چهارشنبه ۶ آبان ۱۴۰۵ فال حافظ امروز آماده است · بخوانید

ذوب آهن اصفهان زیان‌ده شد! کارنامه اردشیر افضلی در نیمه نخست ۱۴۰۵

ابه نقل از انتخاب··خبر در انتخاب

هزینه‌های اداری ذوب‌آهن اصفهان در نیمه نخست سال ۱۴۰۵ با وجود کاهش ۶۶۰ نفره تعداد کارکنان، ۳۴ درصد افزایش یافته است. همچنین، زیان عملیاتی این شرکت تحت مدیریت...

ذوب آهن اصفهان زیان‌ده شد! کارنامه اردشیر افضلی در نیمه نخست ۱۴۰۵
عکس: انتخاب
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

روزنامه اینترنتی فراز: هزینه‌های اداری ذوب‌آهن اصفهان در نیمه نخست سال ۱۴۰۵ با وجود کاهش ۶۶۰ نفره تعداد کارکنان، ۳۴ درصد افزایش یافته است. همچنین، زیان عملیاتی این شرکت تحت مدیریت اردشیر افضلی ۱۳۶ درصد افزایش داشته است.

شرکت ذوب‌آهن اصفهان با نماد بورسی «ذوب»، یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان فولاد در ایران است. تیرآهن، میلگرد و ریل راه‌آهن از محصولات اصلی این شرکت هستند که در ساختمان‌سازی، پروژه‌های عمرانی و توسعه خطوط ریلی استفاده می‌شوند.

از آذرماه ۱۴۰۳، سید اردشیر افضلی مدیریت این مجموعه را بر عهده دارد؛ او دارای مدرک کارشناسی مهندسی متالورژی با گرایش ریخته‌گری و کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی است. همچنین پیش از این معاونت بهره‌برداری و معاونت تولید در ذوب‌آهن اصفهان را بر عهده داشته است.

ذوب‌آهن اصفهان از شرکت‌های زیرمجموعه سازمان تأمین اجتماعی است. همچنین بهزاد کرمی نماینده شرکت پویش بازرگان ذوب آهن اصفهان، سید اردشیر افضلی نماینده شرکت اکتشاف و حفاری صدر تامین، منصور یزدی زاده شتربانی نماینده شرکت فرآورده‌های نسوز ایران و مهرداد تولاپیان نماینده شرکت کارخانجات کاشی و سرامیک سعدی از اعضا هیئت مدیره شرکت ذوب آهن اصفهان هستند.

رشد ۳۴ درصدی هزینه‌های اداری با وجود کاهش کارکنان

طبق اخرین بررسی‌های خبرنگار فراز،   هزینه‌های فروش، اداری و عمومی شرکت ذوب‌آهن اصفهان در ۶ماهه منتهی به شهریور ۱۴۰۵ به ۳ هزار و ۷۴۵ میلیارد تومان رسیده است. این عدد در دوره مشابه سال ۱۴۰۴ برابر با ۲ هزار و ۷۸۵ میلیارد تومان بود که نشان‌دهنده رشد ۳۴ درصدی این هزینه‌هاست.

افزایش هزینه‌ها در شرایطی اتفاق افتاده که تعداد کارکنان شرکت کاهش پیدا کرده است. باتوجه به توضیحات شرکت ذوب‌آهن اصفهان در ۶ماهه نخست سال ۱۴۰۵، تعداد کارکنان  ۱۰ هزار و ۶۱۲ نفر بوده است؛ در حالی که این تعداد در مدت مشابه سال ۱۴۰۴ برابر با ۱۱ هزار و ۲۷۲ نفر بود.

درنتیجه، تعداد کارکنان شرکت ۶۶۰ نفر کاهش یافته است. طبق توضیحات شرکت، ۸۱ نفر از کارکنان بازنشسته شده یا قطع همکاری کرده‌اند. با احتساب این مورد، همچنان ۵۷۹ نفر از کارکنان شرکت در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته کمتر شده‌اند.

ذوب‌آهن اصفهان در ۶ماهه نخست ۱۴۰۵، نه تنها سود عملیاتی حاصل نکرده، بلکه وضعیت زیان عملیاتی سال‌های گذشته نیز بدتر شده است. این شرکت تحت مدیریت اردشیر افضلی، در ۶ماهه نخست ۱۴۰۴بیش از ۴هزار میلیارد تومان زیان عملیاتی داشته است. در ۶ماهه امسال نیز این شاخص کلیدی عملکرد، ۱۳۶ درصد بدتر شده و زیان عملیاتی ذوب‌آهن به ۹ هزار و ۷۷۳ میلیارد تومان رسیده است.

علی‌رغم زیان عملیاتی سال‌های اخیر، ذوب‌آهن در دوره مالی گذشته به لطف درآمد‌های غیرعملیاتی موفق به شناسایی سود خالص بوده است، اما در این دوره از مدیریت اردشیر افضلی، این شرکت درشناسایی درآمد غیرعملیاتی نیز ناکام بوده و درنتیجه ذوب‌آهن با زیان خالص ۹هزار و ۲۹۹ میلیارد تومانی مواجه شده است.

درواقع زیان عملیاتی ذوب‌آهن ۱۳۶درصد افزایش یافته و همچنین از سود خالص نزدیک به ۷همتی به زیان خالص بیش از ۹ همتی رسیده است.

افزایش درآمد در شرایط کاهش تولید

مجموع تولید شرکت ذوب‌آهن اصفهان در بازه زمانی مذکور ۵۲۰ هزار و ۷۱۰ تن بوده است. این در حالی است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۸۵۵هزار و ۲۵۲تن بوده، تولیدات این شرکت ۳۸درصد کاهش داشته است.

اصلی‌ترین محصول شرکت ذوب آهن اصفهان، تیرآهن است. در ۶ماهه منتهی به شهریور ۱۴۰۵ نرخ محصول تیرآهن ۵۹هزار و ۶۹۷میلیارد تومان بوده است؛ درحالی که نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۴ این عدد ۳۸هزار و ۵۸۹ میلیارد تومان بوده است درنتیجه نرخ محصولات در بازه زمانی مذکور سال ۱۴۰۵، با رشد ۵۵ درصدی همراه بوده است.

به عبارتی علی‌رغم افزایش ۵۵درصدی نرخ محصول ذوب‌آهن، این شرکت با افزایش ۱۳۶درصدی زیان عملیاتی و شناسایی زیان خالص ۹ هزار میلیارد تومانی مواجه شده است. همچنین باوجود کاهش ۶۶۰نفره کارکنان، هزینه‌های اداری و عمومی این شرکت ۳۴درصد افزایش داشته است.

با توجه به آنکه ذوب‌آهن اصفهان متعلق به سازمان تامین اجتماعی است و اردشیر افضلی مدیرعامل این شرکت در دوره مصطفی سالاری، مدیرعامل وقت تامین اجتماعی منصوب شده است، باید دید باتوجه به کارنامه افضلی، آیا غلامحسین محمدی سرپرست سازمان تامین اجتماعی تغییراتی در این بنگاه اقتصادی زیان‌ده ایجاد می‌کند یا خیر؟

نظرات

نظرها پس از بررسی منتشر می‌شوند. لطفاً از توهین، تهمت و لینک تبلیغاتی پرهیز کنید.

هنوز نظری ثبت نشده؛ اولین نفر باش.