دلایل درد قفسه سینه و راه های درمان

0

دلایل درد قفسه سینه و راه های درمان

دلایل درد قفسه سینه و راه های درمان

درد قفسه سینه

 

دلایل درد قفسه سینه و راه های درمان، درد قفسه­ی سینه ناشی از عوامل مختلف عصبی یا بیماری­های گوناگون می­باشد.

حتی گاهی اوقات سرماخوردگی می­ تواند باعث سوزش در قفسه­ ی سینه شود. بیمار در این صورت نظرات مختلفی از جمله منطقه­ ی دقیق درد­، ساعاتی از روز که بیشتر این درد به سراغش می­ آید­، بعد یا قبل از خوردن و آشامیدن، کشیدن سیگار یا مصرف هر گونه موادی که ریه­ ها را تحریک کند، سابقه­ ی بیماری­ های دستگاه گوارش فوقانی، بروز قبل یا بعد از تنفس همراه با دم یا بازدم را می­ شنود.

در هر صورت علت این دردها یا سوزش ­ها هر چه باشد با معاینه­­­ ی دقیق بالینی فرد میسر است و باید در مرحله­ ی اول و در صورت ادامه­ ی سوزش به متخصص داخلی و در صورت لزوم ایشان متخصصینی مانند ریه­، عفونت­، قلب و … را توصیه می­کند.

البته درد قفسه سینه بیماری نیست، بلکه صرفاً یک علامت هشداردهنده محسوب می‌شود که ممکن است ناشی از دردهای عصبی در اثر التهاب اعصاب بین‌ دنده‌ای باشد یا این‌که از بعضی بیماری‌های ویروسی مثل زونا ناشی شود. جالب آن‌که در گذشته درد ناشی از التهاب اعصاب بین دنده‌ای و عوارض ناشی از آن، قولنج تلقی می‌شده که با خوددرمانی از طریق مصرف مسکن به‌طور موقت تسکین پیدا می‌کرده است. غافل از این‌که درد قفسه سینه می‌تواند به دردی بسیار جدی و شدید و حتی مرگ تبدیل شود.

 

 

علت درد یا سوزش قفسه سینه چیست؟

درد یا سوزش سر دل هیچ ارتباطی با بیماری‌های قلبی ندارد. اگرچه علائم آن بیشتر با حملات قلبی اشتباه گرفته می‌شود، ‌اما این سوزش ناشی از برگشت محتویات معده به مری است. این مشکل می‌تواند در هر سنی ایجاد شود،‌ اما در افرادی که بیش از 60 سال دارند شایع‌تر است و به نظر می‌رسد که درد یا سوزشی که در این قسمت از دستگاه گوارش احساس می‌کنیم، بیش از هر چیز با غذایی که خورده‌ایم، ارتباط داشته باشد.
در این وضعیت اسید معده وارد مری شده و موجب سوزش بافت این بخش از دستگاه گوارش می‌شود و در نتیجه شما احساس می‌کنید که قفسه سینه شما می‌سوزد. مری فاقد بافت پوششی ضخیمی است که از بافت معده در برابر اسید ترشح شده در محفظه معده محافظت می‌کند.

 

 

علل سوزش سر دل

پرخوری از شایع‌ترین علل احساس سوزش در سردل  است، با افزایش محتویات درون معده، بخشی از اسید معده وارد مری می‌شود. وقتی شما بلافاصله پس از خوردن غذا می‌خوابید این وضعیت تشدید خواهد شد، چرا که در چنین وضعیتی، نیروی جاذبه نمی‌تواند عامل ممانعت  از بازگشت اسید معده به مری باشد.
البته باید توجه داشته باشید غذاهای چرب، کافئین، نوشیدنی‌های الکلی و همچنین شکلات از جمله مواد غذایی هستند که ترشح اسید معده را افزایش می‌دهند و در نتیجه خوردن این گروه از مواد غذایی می‌تواند عامل موثری در سوزش قفسه سینه باشد.

در چنین مواردی خوردن داروهای ضداسید معده یا نوشیدن مقداری آب حاوی جوش‌شیرین می‌تواند اسیدمعده را تا حدودی خنثی کند. اما اگر این اتفاق همیشه موجب ناراحتی شما می‌شود، بهتر است به پزشک متخصص قلب مراجعه کنید.

 

 

علائم سوزش قفسه سینه

سوزش قفسه سینه در این شرایط معمولا یک ساعت پس از خوردن غذا آغاز شده و گاهی تا چند ساعت ادامه پیدا می‌کند، درد یا سوزش شدید قفسه سینه می‌تواند به پوشش مری آسیب رسانده و احتمال ابتلا به سرطان مری را افزایش دهد.

