سه‌شنبه ۲۸ مهر ۱۴۰۵ فال حافظ امروز آماده است · بخوانید

خبرگزاری دولت: امروز عاصم منیر و وزیر کشور پاکستان برای دیدار با مسئولان بلندپایه ایرانی عازم تهران می‌شوند/ اکسیوس به نقل از منابع آگاه: وزیر جنگ آمریکا و نتانیاهو روز دوشنبه با یکدیگر دیدار کردند/ سپاه: انهدام پنجاه و چهارمین پهپاد MQ-۹ آمریکا در آسمان تنگه هرمز/ عراقچی درباره سفر وزیر خارجه روسیه

ابه نقل از انتخاب··خبر در انتخاب

امروز ۲۸ مهر ۱۴۰۵ است و ۲۳۴ روز از حمله آمریکا و اسرائیل به ایران (۹ اسفند ۱۴۰۴) و آغاز جنگ ۴۰ روزه و همچنین ۱۹۶ روز از زمان آتش‌بس (۱۸ فروردین ۱۴۰۵) می‌گذرد...

خبرگزاری دولت: امروز عاصم منیر و وزیر کشور پاکستان برای دیدار با مسئولان بلندپایه ایرانی عازم تهران می‌شوند/ اکسیوس به نقل از منابع آگاه: وزیر جنگ آمریکا و نتانیاهو روز دوشنبه با یکدیگر دیدار کردند/ سپاه: انهدام پنجاه و چهارمین پهپاد MQ-۹ آمریکا در آسمان تنگه هرمز/ عراقچی درباره سفر وزیر خارجه روسیه
عکس: انتخاب
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

امروز ۲۸ مهر ۱۴۰۵ است و ۲۳۴ روز از حمله آمریکا و اسرائیل به ایران (۹ اسفند ۱۴۰۴) و آغاز جنگ ۴۰ روزه و همچنین ۱۹۶ روز از زمان آتش‌بس (۱۸ فروردین ۱۴۰۵) می‌گذرد؛ آتش‌بسی که در ۱۷ تیر ۱۴۰۵ نقض شد و آمریکا درگیری نظامی دیگری به ایران تحمیل کرد که ۱۷ روز به طور مداوم به طول انجامید و پس از آن نیز به صورت پراکنده ادامه یافت. روز گذشته، نتانیاهو در گفت‌و‌گو با ترامپ مدعی شد که ما کاری داریم که باید به پایان برسانیم. ما آن را با هم به پایان خواهیم رساند.

تحولات مربوط به جنگ، آتش بس و مذاکره در روز گذشته را از لینک زیر بخوانید:

اخبار مربوط به جنگ، آتش بس و مذاکره در روز جاری، 28 مهر ۱۴۰۵ هم به شرح زیر است:

ونس درباره احتمال حمایت او از نتانیاهو: من از نامزدهای انتخابات آمریکا حمایت می‌کنم؛ قصد ندارم در انتخابات اسرائیل دخالت کنم ۱۴۰۵/۰۷/۲۸ - ۱۰:۱۸

معاون رئیس‌جمهور آمریکا احتمال حمایتش از نتانیاهو در انتخابات اسرائیل را منتفی دانست.

به گزارش انتخاب، جی‌ دی‌ ونس در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه «ترامپ از نتانیاهو حمایت کرده است. آیا شما هم از نتانیاهو حمایت می‌کنید؟» گفت: من از نامزدهای انتخابات آمریکا حمایت می‌کنم. قصد ندارم در انتخابات اسرائیل دخالت کنم.

خبرگزاری دولت: امروز عاصم منیر برای دیدار با مسئولان بلندپایه ایرانی عازم تهران می شود/ وزیر کشور پاکستان هم عاصم منیر را همراهی می‌کند/ فرمانده ارتش پاکستان تحولات منطقه را در تهران پیگیری خواهد کرد ۱۴۰۵/۰۷/۲۸ - ۱۰:۱۸

ایرنا نوشت: یک منبع رسمی به خبرنگار ایرنا گفت که فیلد مارشال «سید عاصم منیر» رئیس نیروهای دفاعی و فرمانده ارتش پاکستان امروز سه‌شنبه ۲۸ مهر به ایران سفر می کند.

عاصم منیر برای دیدار با مسوولان بلندپایه ایرانی عازم تهران می شود. سید محسن نقوی وزیر کشور پاکستان نیز عاصم منیر را در سفرِ تهران همراهی خواهد کرد.

این منبع تایید کرد که فرمانده ارتش پاکستان توسعه روابط دوجانبه و تحولات منطقه را در تهران پیگیری خواهد کرد.

