یکشنبه ۳ آبان ۱۴۰۵ فال حافظ امروز آماده است · بخوانید

ادعای برخی منابع OSINT: فرود یک هواپیمای قطری در تهران؛ یک هواپیمای دولتی ایران هم پس از توقفی یک‌ ساعته در دبی، به تهران بازگشت/ بلومبرگ به نقل از منابع: برخی مقام‌های عرب اطمینان زیادی دارند که خشونت‌ها ازسرگرفته خواهد شد/ قالیباف: تهدید به جنگ گسترده یا ترور، مسئله‌ای نیست که موجب کوتاه آمدن ایرا

ابه نقل از انتخاب··خبر در انتخاب

امروز ۳ آبان ۱۴۰۵ است و ۲۳۹ روز از حمله آمریکا و اسرائیل به ایران (۹ اسفند ۱۴۰۴) و آغاز جنگ ۴۰ روزه و همچنین ۲۰۱ روز از زمان آتش‌بس (۱۸ فروردین ۱۴۰۵) می‌گذرد...

ادعای برخی منابع OSINT: فرود یک هواپیمای قطری در تهران؛ یک هواپیمای دولتی ایران هم پس از توقفی یک‌ ساعته در دبی، به تهران بازگشت/ بلومبرگ به نقل از منابع: برخی مقام‌های عرب اطمینان زیادی دارند که خشونت‌ها ازسرگرفته خواهد شد/ قالیباف: تهدید به جنگ گسترده یا ترور، مسئله‌ای نیست که موجب کوتاه آمدن ایرا
عکس: انتخاب
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

تحولات مربوط به جنگ، آتش بس و مذاکره در روز گذشته را از لینک زیر بخوانید:

بلومبرگ: برخی گمان می‌کنند احیای جریان صادرات نفت و گاز از تنگه هرمز، ریشه در پرداخت پنهان پول به ایران دارد ۱۴۰۵/۰۸/۰۳ - ۱۴:۵۷

بلومبرگ نوشت: صادرات نفت و گاز از طریق تنگه هرمز تا حدودی احیا شده است. برخی گمان می‌کنند که این روند بیش از آنکه نتیجه قدرت هوایی یا دریایی آمریکا باشد، به پرداخت‌های پنهانی به ایران مربوط است.

ادعای برخی منابع OSINT: فرود یک هواپیمای قطری در تهران؛ یک هواپیمای دولتی ایران هم پس از توقفی یک‌ ساعته در دبی، به تهران بازگشت ۱۴۰۵/۰۸/۰۳ - ۱۴:۵۳

برخی منابع OSINT مدعی شدند: صبح امروز نشانه‌هایی از تلاش‌های دیپلماتیک برای جلوگیری از تشدید دوباره تنش‌ها با ایران به چشم خورد.

به گزارش انتخاب، یک هواپیمای دولتی ایران پس از توقفی یک‌ساعته در دبی، به ایران بازگشت. 

این اتفاق اندکی پس از فرود یک هواپیمای قطری در تهران رخ داد.

هاآرتص: گروه هکری هنظله، هویت فرمانده یگان نخبه مهندسی رزمی «یاهالوم» ارتش اسرائیل را افشا کرد ۱۴۰۵/۰۸/۰۳ - ۱۴:۱۲

هاآرتص نوشت: هکرهای گروه «هنظله»، تصاویر یک افسر ارشد ارتش اسرائیل و خانواده‌اش را به همراه برنامه زمانی او و اسناد نظامی افشا کردند. ارتش اسرائیل اعلام کرد که این رخنه امنیتی در دست بررسی است.

به گزارش انتخاب، گروه هکری «هنظله» روز سه‌شنبه هویت فرمانده یگان نخبه مهندسی رزمی «یاهالوم» ارتش اسرائیل را افشا کرد.

این گروه اطلاعاتی شامل برنامه زمانی این فرمانده، تصاویری از او و خانواده‌اش و همچنین اطلاعات حساس نظامی دیگری را منتشر کرد؛ اطلاعاتی که می‌تواند افسران ارشد ارتش اسرائیل را در معرض خطر قرار دهد.

