یکشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۵ فال حافظ امروز آماده است · بخوانید

شرکت قطر گاز: یکی از نفتکش‌های گاز ما در خلیج فارس هدف حمله قرار گرفت/ ادعای ترامپ: مذاکرات با ایران به خوبی پیش می‌رود/ ایرانی‌ها می‌خواهند به توافق برسند؛ باید ببینیم آیا توافق می‌کنند یا نه/ ما چندان عجله‌ای نداریم/ وزیر خارجه ترکیه: مناقشه میان ایران و آمریکا سریع‌تر حل شود

ابه نقل از انتخاب··خبر در انتخاب

امروز ۱۰ آبان ۱۴۰۵ است و ۲۴۶ روز از حمله آمریکا و اسرائیل به ایران (۹ اسفند ۱۴۰۴) و آغاز جنگ ۴۰ روزه و همچنین ۲۰۸ روز از زمان آتش‌بس (۱۸ فروردین ۱۴۰۵) می‌گذر...

شرکت قطر گاز: یکی از نفتکش‌های گاز ما در خلیج فارس هدف حمله قرار گرفت/ ادعای ترامپ: مذاکرات با ایران به خوبی پیش می‌رود/ ایرانی‌ها می‌خواهند به توافق برسند؛ باید ببینیم آیا توافق می‌کنند یا نه/ ما چندان عجله‌ای نداریم/ وزیر خارجه ترکیه: مناقشه میان ایران و آمریکا سریع‌تر حل شود
عکس: انتخاب
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

امروز ۱۰ آبان ۱۴۰۵ است و ۲۴۶ روز از حمله آمریکا و اسرائیل به ایران (۹ اسفند ۱۴۰۴) و آغاز جنگ ۴۰ روزه و همچنین ۲۰۸ روز از زمان آتش‌بس (۱۸ فروردین ۱۴۰۵) می‌گذرد؛ آتش‌بسی که در ۱۷ تیر ۱۴۰۵ نقض شد و آمریکا درگیری نظامی دیگری به ایران تحمیل کرد که ۱۷ روز به طور مداوم به طول انجامید و پس از آن نیز به صورت پراکنده ادامه یافت. روز گذشته، مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، گفت واشنگتن آماده دستیابی به یک راه‌حل دیپلماتیک برای جنگ با ایران است. محسن رضایی هم با اشاره به نامه ونس گفت: لحن آنها کاملا تغییر کرده که علامت خوبی است.
 
تحولات مربوط به جنگ، آتش بس و مذاکره در روز گذشته را از لینک زیر بخوانید:

اخبار مربوط به جنگ، آتش بس و مذاکره در روز جاری، ۱۰ آبان ۱۴۰۵ هم به شرح زیر است:

شرکت قطر گاز: یکی از نفتکش‌های گاز ما در خلیج فارس هدف حمله قرار گرفت/ خدمه آسیب ندیدند ۱۴۰۵/۰۸/۱۰ - ۱۱:۳۴

شرکت قطر گاز از حمله به یکی از نفتکش‌های خود در آب‌های خلیج فارس خبر داد.

به گزارش انتخاب، شرکت قطر گاز اعلام کرد: یکی از نفتکش‌های گاز این شرکت شامگاه جمعه گذشته، هنگام حرکت در خلیج فارس، هدف حمله با اجسام ناشناس قرار گرفت.

این شرکت افزود: این کشتی در وضعیت ایمن قرار دارد و همچنان قادر به کنترل و هدایت خود است. هیچ‌یک از خدمه آن نیز آسیب ندیده‌اند.

سخنگوی ارتش: رهبر انقلاب در دیدار با فرماندهان نظامی، بر «آمادگی رزمی هوشمندانه» ایران تأکید داشتند ۱۴۰۵/۰۸/۱۰ - ۱۱:۰۹

سخنگوی ارتش با اشاره به تأکید فرمانده معظم کل قوا بر «آمادگی رزمی هوشمندانه» افزود: این رویکرد یکی از محورهای اساسی راهبرد دفاعی جمهوری اسلامی ایران است و نیروهای مسلح توانسته‌اند با بهره‌گیری از جنگ نامتقارن و ناهمتراز، بخشی از فاصله تجهیزاتی خود با دشمن را از طریق هوشمندی عملیاتی و به‌کارگیری تاکتیک‌های متناسب جبران کنند.

