جمعه ۱ آبان ۱۴۰۵ فال حافظ امروز آماده است · بخوانید

صادرات بیش از ۲۶ هزار تن محصولات کشاورزی از چهارمحال‌وبختیاری

رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال‌وبختیاری گفت: در نیمه نخست سال جاری و با وجود شرایط جنگی ۹۰۰ تن بادام، ۱۹ هزار تن خوراک دام و آبزیان و ۷ هزار تن سیب‌زمینی از استان صادر شده است.

صادرات بیش از ۲۶ هزار تن محصولات کشاورزی از چهارمحال‌وبختیاری
عکس: ایمنا چهارمحال و بختیاری

حسین بهرامی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در چهارمحال‌وبختیاری، با اشاره به ظرفیت‌های صادراتی بخش کشاورزی استان اظهار کرد: صادرات محصولات کشاورزی یکی از محورهای مهم توسعه اقتصادی، حمایت از تولیدکنندگان، افزایش ارزش افزوده محصولات و ایجاد اشتغال پایدار در استان است و با توجه به ظرفیت‌های تولیدی ما، توسعه بازارهای هدف و تسهیل فرآیندهای صادراتی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی افزود: بر اساس آمار صادراتی شش ماه نخست سال جاری در شرایط جنگی، ۹۰۰ تن بادام، ۱۹ هزار تن خوراک دام و آبزیان و ۷ هزار تن سیب‌زمینی از استان چهارمحال‌وبختیاری صادر شده است و این آمار نشان‌دهنده اهمیت محصولات کشاورزی و صنایع وابسته در فعالیت‌های تجاری استان و ضرورت حمایت از تولیدکنندگان و صادرکنندگان برای حفظ و توسعه بازارهای صادراتی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال‌وبختیاری گفت: استمرار صادرات در شرایط دشوار، مستلزم هماهنگی میان دستگاه‌های اجرایی، رفع موانع تجاری، تسهیل فرآیندهای اداری و پشتیبانی از فعالان اقتصادی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال‌وبختیاری با اشاره به صادرات ۹۰۰ تن بادام در شش‌ماهه نخست سال جاری ادامه داد: بادام از محصولات شاخص و دارای مزیت اقتصادی استان است که ظرفیت مناسبی برای توسعه تجارت خارجی، افزایش درآمد باغداران و تقویت صنایع فرآوری و بسته‌بندی دارد.

بهرامی اضافه کرد: توسعه صادرات این محصول نیازمند توجه همزمان به کیفیت تولید، رعایت استانداردهای بازارهای هدف، بسته‌بندی مناسب، تکمیل زنجیره ارزش و ایجاد ارتباط مؤثر میان باغداران، واحدهای فرآوری و صادرکنندگان است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به ظرفیت تولید بادام در استان، شناسایی بازارهای جدید و تقویت حضور صادرکنندگان در بازارهای هدف می‌تواند زمینه افزایش ارزش افزوده این محصول را فراهم کند. در این زمینه، حمایت از فعالان اقتصادی و رفع موانع موجود در مسیر صادرات، نقش مهمی در تقویت جایگاه بادام استان در بازارهای داخلی و خارجی خواهد داشت.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال‌وبختیاری با اشاره به صادرات ۱۹ هزار تن خوراک دام و آبزیان در نیمه نخست سال ۱۴۰۵ اظهار کرد: صنایع تولید خوراک دام و آبزیان از بخش‌های مهم زنجیره تأمین و تولید محصولات کشاورزی و دامی به شمار می‌روند و توسعه فعالیت این واحدها می‌تواند علاوه بر ایجاد ارزش افزوده، زمینه گسترش بازارهای تجاری و تقویت جایگاه استان در حوزه صنایع وابسته به کشاورزی را فراهم کند.

بهرامی افزود: برخورداری از ظرفیت‌های تولیدی در بخش کشاورزی و آبزی‌پروری، زمینه مناسبی برای توسعه صنایع مرتبط و افزایش سهم محصولات تولیدی استان در بازارهای صادراتی ایجاد کرده است.