وزیر دفاع قطر درباره ایران: آلمان و فرانسه نزدیک به ۷۵ سال با یکدیگر درگیر بودند، اما پس از آن تصمیم گرفتند روابط اقتصادی برقرار کنند/ ما می‌خواهیم پلی ارتباطی ایجاد کنیم تا از روابط اقتصادی برای جلوگیری از هر گونه درگیری استفاده کنیم ۱۴۰۵/۰۷/۲۸ - ۰۹:۳۹

وزیر دفاع قطر، درباره ایران گفت: ما می‌خواهیم پلی ارتباطی ایجاد کنیم تا از روابط اقتصادی برای جلوگیری از هرگونه درگیری استفاده کنیم.

به گزارش انتخاب، شیخ سعود آل‌ثانی، وزیر دفاع قطر، درباره ایران اظهار کرد: آلمان و فرانسه نزدیک به ۷۵ سال با یکدیگر درگیر بودند و سه جنگ بزرگ میان آن‌ها رخ داد اما پس از آن، تصمیم گرفتند روابط اقتصادی برقرار کنند. این روند در سال ۱۹۷۰ با ایرباس آغاز شد.

او ادامه داد: ما می‌خواهیم پلی ارتباطی ایجاد کنیم تا از روابط اقتصادی برای جلوگیری از هرگونه درگیری استفاده کنیم.

وزیر دفاع قطر تأکید کرد: زیرا ایران همسایه ماست. ما باید راه‌هایی پیدا کنیم تا از وقوع هر نوع درگیری در آینده جلوگیری کنیم.

نظرسنجی رویترز/ایپسوس: تنها ۳۱ درصد از آمریکایی‌ها عملکرد ترامپ را تأیید می‌کنند/ در انتخابات فرضی کنگره، دموکرات‌ها با اختلاف ۱۲ درصدی از جمهوری‌خواهان پیش هستند؛ ۴۷ درصد در برابر ۳۵ درصد/ حدود ۶۸ درصد از آمریکایی‌ها، از نحوه مدیریت اقتصاد توسط ترامپ ناراضی هستند/ حدود ۵۰ درصد از زنان رأی‌ دهنده گفته‌اند «به دموکرات‌ها رأی می‌دهند» ۱۴۰۵/۰۷/۲۸ - ۰۹:۲۵

رویترز نوشت: بر اساس نظرسنجی رویترز/ایپسوس که روز دوشنبه به پایان رسید، میزان محبوبیت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، به پایین‌ترین سطح تاریخی خود سقوط کرده است. آمریکایی‌ها که نگران قیمت بالای بنزین هستند، به نظر می‌رسد آماده‌اند در انتخابات کنگره در سوم نوامبر، حزب جمهوری‌خواه او را با رأی خود مجازات کنند.

به گزارش انتخاب، نتایج این نظرسنجی چهارروزه نشان می‌دهد که تنها ۳۱ درصد از آمریکایی‌ها عملکرد ترامپ در مقام ریاست‌جمهوری را تأیید می‌کنند؛ رقمی که در مقایسه با دو هفته قبل یک واحد درصد کاهش یافته و پایین‌ترین میزان در هر یک از دو دوره ریاست‌جمهوری او محسوب می‌شود.

در پاسخ به این پرسش که اگر انتخابات کنگره امروز برگزار می‌شد، به نامزدهای کدام حزب رأی می‌دادند ــ پرسشی که به «رأی‌گیری عمومی حزبی» یا Generic Ballot معروف است ــ ۴۷ درصد از رأی‌دهندگان ثبت‌نام‌شده در این نظرسنجی سراسری، دموکرات‌ها را انتخاب کردند؛ درحالی‌که ۳۵ درصد به جمهوری‌خواهان رأی می‌دادند.

پیشتازی ۱۲ واحد درصدی دموکرات‌ها، گسترده‌ترین فاصله این حزب با جمهوری‌خواهان در چرخه انتخاباتی کنونی است و می‌تواند امید دموکرات‌ها را برای به دست گرفتن کنترل مجلس نمایندگان و سنای آمریکا تقویت کند.

نظرسنجی‌های «رأی‌گیری عمومی حزبی»، نظرسنجی‌های سراسری هستند که تصویری کلی از حزب مورد حمایت پاسخ‌دهندگان برای اداره کنگره ارائه می‌دهند. اگرچه این نظرسنجی‌ها دیدگاهی درباره افکار عمومی در سطح ملی فراهم می‌کنند، اما تمام پیچیدگی‌های رقابت‌های انتخاباتی در ایالت‌ها و حوزه‌های انتخابیه مختلف را که تعیین‌کننده کنترل سنا و مجلس نمایندگان هستند، منعکس نمی‌کنند. جمهوری‌خواهان در این رقابت‌ها از برخی مزیت‌های ساختاری برخوردارند.

