بیماری نقرس چه علائمی دارد + درمان نقرس با داروهای گیاهی

0 639

بیماری نقرس چه علائمی دارد + درمان نقرس با داروهای گیاهی

نقرس چیست علایم نقرس ودرمان درمان نقرس با سماق درمان نقرس با حجامت نقرس با علائمی چون دردهای شدید و ناگهانی ،قرمزی وضعف درمفاصل مخصوصا درانگشت بزرگ یاشست پا همراه است.بیماری نقرس که شایع ترین شکل آرتریت های التهابی و ناشی از تجمع اسید اوریک در بدن است معمولا با درد شست پا آغاز می شود.

 

درمان نقرس با طب سنتی،درمان نقرس با گیاهان،عوارض نقرس چیست

 

درمان نقرس با داروهای گیاهی

 

علایم و نشانه ها نقرس

 

دردهای شدید مفصل

 

این بیماریاغلب برروی مفصل انگشت بزرگ پایاشست تاثیرمیگذارد اما میتواندبرروی پا،مچ پا،زانو،دست ومچ دست هم تاثیرگذارباشد.درد آن در4تا12 ساعت اولیه پس ازوقوع درد شدیدتراست .مفاصل مختلفی در کف پا وجود دارد و این بیماری باعث  درد کف پا می گردد.

 

بروز ناراحتی ها به صورت تدریجی

 

بعدازاینکه دردهای شدید آرام شد ناراحتی مفاصل  ازچند روز تا چند هفته دربدن باقی میماند.سپس مدت پایداری درد بیشترمیشود وبرروی مفاصل بیشتری تاثیرمیگذارد.

 

التهاب و قرمزی

 

مفصل تاثیرگذار مفصلی است که دچارقرمزی،تورم،ضعف وافزایش حرارت شود

 

محدود شدن حرکت

 

زمانیکه این بیماری شدید شود با محدودیت حرکت مفصل مواجه میشوید

 

درمان نقرس با طب سنتی،درمان نقرس با گیاهان،عوارض نقرس چیست

 

نقرس چگونه ایجاد میشود

 

 همانطور که گفته شده علت اصلی این بیماری تجمع اسید اوریک در بدن است. اسید اوریک در واقع پسماند متابولیسم و سوختن پروتئین در بدن است. گاهی اوقات بر اثر تولید زیاد این ماده در بدن و یا ناتوانی کلیه در دفع آن این ماده بطرز غیر طبیعی در مایعات بدن جمع شده و بدنبال آن بلورهای این ماده در مفاصل بدن رسوب میکند. رسوب بلورهای اسید اوریک در بدن موجب تحریک سلول های ایمنی شده و بدنبال آن موجب التهاب و درد مفصل میشود. تشکیل کریستال های اسید اوریک در مفصل موجب میشوند تا سلول های ایمنی بدن آنها را مهاجم تلقی کرده و بخورند. بدنبال آن این سلول ها مواد شیمیایی خاصی بنام پروستاگلاندین و لوکوترین از خود ترشح میکنند که این مواد موجب ایجاد علائم التهاب در مفصل (درد و تورم) میشوند.

 

از علائم شایع این بیماری درد و تورم ناگهانی مفصل بخصوص مفصل متاتارسوفالانژیال شست است. بروز ناگهانی درد و تورم مفصل را حمله نقرسی مینامند. ضربات مکرر به این مفصل (مثلا بدنبال راه رفتن طولانی) موجب میشود کریستال های اسید اوریکی که قبلا در بافت های مفصل رسوب کرده ناگهان به داخل مفصل ریزش کرده و موجب پاسخ التهابی بدن به آن شوند. هر عاملی که بتواند سطح اسید اوریک خون را به ناگهان بالا ببرد ( مانند بروز کم آبی در بدن، مصرف الکل و اسیدی شدن خون) هم میتواند موجب حملات نقرسی شود.

