جمعه ۱۵ آبان ۱۴۰۵ فال حافظ امروز آماده است · بخوانید

سه روایت از شکست جمهوری‌خواهان / سایه سنگین جنگ ایران و گرانی بر سر یاران ترامپ؛ گزارش فاکس نیوز از آغاز زودهنگام رقابت‌های کاخ سفید برای ۲۰۲۸

خبه نقل از خبرآنلاین··خبر در خبرآنلاین

شبکه خبری فاکس‌نیوز در گزارشی نوشت که خطوط اولیه نبرد برای نامزدی حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۲۸ از هم‌اکنون و در میان ویرانه‌های شکست تاریخی انتخابات میان‌دوره‌ای ۲۰۲۶ ترسیم شده است. سه چهره شاخص این حزب، جی‌دی ونس معاون رئیس‌جمهور، تد کروز، سناتور تگزاس و ران دسانتیس فرماندار فلوریدا، با ارائه تحلیل‌های پساانتخاباتی کاملاً متفاوت و متضاد، تلاش برای بازتعریف هویت محافظه‌کاران و تثبیت موقعیت خود برای هدایت حزب در عصر پساترامپ را کلید زده‌اند.

سه روایت از شکست جمهوری‌خواهان / سایه سنگین جنگ ایران و گرانی بر سر یاران ترامپ؛ گزارش فاکس نیوز از آغاز زودهنگام رقابت‌های کاخ سفید برای ۲۰۲۸
عکس: خبرآنلاین

به گزارش خبرآنلاین، شبکه خبری فاکس‌نیوز گزارش داد که در پی شکست سنگین حزب جمهوری‌خواه در انتخابات میان‌دوره‌ای، واگذاری کنترل هر دو مجلس کنگره و از دست رفتن شمار زیادی از کرسی‌های فرمانداری، رقابت درون‌حزبی برای انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۲۸ بسیار زودتر از موعد آغاز شده است.

دیوید کوچل، استراتژیست کهنه‌کار حزب جمهوری‌خواه، در این باره گفت: «همه در تلاش‌اند جایگاه خود را در فردای این فاجعه پیدا کنند؛ تمامی این مواضع و تحرکات با هدف‌گذاری مستقیم روی انتخابات ۲۰۲۸ طراحی شده‌اند.»

دن ابرهارت، مدیرعامل صنعت نفت و از حامیان مالی ارشد جمهوری‌خواهان، نیز تأکید کرد که شلیک‌های اولیه آغاز شده و چهره‌های کلیدی تا پیش از پایان سال جاری میلادی چند راند نبرد سیاسی را پشت سر خواهند گذاشت.

۱. جی‌دی ونس: مقصر اصلی شکست جنگ ایران است، نه مشارکت مردم

این مباحثات با یادداشت تفصیلی جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور، در شبکه اجتماعی ایکس آغاز شد؛ جایی که او جنگ دونالد ترامپ با ایران را مقصر اصلی سنگین‌ترین شکست انتخاباتی دهه‌های اخیر حزب دانست.

ونس نوشت: «علت باخت ما جنگ است؛ هر گفت‌وگوی صادقانه‌ای درباره اینکه از این پس به کجا می‌رویم باید از همین نقطه آغاز شود.»

تحلیلگران اقدام ونس را تلاشی زودهنگام برای به دست گرفتن سکان جنبش «اول آمریکا» و جناح ماگا بدون پذیرش اشتباهات سیاست خارجی ترامپ قلمداد کردند. وی تأکید کرد که ریزش آرای حامیان ائتلاف ۲۰۲۴ به نفع دموکرات‌ها علت اصلی باخت بوده، نه کاهش مشارکت بدنه حزب.

کوچل مواضع ونس را «شگفت‌انگیزترین موضع‌گیری» خواند و افزود: «این بیانیه عملاً می‌گوید ما در جنگ ایران مرتکب اشتباه شدیم؛ این بالاترین سطحی است که یک معاون رئیس‌جمهور در نقد سیاست‌های رئیس خود پیش رفته است.»

در واکنش، ترامپ به خبرنگاران گفت از دیدگاه ونس آگاه است و مشکلی با آن ندارد، اما همچنان بر درستی تصمیم خود پافشاری کرد: «اگر باز هم به عقب برگردم همان کار را خواهم کرد؛ من در قبال این جنگ هیچ تصمیمی را تغییر نمی‌دادم.»

این در حالی بود که دونالد ترامپ جونیور، فرزند ارشد رئیس‌جمهور، به صراحت از موضع ونس حمایت کرد و زیر یادداشت او نوشت: «تک‌تک کلمات این متن صددرصد درست است.»

