دوشنبه ۱۱ آبان ۱۴۰۵ فال حافظ امروز آماده است · بخوانید

کانادا و آمریکا در مسیر دستیابی به توافق تجاری جدید

عبه نقل از عصر ایران··خبر در عصر ایران

رئیس‌جمهور آمریکا بدون اشاره به جزئیات بیشتر اظهار کرد: «دیروز دوباره با او صحبت کردم و ما مفهومی از یک توافق داریم که برای کشاورزان ما و برای کشور ما عالی خ...

کانادا و آمریکا در مسیر دستیابی به توافق تجاری جدید
عکس: عصر ایران

نخست‌وزیر کانادا اعلام کرد با رئیس‌جمهور آمریکا درباره آینده روابط تجاری دو کشور گفت‌وگویی «خوب» انجام داده و تیم‌های مذاکره‌کننده دو طرف در هفته‌های آینده برای دستیابی به توافقی تجاری تلاش خواهند کرد.

به گزارش ایسنا، مارک کارنی، نخست‌وزیر کانادا در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که گفت‌وگوی او با دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا بر پایه «رایزنی‌های سازنده اخیر درباره چارچوب یک توافق تجاری دوجانبه سودمند» انجام شده است؛ توافقی که به گفته او اشتغال ایجاد می‌کند، قدرت اقتصادی را بهبود می‌بخشد و به زبان، فرهنگ و حاکمیت کانادا به‌طور کامل احترام می‌گذارد.

او افزود: «تیم‌های ما از این پس در هفته‌های پیش‌رو برای تحقق این نتیجه کار خواهند کرد.»

به گزارش وبگاه سی‌جی‌تی‌ان، ترامپ نیز روز یکشنبه در جمع خبرنگاران در شهر دوبوک ایالت آیووا درباره این گفت‌وگو عنوان کرد که دولت او پس از گفت‌وگو با کارنی، به «مفهوم» یک توافق تجاری جدید با کانادا دست یافته است.

رئیس‌جمهور آمریکا بدون اشاره به جزئیات بیشتر اظهار کرد: «دیروز دوباره با او صحبت کردم و ما مفهومی از یک توافق داریم که برای کشاورزان ما و برای کشور ما عالی خواهد بود.»

این اظهارات دو روز پس از آن مطرح شدند که کارنی در گفت‌وگو با نشریه پالتیکو تأکید کرده بود برای انعقاد توافق تجاری با ترامپ عجله‌ای ندارد و ترجیح می‌دهد تا پایان دوره ریاست‌جمهوری او در سال ۲۰۲۹ صبر کند تا اینکه بخواهد توافقی نامطلوب را امضا کند. کارنی در آن مصاحبه گفته بود: «آنچه رخ می‌دهد این است که هر ماه که می‌گذرد، کانادا قوی‌تر می‌شود و گزینه‌های ما بیشتر می‌شود.»

بر پایه این گزارش، کانادا و آمریکا در ماه‌های اخیر میلیاردها دلار تعرفه بر کالاهای یکدیگر وضع کرده‌اند و مساله تعرفه‌ها بر کانادا پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای روز سه‌شنبه در برخی ایالت‌های شمالی مرزی آمریکا مانند میشیگان و مین به موضوعی انتخاباتی تبدیل شده است. ترامپ هفته گذشته گفته بود توافق تجاری با کانادا به‌زودی حاصل می‌شود، اما اتاوا پیش‌تر از پیشرفت محدود در مذاکرات تجاری خبر داده بود.

ترامپ روز یکشنبه گفت که دامنه توافق احتمالی، پروژه خط لوله کی‌استون ایکس‌ال را که از آن حمایت می‌کند نیز در بر خواهد گرفت، هرچند روشن نیست این پروژه چگونه احیا خواهد شد.

سخنگوی دومینیک لوبلان، وزیر مسئول تجارت با آمریکا در کانادا، شامگاه یکشنبه اظهارنظر بیشتری فراتر از صحبت‌های کارنی ارائه نکرد.

منبع: عصر ایرانمشاهدهٔ خبر اصلی ←
دونالد ترامپ

دونالد ترامپ

دونالد ترامپ سیاستمدار و بازرگان آمریکایی و چهل‌وپنجمین و چهل‌وهفتمین رئیس‌جمهور ایالات متحده است؛ خروج از برجام، دستور حمله به قاسم سلیمانی، بمباران تأسیسات هسته‌ای ایران در ۱۴۰۴ و آغاز جنگ ۲۰۲۶ با ایران از تصمیم‌های مهم او دربارهٔ ایران است.

همهٔ ۲٬۱۴۸ خبر دونالد ترامپ ←

نظرات

نظرها پس از بررسی منتشر می‌شوند. لطفاً از توهین، تهمت و لینک تبلیغاتی پرهیز کنید.

هنوز نظری ثبت نشده؛ اولین نفر باش.