ارتش اسرائیل اعلام کرد که این نقض امنیتی در حال بررسی است.

بلومبرگ به نقل از منابع: فاصله زمانی میان انتخابات آمریکا و آغاز به کار کنگره جدید در اوایل ژانویه، دشوارترین دوره خواهد بود/ تنها راه خروج از جنگ، دستیابی به توافقی است که به هر دو طرف اجازه دهد بگویند پیروز شده‌اند/ برخی مقام‌های عرب اطمینان زیادی دارند که خشونت‌ها از سر گرفته خواهد شد ۱۴۰۵/۰۸/۰۳ - ۱۳:۱۰

بلومبرگ نوشت: جنگ خاورمیانه که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، گفته بود ظرف چند هفته به پایان می‌رسد، اکنون در حالی که وارد هشتمین ماه خود شده، در آستانه تشدید قرار دارد.

به گزارش انتخاب، در ادامه این مطلب آمده: ترامپ بارها تلویحاً گفته است که نیروهای آمریکایی در خاورمیانه پس از انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا در ۳ نوامبر، حملات به ایران را از سر خواهند گرفت. رئیس‌جمهور آمریکا پیش‌تر سومین گروه رزمی ناو هواپیمابر و ۱۰ هزار ملوان و تفنگدار دریایی دیگر را به سمت خلیج فارس اعزام کرده است تا در صورت ازسرگیری درگیری‌ها، گزینه‌های بیشتری در اختیار فرماندهان آمریکایی قرار دهد.

همچنین، پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا، این هفته در سفری اعلام‌نشده به اسرائیل رفت؛ کشوری که جنگ علیه ایران را در کنار آمریکا آغاز کرد. هگست در این سفر با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، دیدار کرد؛ آن هم تنها چند روز پیش از رقابت حساس انتخاباتی نتانیاهو برای انتخاب مجدد. گزارش‌ها حاکی از آن است که شمار نیروهای مستقر در پایگاه‌های آمریکا در خاورمیانه که در حملات تلافی‌جویانه ایران آسیب‌های سنگینی دیده‌اند، کاهش یافته است.

این هفته، وزارت خارجه آمریکا دستور خروج شماری از دیپلمات‌ها و اعضای خانواده‌های آنان را از عربستان سعودی صادر کرد؛ اقدامی که پس از گسترش دامنه درگیری‌ها به عربستان از سوی حوثی‌های مورد حمایت ایران صورت گرفت. حوثی‌ها با پهپادها و موشک‌های خود فرودگاه ریاض و تأسیسات انرژی را هدف حملات سنگین قرار داده‌اند که ده‌ها کشته و صدها زخمی بر جای گذاشته است.

ایران در حال آماده‌شدن است

در چنین شرایطی، ایران خود را برای آغاز دور تازه‌ای از بمباران‌های آمریکا در حوالی انتخابات میان‌دوره‌ای آماده می‌کند و در حال تدارک برای پاسخ‌گویی در سراسر خاورمیانه، از جمله علیه اسرائیل و امارات متحده عربی، است. این موضوع را فردی آگاه از دیدگاه‌های مقام‌های تهران اعلام کرده است.

به گفته این منبع، فاصله زمانی میان انتخابات آمریکا و آغاز به کار کنگره جدید در اوایل ژانویه، دشوارترین دوره خواهد بود. او افزود که تنها راه خروج از درگیری کنونی، دستیابی به توافقی است که به هر دو طرف اجازه دهد ادعا کنند پیروز شده‌اند. این فرد به دلیل نداشتن مجوز برای اظهارنظر علنی، نخواست نامش فاش شود.

به گفته فردی آگاه از دیدگاه‌های دولت امارات متحده عربی، برخی مقام‌های کشورهای حاشیه خلیج فارس اطمینان زیادی دارند که خشونت‌ها از سر گرفته خواهد شد و نگران‌اند که درگیری‌های جدید از دوره پیش از توقف جنگ نیز شدیدتر باشد.

