عکس پروفایل برای تاسوعا و عاشورای 98
روز تاسوع و روز عاشورا به ترتیب روزهای نهم و دهم از ماه محرم است و این دو روز برای شیعیان به دلیل وقایع سال61 قمری است از اهمیت بالایی برخوردار است. امام حسین(ع) در روز عاشورا به همراه یارانش در سرزمین کربلا در جنگ با سپاه کوفه به فرماندهی عمر بن سعد به شهادت رسید.
روز تاسوعا و اهمیت آن برای شیعیان
در نهم محرم سال 61 هجری قمری، شمر با نامه ای از طرف عبیدالله بن زیاد، وارد کربلا شد که در آن از عمر بن سعد خواسته شده بود یا در برخورد با امام حسین(ع) جدیت به خرج دهد یا فرماندهی لشکر را به شمر واگذار کند.
عمر سعد از واگذاری فرماندهی به شمر خودداری کرد و آماده جنگ با امام حسین(ع) شد. با هجوم لشکریان در عصر این روز، امام حسین(ع) با فرستادن برادرش عباس بن علی، از آنها خواست که شب را به آنها مهلت دهند.
همچنین در این روز شمر امان نامه ای برای حضرت عباس و دیگر فرزندان ام البنین فرستاد، اما حضرت عباس نپذیرفت.
شیعیان، تاسوعا را روز عباس(ع) به شمار می آورند و آن را مانند روز عاشورا گرامی داشته، به ذکر فضائل و سوگواری در آن می پردازند. این روز در ایران در کنار روز عاشورا تعطیل رسمی است.
امان نامه حضرت ابوالفضل
زمانی که شمر نامه ابن زیاد را که خطاب به عمر بن سعد نوشته شده بود- از او می گرفت، همراه عبدالله بن ابی المحل-برادرزاده ام البنین- از عبیدالله برای خواهرزادگان خود امان نامه خواستند. عبیدالله پیشنهاد آنها را پذیرفت.
عبدالله بن ابی المحل امان نامه را به وسیله غلام خود -کزمان یا عرفان- به کربلا فرستاد او پس از ورود به کربلا متن امان نامه را برای فرزندان ام البنین(س) قرائت کرد؛ اما فرزندان ام البنین(س) مخالفت کردند.
در روایتی دیگر آمده که شمر خود امان نامه را نزد عباس(ع) و برادرانش عبدالله و جعفر و عثمان فرزندان علی بن ابی طالب(ع) آورد.
عباس(ع) و برادرانش در محضر اباعبدالله الحسین(ع) نشسته بودند و جواب شمر را نمی دادند. امام(ع) به حضرت عباس(ع) فرمودند: «هر چند او فاسق است اما پاسخش را بده همانا او از دایی های شما است.»
عباس و عبدالله و جعفر و عثمان فرزندان علی بن ابی طالب(ع) بیرون آمدند و گفتند: «چه می خواهی؟» شمر به آنها گفت: «ای خواهرزادگان من، شما در امان هستید من برای شما از عبیدالله امان گرفته ام.»؛ اما عباس(ع) و برادرانش همگی گفتند: «خدا تو و امان تو را لعنت کند. ما امان داشته باشیم و پسر دختر پیامبر(ص) امان نداشته باشد.»
پس از رد امان نامه، به سپاه عمر بن سعد فرمان داده شد تا برای جنگ آماده شوند پس همگان سوار شدند در شامگاه پنجشنبه نهم محرم آماده نبرد با حسین(ع) و یارانش شدند.
علت اینکه شمر آنان را خواهرزاده خطاب کرد به دلیل هم قبیله بودن وی با ام البنین مادر حضرت عباس است؛ زیرا ام البنین دختر حزام بن خالد از قبیله بنی کلاب و شمر نیز فرزند ذی الجوشن از همان قبیله بود.
روز عاشورا
عاشورا روزی است که حضرت سید الهشدا حسین بن علی(ع) به شهادت رسید.
در کتاب جامع احادیث الشیعه از کتاب من لا یحضره الفقیه از امام باقر(ع) نقل شده: روزه در عاشورا قبل از واجب شدن روزه ماه رمضان معمول بوده، ولی پس از آن ترک شده است.
اهل سنت روز عاشورا را سالگرد روزی می دانند که حضرت موسی(ع) دریای سرخ را شکافت و به همراه پیروانش از آن عبور کرد و این روز را گرامی داشته و روزه گرفتن در این روز را مستحب می دانند.
