سه‌شنبه ۲۸ مهر ۱۴۰۵ فال حافظ امروز آماده است · بخوانید

بازار تاریخی و دره گردو ظرفیت‌های مغفول گردشگری شهر هستند

تبه نقل از تسنیم مرکزی··خبر در تسنیم مرکزی

شهردار اراک گفت: بازار تاریخی و دره گردو ظرفیت‌های مغفول گردشگری شهر هستند.

بازار تاریخی و دره گردو ظرفیت‌های مغفول گردشگری شهر هستند
عکس: تسنیم مرکزی

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، علیرضا محمودی، شهردار اراک، ظهر امروز در نشست خبری هفته فرهنگی اراک با تأکید بر ضرورت معرفی ظرفیت‌های تاریخی، فرهنگی و اقتصادی این شهر اظهار داشت: اراک علاوه بر برخورداری از ظرفیت‌های صنعتی، از مزیت‌های مهم تاریخی، فرهنگی و گردشگری برخوردار است که باید بیش از گذشته معرفی شوند.

شهردار اراک با اشاره به برنامه‌های هفته فرهنگی اراک، از توسعه حمل‌ونقل برقی، هوشمندسازی خدمات شهری، احیای ظرفیت‌های گردشگری و معرفی هویت تاریخی این شهر خبر داد و تصریح کرد: اختلاف‌نظرها نباید مانع همدلی و تلاش مشترک برای توسعه اراک شود.

 

ی با اشاره به جایگاه هفته فرهنگی اراک افزود: این رویداد فرصتی برای همدلی و همراهی مجموعه مدیریت شهری، دستگاه‌های اجرایی و مردم است و برنامه‌های پیش‌بینی‌شده با محوریت خانواده، مقاومت، ایثار، مفاخر علمی و مذهبی و هویت تاریخی شهر برگزار می‌شود.

شهردار اراک با تأکید بر اهمیت همکاری میان مسئولان و شهروندان تصریح کرد: ممکن است میان افراد و مجموعه‌های مختلف اختلاف‌نظرهایی وجود داشته باشد، اما آنچه باید در اولویت قرار گیرد، نتیجه اقدامات برای شهر است. مدیریت شهری از دیدگاه‌ها و پیشنهادهای مختلف استقبال می‌کند و توسعه اراک باید با نگاه علمی، منطقی و مبتنی بر همکاری جمعی دنبال شود.

توسعه حمل‌ونقل برقی و کاهش آلودگی هوا

محمودی با اشاره به اقدامات انجام‌شده در حوزه حمل‌ونقل عمومی بیان کرد: توسعه ناوگان برقی یکی از محورهای مهم برنامه‌های مدیریت شهری است و با اضافه شدن اتوبوس‌های جدید، تعداد اتوبوس‌های برقی اراک به 70 دستگاه می‌رسد.

وی با اشاره به راه‌اندازی جایگاه متمرکز شارژ اتوبوس‌های برقی ادامه داد: زیرساخت شارژ این ناوگان توسعه یافته و با اجرای فاز جدید جایگاه چهار مگاواتی، امکان شارژ هم‌زمان تعداد بیشتری از اتوبوس‌ها فراهم می‌شود.

شهردار اراک افزود: برقی‌سازی ناوگان علاوه بر کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی، در کاهش آلایندگی هوا و هزینه‌های بهره‌برداری نیز مؤثر است و این روند در کنار سایر اقدامات شهرداری برای بهبود شرایط زیست‌محیطی شهر دنبال می‌شود.

محمودی با اشاره به صرفه‌جویی حدود 162 میلیارد تومانی در مصرف سوخت ناوگان برقی اظهار کرد: پیگیری‌هایی برای دریافت اعتبارات مربوط به این صرفه‌جویی از محل ظرفیت‌های قانونی انجام شده است تا منابع حاصل به توسعه و نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی اختصاص یابد.

وی از پیگیری برنامه ورود تاکسی‌های برقی به ناوگان شهری خبر داد و عنوان کرد: تلاش می‌کنیم با فراهم کردن شرایط لازم، زمینه استفاده از خودروهای برقی را برای رانندگان تاکسی نیز فراهم کنیم؛ چراکه افزایش هزینه‌های خرید خودرو، نوسازی ناوگان تاکسیرانی را با دشواری‌هایی مواجه کرده است.

بازار تاریخی و ظرفیت‌های گردشگری اراک

شهردار اراک با تأکید بر ضرورت معرفی هویت تاریخی این شهر اظهار کرد: بازار تاریخی اراک از ظرفیت‌های مهم فرهنگی و اقتصادی شهر است و تلاش کرده‌ایم در نشست‌ها و برنامه‌های مختلف، این مجموعه ارزشمند را به مسئولان و مدیران سایر شهرها معرفی کنیم.

وی افزود: اراک صرفاً یک شهر صنعتی نیست و برخورداری از مفاخر، میراث تاریخی و جاذبه‌های طبیعی، ظرفیت‌های مهمی برای توسعه گردشگری این شهر ایجاد کرده است.

محمودی با اشاره به ظرفیت گردشگری دره گردو خاطرنشان کرد: این منطقه از قابلیت‌های طبیعی و تفریحی قابل توجهی برخوردار است و در سال‌های گذشته اقداماتی برای توسعه زیرساخت‌ها و فراهم کردن زمینه سرمایه‌گذاری در آن انجام شده است.