ترامپ روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران، با لحنی مشابه گفت: «ما حسابی آن‌ها را درهم کوبیده‌ایم و شاید کمی بیشتر هم این کار را انجام دهیم.»

در همین حال، مقام‌های حوزه کشتیرانی و امنیت دریایی می‌گویند ایران در تنگه هرمز یا نزدیکی آن، در مقایسه با مراحل پیشین درگیری، به کشتی‌های بیشتری حمله می‌کند و خسارت‌های شدیدتری به آن‌ها وارد می‌سازد؛ زیرا به‌جای پهپادهای تهاجمی، از موشک‌های هدایت‌شونده استفاده می‌کند.

آسلی آیدینتاشباش، کارشناس خاورمیانه در مؤسسه بروکینگز، گفت: «تمام نشانه‌ها حاکی از آن است که جنگ از سر گرفته خواهد شد و یک کارزار گسترده بمباران در پیش است؛ هرچند زمان دقیق آن همچنان نامشخص است.»

اظهارات خود ترامپ نشان می‌دهد که بعید است حملات پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای ۳ نوامبر آغاز شوند. در این انتخابات، حزب جمهوری‌خواه او با خطر ازدست‌دادن یکی از دو مجلس کنگره یا حتی هر دو مواجه است؛ خطری که تا حدی ناشی از افزایش قیمت سوخت در آمریکا در پی جنگ است.

به گفته علی واعظ، کارشناس خاورمیانه در گروه بین‌المللی بحران، ازسرگیری جنگ می‌تواند به نتانیاهو کمک کند تا رقبای سیاسی خود را به تشکیل دولت وحدت ملی وادار کند. حملات نظامی همچنین می‌تواند به ترامپ امکان دهد با نمایش قدرتی «چشمگیر»، در داخل آمریکا تصویری قدرتمند از خود ارائه دهد.

واعظ گفت: «ترامپ و نتانیاهو ممکن است هر دو جنگ با ایران را راه فراری سیاسی ببینند؛ اما هر دو این خطر را می‌پذیرند که جنگی که قرار است موقعیت سیاسی‌شان را نجات دهد، در نهایت به نابودی آن‌ها منجر شود.»

نتانیاهو در آستانه دیدار با ترامپ، هم‌زمان با تشدید تلاش‌های آمریکا برای برقراری آتش‌بس در غزه

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در سمت راست، و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در جریان نشست خبری در سالن غذاخوری تشریفاتی کاخ سفید در واشنگتن، در روز دوشنبه ۲۹ سپتامبر ۲۰۲۵.

یک دیپلمات ارشد اروپایی گفت انتخابات آمریکا و اسرائیل تلاش‌ها برای جلوگیری از حرکت به‌سوی جنگ را پیچیده کرده است و کشورهای دیگر باید برای دستیابی به توافق، پیش از آنکه خیلی دیر شود، تلاش‌های خود را افزایش دهند.

انتخابات پرتنش اسرائیل روز سه‌شنبه برگزار می‌شود. این انتخابات نخستین انتخابات از زمان حملات حماس در سال ۲۰۲۳ است؛ حملاتی که زمینه‌ساز جنگ‌های نتانیاهو در غزه و لبنان شد.

اگر نتانیاهو در انتخابات شکست بخورد، گادی آیزنکوت، رقیب اصلی او، ممکن است به‌اندازه نتانیاهو برای ازسرگیری جنگ با ایران در آغاز دوره نخست‌وزیری خود تمایل نداشته باشد.

نگرانی‌های اقتصادی

در ماه‌های اخیر، کاخ سفید علاوه بر محاصره دریایی سخت‌گیرانه بنادر ایران، تحریم‌های اقتصادی علیه شرکای تجاری باقی‌مانده تهران را نیز تشدید کرده است.

اگرچه کارزار تحریمی آمریکا کمتر از آنچه کارشناسان انتظار داشتند مؤثر بوده، محاصره دریایی همچنان تأثیر واقعی خود را بر ایران گذاشته است. بااین‌حال، افزایش فشارها ممکن است ایران را به انجام حملات در سراسر خلیج فارس سوق دهد.