 

پیشنهاد اسلام‌آباد به عربستان: ذخایر تجاری نفت خود را همراه با معافیت مالیاتی، در پاکستان ایجاد کنید ۱۴۰۵/۰۸/۱۰ - ۱۰:۵۸

پاکستان به شرکت‌های سعودی پیشنهاد کرده است که تحت سیاست ذخیره‌سازی معاف از مالیات، ذخایر نفتی تجاری در این کشور ایجاد کنند.

به گزارش انتخاب، وزارت نفت پاکستان روز جمعه اعلام کرد که این کشور به عربستان سعودی پیشنهاد داده است تا از تأسیسات ذخیره‌سازی نفت با معافیت مالیاتی در پاکستان استفاده کند.

بر اساس سیاست جدید مناطق انبارش تحت نظارت گمرکی (باندد)، که به‌تازگی تصویب شده است، شرکت‌های سعودی می‌توانند ذخایر تجاری نفت خود را در پاکستان ایجاد کنند و هم‌زمان مسیرهای تأمین نفت خود را متنوع سازند.

اداره بندر سیریک: یک فروند لنج حامل سوخت در آب‌های اطراف بندر دچار حادثه شد و آتش گرفت/ یک نفر مصدوم شد/ علت حادثه در دست بررسی است ۱۴۰۵/۰۸/۱۰ - ۱۰:۵۱

رییس اداره بندر سیریک در شرق هرمزگان گفت: یک فروند لنج در آب‌های اطراف این بندر دچار حادثه شد و در آتش سوخت.

علی کوهی افزود: این حادثه حدود ساعت هفت صبح امروز رخ داده و محل دقیق آن حدود ۲ مایلی ساحل روستای زیارت شهرستان سیریک است.

وی ادامه داد: بر اساس اطلاعات اولیه ، این لنج حامل سوخت بوده و هیچ گونه درخواست امداد و نجات نیز از سوی شناور گزارش نشده است.

کوهی با بیان اینکه علت این حادثه در دست بررسی است یادآور شد: در این آتش سوزی یک نفر مصدوم شده است.

جروزالم پست: ترامپ پس از گفت‌و‌گو با نتانیاهو اظهار کرد «ایرانی‌ها می‌خواهند به توافق برسند؛ اوضاع به خوبی پیش می‌رود»/ زمان‌بندی انجام تحرکات نظامی اخیر آمریکا در خاورمیانه، از نظر سیاسی حساسیت ویژه‌ای دارد/ ارزیابی می‌شود که کاخ سفید تا پیش از برگزاری انتخابات، دستور اجرای عملیات علیه ایران را صادر نکند/ تهران توافقی را که مستلزم کنار گذاشتن کامل برنامه هسته‌ای‌اش باشد، امضا نخواهد کرد ۱۴۰۵/۰۸/۱۰ - ۱۰:۴۵

جروزالم پست نوشت: رئیس‌جمهور آمریکا مدعی شد تنها یک یا دو مرکز از برنامه هسته‌ای ایران باقی مانده که باید هدف قرار گیرند؛ از جمله سایت «کوه کلنگ». او گفت واشنگتن برای حمله به این مراکز برنامه دارد و می‌تواند آن را در زمانی بسیار کوتاه اجرا کند.

به گزارش انتخاب، در ادامه این مطلب آمده: دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، بامداد یکشنبه درباره احتمال انجام حمله نظامی دیگری علیه ایران اظهارنظر کرد و مدعی شد ایالات متحده قادر است آنچه از برنامه هسته‌ای ایران باقی مانده است را «تنها ظرف ۱۰ دقیقه» هدف قرار دهد.

ترامپ ادعا کرد: «یک یا دو سایت باقی مانده‌اند که باید به آن‌ها رسیدگی شود؛ از جمله کوه کلنگ. ما می‌توانیم این کار را ظرف ۱۰ دقیقه انجام دهیم. برای آن برنامه داریم و می‌توانیم آن را خیلی سریع اجرا کنیم.»

ترامپ ساعاتی بعد، در اشاره به مذاکرات با ایران، گفت: «آن‌ها می‌خواهند به توافق برسند و خواهیم دید چه اتفاقی می‌افتد. اوضاع به‌خوبی پیش می‌رود، اما آن‌ها واقعاً قابل اعتماد نیستند. به توافق می‌رسند و بعد از آن عقب‌نشینی می‌کنند. آن‌ها می‌خواهند به توافق برسند و خواهیم دید که آیا واقعاً آن را امضا می‌کنند یا نه.»

