آموزش قدم به قدم روش پرورش عقرب در ایران مجوز پروش عقرب

0 1,315

آموزش قدم به قدم روش پرورش عقرب در ایران مجوز پروش عقرب

 پرورش عقرب سم عقرب فواید سم عقرب محل مناسب پرورش عقرب غذای مناسب پرورش عقرب – در این قسمت میتوانید شرایط و نحوه و لوازمات پرورش عقرب را مطالعه نمایید که توسط سایت روزگار تهیه شده است و میتوانید در این مورد پاسخ سئوال خود را نیز پیدا کنید.

 

 

پرورش عقرب,سم عقرب,فواید سم عقرب,محل مناسب پرورش عقرب,غذای مناسب پرورش عقرب,فواید درمانی سم عقرب,پرورش عقرب در خانه,مجوز پرورش عقرب,آشنایی با انواع عقرب ها,

 

 

گرانبهاترین و با ارزش ترین مایع در جهان سم عقرب میباشد که قیمت یک گرم سم خشک آن برابر با 80 میلیون تومان میباشد و به طور معمول با 150 هزار عقرب حداقل میتوان 20 الی 25 گرم سم خشک در سال تولید کرد که قیمت آن برابر است با 2 میلیاد تومان در سال!البته با توجه به شرایط و متود سم گیری و همچنین نژاد و گونه عقرب میزان و کیفیت سم به دست آمده متفاوت است.بر اساس تحقیقات و گزارشات حاکی عقرب های گونه های ایرانی در کشور به طور متوسط هر نمونه کژدم 1 صدم میلی گرم تا 2 میلی گرم سم با روش الکتروشوک به دست می آید.این به آن معناست که برای تهیه یک گرم سم مایع از گونه های مختلف از حدود 500 نمونه تا 100 هزار نمونه کژدم نیاز است و با توجه به آن سود پرورش عقرب بالای 400 درصد میباشد و برای پرورش دهندگان صرفه ی اقتصادی بسیار زیادی دارد.

 

 

خواص سم عقرب 

 


سم عقرب بسیار مفید و همچنین خاصیت درمانی زیادی برای بیماری های اتوایمیون از قبیل بیماریی هایی که ناشی از کارکرد نادرست سیستم ایمنی بدن استهمانند بیماری هایی مانند ام اس، لوپوس، بیماری کورن، پسوروزیازیس و روماتیسم مفصلی (آرتریت روماتوئید)، کولیت زخم‌دار، بیماری التهاب روده بزرگ، سیروز صفراوی، دیابت نوع 1 و 2 و بعضی دیگر مورد توجه بسیاری از قرار گرفته است. 


همچنین از سم عقرب می توان در تشخیص سرطان هایی همانند سرطان ریه، پوست، مری، گردن رحم و کولون استفاده نمود.یکی از کاربردهای دیگر آن در زمینه پزشکی استفاده در اختلالات انعقادی ، پرفشاری خون، بیماری های عروقی مغزی و به عنوان آنتی بیوتیک بر علیه قارچ ها، باکتری ها، انگل ها و ویروس ها است.

 

آشنایی کلی با ویژگی های عقرب ها

 


اکثر مردم به دلایلی عقرب ها را دوست ندارد.عقرب ها معمولا شکل و شمایل ترسناک و چندش آوری دارند و از طرفی دیگر نیش برخی از آنها زهرآگین و کشنده است.بنا بر تحقیقات و گزارش های به دست آمده از میان هزاران نوع و نژاد عقرب ها تنها 25 نوع عقرب هستند که زهر آنها قادر به کشتن انسان میباشد.همچنین عقربها تنها موجوداتی هستند که اشعه رادیو اکتیویته تاثیری بر روی آنها ندارد!

 

شکل ظاهری عقرب ها

 


کژدم ها دارای رنگ های مختلفی از نظیر مانند زرد مایل به قهوه ای،قهوه‌ای، خاکستری و سیاه هستند و اندازه آنها معمولا بین 18 تا 5/1 سانتی متر میباشد.ولی به واسطه شکل بدنی آنها حالتی تخت و صاف دارند و می توانند از شکاف هایی به عرض 3 میلی متر نیز عبور کنند و خود را وارد خانه و منزل شما سازند.