بردلی بومن، کارشناس سیاست خارجی و دفاعی در بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها، گفت: «کار عاقلانه‌ای که رئیس‌جمهور می‌تواند انجام دهد، این است که اجازه دهد راهبرد فعلی به مسیر خود ادامه دهد.»

تلاش‌های دیپلماتیک اخیر برای پایان‌دادن به جنگ شکست خورده است. بااین‌حال، عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، این هفته خواستار بازگشت به مذاکرات دیپلماتیک شد.

عراقچی در مقاله‌ای در روزنامه فایننشال تایمز نوشت: «ایران آماده است بار دیگر به دیپلماسی فرصت بدهد، مشروط بر آنکه شواهد محکمی از تمایل صادقانه آمریکا برای دستیابی به راه‌حلی عادلانه و آبرومندانه ببینیم که این درگیری را برای همیشه پایان دهد.»

او در عین حال افزود: «در حال حاضر، دلایل اندکی برای انتظار پیشرفت وجود دارد.»

جنگی که ترامپ در ابتدا گفته بود ظرف چند هفته پایان خواهد یافت، از همان ابتدا در میان آمریکایی‌ها نامحبوب بود و اکنون وضعیت آن بدتر نیز شده است.

بر اساس نظرسنجی مرکز پژوهشی پیو که از ۲۸ سپتامبر تا ۴ اکتبر انجام شده، حدود دوسوم آمریکایی‌ها از نحوه مدیریت درگیری با ایران توسط ترامپ ناراضی‌اند و تقریباً نیمی از آن‌ها انتظار دارند جنگ بیش از یک سال دیگر ادامه پیدا کند.

این درگیری جریان انتقال انرژی از خلیج فارس را مختل کرده و باعث شده است قیمت نفت خام برنت، شاخص جهانی قیمت نفت، از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون بیش از ۸۰ درصد افزایش یابد. این مسئله قیمت بنزین در آمریکا را به‌شدت بالا برده و نگرانی‌ها درباره افزایش هزینه‌های زندگی را تشدید کرده است؛ نگرانی‌هایی که به چشم‌انداز انتخاباتی جمهوری‌خواهان آسیب زده‌اند.

آن‌ها افزودند: «البته تفاوت‌هایی وجود دارد؛ از جمله نزدیک‌شدن انتخابات در آمریکا و اسرائیل، اختلال‌های گسترده در تنگه هرمز و موضع سرسختانه‌تر ایران. بااین‌حال، این عوامل به معنای افزایش احتمال ازسرگیری درگیری‌ها هستند، نه کاهش آن.»

قالیباف: تهدید به جنگ گسترده یا ترور، مسئله‌ای نیست که موجب کوتاه آمدن ایران از حقوق خود شود/ آماده هستیم تا در برابر جسارت به تمامیت ارضی ایران، پاسخی خارج از تصور دشمنان بدهیم/ ایران حرف جدیدی ندارد؛ این آمریکا بود که وارد باتلاق شد و باید اقدامات لازم را برای نجات خود انجام دهند ۱۴۰۵/۰۸/۰۳ - ۱۲:۴۶

رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه ملت ایران در برابر تهدیدهای نظامی و فشارهای آمریکا تسلیم نخواهد شد، گفت: تا زمانی که آمریکایی‌ها تغییر رفتار ندهند، از زورگویی و طمع‌ورزی دست برندارند و تعهدات نقض‌شده خود را به‌صورت عینی، ملموس و واقعی جبران نکنند، ادعاهای آنان برای جمهوری اسلامی ایران اعتباری نخواهد داشت.

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، در نطق پیش از دستور خود در آغاز جلسه علنی حضوری_ وبیناری امروز ( یکشنبه ۳ آبان) مجلس با اشاره به سالروز اعتراض تاریخی امام خمینی(ره) به قانون کاپیتولاسیون در چهارم آبان‌ماه ۱۳۴۳، گفت: امام راحل در آن روز در برابر حاکمیت سرسپرده پهلوی فریاد زدند که این مصوبه، سند بردگی ملت ایران و فروختن استقلال و کرامت یک ملت کهن و مسلمان در برابر دلارهای آمریکایی است.

