سه‌شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۵ فال حافظ امروز آماده است · بخوانید

واکنش راه و شهرسازی استان کرمان به اختلاف بر سر زمین دانشگاه شهیدباهنر

تبه نقل از تسنیم کرمان··خبر در تسنیم کرمان

اداره‌کل راه و شهرسازی استان کرمان به اعتراض دانشگاه شهید باهنر درباره تفکیک اراضی این دانشگاه پاسخ داد.

واکنش راه و شهرسازی استان کرمان به اختلاف بر سر زمین دانشگاه شهیدباهنر
عکس: تسنیم کرمان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، در پی انتشار خبر «پرونده 40ساله زمین خوابگاه دانشگاه کرمان؛از اهدای خیر تا اختلاف مالکیت» و اظهارات رئیس دانشگاه بین‌المللی شهید باهنر کرمان درباره تفکیک اراضی اهدایی مرحوم هرندی در محدوده چهارراه نیکزاد به 58 قطعه و بروز اختلاف بر سر مالکیت این زمین‌ها، اداره‌کل راه و شهرسازی استان کرمان با انتشار اطلاعیه‌ای به این موضوع واکنش نشان داد و اعلام کرد: اراضی مورد بحث به مساحت تقریبی 1.5 هکتار، متعلق به دولت جمهوری اسلامی ایران است و سند شش‌دانگ آن به نام دولت صادر شده است.

این اداره‌کل با رد ادعای اهدای زمین از سوی یک خیر به دانشگاه، تفکیک اراضی به 58 قطعه را در چارچوب اختیارات قانونی مالک و با هدف استفاده در طرح‌های تأمین مسکن عنوان کرده است. راه و شهرسازی همچنین از رفع تصرف و آزادسازی این اراضی با هماهنگی مرجع قضایی خبر داده و اعلام کرده است که برای تأمین زمین مورد نیاز دانشگاه در اجرای طرح‌های آموزشی، آمادگی همکاری دارد.

راه و شهرسازی: مالکیت زمین با دولت است

اداره‌کل راه و شهرسازی استان کرمان در اطلاعیه‌ای پیرامون وضعیت حقوقی، رفع تصرف و ساماندهی اراضی مجاور خوابگاه دانشگاه شهید باهنر در محدوده چهارراه نیکزاد، با اشاره به انتشار گزارش‌ها و اظهاراتی درباره این زمین‌ها، توضیحاتی را برای تنویر افکار عمومی ارائه کرد.

در این اطلاعیه آمده است: قطعه زمین مورد نظر تحت فروعات پلاک 2976، متعلق به دولت جمهوری اسلامی ایران با نمایندگی سازمان ملی زمین و مسکن است که از سالیان گذشته و تحت عنوان اراضی موات، موضوع ماده 17 قانون تقسیم و فروش املاک مورد اجاره به زارعان مستأجر، به ثبت رسیده و سند شش‌دانگ آن به نام دولت صادر شده است.

اداره‌کل راه و شهرسازی استان کرمان با استناد به این موضوع، ادعای مالکیت اشخاص یا اهدای زمین از سوی خیر مورد اشاره را فاقد مستند و استدلال قانونی دانسته و اعلام کرده است: اساساً به دلیل دولتی بودن عرصه، امکان وقف یا هبه آن وجود نداشته است.

در بخش دیگری از این اطلاعیه با اشاره به اظهارات رئیس دانشگاه شهید باهنر درباره تفکیک زمین به 58 قطعه آمده است: دولت با نمایندگی سازمان ملی زمین و مسکن به‌عنوان مالک، این اختیار را داشته است که عرصه مذکور را با کاربری مسکونی و در قالب قطعات تفکیکی مورد تأیید و تصویب کمیسیون ماده 5 قانون تأسیس شورای عالی شهرسازی و معماری تقسیم کند تا امکان بهره‌برداری حداکثری از ظرفیت این قطعات در طرح‌های تأمین مسکن فراهم شود.