چند ساعت پیش از این اظهارات، ترامپ در تماسی تلفنی با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، گفت‌وگو کرده بود. این تماس در حالی انجام شد که به گزارش روزنامه وال‌استریت ژورنال، ایالات متحده در حال آماده‌سازی برای ازسرگیری حملات علیه ایران است.

این تماس پس از آن صورت گرفت که ترامپ درباره گزینه‌های ازسرگیری عملیات نظامی با فرماندهان ارشد نظامی آمریکا گفت‌وگو کرد. از جمله این افراد می‌توان به دریاسالار برد کوپر، فرمانده سنتکام، پیت هگست، وزیر دفاع و ژنرال دن کین، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، اشاره کرد.

آمریکا و اسرائیل برای حمله آماده می‌شوند، اما احتمال جنگ پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای پایین است

جنگ با ایران و افزایش قیمت سوخت در ایالات متحده فشار زیادی بر جمهوری‌خواهان وارد کرده و رئیس‌جمهور آمریکا در تلاش است در روزهای پایانی کارزار انتخاباتی، حمایت از حزب خود را تقویت کند.

بر همین اساس، گزارش‌ها حاکی از آن است که ایالات متحده بارها زمان‌بندی جنگ احتمالی با ایران را به تعویق انداخته است. گفته می‌شود ایران نیز مذاکرات را عمداً طولانی می‌کند تا زمان برگزاری انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا فرا برسد.

مقام‌های دفاعی ارزیابی می‌کنند که با وجود آمادگی سنتکام و اسرائیل برای حمله به ایران، کاخ سفید تا پیش از برگزاری انتخابات دستور اجرای عملیات علیه جمهوری اسلامی را صادر نخواهد کرد؛ مگر آنکه نشانه‌هایی از آمادگی ایران برای انجام یک حمله غافلگیرکننده مشاهده کند.

نهادهای دفاعی اسرائیل درباره آمادگی‌ها برای احتمال تشدید تنش با ایران موضعی مبهم اتخاذ کرده‌اند. این در حالی است که کاخ سفید تلاش کرده فرصت دیگری در اختیار حکومت ایران قرار دهد تا به میز مذاکرات بازگردد؛ این ارزیابی بر اساس برآوردهای نهادهای دفاعی اسرائیل مطرح شده است.

مقام‌های دفاعی ارزیابی می‌کنند که ایران، با توجه به بحران اقتصادی که هفته‌به‌هفته وخیم‌تر می‌شود، توافقی را که مستلزم کنار گذاشتن کامل برنامه هسته‌ای این کشور باشد، امضا نخواهد کرد. به گفته این مقام‌ها، تهران قطعاً با توقف تولید موشک‌های بالستیک نیز موافقت نخواهد کرد؛ موشک‌هایی که اکنون اروپا را هم تهدید می‌کنند.

 ورود هواپیماهای نیروی هوایی آمریکا به پایگاه‌های اسرائیل

شبکه خبری کان اسرائیل گزارش داد هفته گذشته ۱۰ فروند هواپیمای ترابری نیروی هوایی آمریکا به پایگاه‌های نیروی هوایی اسرائیل در جنوب این کشور وارد شدند. این هواپیماها بخشی از یک کاروان هوایی گسترده‌تر آمریکا در خاورمیانه بودند که تجهیزات نظامی را در سراسر منطقه جابه‌جا می‌کند.

به گزارش کان، این هواپیماها که از پایگاه فورت بلیس در ایالت تگزاس به پرواز درآمده بودند، احتمالاً حامل سامانه‌های پدافند هوایی بوده‌اند که با هدف حفاظت از دارایی‌ها و منافع منطقه‌ای آمریکا در بحبوحه هشدارهای گزارش‌شده این کشور در اوایل هفته جاری درباره احتمال وقوع یک «جنگ کوتاه و متمرکز با ایران» ارسال شده‌اند.

هواپیماهای دیگر این کاروان هوایی نیز در اردن، قطر و عربستان سعودی فرود آمده‌اند.