وی در ادامه با تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) اظهار کرد: دفاع شجاعانه آن حضرت از حریم ولایت، به همه ما ایستادگی در برابر دشمن و برخورداری از بصیرت در سخت‌ترین شرایط را آموخت. امیدوارم عزاداری مردم عزیز ایران مقبول درگاه الهی و مأجور باشد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به سخنان تاریخی امام خمینی(ره) در مخالفت با کاپیتولاسیون، تصریح کرد: نکته راهبردی و بصیرت‌افزای کلام امام در آن روز، افشای پیوند ناگسستنی آمریکا و رژیم صهیونیستی بود؛ پیوندی که حقانیت آن امروز بیش از هر زمان دیگری آشکار شده است.

قالیباف در ادامه با اشاره به بخشی از سخنان امام خمینی(ره) گفت: امام راحل تأکید کردند که هر گرفتاری ملت ایران و ملت‌های مسلمان از اجانب است؛ آمریکا منابع زیرزمینی ما را به یغما برده و انگلیس نیز سالیان دراز نفت ایران را با بهایی ناچیز برده است. ایشان همچنین تصریح کردند که اگر دیروز کشورهای اسلامی گرفتار انگلیس و عوامل آن بودند، امروز در چنگال آمریکا و عوامل آن قرار دارند.

وی ادامه داد: امام راحل در آن روز افشا کردند که رژیم منحوس پهلوی، مقدرات و اقتصاد کشور را در پای منافع آمریکا و صهیونیست‌ها ذبح کرده است. امروز نیز پس از گذشت حدود شش دهه، اقدامات جنایت‌بار رژیم صهیونیستی در منطقه و تلاش واشنگتن از طریق تحریم، ترور و اقدامات نظامی و اقتصادی برای شکستن اراده ملت ایران، ادامه همان سلطه‌گری است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تفاوت بنیادین امروز با سال ۱۳۴۳ در استقلال و قدرت ملت ایران است، گفت: ملت ایران با هدایت امام راحل فقید و امام شهید، طی ۴۷ سال گذشته زنجیره‌های اسارت را پاره کرده است. ایران عزیز ما امروز نه‌تنها مستعمره مستشاران غرب و شرق نیست، بلکه قدرتی مقتدر و مستقل در منطقه است که خواب سلطه دوباره استکبار و صهیونیسم بر مقدرات این ملت را برای همیشه به کابوس تبدیل کرده است.

قالیباف با اشاره به تلاش آمریکا برای اعمال فشار بر ایران اظهار کرد: آمریکایی‌ها تصور می‌کنند با چند اهرم فشار رسانه‌ای یا تهدید نظامی می‌توانند این ملت بزرگ را تسلیم کنند؛ غافل از اینکه ایران امروز، ایران دوران تحقیر پهلوی نیست، بلکه دژ مستحکمی از خودباوری، توان دفاعی و اراده پولادین است که هرگز اجازه نخواهد داد هیچ قدرت خارجی برای عزت این مرز و بوم تعیین تکلیف کند.

وی در ادامه تأکید کرد: ما مرعوب نمی‌شویم و آماده‌ایم در برابر هرگونه جسارت به تمامیت ارضی ایران بزرگ، پاسخی خارج از تصور دشمنان بدهیم. تهدید به جنگ گسترده یا ترور، مسئله‌ای نیست که موجب کوتاه آمدن ملت ایران از حقوق و منافع خود شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: تا زمانی که آمریکایی‌ها تغییر رفتار ندهند، از خوی زورگویی و طمع‌ورزی دست برندارند و تعهدات نقض‌شده خود را به‌صورت عینی، ملموس و واقعی در عمل جبران نکنند، هیچ‌یک از ادعاهای آنان برای جمهوری اسلامی ایران ذره‌ای اعتبار نخواهد داشت

قالیباف با بیان اینکه ایران حرف جدیدی ندارد، گفت: این آمریکا بود که با محاسبات غلط و جنگ علیه ایران وارد باتلاق شد و اکنون نیز خود آمریکایی‌ها باید اقدامات لازم را برای نجات خود انجام دهند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به گرانی مستمر اقلام اساسی، بر ضرورت توجه دولت به معیشت و سفره مردم تأکید کرد و گفت: گرانی‌های مداوم و ادامه‌دار اقلام اساسی، بار سنگینی بر دوش مردم، به‌ویژه محرومان، کارگران، بازنشستگان و اقشار مستضعف گذاشته است.

