سیاه سرفه و درمان بیماری سیاه سرفه

0 288

سیاه سرفه و درمان بیماری سیاه سرفه

سیاه سرفه,سیاه سرفه در کودکان,سیاه سرفه به انگلیسی,سیاه سرفه در بزرگسالان,سیاه سرفه,سیاه سرفه زیتا,سیاه سرفه در نوزادان

آشنایی با بیماری سیاه سرفه

 

سیاه سرفه یک بیماری تنفسی محسوب می شود که به علت وجود باکتری های بوردتلاپرتوسیس در دیواره های راه های تنفسی باعث این بیماری می شود

 

سیاه سرفه بسیار مسری است و در میان مردم از طریق تماس مستقیم ، با مایعات از بینی یا دهان افراد آلوده منتقل می شود

افراد پس از برخورد دستشان با ترشحات تنفسی افراد آلوده به دهانشنان یا بینی شان تماس دهند و یا حتی مخاط و قطرات کوچک که حاوی باکتری باشد توسط افراد بیماری با عطسه یا سرفه وارد هوا شود توسط افراد تنفس شود به این بیماری آلوده خواهند شد.

علائم و نشانه های سیاه سرفه

علائم : اين بيماري با علائم سرماخوردگي شروع مي شود که شامل آبريزش بيني ،‌قرمزي و آبريزش چشم ، تب خفيف و سرفه خشک مي باشد .

پس از 2-1 هفته سرفه هاي خشک تبديل به سرفه خلط دار مي شود . در طول سرفه هاي پشت سرهم که به بيمار دست مي دهد بيمار دچار قرمزي حتي سياه شدن مي شود . کودکان درانتهاي سرفه هاي خود دچار تنفس تندتند به همراه ايجاد صدايي فرياد مانند مي شوند .

سرفه هاي شديد منجر به استفراغ در کودکان و سختي نوشيدن مايعات و خوردن غذا مي شود . سرفه ها براي هفته ها مي تواند ادامه يابد . در بزرگسالان و نوجوانان علائم خفيف تر است به طور شايع کودکان 2 هفته علائم سرماخوردگي ، 2 هفته علائم توأم با سرفه شديد و 2 هفته هم دوره نقاهت را مي گذرانند که 2 هفته دوره نقاهت گاهي تا ماهها طول مي کشد .

عوامل‌ افزایش‌ دهنده‌ خطر

· افراد واکسینه‌نشده‌
· همه‌گیری‌های‌ اواخر زمستان‌ و بهار گسترش‌ باکتری‌ها باعث‌ افزایش‌ شدت‌بیماری‌ زایی‌ آنها می‌گردد.
· شرایط‌ زندگی‌ شلوغ‌ یا غیربهداشتی‌
·  بارداری‌

پیشگیری و کنترل بیماری سیاه سرفه :تزريق واکسن مؤثرترين روش حفاظت در برابر سیاه سرفه است در کشور ما از دوماهگی واکسن سیاه سرفه به نوزادان در قالب واکسن ثلاث در خانه های بهداشت و پایگاه های بهداشتی بصورت رایگان تزریق می شود این واکسن می تواند نوزاد را علیه سه بیماری دیفتری ،کزاز و سیاه سرفه ایمن کند این واکسن در 5 نوبت داده می شود .

این واکسن در دو ، چهار ،شش ،هجده ماهگی زده می شود و در 6 سالگی آخرین نوبت واکسن تزریق می شود .واکسن سیاه سرفه ممکن است بعد از تزریق در کودکان با عوارضی همراه باشد از جمله :

درد محل تزریق، تورم و قرمزی و واكنش های سیستمیك مثل تب، گریه مداوم ، گیجی و استفراغ، بسیار به ندرت دیده می شود. این عوارض در طی چند ساعت پس از تزریق واكسن مشاهده می شوند و خود بخود و بدون بر جای گذاشتن عارضه ای پایدار برطرف می شوند.

به مادران توصیه می شود برای کاهش این عوارض به کودک قطره استامینوفن بدهند میزان قطره بستگی به وزن بچه دارد به این ترتیب که اگر کودک 10 کیلوگرم وزن داشته باشد به او 20 قطره استامینوفن هر 6 ساعت داده می شود

همچنین ممكن است از هر 1750 نفر دچار تشنج شود. تشنج معمولاً 48 ساعت پس از تزریق واكسن رخ می دهد و خود به خود محدود شونده است و تقریباً در تمام موارد در كودكان تب دار دیده می شود. این عارضه در كودكانی كه سابقه فامیلی تشنج دارند بیشتر رخ می دهد.

 

درمان سرفه سیاه چیست؟

 

آنتی بیوتیک ضد باکتری می تواند در کاهش شدت سرفه در اوایل بیماری مناسب باشد و درمان با آنتی بیوتیک ممکن است احتمال انتقال بیماری را به افراد دیگر را کاهش دهد

آنتی بیوتیک هایی که نشان داده شده است در درمان سیاه سرفه موثر هستند به شرح زیر اند

آزیترومایسین (Zithromax)، کلاریترومایسین (Biaxin)، اریترومایسین (E-MYCIN به، Eryc، ERY زبانه، PCE، Pediazole، Ilosone) و تری متوپریم و سولفامتوکسازول

شربت سرفه نیز برای افراد مبتلا مناسب خواهند بود و از انتقال بیماری به افراد دیگر جلو گیری خواهد کرد

 

این مطلب چطور بود؟
لینک کوتاه این مطلب: https://rzgr.ir/hQ58
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.