گزارش کان پس از انتشار گزارش دیگری مطرح شد که بر اساس آن، آمریکا یک سامانه پاتریوت دیگر را در انتظار تشدید احتمالی تنش‌ها با ایران به منطقه منتقل کرده است.

یک منبع اسرائیلی به شبکه کان گفت آمریکا و اسرائیل در ارتباط با ایران هماهنگی نزدیکی با یکدیگر دارند. همچنین گزارش‌هایی منتشر شده است مبنی بر اینکه یک ناو هواپیمابر دیگر آمریکا به نیروهای این کشور در منطقه ملحق خواهد شد و یک یگان تفنگداران دریایی نیز به منطقه اعزام می‌شود.

دو هفته پیش نیز ده‌ها فروند جنگنده نیروی هوایی اسرائیل در یک پرواز تمرینی، تا نزدیکی مرز ایران پیش رفتند و سپس مسیر خود را تغییر دادند و به اسرائیل بازگشتند. این موضوع را پایگاه خبری آکسیوس به نقل از مقام‌های آمریکایی و اسرائیلی گزارش داده بود.

در کنار نشانه‌های دیپلماتیک، ایران اخیراً تهدیدهای خود علیه آمریکا و اسرائیل را تشدید کرده است.

ژنرال علی عبداللهی، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران، نیز هشدار داد که کشورش فهرست اهداف احتمالی خود را گسترش داده است و هرگونه حمله مجدد آمریکا با پاسخی گسترده مواجه خواهد شد.

به گفته او، در صورت آغاز جنگی جدید، این ایران خواهد بود که زمان پایان آن را تعیین می‌کند.

در مقابل، دولت آمریکا همچنان تأکید می‌کند که توافق دیپلماتیک را به حمله نظامی ترجیح می‌دهد.

مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، امروز گفت اگر ترامپ قصد اقدام نظامی داشت، هفته‌ها یا ماه‌ها پیش این کار را انجام داده بود. با این حال، او تأکید کرد که ایالات متحده تمامی توانمندی‌های لازم برای اجرای موفقیت‌آمیز یک عملیات نظامی را در اختیار دارد.

در حال حاضر، مذاکرات با ایران و آمادگی‌های نظامی به‌طور هم‌زمان در جریان هستند.

گزارش مربوط به تماس تلفنی ترامپ و نتانیاهو بر هماهنگی واشنگتن و تل‌آویو تأکید دارد؛ با این حال، هنوز مشخص نیست که تماس‌های دیپلماتیک به توافق منجر خواهند شد یا رئیس‌جمهور آمریکا پس از برگزاری انتخابات، ازسرگیری حملات نظامی را انتخاب خواهد کرد.

ادعای ترامپ: مذاکرات با ایران به خوبی پیش می‌رود/ ایرانی‌ها می‌خواهند به توافق برسند؛ خواهیم دید چه اتفاقی میفتد ۱۴۰۵/۰۸/۱۰ - ۱۰:۰۰

ترامپ می‌گوید مذاکرات میان ایران و آمریکا به خوبی پیش می‌رود.

به گزارش انتخاب، دونالد ترامپ رئیس‌جمهور ایالات متحده در مورد ایران مدعی شد: آن‌ها می‌خواهند به توافق برسند. خواهیم دید که در این‌باره چه اتفاقی می‌افتد.

ترامپ ادعا کرد: مذاکرات به‌خوبی پیش می‌رود، اما به شما می‌گویم که آن‌ها چندان قابل‌اعتماد نیستند.

وی مدعی شد: آن‌ها به توافق می‌رسند و بعد از آن عقب‌نشینی می‌کنند. آن‌ها می‌خواهند به توافق برسند. خواهیم دید که آیا به توافق می‌رسند یا نه.

نیکزاد، نائب رئیس مجلس: پنجره مذاکرات هسته‌ای به روی آمریکا بسته شده ۱۴۰۵/۰۸/۱۰ - ۰۹:۵۵

نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر موضع جمهوری اسلامی ایران درباره موضوع هسته‌ای، اظهار کرد: دشمنان ما باید بفهمند که ملت ایران در هیچ شرایطی و تحت هیچ فشاری، تصمیمی برای مذاکره در موضوع هسته‌ای ندارد. این ملت بزرگ به دشمنان خود به‌اندازه کافی فرصت مذاکره در این بخش را داد، اما با عهدشکنی‌های مکرر و بمباران غیرقانونی بخشی از تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز مواجه شد.