وی با قدردانی از افزایش ۵۰ درصدی میزان کالابرگ برای بخشی از مردم اظهار کرد: این اقدام می‌تواند کمکی برای تأمین اقلام اساسی باشد، اما باید در کنار آن، مقابله با گرانی‌ها و توجه به فرایندهای توزیع کالاهای اساسی نیز ادامه پیدا کند تا معیشت و سفره مردم آخرین نقطه‌ای باشد که از جنگ و تحریم آسیب می‌بیند.

قالیباف افزود: مجلس شورای اسلامی هم در قوانین دائمی و هم در برنامه هفتم پیشرفت، مقررات و منابع لازم را پیش‌بینی کرده و برای کمک به دولت در این زمینه آمادگی دارد.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به وضعیت اصناف و فروشگاه‌های مجری طرح کالابرگ، گفت: برخی بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد که تأخیرهای گاه‌به‌گاه در تسویه مطالبات فروشگاه‌ها و واحدهای خرد توزیعی، سرمایه در گردش کسبه را به‌ویژه در شرایط نوسانات ارزی تحت فشار قرار داده است.

وی در ادامه تأکید کرد: انتظار مجلس از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و بخش‌های مالی این است که فرایند تسویه‌حساب با فروشگاه‌ها را به‌صورت کاملاً منظم و قاعده‌مند تنظیم کنند تا هم از معیشت مردم حمایت شود و هم زنجیره تأمین و کسب‌وکار اصناف آسیب نبیند.

قالیباف در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ضرورت پیشگیری از ناترازی انرژی در آستانه فصل سرد سال با همت ملی، اظهار کرد: اسراف و مصرف غیربهینه انرژی سال‌هاست به‌عنوان یک چالش ساختاری خود را نشان داده و صیانت از منابع حیاتی کشور همواره از مطالبات دلسوزانه رهبر شهید انقلاب بوده است.

وی با اشاره به ظرفیت‌های قانونی پیش‌بینی‌شده در برنامه هفتم پیشرفت گفت: مجلس شورای اسلامی در قالب جزء ۲ بند «پ» ماده ۴۶ قانون برنامه هفتم، سازوکار قانونی گواهی‌های صرفه‌جویی را فراهم کرده است و امروز نزدیک به ۱۰۰ شرکت خصوصی در این عرصه وارد میدان شده‌اند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تشریح سازوکار گواهی‌های صرفه‌جویی افزود: به زبان ساده، هر فرد یا مجموعه‌ای که در مصرف گاز صرفه‌جویی کند، باید درآمد حاصل از این صرفه‌جویی را در حساب بانکی خود دریافت کند تا تأثیر صرفه‌جویی بر اقتصاد خانوار به‌صورت ملموس مشخص شود.

قالیباف ادامه داد: مطالبه ما از دولت، وزارت نفت و شرکت ملی گاز این است که با پشتیبانی از سرمایه‌گذاران، صدور گواهی‌های صرفه‌جویی را پیش از تحقق صرفه‌جویی تسریع کنند.

وی با تأکید بر اینکه عبور از زمستان پیش‌رو نیازمند بسیج ملی است، گفت: از صداوسیما، سایر رسانه‌ها، نهادهای مردمی، شوراهای اسلامی و استانداران سراسر کشور انتظار داریم با فعال کردن ظرفیت محلات و خانوارها، هدف کاهش حداقل ۱۰ درصدی مصرف گاز را محقق کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: باید کاری کنیم که هم‌وطنان دغدغه‌مند، صرفه‌جویی را نه به‌عنوان فداکاری یک‌طرفه، بلکه به‌عنوان مشارکت اقتصادی ببینند و به‌صورت مستقیم از منافع حاصل از آن بهره‌مند شوند تا با همراهی مردم سرافراز ایران، این گردنه را نیز با سربلندی پشت سر بگذاریم.

