یکشنبه ۱۲ مهر ۱۴۰۵ فال حافظ امروز آماده است · بخوانید

کارخانه بیوگاز مشهد؛ تنها نیروگاه تولید برق از زباله در کشور | فاز اول پروژه سه ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد

شبه نقل از شهرآرانیوز··خبر در شهرآرانیوز

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد گفت: کارخانه بیوگاز مشهد، تنها نیروگاه تولید برق از زباله در کشور است و هیچ نمونه‌ای ندارد. فاز اول این نیروگاه تا...

کارخانه بیوگاز مشهد؛ تنها نیروگاه تولید برق از زباله در کشور | فاز اول پروژه سه ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد
عکس: شهرآرانیوز

مسعود رضوی در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز، در خصوص آخرین وضعیت عملیات اجرایی پروژه ساخت کارخانه بیوگاز اظهار کرد: پروژه بیوگاز مدت‌هاست که در دستورکار شهرداری قرار دارد و در ابتدا قرار بود توسط بخش خصوصی اجرایی شود، اما به دلیل قیمت پایین خرید برق و هزینه‌های بالای اجرای این نیروگاه به دلیل نوسانات ارزی و دشواری خرید و واردات تجهیزات این نیروگاه، بخش خصوصی استقبالی از آن نکرد.

وی افزود: با وجود این شرایط شهرداری به دلیل موضوعات و تکالیف محیط زیستی پروژه را به صورت رسمی شروع کرد. در حال حاضر ۴۰ چاه در میدان‌های زباله قدیمی برای استخراج گاز متان، سولفید هیدروژن و CO۲ حفر و شبکه برق هم آماده بهره‌‎برداری شده است.

رضوی ادامه داد: فرایند تولید برق در این نیروگاه به این شکل است که گاز‌های تولید شده توسط زباله‌های دفن شده از طریق لوله‌ها به محل نیروگاه منتقل و به سوخت موتور‌های تولید برق تبدیل می‌شود و در نهایت برق تولید شده از این طریق وارد شبکه خواهد شد. این نیروگاه توانایی تولید سه مگاوات برق را دارد و با پیشرفت فیزیکی ۵۰ درصدی، فاز اول آن تا سه ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد اضافه کرد: ظرفیت تولید نیروگاه بیوگاز شهرداری سه مگاوات است و در فاز اول یک مگاوات آن وارد شبکه برق شهری می‌شود. کارخانه بیوگاز مشهد، تنها نیروگاه تولید برق از زباله در کشور است و هیچ نمونه‌ای ندارد. ما نخستین شهری هستیم که وارد سرمایه‌گذاری در این پروژه مهم شده‌ایم.

وی در خصوص ساخت کارخانه بازیافت خاک و نخاله عنوان کرد: همواره یکی از معضلات شهرنشینی به ویژه در کشور‌های در حال توسعه پسماند‌های ناشی از ساخت و تخریب است که دفع غیر اصولی این پسماند‌ها معضلات بهداشتی و زیست‌محیطی عدیده‌ای را به دنبال دارد. با احداث کارخانه بازیافت ضایعات ساختمانی و عمرانی برای نخستین بار در شهر مشهد بسیاری از این گره‌ها باز می‌شود و گامی موثر در راستای حفظ محیط‌زیست برداشته می‌شود.

رضوی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۱۲ هزار مترمکعب خاک و نخاله‌های ساختمانی از سطح شهر جمع‌آوری می‌شود و این کارخانه ظرفیت بازیافت ۲۰۰۰ تن را در روز دارد. هم اکنون، پروژه احداث کارخانه در مجتمع صنعتی بازیافت مواد و انرژی شماره یک سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد، بیش از ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و تا اوایل سال آتی به بهره‌برداری خواهد رسید.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد در خصوص برنامه‌ها و پروژه‌های آینده سازمان تصریح کرد: احداث نیروگاه خورشیدی، احداث کارخانه بازیافت شیشه، احداث انبار‌های مکانیزه پسماند خشک و بازیافت منسوجات و احداث کارخانه سوخت جامد rdf، اجرای ۲۰ هکتار لندفیل مهندسی و بهداشتی و همچنین احداث کارخانه تولید کمپوست از مهمترین پروژه‌های در دست اقدام است که کار عملیاتی در تعداد زیادیاز این پروژه‌ها شروع شده و در تعدادی هم فاز مطالعات به اتمام رسیده است.

منبع: شهرآرانیوزمشاهدهٔ خبر اصلی ←

نظرات

نظرها پس از بررسی منتشر می‌شوند. لطفاً از توهین، تهمت و لینک تبلیغاتی پرهیز کنید.

هنوز نظری ثبت نشده؛ اولین نفر باش.