محموله ۲ میلیون بشکه نفتی که ۳.۵ ماه پیش ایران را ترک کرده بود، به چین رسید/ تانکر ترکرز: تصاویر ماهواره‌ای، پهلوگیری یک نفتکش مرتبط با ایران در بنادر چین را تأیید کردند ۱۴۰۵/۰۸/۱۰ - ۰۸:۵۸

فارس: محموله صادراتی ۲ میلیون بشکه نفت مرتبط با ایران ساعاتی قبل به بنادر چین رسید.

طبق گزارش تانکرترکرز، تصاویر ماهواره‌ای پهلوگیری یک نفتکش مرتبط با ایران در بنادر چین را تأیید کرد.

این نفتکش ۳.۵ ماه پیش ایران را ترک کرده بود.

ایران تنها در ۶ ماه اول امسال بیش از ۱۶ میلیارد دلار نفت صادر کرده است.

نفتکش رویت شده از نوع VLCC است و ۲ میلیون بشکه نفت را به چین رسانده است.

ادعای ترامپ: ایرانی‌ها می‌خواهند به توافق برسند؛ باید ببینیم آیا توافق می‌کنند یا نه/ ما چندان عجله‌ای نداریم/ هنوز باید کار یکی دو سایت را تمام کنیم، اما می‌توانیم این اقدام را ظرف ۱۰ دقیقه انجام دهیم/ ازسرگیری جنگ ایران طی همین هفته؟ چرا چنین سؤال احمقانه‌ای می‌پرسید؟ فرض کنیم قصد انجام چنین کاری را داشته باشم، آیا آن را به [خبرنگاران] می‌گویم؟ ۱۴۰۵/۰۸/۱۰ - ۰۸:۴۱

دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا مدعی شد که ایران می‌خواهد با آمریکا به توافق برسد و او عجله‌ای ندارد.

به گزارش انتخاب، دونالد ترامپ ادعا کرد: «ایران هرگز به سلاح هسته‌ای دست پیدا نخواهد کرد. آن‌ها می‌خواهند به توافق برسند؛ باید ببینیم آیا توافق می‌کنند یا نه.»

وی مدعی شد: «ما چندان عجله‌ای نداریم. تقریباً تمام تجهیزات نظامی آن‌ها را از بین برده‌ایم و بخش بزرگی از توانمندی‌های تولیدی آن‌ها را نابود کرده‌ایم. تأسیسات هسته‌ای آن‌ها را از بین برده‌ایم؛ برنامه هسته‌ای آن‌ها را نابود کرده‌ایم.»

ترامپ ادعا کرد: هنوز باید کار یکی دو سایت را تمام کنیم، اما می‌توانیم این کار را ظرف ۱۰ دقیقه انجام دهیم. بنابراین، چنین طرحی در اختیار داریم. احتمالاً می‌توانید به کوه کلنگ نگاه کنید؛ باید تکلیف آنجا را هم مشخص کنید. می‌توانیم همه این کارها را خیلی سریع انجام دهیم.»

رئیس‌جمهور آمریکا در پاسخ به خبرنگار نیویورک‌تایمز که پرسید «آیا انتظار دارید که همین هفته جنگ با ایران را از سر بگیرید؟» گفت: «چرا چنین سؤال احمقانه‌ای می‌پرسید؟ فرض کنیم قصد انجام چنین کاری را داشته باشم؛ آیا به شما می‌گویم؟»

وزیر خارجه ترکیه: مناقشه میان ایران و آمریکا سریع‌تر حل شود/ بسته شدن تنگه هرمز، فشار بر اقتصاد جهانی را به طور قابل توجهی تشدید کرده ۱۴۰۵/۰۸/۱۰ - ۰۸:۳۱

وزیر خارجه ترکیه هشدار داد که بسته شدن تنگه هرمز، پیامدهای اقتصادی جنگ اوکراین را به‌طور قابل‌توجهی تشدید کرده و موجب اختلال بیشتر در تأمین انرژی و تجارت بین‌المللی شده است.

