جمعه ۲۴ مهر ۱۴۰۵ فال حافظ امروز آماده است · بخوانید

حدود ۲۰ وظیفه جدید برای شهرداری‌ها در اصلاح ماده ۵۵ پیشنهاد شد

ابه نقل از ایمنا یزد··خبر در ایمنا یزد

مشاور عالی مجمع شهرداران کلان‌شهرهای ایران با اشاره به پیشنهادهای اصلاح ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها گفت: در بررسی‌های کارشناسی، حدود ۲۰ وظیفه برای اضافه‌شدن به وظایف فعلی شهرداری‌ها پیشنهاد شده است.

حدود ۲۰ وظیفه جدید برای شهرداری‌ها در اصلاح ماده ۵۵ پیشنهاد شد
عکس: ایمنا یزد

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد، سید علی میرنجاتی، امروز -جمعه بیست‌وچهارم مهر- در یکصد و بیست‌وهشتمین نشست مجمع شهرداران کلان‌شهرهای ایران با اشاره به چالش‌های ساختاری مدیریت شهری اظهار کرد: شهرداری‌ها نهادهای عمومی غیردولتی هستند و باید حدود اختیارات و وظایف آن‌ها در ارتباط با دستگاه‌های دولتی به‌روشنی مشخص شود؛ چراکه تداخل مسئولیت‌ها می‌تواند روند اداره امور شهری را با مشکل مواجه کند.

وی افزود: یکی از موضوعات مهم در این حوزه، تعیین جایگاه قانونی اتحادیه شهرداری‌ها و مشخص‌شدن سازوکار تصویب اساسنامه و اختیارات آن است تا این مجموعه بتواند در پیگیری مسائل شهرداری‌ها و ارتباط با قوای سه‌گانه نقش مؤثری ایفا کند.

مشاور عالی مجمع شهرداران کلان‌شهرهای ایران با اشاره به وضعیت نظام استخدامی شهرداری‌ها تصریح کرد: تعیین تکلیف این نظام با موانعی مواجه شده است و لازم است دستگاه‌های مسئول، از جمله سازمان اداری و استخدامی کشور و مجموعه‌های مرتبط با شهرداری‌ها، درباره دلایل توقف این روند به جمع‌بندی برسند.

اصلاح ماده ۵۵ به‌جای تدوین قانون مستقل

میرنجاتی با اشاره به روند بررسی قوانین مدیریت شهری ادامه داد: در بررسی‌های کارشناسی و جلسات برگزارشده، این جمع‌بندی شکل گرفته است که به‌جای تدوین قانون مستقل مدیریت شهری، از ظرفیت ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها برای بازنگری در وظایف و تکمیل اختیارات شهرداری‌ها استفاده شود.

وی خاطرنشان کرد: در این بررسی‌ها، حدود ۲۰ وظیفه برای الحاق به وظایف فعلی شهرداری‌ها پیشنهاد شده است و اصلاحات موردنظر در کمیسیون شوراهای مجلس نیز مورد بررسی قرار گرفته است.

مشاور عالی مجمع شهرداران کلان‌شهرهای ایران با بیان اینکه یکی از چالش‌های اصلی، همراهی‌نکردن برخی بخش‌های دولت با واگذاری وظایف به شهرداری‌هاست، گفت: لازم است در قانون، مسئولیت دستگاه‌های دولتی در اجرای تکالیف مشخص شود تا انتقال وظایف به مدیریت شهری با مانع مواجه نشود.

از حمل‌ونقل عمومی تا محیط زیست و خدمات شهری

میرنجاتی با تشریح محورهای پیشنهاد اصلاح ماده ۵۵ افزود: در این پیشنهاد، حوزه‌هایی همچون امور فرهنگی و کتابخانه‌ها، گردشگری، مدیریت حریم شهر، بافت‌های فرسوده، سکونتگاه‌های غیررسمی، محیط زیست، مدیریت پسماند، آلودگی هوا، حمل‌ونقل عمومی، ترافیک، پایانه‌ها و پارکینگ‌ها مورد توجه قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: در بخش حمل‌ونقل و ترافیک، تعیین حدود وظایف دستگاه‌های مختلف و تقویت نقش شهرداری‌ها در اداره امور شهری اهمیت دارد. همچنین درباره خدمات آب و فاضلاب، پیشنهادهایی برای مشخص‌شدن نحوه مشارکت شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در مدیریت این خدمات مطرح شده است.

مشاور عالی مجمع شهرداران کلان‌شهرهای ایران ادامه داد: ساماندهی مشاغل شهری، ضوابط استقرار واحدهای صنفی، مرمت و حفاظت شهری، مدیریت حریق در مسیرها و رودخانه‌های شهری، بهداشت محیط و مدیریت میادین میوه و تره‌بار نیز از دیگر محورهای مطرح‌شده در پیشنهاد اصلاح قانون است.

پیشنهاد تشکیل شورای انتقال وظایف

میرنجاتی با اشاره به سازوکار اجرای اصلاحات پیشنهادی خاطرنشان کرد: تشکیل شورایی برای پیگیری انتقال وظایف به شهرداری‌ها نیز در پیشنهادها پیش‌بینی شده است تا مسائل اجرایی، حقوقی و مسئولیت دستگاه‌ها در این فرایند مشخص شود.

وی تصریح کرد: تعیین دقیق وظایف و اختیارات شهرداری‌ها و دستگاه‌های دولتی می‌تواند به کاهش تداخل مسئولیت‌ها و تقویت مدیریت یکپارچه شهری کمک کند.

منبع: ایمنا یزدمشاهدهٔ خبر اصلی ←

نظرات

نظرها پس از بررسی منتشر می‌شوند. لطفاً از توهین، تهمت و لینک تبلیغاتی پرهیز کنید.

هنوز نظری ثبت نشده؛ اولین نفر باش.