سه‌شنبه ۱۴ مهر ۱۴۰۵ فال حافظ امروز آماده است · بخوانید

بسطامی: تشکیل بانک اطلاعاتی ۲۶۳۲ معدن کشور در دستور کار قرار گرفت

مبه نقل از مهر مرکزی··خبر در مهر مرکزی

محلات- رئیس سازمان نظام مهندسی معدن کشور گفت: ایجاد بانک اطلاعات جامع و قابل اتکا از ۲ هزار و۶۳۲ معدن سنگ کشور با هدف شناسایی دقیق ذخایر و کیفت در دستور کار قرار گرفته است.

بسطامی: تشکیل بانک اطلاعاتی ۲۶۳۲ معدن کشور در دستور کار قرار گرفت
عکس: مهر مرکزی

به گزارش خبرنگار مهر، رضا بسطامی پیش از ظهر سه‌شنبه در آیین افتتاح هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی سنگ ایران در محلات اظهار کرد:کشور از منابع ارزشمند معدنی برخوردار است، اما داده‌های اکتشافی موجود کامل نیست و بخش قابل توجهی از ذخایر ارزشمند کشور هنوز به‌طور دقیق شناسایی نشده است

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن کشور گفت: حدود ۲ هزار و ۶۳۲ معدن سنگ در کشور وجود دارد که از این تعداد، حدود ۸۴۰ معدن سهم استان مرکزی است و نزدیک به ۲۳۰ معدن نیز در این استان فعال هستند.

وی با تاکید بر اینکه این بانک اطلاعاتی ذخایر، کیفیت، وضعیت استخراج و مشکلات هر معدن راشناسایی تا برای رفع چالش‌های این بخش راهکار تخصصی و متناسب ارائه شود افزود: بخشی از معادن کشور با مشکلات مختلفی از جمله پایان یافتن ذخیره، مسائل فنی، مشکلات مربوط به دستگاه‌های اجرایی، محیط زیست، منابع طبیعی و نبود بازار مواجه هستند و برای حل این مشکلات نمی‌توان نسخه واحدی برای همه معادن تجویز کرد.

بسطامی ادامه داد: در جلسات متعدد با انجمن سنگ ایران پیشنهاد شد برای حل مشکلات معادن سنگ، برنامه‌ای جامع تدوین شود که این موضوع در شورای عالی معادن نیز مطرح و تصویب شد تا نظام مهندسی معدن و انجمن سنگ ایران نسبت به ایجاد بانک اطلاعاتی جامع و قابل اتکا از معادن سنگ کشور اقدام کنند.

وی گفت: اطلاعات موجود درباره معادن سنگ در بسیاری از موارد کاربرد لازم را ندارد و باید اطلاعات دقیق و به‌روز درباره میزان و نوع ذخیره، کیفیت سنگ، وضعیت استخراج، ایمنی، فناوری، برندینگ و شرایط اقتصادی هر معدن جمع‌آوری و دسته‌بندی شود.

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن کشور تأکید کرد: اگر معدنی مشکل بازار دارد باید برای بازار آن راهکار پیدا شود، اگر معدن دیگری با دستگاه‌های اجرایی مشکل دارد باید این موانع برطرف شود و در مورد معادنی که با مشکل ذخیره یا مسائل فنی مواجه هستند نیز باید راهکار متناسب ارائه شود.

وی با اشاره به اجرای طرح پایش معادن در استان مرکزی اظهار کرد: به صورت پایلوت و با دستور معاونت معدنی، پایشی در معادن شازند و محلات انجام شد که خروجی بسیار خوبی داشت و بنا داریم این تجربه را در سایر مناطق کشور نیز تعمیم دهیم.

بسطامی بر ضرورت توجه به فناوری و بهره‌وری در صنعت سنگ تأکید کرد و گفت: این صنعت امروز بیش از هر زمان دیگری به فناوری، داده‌های دقیق، ماشین‌آلات مناسب، آموزش نیروی انسانی، کاهش ضایعات و توسعه بازارهای صادراتی نیاز دارد.

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن کشور ادامه داد: نباید تنها آنچه را که در سطح زمین مشاهده می‌کنیم استخراج و بخش دیگری از ذخایر را رها کنیم؛ بلکه باید در معادن سنگ تزئینی نیز همانند معادن فلزی، اکتشافات دقیق‌تر و شناسایی ذخایر زیرسطحی مورد توجه قرار گیرد.

وی استفاده از روش‌های نوین استخراج زیرزمینی را ضروری دانست و گفت: روش‌هایی مانند اتاق و پایه در کشورهای پیشرفته مورد استفاده قرار می‌گیرد و باید در مناطقی که سنگ از ارزش اقتصادی بالایی برخوردار است، از این ظرفیت‌ها برای بهره‌برداری اصولی و کاهش اتلاف منابع استفاده کنیم.

بسطامی مدیریت باطله را یکی از چالش‌های مهم صنعت سنگ دانست و اظهار کرد: نگاه سنتی به باطله‌های معادن سنگ باید تغییر کند، چراکه بسیاری از موادی که در گذشته باطله محسوب می‌شدند، قابلیت ایجاد ارزش افزوده و تبدیل شدن به محصولات اقتصادی را دارند.

وی با اشاره به نمونه‌ای از سنگ گوهره گفت: بخشی از ضایعات این سنگ که در گذشته با عنوان محلی «پوست ماری» دور ریخته می‌شد، توسط خریداران خارجی خریداری و در فرآیندهای جدید به محصولی با ارزش اقتصادی بالاتر تبدیل شد.

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن کشور افزود: این تجربه نشان می‌دهد برندسازی، خلاقیت و شناخت بازار می‌تواند ارزش اقتصادی محصولات صنعت سنگ را افزایش دهد و باید از این ظرفیت‌ها برای حضور قدرتمندتر در بازارهای جهانی استفاده کرد.

وی با تأکید بر آمادگی سازمان نظام مهندسی معدن برای همکاری با فعالان صنعت سنگ گفت: نظام مهندسی معدن خود را تنها یک مجموعه تخصصی و نظارتی نمی‌داند، بلکه در ارتقای دانش فنی، آموزش نیروی انسانی، افزایش بهره‌وری، توسعه فناوری و حل مسائل بخش معدن در کنار فعالان این صنعت خواهد بود.

بسطامی تاکید کرد: هدف نهایی این است که صنعت سنگ ایران تنها به استخراج از معادن محدود نشود، بلکه نام و اعتبار ایران در بازارهای جهانی با محصولات باکیفیت، فرآوری، فناوری، برندسازی و صادرات قدرتمند شناخته شود.

منبع: مهر مرکزیمشاهدهٔ خبر اصلی ←

نظرات

نظرها پس از بررسی منتشر می‌شوند. لطفاً از توهین، تهمت و لینک تبلیغاتی پرهیز کنید.

هنوز نظری ثبت نشده؛ اولین نفر باش.