هاکان فیدان روز شنبه در حاشیه نشست وزرای امور خارجه گروه ۲۰ در شهر آتلانتای آمریکا اظهار داشت که ماهیت به‌هم‌پیوسته اقتصاد جهانی، محاسبه ابعاد کامل تأثیرات مالی ناشی از این اختلالات را روزبه‌روز دشوارتر می‌سازد.

وی همچنین خواستار حل‌وفصل هرچه سریع‌تر مناقشه میان آمریکا و ایران شد، مناقشه‌ای که به بسته شدن تنگه هرمز انجامیده است و بر اهمیت بازگشایی مسیرهای حیاتی تجارت بین‌المللی تأکید کرد.

وی توضیح داد که صنایع اروپایی مدت‌ها از انرژی نسبتاً ارزان روسیه بهره‌مند بودند؛ انرژی‌ای که پشتیبان بخش‌های تولید، صادرات و فعالیت‌های مالی مرتبط به شمار می‌رفت. فروپاشی این پیوندهای اقتصادی، پیامدهای گسترده‌ای به همراه داشته است.

وی تأکید کرد که باید به این فشار اقتصادی فزاینده پایان داده شود.

هاکان از روسیه و اوکراین خواست تا برای صلح توافق کنند. وی هشدار داد که این جنگ نزدیک به پنج‌ساله، خسارات عظیمی به اقتصاد جهانی وارد کرده و خطر تشدید بیشتر تنش‌ها در منطقه را به همراه دارد.

وی توضیح داد: ادامه این جنگ‌ها دیگر ممکن نیست. بنابراین روسیه و اوکراین باید توافق کنند.

وزیرخارجه ترکیه افزود که دستیابی به یک راه‌حل پایدار، نه تنها مستلزم برقراری صلح میان روسیه و اوکراین، بلکه نیازمند بهبود روابط بین روسیه و اروپا است.

فیدان همچنین نسبت به اختلال در کشتیرانی تجاری در دریای سیاه ابراز نگرانی کرد و گفت که محموله‌های غلات و انرژی روسیه و اوکراین برای رسیدن به بازارهای بین‌المللی با مشکل مواجه هستند.

فیدان اظهار داشت که ترکیه به تماس‌های دیپلماتیک فشرده و تلاش‌های گسترده برای تسهیل انتقال غلات از دریای سیاه به بازارهای بین‌المللی ادامه می‌دهد.

ادعای معاون وزیر خارجه انگلیس: اکنون مقطع بسیار مهمی برای دیپلماسی و کاهش تنش‌ها میان تهران و واشنگتن است؛ باید تمام توان خود را برای دستیابی به صلح به کار بگیریم/ در جریان حملات ایران به پایگاه‌های آمریکا در منطقه، با انجام مأموریت‌های هوایی از کشورهای عربی حمایت کردیم ۱۴۰۵/۰۸/۱۰ - ۰۸:۲۴

معاون وزیر امور خارجه انگلیس با تأکید بر ضرورت کاهش تنش‌ها در منطقه غرب آسیا، اعلام کرد که لندن از تلاش‌های دیپلماتیک برای برقراری صلح و یافتن راه‌حل‌های سیاسی حمایت می‌کند و فعالانه در این مسیر مشارکت خواهد داشت.

استیون داوتی روز شنبه طی سخنرانی در بیست‌ودومین نشست گفت‌وگوی منامه در بحرین، با اشاره به شرایط حساس منطقه اظهار داشت: «اکنون مقطع بسیار مهمی برای دیپلماسی و کاهش تنش‌هاست و اطمینان می‌دهم که انگلیس نقش خود را برای یافتن راه‌حل‌های دیپلماتیک و ایجاد فرصت‌های گفت‌وگو ایفا خواهد کرد.»

وی با قدردانی از تلاش‌های میانجیگرانه کشورهای منطقه افزود که لندن از ابتکارهای دیپلماتیک برای عبور از شرایط کنونی حمایت می‌کند و در این زمینه مشارکت فعال خواهد داشت.

معاون وزیر امور خارجه انگلیس همچنین به نشست اخیر وزیران خارجه کشورهای اروپایی و منطقه‌ای در ترکیه اشاره کرد و گفت که رایزنی‌های انجام‌شده در این چارچوب، در پایتخت‌های مختلف جهان نیز پیگیری شده است.

داوتی تأکید کرد: «ما باید تمام توان خود را برای دستیابی به صلح به کار بگیریم و انگلیس قطعاً در این تلاش‌ها مشارکت فعال خواهد داشت.»