اگر اسید معده وارد نای شود، منجر به تنگی نفس و بروز علائمی شبیه ابتلا به آ‌سم و همچنین گرفتگی صدا خواهد شد.

 

 

درد قفسه سینه در سمت چپ و حمله قلبی

درد قفسه سینه در سمت چپ بدن نشانه کلاسیک است که شما ممکن است به زودی یک حمله قلبی را تجربه کنید در اغلب موارد این درد با عوارض جانبی دیگر ترکیب شده است. درد در قفسه سینه اغلب به ­عنوان فشار، فشردن یا احساس پری در حفره قفسه سینه است.

در برخی از موارد احساس سوزش و درد با این عوارض جانبی همراه می ­باشد: بی­ حسی، درد، سوزن سوزن شدن یا سایر احساسات معمولاً در دست چپ احساس می­ شود. هر چند این عوارض جانبی می­تواند به سمت بالای دست راست نیز منتقل شود و در بازوها ممکن است احساس ضعف، درد و یا به طور ناگهانی احساس سنگین­ تر از حالت طبیعی وجود داشته باشد.

اگر شما از یک حمله قلبی قریب ­الوقوع رنج می­ برید شما به طور ناگهانی ممکن است تنگی نفس را احساس کنید و شما ممکن است احساس خستگی غیر­معمول در بدن و سبکی سر یا سرگیجه کنید. بسیاری از بیماران نیز عرق سرد می­ کنند و یا درست قبل از حمله قلبی شروع به گرگرفتگی می­ کنند. درد قفسه سینه نیز ممکن است به پشت شما انتقال یابد همه بیماران این نشانه ­ها را تجربه نمی­ کنند اگر شما تجربه یک یا بیشتر از این علائم و ناراحتی ­ها را به طور ناگهانی دارید با خدمات اورژانس پزشکی برای کمک تماس بگیرید.

اگر این وضعیت برای طولانی‌مدت ادامه داشته باشد، می‌تواند نشانه ابتلا به بیماری‌هایی مانند زخم معده باشد. اما به توصیه پزشکان، اگر سوزش قفسه سینه با علائمی مانند تنگی نفس، افزایش تعریق، تهوع، احساس سرما و رطوبت یا احساس درد در دست و گردن همراه باشد ممکن است حمله قلبی رخ داده باشد که در چنین مواردی باید در کوتاه‌ترین زمان ممکن به پزشک متخصص قلب مراجعه کرد.

 

 

علل دیگر درد قفسه سینه

  1. بيماري­ هاي گوارشي مثل زخم معده و زخم اثني عشر، بيماري كيسه صفرا و …
  2.  بيماري­ هاي جدار قفسه سينه (اسكلتي – عضلاني)
  3.  بيماري­ هاي قلبي مثل آنژين صدري و سكته قلبي
  4.  وضعيت روحي رواني

 

 

آنژین صدری

يكي از علل بروز درد قفسه سينه بيماري آنژين صدري است. آنژين عبارتست از درد يا ناراحتي در ناحيه قفسه سينه كه علامت بيماري عروق شرياني قلب است. اين حالت زماني پيش مي­ آيد كه رگ­هاي خوني منتهي به قلب يا مسدود و يا تنگ شده باشند. اين باعث مي­ شود كه خون و اكسيژن كمتري به قلب برسد.

آنژين حمله قلبي نيست، بلكه علامت هشدار­دهنده است كه شما با خطر حمله قلبي مواجه هستيد.

آنژين اغلب به صورت يك احساس چلانده شدن يا فشار وارد آمدن در ناحيه قفسه سينه ديده مي­ شود. بعضي افراد آن را شبيه درد و سوزش سردل (ترش كردن غذا) توصيف مي­ كنند. درد غالباً در شانه­ ها، بازوها، گردن، فك تحتاني صورت يا ناحيه پشت احساس مي­ شود.

اين درد فشار­دهنده و سنگين است كه با فعاليت تشديد شده و با استراحت بهبود می یابد و ممكن است همراه با تهوع و استفراغ، تنگي نفس، تعريق، سبكي سر و كاهش يا افزايش فشار خون باشد.

درد مذكور معمولاً بيش از ده دقيقه طول نمي­ كشد و بوسيله استراحت يا با داروي نيتروگلسيرين (به شكل اسپري) برطرف مي­ شود.

 

دلایل درد قفسه سینه و راه های درمان

 

درمان درد قفسه سینه

درد قفسه سینه همیشه به معنی مراجعه به اورژانس پزشکی نیست. گرچه اگر درد داشتید حتماً به پزشک خود اطلاع دهید. در اینجا راهنمائی‌هائی برای کنترل درد گفته می‌شود.