این اداره‌کل تأکید کرده است: هرگونه تفکیک عرصه صرفاً به درخواست مالک رسمی امکان‌پذیر است و انجام این فرآیند نیز به‌زعم این اداره‌کل، مؤید مالکیت دولت بر زمین مورد بحث است.

علت رفع تصرف و آزادسازی زمین چه بود؟

در ادامه اطلاعیه اداره‌کل راه و شهرسازی استان کرمان، مساحت زمین مورد بحث حدود 1.5 هکتار، معادل 15 هزار مترمربع اعلام شده و آمده است: این زمین سالیان متمادی با حصارکشی غیرمجاز، بلااستفاده و معطل رها شده بود و این وضعیت عملاً امکان هرگونه بهره‌برداری عمومی یا برنامه‌ریزی توسعه‌ای در چارچوب سیاست‌های مسکن را از دولت سلب کرده بود.

در این اطلاعیه با اشاره به موقعیت و ارزش این اراضی عنوان شده است که قرارگیری زمین‌های مرغوب در چنین وضعیتی می‌تواند زمینه طمع و سوءاستفاده افراد سودجو و زمین‌خواران را فراهم کند.

راه و شهرسازی کرمان همچنین اعلام کرده است: به‌منظور صیانت از اموال دولتی و بهره‌وری حداکثری، اقدامات قانونی برای رفع تصرف و آزادسازی زمین با رعایت ضوابط قانونی و هماهنگی کامل مرجع قضایی، از سوی یگان حفاظت از اراضی دولتی انجام شده و این اراضی اکنون در چارچوب ضوابط قانونی حفاظت و مدیریت می‌شود.

اعلام آمادگی برای تأمین زمین مورد نیاز دانشگاه

اداره‌کل راه و شهرسازی استان کرمان در بخش دیگری از این اطلاعیه با اشاره به ظرفیت اراضی دانشگاه شهید باهنر اظهار کرده است: این دانشگاه اراضی وسیعی را در پردیس اصلی در اختیار دارد که بخش‌های قابل توجهی از آن همچنان مستعد توسعه، احداث خوابگاه‌های مدرن و حتی تأمین مسکن کارکنان و استادان است.

در ادامه آمده است: چنانچه دانشگاه برای اجرای طرح‌های مرتبط با مأموریت‌های آموزشی خود به اراضی با کاربری‌های مرتبط نیاز داشته باشد، این اداره‌کل همچون گذشته آمادگی کامل دارد تا در چارچوب قوانین و مقررات، برای واگذاری زمین مناسب همکاری لازم را انجام دهد.

اداره‌کل راه و شهرسازی استان کرمان در جمع‌بندی این اطلاعیه، اقدامات انجام‌شده را در راستای اجرای قانون، حفظ حقوق عامه، ارزش‌افزایی اموال عمومی و اجرای سیاست‌های کلان کشور در حوزه زمین و مسکن دانسته و خواستار بررسی مباحث تخصصی و ثبتی از طریق مجاری کارشناسی و تعاملات بین‌دستگاهی، به دور از فضاسازی‌های رسانه‌ای شده است.

این توضیحات در حالی منتشر شده است که پیش از این، حسین نظام‌آبادی رئیس دانشگاه بین‌المللی شهید باهنر کرمان، با تشریح سابقه حدود 40 ساله استفاده دانشگاه از این اراضی، بر اهدایی بودن زمین از سوی مرحوم هرندی و وجود مستندات مربوط به واگذاری آن به دانش‌سرای فنی تأکید کرده و از پیگیری حقوقی موضوع از سوی دانشگاه خبر داده بود.

منبع: تسنیم کرمانمشاهدهٔ خبر اصلی ←

نظرات

نظرها پس از بررسی منتشر می‌شوند. لطفاً از توهین، تهمت و لینک تبلیغاتی پرهیز کنید.

هنوز نظری ثبت نشده؛ اولین نفر باش.