وی همچنین ادعاهای پیشین لندن درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران را تکرار کرد و بار دیگر بر موضع دولت انگلیس در مخالفت با دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تأکید کرد.

تریتا پارسی: برای اولین بار در ماه‌های اخیر، کور سوی امیدی در جبهه ایران و آمریکا می‌بینم/ ۴۸ ساعت آینده احتمالاً تعیین‌ کننده خواهد بود؛ منتظر خرابکاری‌های اسرائیل باشید ۱۴۰۵/۰۸/۱۰ - ۰۸:۰۵

معاون اندیشکده کوئینسی با تأکید بر اینکه ۴۸ ساعت آینده در مذاکرات ایران و آمریکا تعیین کننده خواهد بود، گفت: منتظر تلاش اسرائیل برای خرابکاری باشید.

به گزارش انتخاب، تریتا پارسی، معاون اندیشکده کوئینسی در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «برای اولین بار در ماه‌های اخیر، کورسوی امیدی در جبهه ایران و آمریکا می‌بینم. ۴۸ ساعت آینده احتمالاً تعیین‌کننده خواهد بود.»

وی افزود: «منتظر خرابکاری‌های اسرائیل باشید. آنها آخر هفته گذشته تلاش کردند و دوباره تلاش خواهند کرد...»

ادعای شبکه ۱۴ اسرائیل: بیش از ۸۰ فروند هواپیمای سوخت‌رسان آمریکایی در اسرائیل مستقر شده‌اند ۱۴۰۵/۰۸/۱۰ - ۰۰:۰۰

شبکه ۱۴ اسرائیل روز ۳۰ اکتبر گزارش داد که بیش از ۸۰ فروند هواپیمای سوخت‌رسان آمریکایی در اسرائیل مستقر شده‌اند. در صورت صحت این گزارش، چنین آماری نشان‌دهنده حضور گسترده توان هوایی آمریکا در خاک اسرائیل خواهد بود. این تحولات در شرایطی رخ می‌دهد که واشنگتن و تل‌آویو خود را برای تصمیم‌گیری احتمالی درباره ایران آماده می‌کنند.

رضایی: هنوز پاسخی به نامه ونس نداده ام اما کاملا لحن نامه تفاوت کرده ۱۴۰۵/۰۸/۰۹ - ۲۳:۴۰

دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت تا وقتی که هفت شرط ایران محقق نشود تنگه هرمز بازگشایی نمی شود.
 
سرلشکر محسن رضایی شنبه شب در گفتگویی تلویزیونی به تشریح مواضع کشورمان درباره تحولان منطقه پرداخت، بخشهایی از اظهارات وی به شرح زیر است:
 
دشمن دنبال این بود که در دل ملت ایران ترس بیندازد اما ایران چنان سیلی به آن‌ها زد که پیامدش اروپا را هم فراگرفته است.
 
رئیس‌جمهور فرانسه و صدر اعظم آلمان ابتدای جنگ آمریکا علیه ایران بسیار ذوق زده بودند؛ اما اکنون نگران مسائل اقتصادی و پیامدهای این جنگ هستند
 
نمایندگان کشورهایی که به تهران آمدند به دنبال مشخص شدن چارچوب امنیتی جدید بودند

در نشست چهارجانبۀ تهران، کشورها حزب‌اللهی‌تر از دوستان ما شده بودند؛ همه قاطع علیه اسرائیل حرف زدند 

وزیر دفاع عربستان گفت بعد از ایران، اسرائیل سراغ ما می‌آید. رئیس سازمان امنیت ترکیه و عاصم منیر هم به‌شدت علیه اسرائیل صحبت کردند.
این‌طور نیست که مسئله‌ای برای ایران پیش بیاید و فقط ایران ضرر کند؛ همۀ دنیا ضرر خواهند کرد.

 در نشست چهارجانبۀ تهران نه از پیمان مکه صحبت شد و نه از مسئلۀ یمن؛ همۀ صحبت این بود که ترتیبات آیندۀ منطقه باید چگونه باشد.
 
خانه‌ای نیست در جهان که به‌خاطر حمله به ایران به‌صورت ترامپ تُف نیندازد.
 