۲. تد کروز: سونامی آبی و سقوط تاریخی تگزاس در سطح رسوایی واترگیت

چند ساعت پس از ونس، سناتور محافظه‌کار تد کروز بیانیه‌ای بسیار تندتر صادر کرد و انتخابات میان‌دوره‌ای را به جای «موج آبی»، یک «سونامی آبی ویرانگر» و سیلی محکم افکار عمومی خواند.

کروز که هم‌چنان سودای رسیدن به کاخ سفید را دارد، نوشت: «این صرفاً یک انتخابات بد مثل میان‌دوره‌ای ۲۰۰۶ نبود؛ این یک نفی همه‌جانبه در مقیاس رسوایی واترگیت بود.»

او با اشاره به فروپاشی کامل پایگاه جمهوری‌خواهان در زادگاه خود افزود: «هیچ کجا پیامدهای این شکست به سنگینی تگزاس نیست؛ ما تک‌تک رقابت‌های سراسری ایالت را واگذار کردیم. تگزاس حالا آبی شده است و بر زبان آوردن این جمله بسیار سخت و دردناک است.»

کروز علت این فروپاشی را در گرانی افسارگسیخته، تعرفه‌های گمرکی ترامپ و جنگ ایران خلاصه کرد: «غذا، بنزین، گازوئیل، بیمه و کل هزینه‌های زندگی بیش از حد گران شده است؛ مردم کاملاً حق داشتند خشمگین باشند و جمهوری‌خواهان منتخب مردم کار چندانی برای تسکین این درد واقعی انجام ندادند.»

۳. ران دسانتیس: فاجعه در سطح انقراض و مقاومت ایالت آزاد فلوریدا

ران دسانتیس، فرماندار فلوریدا، ضلع سوم این میدان بود که در یک نشست خبری، نتایج انتخابات را «یک رویداد در آستانه انقراض کامل برای جمهوری‌خواهان سراسر کشور» توصیف کرد.

دسانتیس هشدار داد: «بگذارید شفاف باشیم؛ این ضربه فقط محدود به دو سال آینده نخواهد بود، بلکه می‌تواند برای یک دهه یا بیشتر پیامدهای مخرب داشته باشد. می‌دانستیم اوضاع بد است، اما کمتر کسی تصور می‌کرد تا این اندازه فاجعه‌بار باشد.»

با این حال، دسانتیس تلاش کرد حوزه اقتدار خود را استثنا نشان دهد و مدعی شد که «تنها ایالتی که توانست خطوط را حفظ کند و در برابر این موج بایستد، ایالت آزاد فلوریدا بود.»

ابرهارت یادآور شد که دسانتیس پیش‌تر نیز با انتقاد تند از وعده نسنجیده ترامپ در اعطای چک‌های حمایتی ۵ هزار دلاری به شهروندان در صورت حفظ اکثریت کنگره، عملاً زاویه خود با کاخ سفید را آشکار کرده بود.

تحلیلگران در جمع‌بندی معتقدند که ترمیم ائتلاف شکسته محافظه‌کاران و بیرون کشیدن حزب از زیر آوار شکست، فرایندی فرسایشی خواهد بود؛ به‌ویژه در شرایطی که کاریزمای فردی ترامپ دیگر برای مهار شکاف‌های عمیق درونی کفایت نمی‌کند.

۴۲/۴۲

منبع: خبرآنلاینمشاهدهٔ خبر اصلی ←
دونالد ترامپ

دونالد ترامپ

دونالد ترامپ سیاستمدار و بازرگان آمریکایی و چهل‌وپنجمین و چهل‌وهفتمین رئیس‌جمهور ایالات متحده است؛ خروج از برجام، دستور حمله به قاسم سلیمانی، بمباران تأسیسات هسته‌ای ایران در ۱۴۰۴ و آغاز جنگ ۲۰۲۶ با ایران از تصمیم‌های مهم او دربارهٔ ایران است.

همهٔ ۲٬۶۰۱ خبر دونالد ترامپ ←

جی‌دی ونس

جی‌دی ونس سیاستمدار جمهوری‌خواه و نویسندهٔ آمریکایی است که از ژانویهٔ ۲۰۲۵ (بهمن ۱۴۰۳) پنجاهمین معاون رئیس‌جمهور ایالات متحده در دولت دونالد ترامپ است و پیش‌تر سناتور اوهایو و نویسندهٔ کتاب پرفروش «مرثیهٔ هیلبیلی» بود.

همهٔ ۳۱۸ خبر جی‌دی ونس ←

نظرات

نظرها پس از بررسی منتشر می‌شوند. لطفاً از توهین، تهمت و لینک تبلیغاتی پرهیز کنید.

هنوز نظری ثبت نشده؛ اولین نفر باش.