اوباما: ایران اکنون بر تنگه هرمز حق وتو دارد، بنابراین در مقایسه با پیش از آغاز جنگ، در موقعیت راهبردی مستحکم‌تری قرار گرفته ۱۴۰۵/۰۸/۰۳ - ۱۲:۴۴

رئیس‌جمهور اسبق ایالات متحده تأکید کرد که ایران به دلیل داشتن حق وتو در مورد تنگه هرمز، در مقایسه با پیش از آغاز جنگ، در موقعیت راهبردی مستحکم‌تری قرار دارند.

به گزارش انتخاب، باراک اوباما با انتقاد از سیاست‌های دولت ترامپ در قبال ایران، گفت: ایران اکنون بر تنگه هرمز — که نفت از طریق آن به سراسر جهان ارسال می‌شود — حق وتو دارد.

وی افزود: بنابراین، آن‌ها اکنون در مقایسه با پیش از آغاز جنگ، در موقعیت راهبردی مستحکم‌تری قرار دارند.

سفیر ایران در اسلام‌آباد: تهران برای ازسرگیری مذاکرات با واشنگتن آمادگی دارد/ ایران در سفر عاصم منیر به تهران، آمادگی خود را برای بازگشایی تنگه هرمز اعلام کرده؛ مشروط بر اینکه آمریکا محاصره دریایی را لغو کند/ پاکستان به ایفای نقش محوری خود برای حل مناقشه ادامه می‌دهد ۱۴۰۵/۰۸/۰۳ - ۱۱:۵۶

سفیر ایران در پاکستان با اعلام آمادگی تهران برای ازسرگیری مذاکرات با آمریکا با میانجیگری اسلام‌آباد، تأکید کرد بازگشایی تنگه هرمز به لغو محاصره دریایی بنادر ایران از سوی واشنگتن مشروط است. رضا امیری مقدم همچنین از تداوم نقش میانجیگرانه پاکستان برای حل‌وفصل مناقشه و بررسی توافق دفاعی مشترک مکه خبر داد.

ارتش: انهدام یک فروند پهپاد لوکاس در آسمان بندرعباس ۱۴۰۵/۰۸/۰۳ - ۱۱:۳۸ عراقچی: این روز‌ها دوباره از جنگ صحبت می‌شود، اما من از همین حالا به «بعد از جنگ» فکر می‌کنم/ چه جنگی رخ دهد و چه ندهد، سیاست‌های ما سر جای خود باقی است/ نمی‌توان در گوشه‌ای از منطقه شاهد جنگ بود و در گوشه‌ای دیگر، انتظار صلح و آرامش داشت/ پس از دو جنگ ۱۲ و ۴۰ روزه، دیگر هیچ چیز در جهان مانند گذشته نخواهد بود/ تلاش می‌کنیم به تفاهمی درباره ساختار امنیتی جدید در منطقه برسیم ۱۴۰۵/۰۸/۰۳ - ۱۱:۳۷ ادعای ارم نیوز به نقل از منابع دیپلماتیک اروپایی: آلمان، فرانسه و بریتانیا ابتکاری جامع و دو مرحله‌ای را برای ارائه به ایران و آمریکا آماده کرده‌اند/ مبنای این مذاکرات، اصول «برجام» خواهد بود/ مرحله اول، بر دستیابی به توافقی برای بازگشایی تنگه و لغو بخشی از محاصره متمرکز است/ مرحله دوم، شامل گفت‌و‌گو درباره کاهش سطح غنی‌سازی اورانیوم بر اساس یک جدول زمانی مشخص و نظارت بر تأسیسات هسته‌ای تهران خواهد بود که در پی آن، محاصره برچیده می‌شود ۱۴۰۵/۰۸/۰۳ - ۱۰:۵۳ فارس: پاکستان گذرگاه مرزی ریمدان را بازگشایی کرد/ عبور کامیون‌های حامل گاز مایع و کالاهای اساسی، از سر گرفته شد ۱۴۰۵/۰۸/۰۳ - ۱۰:۱۳ تایمز اسرائیل: بر اساس نظرسنجی‌ها، نه ائتلاف حاکم کنونی و نه اردوگاه موسوم به «تغییر»، قادر نخواهند بود پس از انتخابات در اسرائیل دولت تشکیل دهند/ در صورت وقوع این بن‌بست سیاسی، انتخابات مجدد برگزار خواهد شد ۱۴۰۵/۰۸/۰۳ - ۰۹:۳۶