نظرسنجی رویترز/ایپسوس که دو هفته پیش انجام شده بود، نشان می‌داد دموکرات‌ها با ۴۴ درصد در برابر ۳۷ درصد، هفت واحد درصد از جمهوری‌خواهان پیش هستند.

بخش عمده کاهش حمایت از نامزدهای جمهوری‌خواه در انتخابات کنگره ناشی از افزایش سهم زنانی بود که اعلام کردند به دموکرات‌ها رأی خواهند داد.

حدود ۵۰ درصد از زنان رأی‌دهنده گفتند به دموکرات‌ها رأی می‌دهند، درحالی‌که تنها ۳۲ درصد نامزدهای جمهوری‌خواه را انتخاب کردند. مردان نیز از دموکرات‌ها حمایت کردند، اما اختلاف حمایت در میان آن‌ها کمتر بود.

محبوبیت ترامپ از زمانی که در ماه فوریه دستور حملات نظامی به ایران را در کنار اسرائیل، متحد آمریکا، صادر کرد، آسیب دیده است. این جنگ موجب جهش قیمت بنزین شده و فشار مالی بر خانوارهای آمریکایی را افزایش داده است.

حدود ۶۸ درصد از آمریکایی‌ها از نحوه مدیریت اقتصاد توسط ترامپ ناراضی هستند؛ رقمی که ۳۷ درصد از افرادی را نیز شامل می‌شود که خود را جمهوری‌خواه معرفی کرده‌اند.

در پاسخ به این پرسش که کدام حزب بهتر می‌تواند اقتصاد را مدیریت کند، رأی‌دهندگان دموکرات‌ها را با نسبت ۴۰ درصد در برابر ۳۳ درصد برای جمهوری‌خواهان ترجیح دادند.

این نظرسنجی به‌صورت آنلاین انجام شد و پاسخ‌های یک‌هزار و ۶۷۹ بزرگسال آمریکایی، از جمله یک‌هزار و ۲۷۹ رأی‌دهنده ثبت‌نام‌شده، در آن جمع‌آوری شد.

حاشیه خطای نتایج نظرسنجی برای کل پاسخ‌دهندگان ۲ واحد درصد و برای رأی‌دهندگان ثبت‌نام‌شده ۳ واحد درصد بود.

رئیس پیشین ام‌آی۶: انصارالله شکست نخواهد خورد و در آینده همچنان کنترل بخش بزرگی از یمن را در دست خواهد داشت/ انصارالله محدود بودن گزینه‌های عربستان برای مقابله با این گروه را آشکار کرده ۱۴۰۵/۰۷/۲۸ - ۰۹:۱۱

رئیس پیشین ام‌آی۶ اظهار کرد: حوثی‌ها شکست‌ناپذیرند و در آینده قابل پیش‌بینی همچنان کنترل بخش بزرگی از یمن را در دست خواهند داشت.

به گزارش انتخاب، سر جان ساورز، رئیس پیشین سرویس اطلاعات خارجی بریتانیا (ام‌آی۶)، روز دوشنبه در مجمع امنیت جهانی در دوحه گفت: «حوثی‌ها ماندگار هستند. آن‌ها شکست نخواهند خورد و در آینده قابل پیش‌بینی همچنان کنترل بخش بزرگی از یمن را در دست خواهند داشت.»

ساورز که از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۴ ریاست سرویس اطلاعات خارجی بریتانیا را بر عهده داشت، گفت جنبش انصارالله «محدود بودن گزینه‌های عربستان سعودی برای مقابله با این گروه را آشکار کرده است».

او در جریان یک نشست تخصصی درباره ائتلاف اطلاعاتی «فایو آیز» (پنج چشم) گفت: «حوثی‌ها دستورکار ملی خاص خود را برای یمن دارند.»

ساورز همچنین افزود که تلاش‌های عربستان سعودی «برای حفظ یک دولت جایگزین، طی ۱۰ سال گذشته موفقیت‌آمیز نبوده است.»