واقعه کربلا در جمعه دهم محرم سال 61 قمری رخ داد. سن امام حسین (ع) در آن زمان 56 سال و چند ماه بود.
بنی امیه پس از واقعه کربلا با اقداماتی مانند شروع به ذخیره آذوقه یک سال خود، تبریک و شادباش گفتن و لباس های نو پوشیدن، و روزه گرفتن، روز عاشورا را مبارک شمردند. چنانکه در زیارت عاشورای امام حسین (ع) آمده، «هذا یومٌ تَبَرَّکت بِهِ بَنُوأُمَیةَ».
امامان معصوم شیعه از روزه عاشورا نهی کرده اند و در برخی موارد گفته اند که در روز عاشورا تا نزدیک غروب چیزی نخورید و نیاشامید، اما نزدیک غروب چیزی بخورید تا روزه اصطلاحی نباشد.
روز عاشورا مهم ترین روز عزاداری در فرهنگ شیعیان است. در هر نقطه ای که گروهی از شیعیان حضور داشته باشند در این روز مراسم سوگواری برگزار می شود.
کشورهای شیعه نشین در این روز تعطیل رسمی هستند. بازارها و کسب و کار نیز تعطیل است. عزاداری که در ده روز اول محرم معمولا شب ها و در مکان های سرپوشیده برگزار می شد به کوچه و خیابان ها منتقل می شود و مردم به صورت دسته های عزاداری حرکت می کنند.
دسته های عزادار با خود پرچم های عزا، علم، کتل، توغ، سایر نشان های مربوط به عزاداری امام حسین(ع) را حمل می کنند. عزاداری روز عاشورا تا عصر این روز طول می کشد.
دسته جات عزا معمولا به اماکن مذهبی عمومی مثل حرم امامان یا امامزادگان منطقه و منزل عالمان ساکن هر شهر می روند. در برخی مناطق نیز آخرین نقطه حرکت عزادارن قبرستان و محل دفن اموات است تا برای درگذشتگان طلب رحمت کنند.
نخستین بار آل بویه این روز را تعطیل عمومی اعلام کردند و مردم به عزاداری مشغول شدند.
شیعیان و حتی برخی اهل سنت و ادیان غیراسلامی، روز عاشورا را برای زنده داشت شهیدان کربلا به سوگ می نشینند.
سوگواری محرم، در آغاز با گریه و شعرخوانی مُنشِدان صورت می گرفت؛ اما رفته رفته مداحی، روضه خوانی، شمایل کشی، سینه زنی، تعزیه و جز آن بر مراسم سوگواری افزوده شد.
بیشتر این آیین ها در دوران آل بویه، صفویه و قاجار شکل گرفتند. برخی از عالمان دینی و روشنفکران مقابله هایی با بعضی از این آیین ها (به ویژه قمه زنی) داشته اند.
اعمال روز عاشورا
شیخ عباس قمی در مفاتیح الجنان می گوید: شایسته است شخص در این روز مشغول کاری از کارهای دنیا نگردد و غمگین باشد و این امر در نحوه پوشش و خوراکش نمایان باشد. این روز را بر امام حسین (ع) عزاداری کند و آن حضرت را زیارت کند (به زیارت عاشورا). خواندن هزار مرتبه توحید، دعای عشرات، خودداری از خوردن و آشامیدن اما بدون قصد روزه و هزار مرتبه لعن بر قاتلان سید الشهدا نیز از اعمال ذکر شده برای این روز است.
تصویر عصر عاشورا از استاد فرشچیان
عکس پروفایل مناسب روز عاشورا تصویر پروفایل برای تاسوعا عکس روز عاشورا عکس روز تاسوعا
همچنین بخوانید:
-
عکس نوشته های زیبای محرم
-
عکس پروفایل محرم جدید با نوشته های زیبا متن یا حسین و ایام محرم
-
جملات ادبی و متن محرم کوتاه همراه با عکس نوشته
-
بهترین مقاله کوتاه و خواندنی درباره امام حسین محرم تاسوعا و عاشورا
-
عکس نوشته محرم و متن زیبا و دل نشین به مناسبت محرم
-
زیباترین مجموعه شعر نوحه و متن مخصوص محرم
-
عکس پروفایل مناسب روز تاسوعا و عاشورای حسینی
-
دردناکترین لحظات روز عاشورا به روایت تصویر