 حزب رَعَم: ۵ کرسی

ادعای ترامپ: باید کشتن مقامات ایران را متوقف کرد، زیرا باید بفهمم با چه کسی در حال مذاکره هستیم/ به دلیل وجود نفت فراوان، در تنگه هرمز کشتی‌هایی منتظر ورود هستند که خیلی سریع آن‌ها را خارج می‌کنیم/ کشور ما به دلیل اتفاقاتی که در خاورمیانه افتاده، صدها میلیارد دلار درآمد دارد/ گرینلند و ونزوئلا را به قیمت صفر گرفتیم ۱۴۰۵/۰۸/۰۳ - ۰۹:۳۵ پرس تی‌وی: حمله پهپادی انصارالله به پایتخت عربستان ۱۴۰۵/۰۸/۰۳ - ۰۸:۲۶ اوباما: ایران سلاح هسته‌ای نداشت؛ ترامپ جنگی غیر ضروری را آغاز کرد/ من نیازی نبود حتی یک موشک شلیک کنم؛ تنها کاری که باید انجام می‌دادم، ورود به مسیر دیپلماسی بود/ می‌گفتند: «اوه، این بهترین جنگ تاریخ است»، اما پس از ۷ ماه متحدان و پایگاه‌های ما مورد حمله قرار گرفته‌اند، آمریکایی‌ها کشته شده‌اند، ذخایر موشکی‌ را تا حد زیادی مصرف کرده‌ایم و تهران اکنون بر تنگه هرمز قدرت وتو دارد ۱۴۰۵/۰۸/۰۳ - ۰۸:۲۶ ادعای جدید ترامپ ۱۴۰۵/۰۸/۰۳ - ۰۰:۳۶

ادعای ترامپ:

 

تسنیم: خبر العربیه درباره پیشنهاد ایران به آمریکا دروغ و خیالبافی است ۱۴۰۵/۰۸/۰۲ - ۲۳:۵۱ ادعای العربیه به نقل از منابع آگاه: ایران از طریق پاکستان پیشنهادی به دولت آمریکا ارائه کرده / این پیشنهاد شامل بازگشایی تنگه هرمز در مقابل رفع محاصره آمریکا علیه بنادر ایران است / تهران اعلام کرده که برای ازسرگیری مذاکرات با آمریکا آمادگی دارد ۱۴۰۵/۰۸/۰۲ - ۲۲:۲۵
محمدباقر قالیباف

محمدباقر قالیباف

محمدباقر قالیباف، فرمانده پیشین نیروی هوایی سپاه و نیروی انتظامی و شهردار دوازده‌سالهٔ تهران، از خرداد ۱۳۹۹ رئیس مجلس شورای اسلامی و نمایندهٔ حوزهٔ انتخابیهٔ تهران است.

همهٔ ۱۵۱ خبر محمدباقر قالیباف ←
عباس عراقچی

عباس عراقچی

سید عباس عراقچی، دیپلمات کهنه‌کار اهل تهران و از مذاکره‌کنندگان ارشد برجام، سفیر پیشین ایران در فنلاند و ژاپن بوده و از مرداد ۱۴۰۳ وزیر امور خارجهٔ ایران است.

همهٔ ۴۴۵ خبر عباس عراقچی ←

نظرات

نظرها پس از بررسی منتشر می‌شوند. لطفاً از توهین، تهمت و لینک تبلیغاتی پرهیز کنید.

هنوز نظری ثبت نشده؛ اولین نفر باش.