مدیر مرکز مطالعات خلیج فارس دانشگاه قطر: سفر وزیر خارجه روسیه به تهران صرفاً یک رویداد دیپلماتیک گذرا نیست/ محتمل‌ترین برداشت این است که مسکو به دنبال یک بده بستان باشد؛ یعنی نزدیک‌تر شدن موضع ترامپ به دیدگاه روسیه درباره اوکراین در ازای ترغیب ایران به انعطاف نشان دادن/ [تحویل گرفتن] اورانیوم با غنای بالای تهران، می‌تواند مهم‌ترین برگ برای روسیه باشد؛ زیرا راه خروجی پیش روی واشنگتن می‌گذارد و برای تهران کم هزینه‌تر است ۱۴۰۵/۰۷/۲۸ - ۰۸:۵۴ اکسیوس به نقل از منابع آگاه: وزیر جنگ آمریکا و نتانیاهو روز دوشنبه با یکدیگر دیدار کردند/ این سفر «اعلام نشده»، در حالی انجام شده که تنها ۸ روز تا انتخابات اسرائیل باقی مانده و واشنگتن و تل‌آویو در حال گفت‌و‌گو درباره عملیات نظامی گسترده و احتمالی علیه ایران هستند ۱۴۰۵/۰۷/۲۸ - ۰۸:۳۶

اکسیوس نوشت: پیت هگست، وزیر جنگ آمریکا، روز دوشنبه در اسرائیل با بنیامین نتانیاهو دیدار کرد. دو منبع آگاه این خبر را گفته‌اند.

به گزارش انتخاب، در ادامه این مطلب آمده: اهمیت خبر: این سفر اعلام‌نشده در حالی انجام شده که تنها هشت روز تا انتخابات اسرائیل باقی مانده و واشنگتن و تل‌آویو در حال گفت‌وگو درباره احتمال ازسرگیری عملیات نظامی گسترده علیه ایران هستند.

پنتاگون و سفارت اسرائیل از اظهارنظر درباره این خبر خودداری کردند. دفتر نخست‌وزیر اسرائیل نیز بلافاصله به درخواست اظهارنظر پاسخ نداد.

سپاه: انهدام پنجاه و چهارمین پهپاد MQ-۹ آمریکا در آسمان تنگه هرمز ۱۴۰۵/۰۷/۲۸ - ۰۸:۱۸

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام کرد: «پنجاه و چهارمین پهپاد MQ-۹ ارتش تروریستی امریکا به وسیلهء آتش سامانه نوین پدافند پیشرفته هوافضای سپاه و تحت کنترل شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور بامداد امروز در آسمان تنگه هرمز رهگیری و منهدم شد.»

عراقچی درباره سفر وزیر خارجه روسیه به تهران: بر گسترش همکاری‌های اقتصادی و هسته‌ای تمرکز داشتیم/ درباره طیف گسترده‌ای از موضوعات، از اروپا تا غرب آسیا، از جمله یمن گفت‌وگو کردیم/ در طول تاریخ همکاری ایران و روسیه هرگز تا این اندازه به یکدیگر نزدیک نبوده‌ ۱۴۰۵/۰۷/۲۸ - ۰۸:۱۵

سید عباس عراقچی بامداد سه شنبه ۲۸ مهر ۱۴۰۵ در شبکه ایکس و پس از دیدار روز گذشته(دوشنبه) با وزیر امور خارجه روسیه در تهران نوشت: میزبان سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، برای گفت‌وگوهایی به‌موقع در تهران بودم.

ادعای ونس: اگر ترامپ تصمیم بگیرد که ایرانی‌ها کنترل عرضه نفت جهان را در دست بگیرند، موضوع [جنگ] ایران خیلی زود تمام می‌شود/ فکر نمی‌کنم هیچ آمریکایی واقعاً بخواهد ترامپ چنین کاری کند ۱۴۰۵/۰۷/۲۸ - ۰۸:۰۸ سازمان بین‌المللی دریانوردی: شمار حملات در تنگه هرمز تقریباً به سطحی بازگشته که در ابتدای درگیری‌ها شاهد آن بودیم / پیام ما روشن است؛ کشتی‌ها نباید از تنگه هرمز عبور کنند ۱۴۰۵/۰۷/۲۷ - ۲۳:۵۸

فارس: دبیر کل سازمان بین‌المللی دریانوردی روز دوشنبه به مالکان و بهره‌برداران کشتی‌ها درباره جابجایی محموله از تنگه هرمز با ثبت پرچم‌های دروغین هشدار داد.

آرسنیو دومینگز، دبیرکل سازمان بین‌المللی دریانوردی امروز دوشنبه در مصاحبه با فاکس‌نیوز با بیان اینکه در روزهای گذشته کشتی‌های زیادی هدف حمله قرار گرفته‌اند به کشتی‌ها درباره عبور از تنگه هرمز هشدار داد. 

او گفت: «پیام ما روشن است: کشتی‌ها نباید از تنگه هرمز عبور کنند.»