وی تأکید کرد: استمرار صادرات خوراک دام و آبزیان، مستلزم حفظ کیفیت محصول، رعایت الزامات فنی و استانداردهای موردنیاز کشورهای مقصد، تأمین مستمر مواد اولیه و تقویت ارتباط میان تولیدکنندگان و فعالان تجارت خارجی است. توجه به این عوامل می‌تواند در افزایش قدرت رقابت واحدهای تولیدی و توسعه پایدار بازارهای صادراتی مؤثر باشد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال‌وبختیاری با اشاره به صادرات ۷ هزار تن سیب‌زمینی از استان در شش‌ماهه نخست سال جاری گفت: سیب‌زمینی یکی از محصولات مهم بخش زراعت است و مدیریت مناسب زنجیره تولید، نگهداری، عرضه و صادرات آن می‌تواند در حمایت از کشاورزان، افزایش بهره‌وری و بهبود شرایط اقتصادی بهره‌برداران نقش مؤثری داشته باشد.

بهرامی افزود: توسعه صادرات محصولات زراعی، علاوه بر ایجاد فرصت‌های جدید برای فروش محصول، می‌تواند به تنظیم بهتر بازار، کاهش فشار ناشی از محدودیت‌های عرضه و تقاضا در برخی مقاطع و افزایش انگیزه تولیدکنندگان برای ارتقای کیفیت محصول کمک کند.

وی تصریح کرد: در حوزه صادرات سیب‌زمینی، توجه به نیاز بازارهای مقصد، کیفیت محصول، مدیریت حمل‌ونقل، نگهداری مناسب و هماهنگی میان تولیدکنندگان و صادرکنندگان از الزامات مهم برای حضور مؤثر و پایدار در بازارهای هدف است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال‌وبختیاری با تأکید بر اهمیت هماهنگی بین‌دستگاهی در توسعه صادرات اظهار داشت: یکی از محورهای اصلی فعالیت معاونت توسعه بازرگانی، پیگیری مشکلات صادرکنندگان و تلاش برای رفع موانع اداری، فنی و تجاری است. تحقق این هدف نیازمند تعامل مستمر با دستگاه‌های اجرایی مرتبط، گمرک، دامپزشکی، مدیریت حفظ نباتات و تشکل‌های تخصصی بخش کشاورزی است.

بهرامی ادامه داد: برگزاری نشست‌های تخصصی با حضور نمایندگان دستگاه‌های مسئول و فعالان اقتصادی، فرصت مناسبی برای بررسی مشکلات، شناسایی موانع و ارائه راهکارهای اجرایی فراهم می‌کند. تسهیل فرآیندهای صادراتی و کاهش موانع پیش‌روی صادرکنندگان می‌تواند به افزایش اطمینان فعالان اقتصادی و تقویت فعالیت‌های تجاری استان کمک کند.

وی همچنین بر ضرورت شناسایی بازارهای هدف، توسعه ارتباطات تجاری و حمایت از تشکل‌های تخصصی تأکید کرد و گفت: حضور پایدار در بازارهای بین‌المللی به برنامه‌ریزی دقیق، شناخت نیازهای کشورهای مقصد، رعایت استانداردهای صادراتی و ایجاد ارتباط مستمر میان تولیدکنندگان و خریداران خارجی نیاز دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال‌وبختیاری در پایان با اشاره به اهمیت صادرات در تقویت اقتصاد استان اظهار داشت: صادرات محصولات کشاورزی زمانی بیشترین اثربخشی را خواهد داشت که منافع آن به تولیدکنندگان، کشاورزان، باغداران، واحدهای فرآوری و سایر حلقه‌های زنجیره تولید برسد.

بهرامی خاطرنشان کرد: آمار صادرات شش‌ماهه نخست سال جاری، شامل ۹۰۰ تن بادام، ۱۹ هزار تن خوراک دام و آبزیان و ۷ هزار تن سیب‌زمینی، اهمیت این محصولات را در فعالیت‌های صادراتی استان نشان می‌دهد و استمرار و توسعه این روند به حمایت هدفمند از تولیدکنندگان و صادرکنندگان، رفع موانع تجاری، تقویت زیرساخت‌های صادراتی و توسعه بازارهای هدف وابسته است.

وی تأکید کرد: رویکرد سازمان جهاد کشاورزی استان، استفاده حداکثری از ظرفیت‌های تولیدی، حمایت از فعالان اقتصادی و فراهم‌کردن زمینه افزایش صادرات محصولات دارای مزیت است تا ضمن تقویت درآمد تولیدکنندگان و ایجاد فرصت‌های شغلی، سهم بخش کشاورزی در رونق اقتصادی چهارمحال‌وبختیاری افزایش یابد.

منبع: ایمنا چهارمحال و بختیاریمشاهدهٔ خبر اصلی ←

نظرات

نظرها پس از بررسی منتشر می‌شوند. لطفاً از توهین، تهمت و لینک تبلیغاتی پرهیز کنید.

هنوز نظری ثبت نشده؛ اولین نفر باش.