌های عبادی، فعالیت‌های فرهنگی، آموزشی، اجتماعی و تربیتی نیز در آن مورد توجه قرار گیرد.

امام جمعه دشتستان تأکید کرد: احیای کارکردهای واقعی مسجد نیازمند همکاری ائمه جماعات، هیئت امنای مساجد، فعالان فرهنگی، جوانان و عموم مردم است و هرچه این مشارکت گسترده‌تر باشد، ظرفیت مسجد برای خدمت‌رسانی به جامعه نیز افزایش خواهد یافت.

در این دیدار که با اقامه نماز جماعت مغرب و عشا همراه بود، امام جمعه دشتستان با اهالی روستای سمیعا دیدار و گفت‌وگو کرد و در جریان برخی مسائل و دغدغه‌های مردم قرار گرفت.

در پایان این مراسم نیز نمازگزاران و اهالی روستا با سردادن شعار «هیهات منا الذله» و گرداندن پرچم، بر ایستادگی در برابر ظلم و استکبار و ضرورت انتقام‌خواهی تأکید کردند.

منبع: مهر بوشهرمشاهدهٔ خبر اصلی ←

نظرات

نظرها پس از بررسی منتشر می‌شوند. لطفاً از توهین، تهمت و لینک تبلیغاتی پرهیز کنید.

هنوز نظری ثبت نشده؛ اولین نفر باش.