 

 

محل زندگی عقرب ها

 


عقرب ها معمولا در محیط خارج از خانه در شکاف ها و درز بین سنگ ها زیر پوست درختان، بین هیزم‌ها و مانند آن زندگی میکنند و در محیط خانه در حمام، دستشوئی، آشپزخانه و محیط‌های مرطوب دیده می‌شوند.


این موجودات در طول زمان روز در گوشه ای بی حرکت و پنهانند و در تاریکی شب به فعالیت میپردازند و به دنبال شکار میروند و سم خود را از طریق نیش که در انتهای دم آنها قرار دارد به بدن شکار خود طزریق می کنند.عقرب ها معمولا خیلی کم به اکسیژن احتیاج پیدا میکنند به طوری که می توانند یک شبانه روز را در عمق آب زنده بمانند یا حتی ماه ها در یک بطری در بسته زنده بمانند.


دمای مناسب برای پرورش عقرب ها : معمولا دمای مناسب برای عقرب ها بین 21 تا 32 درجه سانتی گراد میباشد.همچنین لازم است در برخی مواقع این دما تا 37 درجه سانتی گراد بالا رود.به طور کلی دمای متغیر محیط رای تنظیم دمای بدن عقربها لازم است و از این رو باید یک سیستم گرمایشی در محل نگهداری استفاده شود که بسیار ضروری است.نور مناسب برای پرورش عقرب ها : عقربها معمولا محیطی تاریک را میپسندند بنابراین نوردهی چندان مورد نیاز و مناسب نیست.

 

 

تولید مثل عقرب ها

 


عقرب ها زنده زا هستند و از نیمه فصل تابستان تا نیمه پاییز تولید مثل میکنند و تعداد نوزاد های آنها بسته به نوع عقرب از 6 تا 90 عدد متغیر است.در برخی از گونه های عقرب ها نوزادان از سر خارج میشوند و در برخی دیگر نوزادان آنها از دمشان خارج میگردد.نوزادان پس از تولد خود را به سطح پشتی بدن مادرشان می رسانند و دست کم تا زمان نخستین پوست اندازی بر پشت مادرشان جا به جا میشوند.در این هنگام معمولا به علت گرسنگی و نبودن غذا مادر عقرب ها از چند نوزاد خود به عنوان غذا استفاده می کند.مدت باروری عقرب ها بسته به نوع و گونه عقرب است و معمولا زمان آن بین 2 تا 4 ماه است.زمان خروج نوزادان بر اساس نوع جنین از یک ساعت تا ده روز گزارش شده است.

 

 

تغذیه لازم برای پرورش عقرب ها

 


برای تغذیه عقرب ها میتوان از کرم های خاکی یا جیرجیرک و …استفاده نمایید.عقرب ها از گونه های مختلفی مانند  حشرات، عنکبوت ها، عقرب های دیگر و مارمولک تغذیه می کنند.آنها همچنین می توانند از پستانداران کوچک مانند موش تغذیه نمایند و عقرب ها باید آب برای نوشیدن داشته باشند اما آنها می توانند بدون غذا تا چندین ماه زنده بمانند.البته لازمه که مواد تقویتی مربوط تهیه و به همراه کرم و جیرجیرک به عقرب ها داده شود و هفته ی چندبار احتیاج به تغذیه لازم است و آب خورد هم می بایست هر روز تعویض گردد.فصل مناسب برای خرید عقربها از مهرماه تا اواسط اردیبهشت است که در حال حاضر توسط صیادان انجام میشود و به موسسات خاصی میفروشند.این موسسات عقرب ها را پس از خریداری بر اساس گونه جداسازی و با استفاده از دستگاه شوک الکتریکی سم گیری میشوند.