این مقام سازمان ملل تصریح کرد که شمار حملات تقریباً به سطحی بازگشته است که در ابتدای درگیری‌ها شاهد آن بودیم.

دومینگز در ادامه اظهاراتش از گفت که مالکان و بهره‌برداران کشتی‌ها که با ثبت پرچم‌های دروغین اقدام به جابجایی محموله از تنگه هرمز می‌کنند انتقاد کرد و آنها را «بی‌مسئولیت» خواند. 

او گفت: «در مقطعی، مالکان و بهره‌برداران کشتی‌ها و همچنین کشورهای صاحب پرچم، این واقعیت را رعایت می‌کردند که عبور کشتی‌ها از این تنگه ایمن نیست.»

دبیر کل سازمان بین‌المللی دریانوردی خاطرنشان کرد: «اما اکنون شاهد افزایش استفاده از ثبت‌های جعلی و پرچم‌های دروغین هستیم؛ کشتی‌هایی که با پذیرش خطر، به‌عنوان نفتکش‌های رفت‌وبرگشتی فعالیت می‌کنند تا کالاها را به منطقه وارد یا از آن خارج کنند. یکی از دلایل تشدید حملات همین مسئله است: مالکان بی‌مسئولیتی که برای ادامه تجارت و جابه‌جایی برخی کالاها و محموله‌ها خطر می‌کنند.»

دومینگز خواستار انجام مذاکراتی با هدف تضمین عبور و مرور از تنگه هرمز شد. وی تصریح کرد: «به همین دلیل، همچنان تأکید می‌کنم که عبور از تنگه هرمز ایمن نیست و باید مذاکراتی انجام شود و پیش از آنکه جان دریانوردان یا ایمنی کشتی‌ها به خطر بیفتد، تضمین‌های لازم فراهم شود.»

دبیر کل سازمان بین‌المللی دریانوردی در بخش دیگری از مصاحبه با فاکس‌نیوز از انجام مذاکراتی با کشورهای ساحلی منطقه برای کاهش یافتن تردد شناورهایی که با ثبت پرچم جعلی از تنگه هرمز عبور می‌کنند خبر داد. 

او گفت: «در حال حاضر، با کشورهای عضو سازمان، از جمله کشورهای ساحلی منطقه، در حال رایزنی هستیم تا بازرسی‌های لازم را از این کشتی‌ها انجام دهند؛ کشتی‌هایی که اساساً نباید فعالیت کنند. هدف این است که تردد شناورهای غیرقانونی فوراً کاهش یابد و در نتیجه، شمار اهدافی که ممکن است مورد حمله قرار گیرند نیز کمتر شود.»

دبیر کل سازمان بین‌المللی دریانوردی تاکید کرد: «به همین دلیل، زمانی که شورای سازمان بین‌المللی دریانوردی چند هفته دیگر بار دیگر تشکیل جلسه دهد، تلاش خواهیم کرد بار دیگر به همه کشورهای عضو، مالکان کشتی‌ها و بهره‌برداران آن‌ها تأکید کنیم که نباید جان دریانوردان بی‌گناه را به خطر بیندازند. همچنین باید برای یافتن راه‌حلی برای این بحران و ازسرگیری فعالیت‌های کشتیرانی تلاش کنیم.»

او اضافه کرد: «من با همه کشورهای عضو سازمان بین‌المللی دریانوردی، از جمله جمهوری اسلامی ایران، در ارتباط هستم. البته این ارتباط از مجاری دیپلماتیک صورت می‌گیرد.»

عباس عراقچی

عباس عراقچی

سید عباس عراقچی، دیپلمات کهنه‌کار اهل تهران و از مذاکره‌کنندگان ارشد برجام، سفیر پیشین ایران در فنلاند و ژاپن بوده و از مرداد ۱۴۰۳ وزیر امور خارجهٔ ایران است.

همهٔ ۳۸۴ خبر عباس عراقچی ←

جی‌دی ونس

جی‌دی ونس سیاستمدار جمهوری‌خواه و نویسندهٔ آمریکایی است که از ژانویهٔ ۲۰۲۵ (بهمن ۱۴۰۳) پنجاهمین معاون رئیس‌جمهور ایالات متحده در دولت دونالد ترامپ است و پیش‌تر سناتور اوهایو و نویسندهٔ کتاب پرفروش «مرثیهٔ هیلبیلی» بود.

همهٔ ۷۵ خبر جی‌دی ونس ←

نظرات

نظرها پس از بررسی منتشر می‌شوند. لطفاً از توهین، تهمت و لینک تبلیغاتی پرهیز کنید.

هنوز نظری ثبت نشده؛ اولین نفر باش.