فوراً بنشینید. اگر درد ناگهانی داشتید، راه نروید. آنژین صدری با چند دقیقه استراحت تسکین می‌یابد. اگر درد بدتر شد، نزد پزشک بروید.

نیتروگلیسیرین استفاده کنید. استفاده از قرص‌ زیر زبانی نیتروگلیسیرین درد را آرام می‌کند. این دارو گشادکننده  رگ‌ها است، یعنی دیواره رگ‌ها را شل کرده و باعث عبور خون بیشتری از آنها می‌شود. امروزه چسب‌های پوستی نیتروگلیسیرین هم وجود دارد، اما بسیاری آنها را بعد از مدتی استفاده بی‌تأثیر می‌یابند. قرص‌های طولانی اثر آن هم وجود دارد که روزی دو تا چهار قرص آن را با تجویز پزشک می‌توان خورد.

از پزشک دارو بخواهید. دیگر داروهای گشادکننده رگ‌ها برای آرام کردن آنژین صدری و دیگر دردهای قلب عبارتند از مسدودکننده‌های کانال کلسیم (مثل نایفدیپین) که تأمین اکسیژن قلب را زیاد می‌کند و داروهای مسدودکننده گیرنده‌های بتا (مثل آتنولول و پروپرانول) که با کاهش بار قلب نیاز آن را به اکسیژن کم می‌کنند.
آسپیرین بخورید. آسپیرین مسکن بسیار خوبی برای دردهای ناشی از آسیب‌دیدگی و نیز التهاب دور قلب است. همچنین در افراد مبتلا به آنژین صدری، خوردن روزانه یک قرص آسپیرین بچه یا نصف قرص آسپیرین بزرگسالان (با تجویز پزشک) خطر حمله قلبی را کاهش می‌دهد و اگر فردی دچار حمله قلبی شد، خوردن یک قرص آن تا رسیدن به بیمارستان از لخته شدن بیشتر خون جلوگیری می‌کند.

مواظب معده خود باشید. برای تسکین سوزش سر دل یک قرص با یک قاشق شربت ضداسید، کمی آب و یک بیسکویت بخورید. از خوردن غذاهائی که دستگاه گوارش شما را ناراحت می‌کنند اجتناب کنید.
یک جرعه بزرگ آب معدنی بخورید و دهانتان را باز بگذارید تا آروغ بزنید. ممکن است بی‌ادبانه به حساب آید، ولی درد ناشی از گاز معده یا غذای پرحجم را کاهش می‌‌دهد.

بالش خود را بلندتر کنید. بعضی دردهای قفسه سینه، مثل درد التهاب دور قلب، با دراز کشیدن تشدید می‌شوند. گذاشتن چند بالش یا بالا آوردن زیر سری درد را کمتری می‌کند.

خود را محدود نکنید. راحت باشید. مسافرت کنید. در فعالیت‌های اجتماعی شرکت کنید. تنش روانی و اضطراب ایجاد درد قفسه سینه می‌کند که خود درد نیز تنش و اضطراب را بیشتر می‌کند.
کارهائی را که باعث درد می‌شود کنار بگذارید. گرچه ورزش برای سلامتی بسیار مهم است، فعالیت‌هائی مثل دویدن یا برف پارو کردن ممکن است باعث آنژین صدری شوند. ورزش‌های سبک‌تری مثل پیاده‌روی یا شنا انجام دهید.
سیگار نکشید. سیگار کشیدن رگ‌های خونی را منقبض کرده و کار قلب را بیشتر می‌کند. کسانی که سیگار را ترک می‌کنند ظرف چند هفته کاهش دردهای قفسه سینه را احساس می‌کنند. الکل ننوشید. مصرف زیاد الکل باعث بسیاری ناراحتی‌های قلبی، از جمله درد قفسه سینه، می‌شود.

کمتر قهوه بخورید. مصرف قهوه، کوکاکولا، و دیگر نوشابه‌های کافئین‌دار را کم کنید.
 
چه وقت به پزشک مراجعه کنیم؟

 هر درد قفسه سینه را به پزشک اطلاع دهید.

 اگر درد شدید است و به‌ شانه‌ها، گردن، دست‌ها یا آرواره‌ منتشر می‌شود، یا همراه با سرگیجه، غش، عرق کردن، تهوع یا تنگی نفس است، آن را یک مورد اورژانسی بدانید.

 

بیماری و راه درمان

این مطلب چطور بود؟
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.