 

حملات درد و تورم مفصل شست پا در نقـرس معمولا شبانه است. در طول روز به علت وضعیت ایستاده بدن، مایع میان بافتی زیادی در اندام تحتانی و بخصوص پایین ترین قسمت های آن یعنی پاها جمع میشود. شب هنگام و وقتی بیمار دار کشیده و به حالت افقی درمیاید این مایع میان بافتی دوباره به جریان خون برمیگردد. در این بازگشت، مایعات زودتر از اسید اوریک به جریان خون برمیگردند و در نتیجه غلظت اسید اوریک در پا افزایش میابد. این اسید اوریک در مفاصل پا رسوب میکند و چون در شب پا سردتر میشود این سرما به رسوب کریستال های اسید اوریک در مفصل پا کمک میکند. به همین علت بروز حملات درد و تورم مفصل در شب بیشتر است.

 

تست ها و تشخیص بیماری نقرس

 

تست مایع درون مفصل:

 

این تست با بیرون کشیدن مایع درون مفصل بوسیله یک سوزن انجام میشود زمانیکه این مایع بوسیله پزشک بیرون کشیده شده به آزمایشگاه برده میشود ومیزان کریستال موجود درآن درزیر میکروسکوپ ارزیابی میشود

 

آزمایش خون:

 

پزشک ممکن است برای ارزیابی میزان اوریک اسید درخون شما انجام آزمایش خون را به شما توصیه کند. دربعضی ازمواقع نتایج آزمایش خون میتواند گمراه کننده باشد مثلا شاید یک فرد دارای میزان بالایی ازاوریک اسید درخون باشد اما به بیماری نقـرس مبتلا نباشد وبرعکس فردی دچارعلائم ونشانه های این بیماری باشد اما درخون او هیچ نشانه ای از اوریک اسید نباشد.

 

عکس برداری بوسیله اشعه ایکس:

 

عکس برداری بوسیله اشعه ایکس میتواندنشان دهنده علت التهاب مفاصل باشد

 

فراوا درمانی یا آلتراساند

 

فراوادرمانی ماهیچه ها میتواندبرای تشخیص میزان کریستال درمفاصل موثرباشد.

 

عکس برداری سی تی اسکن:

 

این تصویربرداری برای تشخیص میزان کریستال درمفصل درصورتیکه هیچ گونه تورمی ایجاد نشده باشد بسیارموثراست

 

درمان نقرس با طب سنتی،درمان نقرس با گیاهان،عوارض نقرس چیست

 

درمان خانگی نقرس

 

برای درمان بیماری نقرس از مصرف الکل خودداری کنید

 

هرچند که درمان دارویی این بیماری از همه انواع درمان ها موثرتر است، با اینحال دستورالعمل‌های زیر که توسط انجمن رژیم غذایی آمریکا (ADA) برای زمانی که تحت حملات نقرس هستید، توصیه شده است، نیز می‌تواند مفید باشد.


 
حدود 2 تا 4 لیتر مایعاتی که حداقل نصف آن آب است، مصرف کنید.

 

از مصرف الکل خودداری کنید

 

مصرف معتدل پروتئین، بخصوص از منابع سالم همچون، لبینیات کم چرب و یا بدون چربی، تخم مرغ و کره بادام زمینی.

 

مصرف روزانه گوشت قرمز، مرغ و ماهی را در اندازه 113 تا 170 گرم نگه دارید.

 

درمان نقرس با طب سنتی،درمان نقرس با گیاهان،عوارض نقرس چیست

 

داروی گیاهی برای بیماری نقرس

 

شما می‌توانید از راهکارهای طب سنتی یا جایگزین برای درمان این بیماری استفاده کنید. هرچند که قبل از امتحان این نوع درمان می‌بایست با پزشک خود مشورت نمایید تا مبادا این نوع درمان با درمان داروییتان تداخل ایجاد کند. بعضی از مواردیکه در ادامه بیان می‌کنیم، تاثیراتی بر کاهش اسید اوریک در خون دارند.

 

 قهوه. محققان رابطه‌ای بین مصرف قهوه (هر دو نوع معمولی و بدون کافئین آن) و کاهش اسید اوریک خون یافته‌اند.