وی ادامه داد: استقبال سرمایه‌گذاران از ایجاد مجموعه‌های خدماتی و گردشگری در دره گردو نشان می‌دهد که این منطقه ظرفیت مناسبی برای تبدیل شدن به یکی از کانون‌های گردشگری اراک دارد و مدیریت شهری تلاش می‌کند این ظرفیت را در مسیر توسعه پایدار شهر به کار گیرد.

اجرای برنامه‌های متنوع در هفته فرهنگی اراک

محمودی با تشریح برنامه‌های هفته فرهنگی اراک اظهار کرد: برنامه‌های مختلفی برای گروه‌های سنی و خانواده‌ها در نظر گرفته شده است که از جمله آن‌ها می‌توان به اجرای برنامه‌های ویژه کودکان، فعالیت‌های فرهنگی و هنری و برنامه‌های خانوادگی اشاره کرد.

وی افزود: برنامه‌های ویژه کودکان در ساعات صبح و با مشارکت دانش‌آموزان برگزار می‌شود و مجموعه‌ای از برنامه‌های خانوادگی نیز در شهر غذا و سایر فضاهای پیش‌بینی‌شده اجرا خواهد شد.

شهردار اراک با اشاره به استقبال مردم از برنامه‌های موسیقی زنده بیان کرد: تجربه برگزاری این برنامه‌ها نشان داده است که شهروندان به فعالیت‌های فرهنگی و هنری متنوع علاقه‌مند هستند و مدیریت شهری باید در چارچوب ضوابط، فضاهای مناسب‌تری برای پاسخ‌گویی به این نیازها فراهم کند.

وی با اشاره به برنامه‌های روز اراک افزود: آیین‌های مرتبط با روز اراک از جمله حضور در گلزار شهدا، نواختن زنگ اراک در مدرسه تاریخی صمصامیه و کارخانه ماشین‌سازی اراک پیش‌بینی شده است تا پیوند میان هویت تاریخی، فرهنگی و صنعتی شهر مورد توجه قرار گیرد.

محمودی اضافه کرد: معرفی هم‌زمان پیشینه تاریخی و ظرفیت صنعتی اراک می‌تواند تصویر کامل‌تری از هویت این شهر ارائه دهد و زمینه شناخت بیشتر قابلیت‌های آن را در سطح ملی فراهم کند.

هوشمندسازی خدمات شهری و افزایش شفافیت

شهردار اراک با اشاره به برنامه‌های مدیریت شهری در حوزه هوشمندسازی اظهار کرد: توسعه سامانه‌های الکترونیکی و افزایش دسترسی شهروندان به اطلاعات و خدمات شهرداری از محورهای مورد توجه در این دوره مدیریت شهری است.

وی افزود: سامانه‌های مرتبط با املاک، خریدوفروش و نگهداری دارایی‌های شهرداری در دستور کار قرار گرفته‌اند تا فرایندها شفاف‌تر شوند و امکان نظارت و پیگیری دقیق‌تر برای مدیران و شهروندان فراهم شود.

محمودی تصریح کرد: استفاده از سامانه‌های هوشمند می‌تواند سطح نظارت بر عملکرد مجموعه‌های مختلف شهرداری را افزایش دهد و به بهبود فرایندهای اداری و مالی کمک کند.

رونمایی از طرح «نقد و ایده» برای مشارکت رسانه‌ها

شهردار اراک با تأکید بر نقش رسانه‌ها در بهبود عملکرد مدیریت شهری از رونمایی طرح «نقد و ایده» خبر داد و اظهار کرد: ما ادعا نداریم که همه اقدامات شهرداری بدون نقص است و نقدهای منصفانه را می‌پذیریم؛ اما انتظار داریم نقدها در کنار پیشنهادها و ایده‌های کاربردی ارائه شوند.

وی افزود: در قالب این طرح، فعالان رسانه‌ای و صاحبان قلم می‌توانند دیدگاه‌ها، انتقادها و پیشنهادهای خود را درباره عملکرد مدیریت شهری مطرح کنند و برای ایده‌های برگزیده نیز جوایزی در نظر گرفته شده است.

محمودی خاطرنشان کرد: هدف از اجرای این طرح، تقویت مشارکت اجتماعی، استفاده از ظرفیت فکری شهروندان و بهره‌گیری از پیشنهادهای سازنده برای حل مسائل شهر است.

وی با تأکید بر ضرورت نگاه توسعه‌محور در مدیریت شهری اضافه کرد: اراک ظرفیت‌های فراوانی در حوزه صنعت، فرهنگ، تاریخ و گردشگری دارد و بهره‌گیری از این مزیت‌ها نیازمند برنامه‌ریزی مستمر، مشارکت مردم و همکاری دستگاه‌های اجرایی است. امیدواریم با تداوم این همدلی، زمینه تحقق برنامه‌های توسعه‌ای و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان فراهم شود.

منبع: تسنیم مرکزیمشاهدهٔ خبر اصلی ←

نظرات

نظرها پس از بررسی منتشر می‌شوند. لطفاً از توهین، تهمت و لینک تبلیغاتی پرهیز کنید.

هنوز نظری ثبت نشده؛ اولین نفر باش.