 وقتی آمریکا به شروط ما جواب داد، دیدیم که جلوتر آمده و مسائلی را مطرح کرده که باید بعدا در موردش صحبت شود و ما گفتیم این پاسخ قانع‌کننده نیست.
 
 اگر ترامپ و آمریکا را تنبیه نکنیم فردا کشورهای دیگر فکر می‌کنند که حمله به ایران مابه‌ازا نخواهد داشت؛ اگر حقوق ایران را احیا نکنیم فردا هر کشور دیگری به خودش جرئت می‌دهد به ابران حمله کند.
 
اگر جنگ شروع شد شاخ‌های آمریکا را طوری می‌شکنیم که ببینیم این گاو بدون شاخ از این پس در دنیا چکار می‌تواند بکند.
 
موشک‌های ضدناومان را تست کردیم و امروز با قدرت در تنگۀ هرمز حضور داریم.
 
اگر دشمن اشتباه دیگری کند، منتظر یک دفاع بسیار افتخارآمیز و ضربات هولناک به دشمن باشید.

آیندگان ایران در اثر این مقاومت، بهترین زندگی را در منطقه خواهند داشت

ما در این مقاومت هزینه‌‌هایی داده‌ایم و زندگی مردم سخت شده اما درنهایت با افتخار به ایران نگاه خواهد شد.

ما با شروطمان رفتار آمریکا را تغییر می‌دهیم و بعد وارد مسائل دیگر خواهیم شد

ما در حوزۀ هسته‌ای اول در مورد حقوق‌مان بحث می‌کنیم نه اینکه محدودیتی برای خودمان قائل شویم.

اشتباهات اسلام‌آباد را در شروط جدید رفع کردیم

در تفاهم اسلام‌آباد رعایت حقوق بین‌الملل دربارۀ ادارۀ تنگۀ هرمز ذکر شده بود که باعث مشکلاتی بود اما در شروط جدید ایران همه‌چیز بدون ابهام در اختیار ایران خواهد بود

دربارۀ دریافت وجوه هم ابتکاراتی اندیشیده شده تا این وجوه نسیه نباشد.

 امکان ندارد قبل تحقق ۷ شرط ایران، تنگۀ هرمز باز شود. 

درون هر شرط ما ۲-۳ زیرشرط وجود دارد.

شورای‌عالی امنیت ملی مسئول دیپلماسی در زمان جنگ است

ممکن است اختلافاتی وجود داشته باشد اما در ایستادن پشت سر رهبری هم‌صدا هستیم؛ امروز ما بالاترین هم‌صدایی را داریم.

رهبر انقلاب در جریان تمام جزئیات کشور هستند؛ ایشان مرتب ابلاغ و توصیه و مطالبه می‌کنند

من در محضر ایشان احساس کردم که از تمام جزئیات کشور اطلاع دارند و حتی در مورد موضوعی خبری گفتند که اطلاعاتشان از من بیشتر بود.

هنوز پاسخی به نامه ونس ندادم اما کاملا لحن نامه تفاوت کرده است. این نامه با نامه ای که ترامپ به رهبری نوشتند فرق دارد. تا الان انها چیزی از نامه را طرح نکردند من هم فعلا چیزی نمی گویم. 

محسن رضایی

محسن رضایی

محسن رضایی میرقائد فرمانده کل سپاه پاسداران در سال‌های ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۶، دبیر پیشین مجمع تشخیص مصلحت نظام و معاون اقتصادی پیشین رئیس‌جمهور است که از مرداد ۱۴۰۵ دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران است.

همهٔ ۱۵۴ خبر محسن رضایی ←
دونالد ترامپ

دونالد ترامپ

دونالد ترامپ سیاستمدار و بازرگان آمریکایی و چهل‌وپنجمین و چهل‌وهفتمین رئیس‌جمهور ایالات متحده است؛ خروج از برجام، دستور حمله به قاسم سلیمانی، بمباران تأسیسات هسته‌ای ایران در ۱۴۰۴ و آغاز جنگ ۲۰۲۶ با ایران از تصمیم‌های مهم او دربارهٔ ایران است.

همهٔ ۲٬۰۹۹ خبر دونالد ترامپ ←

نظرات

نظرها پس از بررسی منتشر می‌شوند. لطفاً از توهین، تهمت و لینک تبلیغاتی پرهیز کنید.

هنوز نظری ثبت نشده؛ اولین نفر باش.