شنبه ۴ مهر ۱۴۰۵ فال حافظ امروز آماده است · بخوانید

هند در جریان آخرین تحولات هرمز و مذاکرات ایران قرار گرفت/ تأکید تهران بر گفت‌وگو با کشورهای عربی/ دیدار عراقچی با وزیران خارجه عمان و ترکیه + تصاویر

خبه نقل از خبرآنلاین··خبر در خبرآنلاین

سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، در ادامه رایزنی‌های دیپلماتیک خود در نیویورک با دبیرکل اتحادیه عرب و وزیران امور خارجه هند، عمان و ترکیه دیدار و گفت‌وگو کرد؛ رایزنی‌هایی که موضوعاتی از تحولات فلسطین و لبنان و روابط تهران با کشورهای عربی تا امنیت تنگه هرمز، مسیرهای امن کشتیرانی و تلاش‌های دیپلماتیک برای کاهش تنش‌های منطقه‌ای را دربر گرفت.

هند در جریان آخرین تحولات هرمز و مذاکرات ایران قرار گرفت/ تأکید تهران بر گفت‌وگو با کشورهای عربی/ دیدار عراقچی با وزیران خارجه عمان و ترکیه + تصاویر
عکس: خبرآنلاین

به گزارش خبرآنلاین، سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در ادامه رایزنی‌های خود در حاشیه هشتاد و یکمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، صبح جمعه در نیویورک با نبیل فهمی، دبیرکل اتحادیه عرب، دیدار و گفت‌وگو کرد.

در این دیدار، تحولات منطقه، به‌ویژه وضعیت فلسطین و تشدید حملات و اقدامات اسرائیل در فلسطین و لبنان، مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

عراقچی با تأکید بر عزم ایران برای تقویت اعتماد میان کشورهای منطقه، امنیت را مقوله‌ای یکپارچه و تفکیک‌ناپذیر دانست که تحقق آن به درک مسئولیت‌های مشترک و تعامل سازنده میان کشورهای منطقه نیاز دارد.

وزیر امور خارجه ایران همچنین بر ضرورت افزایش گفت‌وگو و تعامل میان ایران و کشورهای عربی تأکید کرد و گفت از این طریق می‌توان سوءتفاهم‌ها و نگرانی‌هایی را که به گفته او تحت تأثیر تبلیغات دشمنان مشترک ایران و کشورهای عربی شکل گرفته است، برطرف کرد.

دبیرکل اتحادیه عرب نیز ابراز امیدواری کرد با تلاش همه طرف‌های منطقه‌ای و گسترش گفت‌وگو و تعامل، اعتماد متقابل تقویت و همکاری میان کشورهای منطقه بیشتر شود.

دیدار عراقچی و وزیر خارجه هند؛ رایزنی درباره هرمز و روند دیپلماسی

عراقچی در ادامه دیدارهای خود با وزیران امور خارجه کشورهای حاضر در مجمع عمومی سازمان ملل، با سوبرامانیام جایشانکار، وزیر امور خارجه هند، نیز دیدار و گفت‌وگو کرد.

دو طرف در این دیدار درباره روابط دوجانبه، تحولات منطقه‌ای و مسائل بین‌المللی رایزنی کردند.

عراقچی در تشریح آخرین تحولات منطقه و مواضع جمهوری اسلامی ایران، آمریکا را به عهدشکنی و اتخاذ رویکردی تجاوزکارانه در قبال ایران متهم کرد و محاصره دریایی و تعرض به کشتیرانی تجاری ایران را از عوامل اصلی ناامنی در منطقه و تنگه هرمز دانست. او همچنین بر مسئولیت جامعه جهانی برای پاسخگو کردن طرف‌های متجاوز تأکید کرد.

وزیر امور خارجه ایران در ادامه، همتای هندی خود را در جریان آخرین وضعیت مذاکرات و تفاهم ایران و عمان درباره ایجاد مسیرهای ایمن برای کشتیرانی در تنگه هرمز قرار داد. او همچنین درباره ادامه تلاش‌های میانجیگران برای انتقال شروط و مؤلفه‌های ضروری بازگشت به روند دیپلماسی توضیح داد.

وزیران امور خارجه ایران و هند در ادامه درباره تحولات پیرامون دو کشور نیز گفت‌وگو کردند و بر استفاده از همه ظرفیت‌های موجود برای بهبود امنیت و جلوگیری از تشدید تنش در منطقه تأکید داشتند.

اجرای تفاهم‌های ایران و هند در حوزه‌های مختلف اقتصادی و تجاری و همچنین تقویت رایزنی‌ها در سطوح عالی، از دیگر موضوعات مطرح‌شده در این دیدار بود.

دیدار عراقچی با وزیران خارجه عمان و ترکیه

عراقچی همچنین در حاشیه هشتاد و یکمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد با بدر البوسعیدی، وزیر امور خارجه عمان، و هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه، دیدار و گفت‌وگو کرد. وزیر خارجه کشورمان همچنین در راستای تحرکات گسترده دیپلماتیک با معاون دبیرکل سازمان ملل نیز دیدار کرد.

با این حال، تا این لحظه جزئیات بیشتری از محتوای این دو دیدار منتشر نشده است.

315

منبع: خبرآنلاینمشاهدهٔ خبر اصلی ←
عباس عراقچی

عباس عراقچی

سید عباس عراقچی، دیپلمات کهنه‌کار اهل تهران و از مذاکره‌کنندگان ارشد برجام، سفیر پیشین ایران در فنلاند و ژاپن بوده و از مرداد ۱۴۰۳ وزیر امور خارجهٔ ایران است.

همهٔ ۴۰ خبر عباس عراقچی ←

نظرات

نظرها پس از بررسی منتشر می‌شوند. لطفاً از توهین، تهمت و لینک تبلیغاتی پرهیز کنید.

هنوز نظری ثبت نشده؛ اولین نفر باش.