 

 ویتامین ث. هرچند که دررابطه با تاثیر ویتامین ث بر نقـرس اطلاعاتی در دسترس نیست، اما ویتامین ث می‌تواند باعث کاهش سطح اسید اوریک درخون شوند. البته فکر نکنید که اگر کمی ویتامین ث برای شما خوب است، پس مصرف زیاد آن بهتر است، چرا که مصرف زیاد ویتامین ث ممکن است سطح اسید اوریک خون را بالا ببرد.
 
گیلاس. در تحقیقات نشان داده شده که مصرف گیلاس می‌تواند به کاهش سطح اسید اوریک خون کمک کند، با این حال تا کنون تحقیقی برای بررسی ارتباط بین گیلاس و نقرس وجود ندارد.

 

درمان نقرس با طب سنتی،درمان نقرس با گیاهان،عوارض نقرس چیست

 

درمان نقرس با گیلاس وتوت فرنگی

 

گیلاس و توت فرنگی شیرین یا ترش، در درمان این بیماری بسیار مهم است. شما در حدود 10 تا 25 عدد گیلاس یا توت فرنگی در روز مصرف کنید. این میوه ها اگر تازه باشند بهتر است، ولی کنسرو شده هم ایرادی ندارد.


درمان نقرس با آب سبزیجات

 

آب هویج همراه با خیار و چغندر، بهترین درمان کننده نقـرس می باشد. روزانه 500 میلی لیتر آب سبزیجات (آب چغندر و آب خیار هر کدام 100 میلی لیتر و آب هویج 300 میلی لیتر) بنوشید.


درمان نقرس با سیب

 

سیب به عنوان یکی از بهترین درمان کننده های نقرس شناخته شده است. سیب دارای اسید مالیک می باشد که باعث خنثی کردن اثر اسید اوریک می گردد. پیشنهاد شده که بعد از هر وعده غذا، 1 عدد سیب مصرف شود.


درمان نقرس با لیموترش

 

ویتامین C به عنوان درمانی برای مفصل دردناک شناخته شده است. نصف لیمو ترش را در 1 لیوان آب بریزید و 3 بار در هفته میل کنید.


درمان با حمام نمک

 

دو بار در روز پای خود را در آب و نمک بگذارید. برای این کار 250 تا 500 میلی گرم نمک را در آب داغ حل کنید.

 

رژیم غذایی در بیماران نقرسی

 

کاهش سطح اسید اوریک موجود در خون می تواند به پیش گیری از حمله های نقرس کمک کند. پزشک شما می تواند با تجویز یک رژیم غذایی مناسب به کاهش سطح اسید اوریک خون کمک موثر نماید. انجام این کار از طریق موارد زیر امکان پذیر خواهد بود:

 

دستیابی به وزن مناسب با استفاده از رژیم غذایی صحیح

 

محدود کردن مصرف الکل

 

اجتناب یا کاهش مصرف غذاهای حاوی سطح بالای پورین

 

نوشیدن مقدار زیاد آب

 

محدود کردن مصرف غذاهای شیرین حاوی فروکتو

 

مصرف زیاد میوه و سبزیجات

 

مصرف لبنیات کم چرب

 

درمان نقرس با طب سنتی،درمان نقرس با گیاهان،عوارض نقرس چیست

درمان نقرس با طب سنتی , درمان نقرس با گیاهان

درمان نقرس با طب سنتی،درمان نقرس با گیاهان،عوارض نقرس چیست

درمان نقرس با طب سنتی , درمان نقرس با گیاهان

درمان نقرس با طب سنتی،درمان نقرس با گیاهان،عوارض نقرس چیست

درمان نقرس با طب سنتی , درمان نقرس با گیاهان

درمان نقرس با طب سنتی،درمان نقرس با گیاهان،عوارض نقرس چیست

درمان نقرس با طب سنتی , درمان نقرس با گیاهان

درمان نقرس با طب سنتی،درمان نقرس با گیاهان،عوارض نقرس چیست

 

 

نقرس

4.1/5 - (7 امتیاز)
لینک کوتاه این مطلب: https://rzgr.ir/RiFd4
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.