 

 

محل نگهداری مناسب برای عقرب ها

 


محل نگهداری عقرب ها حتما باید سرپوشیده باشد و کف محل نگهداری آن هم شن ریخته شود و همچنین محل نگهداری باید دارای تهویه ای مناسب باشد و مواردی مثل کنده درخت و ظرف آب کم عمق نیز استفاده شود.نوردهی خیلی نیازی نیست اما باید توجه داشت که عقرب ها از کوچک ترین سوراخ ممکن است به بیرون راه پیدا کنند .بنابرین وجود توری های ریز در مسیر تهویه بسیار ضروری است.

 

سم عقرب ها

 


زهر عقرب ها مایه ای بدون رنگ و شفاف است که خاصیت قلیایی تا خنثی را دارد و در واقع نوعی پروتئین میباشد.سم از عناصری همانند کربن، ئیدروژن، ازت و گوگرد تشکیل شده‌است. سم شامل پروتئین‌های مختلفی از قبیل توکسین و آنزیم می‌شود.زهر اکثر کژدم‌های سمی باعث نابودی گلبول‌های قرمز خون می‌شود.

 

شیوه سم گیری از عقرب ها

 


از رایج ترین و معمول ترین روش های سم گیری عقرب ها استفاده از غده سمی عقرب و یا به عبارتی بند انتهایی دم عقرب است.این بند انتهایی را غده سمی می نامند و نباید با دیگر بندها دم عقرب که پنج عدد هستند اشتباه گرفته شود.برای گیری ابتدا باید غمده سمی از محل اتصال با آخرین بند دم (بند پنجم) قطع شود و شستشو داده شود و سپس در دستگاه های خشک کننده حدودا زمان یک ماه قرار گیرد تا به طور کامل خشک شود و سپس از آن غده‌ها را در هاونهای بلورین می‌کوبند تا خرد شوند سپس با آب مقطر حل می‌کنند. محلول به‌دست آمده را در سانتریفوژ قرار می‌دهند تا مایع محتوی سم جدا شود.روش دیگر برای تهیه سم که به وسیله آن سم خالص‌تری تهیه می‌شود، استفاده از دستگاه شوک الکتریکی است. به این ترتیب که با استفاده از دو سر الکترودی که در طرفین غده سمی قرار می‌گیرند، شوک الکتریکی به جانور وارد می‌کنند که باعث می‌شود سم خالص به بیرون بریزد. این سم‌ که ابتدا مایع است با استفاده از دستگاه دیگری به سم خشک تبدیل می‌شود و طی یک پروتکل خاص در ساخت آنتی‌ژن استفاده می‌شود.برای زهرگیری از آن امکانات، تکنولوژی و افراد متخصص نیاز است چون میزان سم این موجودات بسیار اندک است.بر اساس گزارش در گونه های ایرانی شایع در کشور به طور متوسط از هر نمونه گزدم 1 صدم میلی گرم تا حدود 2 میلی گرم زهر خشک با روش الکتروشوک بدست می آید. یعنی این که برای تهیه یک گرم زهر خشک از گونه های مختلف از حدود 500 نمونه تا 100000 (صد هزار) نمونه گزدم مورد نیاز است.

 

 

مجوز پرورش عقرب ها به چه صورت است؟

 


بازرسی از طرح پرورش عقرب توسط کارشناسان اداره کشاورزی و شبکه بهداشت و محیط زیست و دیگر ادارات مربوطه انجام میشود و به دلیل خطرناک بودن عقرب سفت و سخت میگیرند پس باید برای دریافت مجوز صبر داشته باشید.برای راه اندازی یک مزرعه پرورش عقرب با ظرفیت 50000 عدد در سال به 300 مترمربع زمین نیاز دارید. اگر قیمت فروش هر عدد عقرب را بین 1.000 تا 20.000 تومان در نظر بگیرید برای پرورش عقرب بهاین میزان شما تقریبا به 100 میلیون تومان سرمایه نیاز پیدا میکنید.با  این وضعیت نرخ بازدهی طرح: 80درصد است.حدود 18 ماه طول میکشد تا عقرب به سنی برسد که قابلیت سم گیری را داشته باشد. پس عملا دوره بازگشت سرمایه پس از 1 تا 1.5 سال خواهد بود.

 

 پرورش عقرب

4.3/5 - (19 امتیاز)
لینک کوتاه این مطلب: https://rzgr.ir/Z1FF
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.